ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 5 Φλεβάρη 1998
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Διευρύνεται το μέτωπο

Καθημερινά ενισχύονται με νέες δυνάμεις τα σημεία των δρόμων όπου έχουν βγει τα τρακτέρ από τη Δευτέρα σε πολλές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Από χθες μπήκαν στο χορό των κινητοποιήσεων οι αγρότες των Σερρών,ενώ από σήμερα βγαίνει στο δρόμο και η αγροτιά της Πέλλας. Συνολικά μέχρι και χθες στους νομούς της Μακεδονίας οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι είχαν βγει σε εννέα σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου.

Στη Θεσσαλονίκη

Στα Μάλγαρα,όπου χτες το μεσημέρι εντάχθηκαν στις υπάρχουσες δυνάμεις και συνάδελφοί τους από το Λουδία.Επίσης ενισχύθηκαν τα μπλόκα στο Στίβο,τον Ευαγγελισμό και το Ζαγκλιβέρι.Οι αγρότες αποφάσισαν όλα τα τρακτέρ από τα δύο τελευταία χωριά να μεταφερθούν στο Στίβο, στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας. Τρακτέρ υπάρχουν συγκεντρωμένα στις πλατείες της Χαλάστρας,του Προχώματος,του Αδενδρου,της Βραχιάς,της Κριθιάς και της Επανωμής.

Στην Πιερία

Ενισχύθηκαν τα μπλόκα στην αερογέφυρα του Αιγινίου,και του Λιτοχώρου,ενώ χτες οι αγρότες του Κορινού συγκέντρωσαν τα τρακτέρ στην πλατεία.

Στο Κιλκίς

Εκατοντάδες τρακτέρ παραμένουν στην είσοδο της πόλης του Κιλκίς.Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν ακόμη και σε αποκλεισμό κομβικών σημείων όπως, π.χ., του Τελωνείου των Ευζώνων.

Κόντρα στον άσχημο καιρό, αλλά και στο πνεύμα των καιρών που θέλει συμβιβασμένους τους αγωνιστές της ζωής, οι αγρότες δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα που ξεκίνησαν μέχρι να δικαιωθούν. "Δε μας φοβίζει η βροχή. Το τσαρδάκι μας το φτιάξαμε. Τη συμπαράσταση του κόσμου την έχουμε. Τα αιτήματα μας είναι δίκαια και αυτό το ξέρουν όλοι. Ηρθε ο καιρός τώρα η κυβέρνηση να πάρει αποφάσεις σε όφελος της μικρής αγροτιάς",είπαν οι αγρότες που συναντήσαμε στην είσοδο της πόλης. Σ' αυτό το σημείο βρίσκονται αγρότες και κτηνοτρόφοι από Μεταλλικό,Επτάλοφο,Ακρίτα,Βαπτιστή και Καμπάνι.

Το μήνυμα που στέλνουν είναι ξεκάθαρο: "Κάθε μέρα δυναμώνουμε και περισσότερο. Καταλάβαμε πια ότι μόνο με ενότητα και αγώνα θα αντικρούσουμε την πολιτική της κυβέρνησης και τις επιλογές της ΕΕ. Πιο δυνατοί τώρα απαιτούμε μέτρα στήριξης του εισοδήματός μας και κυρίως να μην εφαρμοστούν οι αποφάσεις της Ατζέντας 2000",δήλωσε ο Γ. Σοφιανίδης,αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων.

Τα προβλήματα πολλά, κυρίως στο στάρι και την κτηνοτροφία. Καταγγέλλουν ότι περικόπηκαν οι επιδοτήσεις στα επιλέξιμα με το πρόσχημα ότι πέρσι πήραν καλές τιμές στο κρέας. Σήμερα έφτασαν να πουλάνε μέχρι και 300 δρχ. κάτω. Οι μικροί σιτοπαραγωγοί σχεδόν όλης της περιοχής, αποκλείστηκαν από το δικαίωμα αποζημιώσεων για την ξηρασία που έπληξε την περιοχή, επειδή η γυναίκα, ή αντίστοιχα ο άντρας της οικογένειας δούλευε αλλού μεροκάματο και έφερε ένα μικρό συμπληρωματικό εισόδημα.

Στο Πολύκαστρο

Μία αποθήκη είναι το στέκι αγροτών που έχουν παρατάξει τα εκατοντάδες τρακτέρ στην είσοδο του Πολυκάστρου.Νέοι και παλιοί αγρότες μαζί. Αποφασισμένοι να δώσουν τη μάχη μέχρι το τέλος. Οι νέοι αγρότες χαρακτηρίζουν κοροϊδία τα μέτρα στήριξης που διαφημίζει η κυβέρνηση για τους νέους και ξεκαθαρίζουν ότι αυτά αφορούν όσους "τα έχουν". "Τα μέτρα αυτά είναι για να στηρίξουν τους μεγαλοαγρότες και να δημιουργήσουν μετά αυτές τις μεγάλες καπιταλιστικές εκμεταλλεύσεις που λένε, τάχα για να είμαστε ανταγωνιστικοί",δηλώνει ο Τάσος.

