Σε κλιμάκωση του αγώνα τους και οριστικό αποκλεισμό των δρόμων αποφάσισαν να προχωρήσουν σταδιακά μέσα στο Σαββατοκύριακο, οι αγρότες της Μακεδονίας και της Θράκης. Σήμερα θα αποκλείσουν προειδοποιητικά από τη 1 μ.μ. - 7 μ.μ. την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών στα Μάλγαρα,το Αιγίνιο και τοΛιτόχωρο.Από αύριο παράλληλα αναμένεται αναδιάταξη των δυνάμεων και ενίσχυση των μπλόκων. Συναυλία συμπαράστασης θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 4 μ.μ. στην αερογέφυρα των Μαλγάρων, όπου καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης θα τραγουδήσουν σε ένδειξη συμπαράστασης στην αγωνιζόμενη αγροτιά.
Στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική ενισχύθηκαν με νέα τρακτέρ τα μπλόκα και συνεχίστηκαν και χτες οι ολιγόωροι αποκλεισμοί των δρόμων. Λόγω της απεργίας των δικαστικών υπαλλήλων δε δικάστηκαν οι 17 αγρότες από τη Γαλάτιστα και οι 13 από την Επανωμή. Για μια ώρα έκλεισαν το δρόμο έξω από τα Βασιλικά οι αγρότες της περιοχής και σήμερα ετοιμάζονται μαζί με συναδέλφους τους από τα γύρω χωριά να κατέβουν στη Γέφυρα της Θέρμης και τα Πράσινα Φανάρια.
Στον Εβρο χτες χιλιάδες αγρότες και αγρότισσες από την περιοχή του Πέπλου και των Φερών,απέκλεισαν από τις 11 π.μ. - 2 μ.μ. το τελωνείο των Κήπων και μέσα από ένα μεγαλειώδες συλλαλητήριο απαίτησαν από την κυβέρνηση να δώσει τώρα,λύση στα αιτήματά τους και να πάρει μέτρα για την άμεση αποζημίωση των πληγέντων από τις τελευταίες πλημμύρες που έπληξαν χιλιάδες στρέμματα καλλιεργιών. Στο πλευρό των γονιών τους βρέθηκαν και οι μαθητές από τα σχολεία της περιοχής που πραγματοποίησαν αποχή από τα μαθήματα και πήγαν με λεωφορεία στη συγκέντρωση.
Στις 11 π.μ., επίσης, εκατοντάδες αγρότες απέκλεισαν για δύο ώρες την Εφορία Ορεστιάδας.Επίσης, κατάληψη της Νομαρχίας πραγματοποίησαν οι αγρότες από την περιοχή της Αλεξανδρούπολης που στη συνέχεια λίγο μετά το μεσημέρι μετέφεραν τα τρακτέρ τους στον κόμβο προς το αεροδρόμιο.
Στο συλλαλητήριο των αγροτών στο τελωνείο των Κήπων παραβρέθηκε κλιμάκιο της ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ και ο βουλευτής Σταύρος Παναγιώτου,ο οποίος μετέφερε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα τους και κατήγγειλε τη στάση της κυβέρνησης και τις μεθοδευμένες διώξεις σε βάρος των αγροτών: "Δυστυχώς γι' αυτούς, αποδείξατε ότι οι βαριές ποινές δε σας φοβίζουν. Και το μήνυμα που στέλνετε φτάνει ξεκάθαρο σε όλο το λαό. Ο κόσμος άρχισε πλέον να το καταλαβαίνει ότι τα προβλήματα είναι αυτά που σας βγάζουν στο δρόμο και γι' αυτό συμπαραστέκεται με κάθε τρόπο".
