ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 14 Μάρτη 1998
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ
Ενταση πριν το ντέρμπι

Αυξημένα αστυνομικά μέτρα ζητά ο Ολυμπιακός για το παιχνίδι της Δευτέρας στη Χίο

Στα ύψη ανεβάζει το θερμόμετρο της έντασης η 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος πόλο της Α1 ανδρών, που περιλαμβάνει το ντέρμπι της Χίου, όπου η τοπική ομάδα υποδέχεται τη Δευτέρα τον Ολυμπιακό (19.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ).

Η προϊστορία των περσινών επεισοδιακών αγώνων για το Κύπελλο, αλλά και η μεγάλη βαθμολογική σημασία του φετινού παιχνιδιού έχουν ανάψει τα πνεύματα πολύ πριν το ρίξιμο της μπάλας στο νερό.

Οι "ερυθρόλευκοι" φοβούνται ότι θα ζήσουν μια ανάλογη ατμόσφαιρα με αυτή που επικράτησε πέρσι και έτσι έχουν πάρει τα μέτρα τους ζητώντας ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης που θα βρεθεί στο κολυμβητήριο. Από την άλλη μεριά οι γηπεδούχοι χαρακτηρίζουν παρατραβηγμένους τους φόβους των Πειραιωτών, αφού, όπως τονίζουν, μετά τα περσινά, όπου η ομάδα υπέστη τιμωρία, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επαναληφθούν επεισόδια φέτος.

Στον αγωνιστικό τομέα ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός θέλει να περάσει αλώβητος ακόμα ένα εμπόδιο, προκειμένου να κρατηθεί στο ρετιρέ της βαθμολογίας, ενώ οι γηπεδούχοι με νίκη ανεβαίνουν ακόμα ψηλότερα στη βαθμολογία.

Στο σημερινό πρόγραμμα ξεχωρίζει το "γειτονικό" συνοικιακό ντέρμπι μεταξύ της πρωταθλήτριας Βουλιαγμένης και της Γλυφάδας στις 6μμ.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της αγωνιστικής είναι: Χαλκίδα - Κέρκυρα (Χαλκίδας 15.30), Πανιώνιος - Χανιά (Ηλύσιο 18.00), ΟΦΘ - Πάτρα (Ποσειδώνειο 18.00), Εθνικός - Ηλυσιακός (Πειραιά 20.00).

  • Με την 4η αγωνιστική συνεχίζεται αύριο και το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών που περιλαμβάνει τις εξής συναντήσεις: Χίος - Βουλιαγμένη (12.00), ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (12.00), Γλυφάδα - Εθνικός (14.00), Πάτρα - Ηλυσιακός (14.00), Νηρέας Χαλανδρίου - Θρίαμβος (15.00), Ιωνικός - Χανιά (15.00).
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Ντοπέ ο Αυστραλός Απτον

Ο Αυστραλός πρωταθλητής της κολύμβησης, Ρίτσαρντ Απτον, που κατέκτησε ένα ασημένιο μετάλλιο στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου του Περθ, έκανε, σύμφωνα με το πρώτο θετικό τεστ, χρήση απαγορευμένων ουσιών και κινδυνεύει με αποκλεισμό. Ο ίδιος ο Απτον αρνείται πως έκανε χρήση αναβολικών ουσιών και δήλωσε πως θα αγωνιστεί για να αποδείξει το δίκιο του.

  • Με στόχο μια αξιοπρεπή εμφάνιση αγωνίζονται στο Σέφιλντ οι κολυμβητές-τριες που θα πάρουν μέρος στο διεθνές μίτινγκ σε 25άρα πισίνα και περιλαμβάνεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσουν ο Δημήτρης Αντωνάκης (Πανελλήνιου) στα 50μ, 100μ, 200μ ελεύθερο, η Μαριάννα Λυμπέρτα (Γλυφάδας) 200μ, 400μ, 800μ ελεύθερο και η Ζαμπία Μελαχροινού (Αρη) στα 50μ, 100μ ελεύθερο και 50μ και 100μ πεταλούδα.

Επίσης την Κυριακή αναχωρούν για το Μάλμε της Σουηδίας άλλοι τρεις κολυμβητές μας, οι οποίοι θα λάβουν μέρος σε αντίστοιχο μίτινγκ για την ίδια διοργάνωση. Οι κολυμβητές είναι: Γιώργος Δοντάς (ΧΑΝΟ), Δημήτρης Παπαδόπουλος (Αλμπατρος) καιΣπύρος Γιαννιώτης (Κέρκυρας).

ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Ρυθμιστές ΠΑΟΚ και Ηράκλειο

Υποδέχονται Ολυμπιακό και ΠΑΟ, που δίνουν τη μάχη για την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου

Το όνομα του πρωταθλητή της κανονικής περιόδου ίσως βγάλει η 23η αγωνιστική του επαγγελματικού πρωταθλήματος. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός δοκιμάζονται εκτός έδρας κι ο νικητής θα αποκτήσει σημαντικό πλεονέκτημα τρεις εβδομάδες πριν τα πλέι οφ. Ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται στο Ηράκλειο. Η τοπική ομάδα φιλοδοξεί να διατηρήσει το αήττητο της έδρας της και να γίνει ο ρυθμιστής του πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και θα προσπαθήσει να ξεπεράσει τον κακό εαυτό που παρουσιάζει στα εκτός έδρας παιχνίδια.

Στο Αλεξάνδρειο με αντίπαλο το λαβωμένο ΠΑΟΚ αγωνίζεται αύριο ο Ολυμπιακός. Οι Θεσσαλονικείς καλούνται να ξεπεράσουν το σοκ της συντριβής από την Αλμπα στην ευρωλίγκα και να βρουν λύσεις κοντά και μακριά στο καλάθι, καθώς θα απουσιάσουν οι τιμωρημένοι Γιαννούλης, Σάκλεφορντ, αλλά ο τραυματίας Μπουντούρης, του οποίου η συμμετοχή μέχρι χτες το βράδυ κατά 99% ήταν αδύνατη. Ο Ολυμπιακός θα έχει στη σύνθεσή του τον Χόκινς, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του, είναι όμως άγνωστο αν θα είναι έτοιμος να βοηθήσει ουσιαστικά.

Τον Αρη υποδέχεται η ΑΕΚ, με στόχο να εκμεταλλευτεί πιθανό στραβοπάτημα του ΠΑΟΚ και να βρεθεί στην τρίτη θέση. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα αγωνιστεί χωρίς τους Πάσπαλιε, Λιαδέλη, Γαλακτερό, οι οποίοι δεν ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους και έμειναν εκτός αποστολής.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής, οι γηπεδούχοι έχουν το προβάδισμα, με εξαίρεση τη συνάντηση του Ηρακλή με τον Πανιώνιο στο Ιβανώφειο. Στα Πατήσια ο Σπόρτιγκ αντιμετωπίζει τη Λάρισα, με στόχο να υπογράψει την παραμονή του στην κατηγορία, καθώς την ίδια ώρα η Δάφνη δοκιμάζεται στην Πάτρα με τον Απόλλωνα και ο Παπάγου στο Περιστέρι με την τοπική ομάδα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Α 1Κ Α Τ Η Γ Ο Ρ Ι Α

(23η αγωνιστική)

Περιστερίου 17.00: Περιστέρι - Παπάγου

Ηρακλείου.. 17.00: Ηράκλειο - Παναθηναϊκός

Σπόρτιγκ... 17.00: Σπόρτιγκ - Λάρισα

Ιβανώφειο.. 17.00: Ηρακλής - Πανιώνιος

Απόλλωνα... 17.00: Απόλλωνας - Δάφνη

ΟΑΚΑ....... 18.30: ΑΕΚ - Αρης

Κ ΥΡΙΑΚΗ

Αλεξάνδρειο18.30: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

Α 2Κ Α Τ Η Γ Ο Ρ Ι Α

(20ή αγωνιστική)

Γουδίου.... 17.30: Αμπελόκηποι - Ολύμπια

ΒΑΟ........ 17.30: ΒΑΟ - Αμύντας

Αμαρουσίου17.30: Μαρούσι - Φίλιππος

Νεάπολης... 17.30: Μακεδονικός - Νήαρ Ηστ

Καλλιθέας.. 17.30: Εσπερος - ΜΕΝΤ

Ιωνικού ΝΦ17.30:Ιωνικός - Μίλωνας

Α 1Γ Υ Ν Α Ι Κ Ω Ν

(19η αγωνιστική)

Σ ΑΒ Β Α Τ Ο

Ρέστειο.... 13.00: Π. Φάληρο - Εσπερίδες

Κ ΥΡΙ Α Κ Η

Σπόρτιγκ... 12.00: Σπόρτιγκ - Ηρακλής

Βόλου...... 12.00: Ολυμπιακός Β. - Θρίαμβος

ΜΕΝΤ....... 12.00: ΜΕΝΤ - Παναθηναϊκός

Καλαμαριάς12.00: Καλαμαριά - Μ. Αλέξανδρος

Κομοτηνής.. 12.00: Κομοτηνή - Ακαδημία

ΠΑΛΗ
Συνωστισμός στο "Ακρόπολις"

Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το διεθνές τουρνουά πάλης "Ακρόπολις" θα συγκεντρώσει αθλητές από όλο τον κόσμο. Οι δηλώσεις συμμετοχής έκλεισαν και τα κράτη που θα δώσουν το "παρών" και στα δυο στιλ (ελληνορωμαϊκή και ελευθέρα) φτάνουν τα 30 με σύνολο 300 αθλητές. Χαρακτηριστικό είναι ότι εκπροσωπούν τρεις ηπείρους, Ευρώπη, Ασία και Αφρική. Οι αγώνες θα γίνουν στις 21 - 22 και 28 - 29 Μάρτη στο κλειστό γυμναστήριο Νίκαιας "Πλάτων".

  • Τρεις παλαιστές της ελευθέρας αγωνίζονται το Σαββατοκύριακο στη Βουλγαρία, στο διεθνές τουρνουά "Νταν Κόλοφ". Πρόκειται για τους Αμ. Καρτάνοφ (54 κ. ), Χρ. Αλεξανδρίδη (63 κ. ) και Αφτ. Ξανθόπουλο (97 κ. ), οι οποίοι συνοδεύονται από τον προπονητή Γιώργο Αθανασιάδη.
ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Στους χτεσινούς αγώνες, που άνοιξαν την αυλαία της αγωνιστικής, ο Ιωνικός νίκησε στο Βύρωνα τον Αθηναϊκό με 19 - 15, ενώ το Κιλκίς επιβλήθηκε στη Ν. Σμύρνη του Πανιωνίου με 34 - 26.

Με τέσσερις ενδιαφέρουσες συναντήσεις συνεχίζεται σήμερα το πρωτάθλημα της Α1 ανδρών στο χάντμπολ όπου διεξάγεται η 20ή αγωνιστική. Συγκεκριμένα, θα παίξουν: Πανελλήνιος - ΓΕ Βέροιας (Κυψέλη 16.30), Βριλήσσια - Φίλιππος(Χαλανδρίου 18.30), Δούκας - Αρχέλαος (Ζηρίνειο 18.30), Τρίτων - Σχ. Ξυνή (Μίκρα 18.00).

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑ

"Από Μάρτη καλοκαίρι", λένε πολλοί, αλλά αυτό δεν εμποδίζει την Ελληνική Χιονοδρομική Ομοσπονδία να διοργανώσει το Σαββατοκύριακο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καταβάσεων στο χιονοδρομικό κέντρο του Λαϊλιά Σερρών.

Το Σάββατο θα διεξαχθεί η γιγαντιαία τεχνική κατάβαση, ενώ την Κυριακή θα διεξαχθεί το αγώνισμα της τεχνικής κατάβασης.

ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Με τις φιγούρες ανοίγει σήμερα στις 12.00 η αυλαία του Χειμερινού Πρωταθλήματος Συγχρονισμένης Κολύμβησης, που διεξάγεται στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ. Το απογευματινό πρόγραμμα που αρχίζει στις 17.00 περιλαμβάνει τους προκριματικούς του Ντουέτου και του Σόλο, ενώ οι αγώνες ολοκληρώνονται αύριο με το εξής πρόγραμμα: 12.00 Ντουέτο (τελικός) 14.00 Σόλο (τελικός), 16.00 Ομαδικό (τελικός).

  • Τον πρώτο τελικό του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ ανάμεσα στη Βερόνα και τον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου, θα διευθύνει ο διεθνής διαιτητής Στέλιος Κουκουλεκίδης. Την προηγούμενη του τελικού, ο Ελληνας διαιτητής ορίστηκε, μαζί με τον Λιθουανό Μπραζάουσκας, να διευθύνει το τοπικό ντέρμπι της Μπολόνια, ανάμεσα στην Κίντερ και την Τιμσίστεμ για την ευρωλίγκα.

Στο μεταξύ, ξεκίνησαν χτες στο γήπεδο του Μετς οι αγώνες του κυπέλλου πρωταθλητριών ομάδων μπάσκετ με καρότσι. Συμμετέχουν οι πρωταθλήτριες ομάδες της Ελλάδας, της Αγγλίας, της Γαλλίας, της Ελβετίας και της Γερμανίας.

Με σπασμένα τα φτερά, ο ΠΑΟΚ του Στογιάκοβιτς θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό των Ρότζερς, Καρνισόβας



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