Οι καπνοπαραγωγοί έχουν τα δικά τους προβλήματα με τους εμπόρους. Η περίοδος απορρόφησης της παραγωγής έχει λήξει και τα καπνά μένουν στις αποθήκες, αφού κανείς δεν τους εξασφαλίζει ότι θα πληρωθούν. Εχουν και την εμπειρία με την ΑΤΤΙΚ και τώρα φυσάνε το γιαούρτι...

Στις Σέρρες

Μαζική εμφάνιση έκαναν χτες οι αγρότες των Σερρών,λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη, στο χωριό Λευκώνας.Μέσα σε λίγες ώρες, μέχρι το μεσημέρι, περισσότερα από 150 τρακτέρ παρατάχθηκαν στις άκρες του δρόμου. Στις πλατείες κατέβασαν τα τρακτέρ οι αγρότες από το Δημητρίτσι,τη Μαυροθάλασσα και τη Νιγρίτα στην επαρχία Βισαλτίας.Στην περιοχή του Παγγαίου από σήμερα θα βγουν τα τρακτέρ στις πλατείες και τις επόμενες μέρες συντονισμένα θα προχωρήσουν σε ένα σημείο της Εθνικής οδού Σερρών - Καβάλας.

Χτες πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση στο Ροδολίβος, όπου συμμετείχαν εκατοντάδες αγρότες σχεδόν απ' όλα τα χωριά της περιοχής.

Στον Εβρο

Στον Β. Εβρο οι αγροτοκτηνοτρόφοι κατέβασαν τα τρακτέρ στις πλατείες τεσσάρων χωριών της Ορεστιάδας,στο Σπήλαιο,στη Φτελιά,στην Ελιά και στον Κυπρίνο.Χτες το πρωί αντίστοιχα κινήθηκαν και οι αγρότες στα Λουτρά έξω από την Αλεξανδρούπολη. Χτες όλο το απόγευμα η ΣΕΑ του Β. Εβρου με περισσότερα από 40 τρακτέρ περιόδευσε σε όλα τα χωριά της περιοχής του Τριγώνου και καλούσε σε μαζική κινητοποίηση. Τα μηνύματα έδειξαν ότι τις επόμενες μέρες η έξοδος των αγροτών στους δρόμους και τις πλατείες θα γενικευτεί.

Στην Πέλλα

Παναγροτικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα στα Γιαννιτσά,με απόφαση των δύο Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων του νομού Πέλλας και της Συντονιστικής Επιτροπής των αγροτών. Το ραντεβού δόθηκε για τις 11 π.μ. έξω από το Εργατικό Κέντρο της πόλης, ενώ αμέσως μετά οι αγρότες θα συγκεντρώσουν τα τρακτέρ στις πλατείες. Στο μεταξύ χτες το βράδυ πραγματοποιήθηκαν μεγάλες συγκεντρώσεις στα κεφαλοχώρια του νομού, όπως, η Κρύα Βρύση,η Σκύδρα,η Πέλλα,τα Αθηρα και η Νέα Πέλλα.

Συλλαλητήρια αλληλεγγύης και συμπαράστασης
  • Σήμερα σε Καρδίτσα - Τρίκαλα, αύριο στη Λάρισα
  • Εκατοντάδες ψηφίσματα από μαζικούς φορείς καταφτάνουν στην ΠΑΣΕ

Παλλαϊκά συλλαλητήρια συμπαράστασης στο νέο αγωνιστικό ξεσηκωμό των αγροτών γίνονται σήμερα σε Καρδίτσα και Τρίκαλα στις 12 το μεσημέρι και στις 6 μ.μ. αντίστοιχα. Ανάλογο συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 6 μμ στη Λάρισα.

Τα συλλαλητήρια αυτά είναι το αποτέλεσμα της ανάπτυξης στους νομούς της Θεσσαλίας ενός μεγάλου κύματος αλληλεγγύης, συμπαράστασης και συμπαράταξης στον αγώνα των αγροτών. Στην Καρδίτσα, το σημερινό συλλαλητήριο γίνεται μετά από απόφαση μαζικών φορέων, σε σύσκεψη που έγινε προχτές στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. Στα Τρίκαλα επίσης η απόφαση για το συλλαλητήριο πάρθηκε προχτές σε σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν οι δύο Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων του νομού, το Συνδικάτο Οικοδόμων, ο Σύνδεσμος Επιστημόνων, η ΕΛΜΕΤ, ο Σύλλογος Γυναικών και το Σωματείο Συνεταιριστικών Υπαλλήλων.