Και στις Σέρρες χτες οι αγρότες πραγματοποίησαν μεγάλη συγκέντρωση με τα αγροτικά τους μηχανήματα μπροστά στη νομαρχία, καταγγέλλοντας τον νέο εμπαιγμό της κυβέρνησης. Στη συνέχεια και πάλι μετέφεραν τα τρακτέρ στη διασταύρωση για Σιδηρόκαστρο έξω από την πόλη και προειδοποίησαν για παραπέρα κλιμάκωση με νέα μπλόκα στο νομό. Ανοιχτό άφησαν το ενδεχόμενο να κλείσουν σήμερα τον κόμβο της Αμφίπολης για Καβάλα.
Στην υπόλοιπη Μακεδονία ξεκίνησαν από χτες το απόγευμα οι συνελεύσεις στα μπλόκα και θα συνεχιστούν και σήμερα όλη την ημέρα. Πρώτα θα ενημερωθούν αναλυτικά από τους εκπροσώπους τους και στη συνέχεια θα αποφασίσουν. Ομως, το κλίμα άρχισε να ξεκαθαρίζει από την πρώτη ώρα. Οταν οι αγρότες άκουσαν τον υπουργό Γεωργίας να αρνείται και πάλι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους η αγανάκτηση άρχισε να ξεχειλίζει.
Στα μπλόκα της Πέλλας, οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να ξεχειμωνιάσουν στους δρόμους. "Η κυβέρνηση στάθηκε αδιάλλακτη. Και εμείς, λοιπόν, θα αλωνίσουμε τα χωριά για να έρθουν και οι άλλοι αγρότες στα μπλόκα, όσοι πίστευαν ότι κάτι θα έδινε. Ο υπουργός μάς ταπείνωσε. Μας βάζει να πληρώσουμε ειδικά στην περιοχή, τρεις μονάδες παραπάνω στον ΕΛΓΑ γιατί; Φαίνεται επειδή στην Πέλλα γεννήθηκε ο Μεγαλέξανδρος", λέει ο Κώστας Κατσαρός.
Λίγο πιο πέρα ο Θόδωρος, κάθεται στο τραπέζι μαζί με άλλους συναδέλφους του και συζητάνε για το "νέο φτύσιμο που τους έριξε ο υπουργός". "Ας έρθει να μας πει αν με 20 στρέμματα χωράφια μπορεί να ζήσει την οικογένειά του", λέει.
"Το 1985 το κόστος παραγωγής για το βαμβάκι στο στρέμμα το μετρούσαμε ίσον με τα χρήματα από 110 κιλά. Τώρα έχει φτάσει στα 280 κιλά όσο δηλαδή βγάζει το στρέμμα κατά μέσο όρο", λέει ο Δ. Δημτσίδης.Και δηλώνει ότι η κυβέρνηση, αν ήθελε, θα μπορούσε να δώσει λύση στο πρόβλημα της τιμής του πετρελαίου. "Μας δουλεύουν. Θα δώσουν φτηνό πετρέλαιο, λέει, στις γεωργικές εγκαταστάσεις. Εμείς θέλουμε και για τα μηχανήματά μας, αυτά που οργώνουμε και σπέρνουμε".
Αναλυτικά η εικόνα των μπλόκων στη Μακεδονία και τη Θράκη έχει ως εξής: Θεσσαλονίκη: Στην αερογέφυρα των Μαλγάρων, στα διόδια, στη Χαλκηδόνα, στο Στίβο και στη Μεσημβρία. Δεκάδες τρακτέρ παραμένουν στις πλατείες των χωριών της Ανατολικής υπαίθρου.
Χαλκιδική: Στο δρόμο προς Αρναία έξω από το χωριό Παλαιόχωρα. Περισσότερα από 50 τρακτέρ περιμένουν στην πλατεία της Γαλάτιστας και δεκάδες άλλα στην Τρίγλια.
Πιερία: Στο Λιτόχωρο, τον Κορινό και το Αιγίνιο.
Πέλλα: Εξω από τα Γιαννιτσά στο δρόμο προς Θεσσαλονίκη, στην Κρύα Βρύση, στην Παλιά Πέλλα, την Αραβησσό στην Καρυώτισσα και τη συνοικία Παραλίμνη.
Ημαθία: Στο Κλειδί.