Η απόφαση για το αυριανό συλλαλητήριο στη Λάρισα, που θα γίνει στην πλατεία Τάκη Γαργαλιάνου, πάρθηκε χτες βράδυ σε πλατιά σύσκεψη μαζικών φορέων που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των σωματείων του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών, του Εμπορικού Συλλόγου και φυσικά συμμετείχε πολυπληθής αντιπροσωπεία της ΠΑΣΕ.

Παράλληλα συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι ανακοινώσεις συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών.

Ηδη το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας σε συνεδρίασή του αποφάσισε να συμπαρασταθεί στην πάλη της αγροτιάς, πράγμα που έκανε σε ψήφισμά της και η δημοτική κίνηση "Συνεργασία για τη Λάρισα".

Εξάλλου, σε ανακοίνωση των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας της Σχολής Τεχνολόγων Γεωπονίας τονίζεται ότι οι ΠΚΣ θα δείξουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στα δίκαια αιτήματα της αγροτιάς, παίρνοντας μαζικά μέρος στη μεγάλη συναυλία που διοργανώνει η ΠΑΣΕ το Σάββατο στο μπλόκο της "Βιοκαρπέτ".

Ανακοινώσεις συμπαράστασης έχουν βγάλει: η Ενωση Προσωπικού ΟΤΑ Νομού Λάρισας,οι Ενώσεις Συνεταιρισμών των νομών της Θεσσαλίας,το Εργατικό Κέντρο Φαρσάλων,το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αυτοκινητιστών Νομού Λάρισας,το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Τρικάλων,ο Σύλλογος Συνεταιριστικών Υπαλλήλων Τρικάλων,η ΝΕ ΠΕΑΕΑ Λάρισας,ο Σύλλογος Εργατοϋπαλλήλων της "Γαλακτοκομικής" Λάρισας,το Σωματείο Εργατών - Εργατριών Ετοιμου Ενδύματος Ν. Λάρισας,η Ενωση Εργατοτεχνιτών Μετάλλου,ο Σύνδεσμος των Κλωστοϋφαντουργών Λάρισας κ. ά.

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων

Τον δίκαιο, ενωτικό και μαχητικό αγώνα των αγροτών χαιρετίζει η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας σε ανακοίνωσή της και εκφράζει την αλληλεγγύη της στο νέο αγωνιστικό ξεσηκωμό, στα μπλόκα του αγώνα και της διεκδίκησης.

"Η προσπάθεια της κυβέρνησης να κάμψει την αγωνιστικότητα των αγροτών, με την καταστροφή των αγροτικών τους μηχανημάτων, με την τρομοκρατία, τις δυνάμεις καταστολής και τον χαφιεδισμό δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα, αντίθετα ατσάλωσε την πίστη τους στον αγώνα", τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η Ομοσπονδία απαιτεί από την κυβέρνηση να σταματήσει την αδιαλλαξία της και να δώσει άμεση και ουσιαστική λύση στα προβλήματα των αγροτών και δηλώνει ότι θα σταθεί με κάθε τρόπο στο πλευρό τους. Καλεί όλα τα Οικοδομικά Σωματεία να συμπαρασταθούν στους αγρότες της περιοχής τους, γιατί ο νέος ξεσηκωμός τους είναι αγώνας για να σταματήσει η καταστροφή της αγροτικής οικονομίας στη χώρα μας, επομένως είναι αγώνας όλων των εργαζομένων και του λαού.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας

Τη συμπαράστασή του στις νέες κινητοποιήσεις των αγροτών δηλώνει, με ανακοίνωσή του, και το ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά και τις Κατασκευές,χαρακτηρίζοντας ελπιδοφόρο το μήνυμα που στέλνουν οι Ελληνες αγρότες: "Οταν οι μικροί και αδύνατοι ενώνονται και παλεύουν, είναι μεγαλύτεροι και δυνατότεροι από την κυβέρνηση, τα μονοπώλια και το Διευθυντήριο των Βρυξελλών". Με τους νέους μαζικούς αγώνες και την ενότητα δράσης με την εργατική τάξη, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο αύριο στα παιδιά τους, χωρίς εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους.

Η "Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα"

Η "Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα",με ανακοίνωσή της, συμπαραστέκεται στους αγώνες των αγροτών, τονίζοντας ότι οι αγρότες της χώρας μας κινητοποιούνται για την ίδια τους την ύπαρξη και αντιστέκονται στον αφανισμό και την ερήμωση της υπαίθρου. Και οι αγρότες, όπως και οι άλλοι εργαζόμενοι, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, αντιμετωπίζουν την ολομέτωπη επίθεση των κυρίαρχων κύκλων για την προσαρμογή της χώρας στη Νέα Τάξη Πραγμάτων. Οι αγώνες των αγροτών συνδέονται αδιάσπαστα με τους αγώνες των εργαζομένων της πόλης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων τους και των κοινωνικών τους κατακτήσεων.