Κιλκίς: Στην είσοδο της πόλης του Κιλκίς.
Σέρρες: Στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου έξω από την πόλη των Σερρών. Στις πλατείες παραμένουν τα τρακτέρ των αγροτών από το Δημητρίτσι, τη Μαυροθάλασσα και τη Νιγρίτα στην επαρχία Βισαλτίας, αλλά και στο Ροδολίβος, την Παλαιοκώμη, το Δραβίσκο και τη Μεσολακιά στην επαρχία Παγγαίου.
Δράμα: Στην έξοδο της πόλης προς Καβάλα στο δρόμο μπροστά από τη Νομαρχία.
Εβρος: Τελωνείο Ορμενίου, Τελωνείο Κήπων, στο δρόμο Αλεξανδρούπολης - Καστανιών στο ύψος της Ορεστιάδας, επίσης έξω από τον Προβατώνα και στο Αρδάνιο.
Κοζάνη: Στον κόμβο προς Θεσσαλονίκη και Λάρισα, έξω από την Κοζάνη.
Τη δική τους απάντηση στην αδιαφορία της κυβέρνησης έδωσαν χτες οι αγρότες της Αιγιάλειας,οι οποίοι κατέλαβαν την Εφορία και το Δημόσιο Ταμείο του Αιγίου.
Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν το πρωί στην πλατεία Λαύρας και, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης, πορεύτηκαν στους δρόμους του Αιγίου και κατέληξαν στο κτίριο της Εφορίας. Εκεί τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής (ΣΕ) ενημέρωσαν τη διεύθυνση και τους εργαζόμενους πως το κτίριο έχει καταληφθεί και ζήτησαν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα τους. Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους με ψήφισμα που εξέδωσαν το οποίο έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από τους συγκεντρωμένους αγρότες.
Στη συνέχεια, το μέλος της ΣΕ Κώστας Κερκουλάς,ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση των εκπροσώπων των αγροτών με το κυβερνητικό κλιμάκιο, ενημέρωσε τους αγρότες για τα αποτελέσματα αυτής της συνάντησης. Σημείωσε πως όταν, εκπροσωπώντας τους αγρότες της Αιγιάλειας αλλά και τους παραγωγούς ελαιολάδου και εσπεριδοειδών όλης της χώρας, έθεσε στον Στ. Τζουμάκα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σταφιδοπαραγωγοί και οι παραγωγοί λαδιού και εσπεριδοειδών, εκείνος σήκωσε αδιάφορα τους ώμους και δεν έδωσε καμιά απάντηση. Ο υπουργός Γεωργίας έδωσε μεν δίκιο στους ελαιοπαραγωγούς, αλλά πρόσθεσε πως δεν μπορεί να πάρει μέτρα που "πλήττουν άλλες κοινωνικές τάξεις". Κι επειδή είναι γνωστό πως οι μόνοι οι οποίοι πλήττονται είναι οι παραγωγοί που παίρνουν ψίχουλα και οι καταναλωτές που χρυσοπληρώνουν το λάδι, γίνεται φανερό πως τη μόνη "κοινωνική τάξη" που δε θέλει να πλήξει είναι εκείνη των μεσαζόντων που θησαυρίζουν. Για τα εσπεριδοειδή, ο υπουργός Γεωργίας παραδέχτηκε πως οι Συμφωνίες της ΓΚΑΤΤ επιβάλλουν τη μείωση επιδότησης κατά 36% στα λεμόνια και τη μείωση κατά 21% του τονάζ των εξαγωγών προς τρίτες χώρες, προσθέτοντας κυνικά πως και τα επόμενα χρόνια το κόστος παραγωγής θα είναι δυσβάσταχτο.
Ανάλογη ήταν και η αντιμετώπιση του προβλήματος των σταφιδοπαραγωγών, τους οποίους ο "αρμόδιος" υπουργός κάλεσε να βρουν "εναλλακτικές λύσεις" και "συγκαλλιέργειες", φανερώνοντας πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αφήσει τη σταφιδοκαλλιέργεια στο έλεος της ΕΕ.
Αποφασίστηκε ομόφωνα η συνέχιση του αγώνα όσο η κυβέρνηση αρνείται να δώσει λύσεις και παραπλανά τους εργαζόμενους. "Η κυβέρνηση έχει το κουμπί στα χέρια της", ειπώθηκε χαρακτηριστικά. "Είναι στο χέρι της να δώσει λύσεις". Οι αγρότες κατήγγειλαν τις προσπάθειες τρομοκρατίας που εντείνονται καθώς την Πέμπτη το βράδυ αστυνομικοί περιφέρονταν στα χωριά της περιοχής και μοίραζαν δικαστικές κλήσεις για τη συμμετοχή αγροτών στις περσινές κινητοποιήσεις, με προφανή στόχο να αποτρέψουν τη συμμετοχή τους στους νέους αγώνες.
Εκφράστηκε η κοινή απόφαση κλιμάκωσης του αγώνα. Σ' αυτή την κατεύθυνση, οι αγρότες έδωσαν ραντεβού τη Δευτέρα 16 Φλεβάρη στον κόμβο Μεγανίτη, όπου θα γίνει παράταξη των μηχανημάτων κατά μήκος της εθνικής οδού. Ομως, προβλέποντας πως ο αγώνας θα είναι μακρύς, οι αγρότες ζητούν τη στήριξη όλων των φορέων της περιοχής. Ετσι, την Παρασκευή 20 Φλεβάρη στις 10 π.μ. στην πλατεία Λαύρας διοργανώνουν παναιγιάλειο συλλαλητήριο με τη συμμετοχή μαζικών φορέων της περιοχής (Εργατικό Κέντρο,δήμος,Μητρόπολη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων,Συνδικάτο Οικοδόμων,Σύλλογος Εμποροεισαγωγέων,Σύλλογος Βενζινοπωλών,Σωματείο Εργαζομένων Παναιγιάλειας Ενωσης Συνεταιρισμών,Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου,Σύλλογος Λογιστών,Αστικό ΚΤΕΛ Αιγίου,ΠΕΑΕΑ,ΟΓΕ και άλλοι φορείς).
Σε ένδειξη συμπαράστασης και παλλαϊκής απαίτησης για τη λύση των αγροτικών προβλημάτων, τα καταστήματα του Αιγίου θα παραμείνουν κλειστά.
Με μαζική συμμετοχή, πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της Λακωνίας, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στο νομό. Οι αγρότες γυρνώντας την πλάτη στους καρεκλοκένταυρους της Ενωσης και στους νόθους της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, συσπειρωμένοι στη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνεταιρισμών και αγροτών Λακωνίας σφυρηλατούν παραπέρα την ενότητά τους μετά και από την πρόκληση και τον εμπαιγμό της κυβέρνησης.
Πάνω από 35 Συνεταιρισμοί και δεκάδες στελέχη του αγροτικού κινήματος στο νομό είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα, ενισχύοντας καθημερινά το μπλόκο. Σήμερα στις 9 π.μ. γίνεται παναγροτικό - παλλαϊκό συλλαλητήριο στους Μολάους και αύριο νέα συγκέντρωση - συλλαλητήριο στη γέφυρα του Ευρώτα.
Η προσπάθεια της κυβέρνησης με τους τοποτηρητές της να διασπάσει τους αγρότες στην περιοχή έχει πέσει στο κενό, εξοργίζοντας παραπέρα τους αγωνιζόμενους αγρότες, που δίνουν με τον αγώνα τους αποστομωτική απάντηση στην κυβέρνηση και τον υπουργό Γεωργίας ότι δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα οι Λάκωνες αγρότες.
Στην Ηλεία οι αγρότες πραγματοποιούν συσκέψεις με θέμα το σχεδιασμό των κινήσεών τους.
Στον αγώνα μπαίνει και η Αργολίδα. Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα του νομού αποφάσισε την πραγματοποίηση παναγροτικού συλλαλητηρίου την Τετάρτη 17 Φλεβάρη στις 11 π.μ. έξω από τη Νομαρχία. Η ΣΕΑ καλεί τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής με τα αγροτικά τους μηχανήματα να πάρουν μέρος δυναμικά στο συλλαλητήριο.
Φουντώνει ο αγώνας των αγροτών σε ολόκληρη τη χώρα. Καθημερινά όλο και περισσότερες περιοχές μπαίνουν στο χορό των κινητοποιήσεων.
Σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν οι αγρότες του Νομού Χανίων.Μετά από απόφαση της Παγχανιώτικης Συντονιστικής Επιτροπής οι αγρότες του νομού θα συγκεντρωθούν την Πέμπτη 19 Φλεβάρη στην πλατεία της Αγοράς στις 10 π.μ. και από εκεί θα κατευθυνθούν στο λιμάνι της Σούδας, το οποίο και θα αποκλείσουν για 24 ώρες. Μέχρι τότε κλιμάκιο της ΣΕΑ θα περιοδεύει στα χωριά καλώντας τον κόσμο να πάρει μαζικά μέρος στην κινητοποίηση.
Για κινητοποιήσεις προσανατολίζονται και οι αγρότες του Ηρακλείου. Για αυτό το λόγο, την ερχόμενη Δευτέρα θα συνεδριάσει η Πανηρακλειώτικη Συντονιστική Επιτροπή,για να εκτιμήσει την κατάσταση και να προχωρήσει στην οργάνωση δυναμικών κινητοποιήσεων. Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή συνεδρίασε το περασμένο Σάββατο στις Αρχάνες και διευρύνθηκε με εκπροσώπους και άλλων αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών.
Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας διοργανώνουν τη Δευτέρα οι Αγροτικοί Σύλλογοι και οι Ενώσεις του Νομού Λασιθίου. Οι αγρότες του νομού με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα θα αποκλείσουν τη Νομαρχία στον Αγιο Νικόλαο στις 10.30 π.μ. Η "Αγροτική Ενότητα Λασιθίου" καλεί όλους τους αγρότες να συμμετάσχουν δυναμικά στο συλλαλητήριο.
Τη σκυτάλη του αγώνα θα πάρει την ερχόμενη βδομάδα και η Λέσβος. Οι αγρότες του νησιού ετοιμάζονται για το συλλαλητήριο την ερχόμενη Τετάρτη μετά από απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα του νησιού. Τη Δευτέρα 16 Φλεβάρη η ΣΕΑ θα συνεδριάσει στις 5.30 μ.μ., με τους προέδρους των συνεταιρισμών και των αγροτικών συλλόγων, για την καλύτερη οργάνωση του συλλαλητηρίου. Η διοίκηση της Ενωσης Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Μυτιλήνης σε συνεδρίασή της αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης παλλεσβιακής πανοικοδομικής απεργίας τη μέρα του συλλαλητηρίου, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους αγωνιζόμενους ελαιοπαραγωγούς του νησιού. Παράλληλα καλεί όλους τους οικοδόμους του νησιού να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία και στη συγκέντρωση των αγροτών.
Την ερχόμενη βδομάδα θα ξεκινήσουν κινητοποιήσεις και οι αγρότες του Νομού Ιωαννίνων. Γι' αυτό το σκοπό σήμερα στις 7 μ.μ. η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα του νομού θα συνεδριάσει στο χωριό Ελεούσα, για να ορίσουν την ακριβή ημερομηνία των κινητοποιήσεων, καθώς και την καλύτερη οργάνωσή τους.
Για δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζονται και οι αγρότες της Πρέβεζας. Ο συντονισμός των κινητοποιήσεων θα είναι το θέμα της σημερινής σύσκεψης της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα του νομού με τους αγροτικούς συλλόγους και τους συνεταιρισμούς της περιοχής. Η σύσκεψη θα γίνει στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.
Παγκερκυραϊκό αγροτικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί, μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νησιού, στις 23 του Φλεβάρη. Για το σκοπό αυτό έχουν δημιουργηθεί Επιτροπές στήριξης του συλλαλητηρίου, μία στην κεντρική Κέρκυρα και δύο στη νότια, οι οποίες πραγματοποιούν περιοδείες με το ΔΣ της ΟΑΣ στα χωριά, καλώντας τον κόσμο να συμμετάσχει δυναμικά στην κινητοποίηση.
Στη Ζάκυνθο η ΣΕ διοργανώνει πανζακυνθινό συλλαλητήριο την Παρασκευή 20 Φλεβάρη με τη συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου, των καθηγητών και μαθητών καθώς και του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Ζακύνθου. Στην κατεύθυνση αυτή πραγματοποιεί σύσκεψη όλων των φορέων του νησιού την Τρίτη 17 Φλεβάρη στις 8 μ.μ. στα γραφεία της Ενωσης Αγροτικών Συλλόγων Ζακύνθου.
Πιστοί στο δρόμο που τους έχει υποδείξει η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της, οι ξεπουλημένες ηγεσίες των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων της Μακεδονίας, συνεχίζουν το έργο αποπροσανατολισμού και την προσπάθεια διάσπασης του αγροτικού κινήματος. Χτες το μεσημέρι συναντήθηκαν στην Ενωση Λαγκαδά εκπρόσωποι από τις Ομοσπονδίες, Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, αλλά και από Χαλκιδική, Σέρρες, Δράμα και Κιλκίς, όπου η θητεία τους έχει λήξει και εκλογές δεν έχουν γίνει. Ο γνωστός από το διασπαστικό του ρόλο Σ. Σαλιάκης,μαζί με ορισμένους άλλους όμοιούς του, αυτοχρίστηκαν "εκπρόσωποι των αγωνιζόμενων αγροτών Μακεδονίας - Θράκης" και σήμερα στις 12 μ. συναντώνται με τον υπουργό Γεωργίας.
Χαρακτηριστική για το τι επιδιώκουν ήταν η παρέμβαση του Γ. Κλάκα,"αντιπροέδρου" της Ομοσπονδίας Σερρών: "Εμείς δε θέλουμε να ανατραπεί η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Μέσα από τον προσανατολισμό που έχει χαράξει η χώρα ζητάμε να πετύχουμε ό,τι μπορούμε", είπε στη σύσκεψη. Ενώ ο Γ. Τσιώνης, από την ΟΑΣ Θεσσαλονίκης, συμπλήρωσε: "Δεν περιμένουμε να μας δώσει παράδες ο υπουργός. Θέλουμε απλώς να μας πει ποια είναι η θέση της κυβέρνησης για την "Ατζέντα 2000"" (!).
Ομως, σχεδόν όλοι τους εξαπέλυσαν βρώμικη επίθεση εναντίον της ΠΑΣΕ, προσπαθώντας να καλλιεργήσουν τεχνητές αντιθέσεις ανάμεσα στους αγρότες της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας.
Πήραν όμως την απάντησή τους από τους εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Δράμας, που κατάμουτρα τους κατήγγειλαν ως διασπαστές και ξεκαθάρισαν ότι η αγροτιά στο σύνολό της συντάσσεται με τους συναδέλφους της της Θεσσαλίας. Επίσης, διαχώρισαν τη θέση τους για τη σημερινή συνάντηση, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει ήδη απαντήσει αρνητικά στους εκπροσώπους των αγροτών μέσα από την προχθεσινή άκαρπη συνάντηση στην Αθήνα. "Ο αγώνα είναι και θα παραμείνει κοινός όσο και αν εσείς θέλετε να τον σπάσετε", είπε ο εκπρόσωπος του μπλόκου της Δράμας.
Ανάλογα τους αντιμετώπισαν τις προηγούμενες μέρες και οι αγωνιζόμενοι αγρότες της Πέλλας και της Πιερίας.