Το Εργατικό Κέντρο Λέσβου

Ανάλογο μήνυμα στέλνει και η Διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους να πάρουν μέρος μαζικά και μαχητικά στο συλλαλητήριο των Λέσβιων ελαιοπαραγωγών αύριο.

Το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των αγροτών, καλεί την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωσή της, "οι αγώνες των αγροτών είναι κοινοί με τους αγώνες των εργαζομένων και θα γίνουν πιο αποτελεσματικοί με τη διαμόρφωση του κοινωνικού μετώπου εργαζομένων και μικρομεσαίων αγροτών για την αντιμετώπιση της επίθεσης των πολυεθνικών και της κυβέρνησης".

Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου

Αγωνιστικό χαιρετισμό στην εξεγερμένη αγροτιά της χώρας μας, που συνεχίζει ανυπότακτη τον ηρωικό της αγώνα ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης, απευθύνει με ανακοίνωσή του το ΔΣ του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ζακύνθου.Παράλληλα, καλεί τους εργαζόμενους του νησιού να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα των αγροτών.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος

Τις κινητοποιήσεις των αγροτών χαιρετίζει και η γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου,στηρίζοντας τα αιτήματά τους που έχουν σχέση με την υγειονομική - φαρμακευτική περίθαλψη και την επιβίωση του μικρού και μεσαίου αγροτικού νοικοκυριού. Επίσης, η γενική συνέλευση καλεί τους τοπικούς Φαρμακευτικούς Συλλόγους να είναι πλάι στους Αγροτικούς Συλλόγους για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Η Ομοσπονδία Φαρμάκου

Το μεγαλειώδη αγώνα των αγροτών χαιρετίζει και η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας και καλεί όλους τους εργαζομένους του κλάδου να εκδηλώσουν με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή τους.

Παρέμβαση στην ΕΕ

Ερώτηση στην Επιτροπή κατέθεσε ο Βασ. Εφραιμίδης

"Στη δήμευση περιουσιών, την ανεργία, την ένδεια, το παραγωγικό και κοινωνικό περιθώριο οδηγείται το ήμισυ των αγροτικών νοικοκυριών στην Ελλάδα", καταγγέλλει την ΕΕ ο ευρωβουλευτής Β. Εφραιμίδης.

Προ των τεράστιων ευθυνών της για το ξεκλήρισμα δεκάδων χιλιάδων αγροτικών νοικοκυριών την θέτει με Ερώτηση που κατέθεσε στην Επιτροπή της ΕΕ ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, καλώντας την ταυτόχρονα να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ικανοποιηθούν άμεσα τα δίκαια αιτήματα των ξεσηκωμένων Ελλήνων αγροτών.

Επισημαίνοντας το γεγονός ότι οι Ελληνες αγρότες προχωρούν τις τελευταίες μέρες σε πανελλαδικές, μαζικές κινητοποιήσεις, με βασικό αίτημά τους τη διαφύλαξη του αγροτικού εισοδήματος και το δικαίωμά τους να συνεχίσουν την αγροτική τους δραστηριότητα, ενάντια στην πολιτική ποινικοποίησης των αγώνων τους που έχει οδηγήσει στη δίωξη 8.000 αγροτών, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ τονίζει ότι "οι Ελληνες αγρότες αντιτίθενται στις κατευθύνσεις της "Ατζέντας 2000" και τις αρνητικές συνέπειες που συνεπάγεται η μείωση και κατάργηση των επιδοτήσεων και άλλων μέτρων στήριξης, η συνεχής μείωση των ποσοστώσεων σε όλα τα προϊόντα και η ταυτόχρονη αύξηση των προστίμων συνυπευθυνότητας και στην ανήλεη επίθεση που δέχονται τα προϊόντα του νότου, πριν μάλιστα και από την επόμενη αναθεώρηση της ΚΑΠ. Πρωταρχικό επίσης αίτημα αποτελεί η άμεση λήψη μέτρων για τη μείωση του κόστους παραγωγής μέσω της μείωσης του κόστους των συντελεστών της - από τους υψηλότερους της Ευρώπης".

Ο Β. Εφραιμίδης καλεί την Επιτροπή να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των Ελλήνων αγροτών, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη το γεγονός ότι με την ακολουθούμενη πολιτική οδηγείται στη δήμευση περιουσιών, στο ξεκλήρισμα, στην ανεργία, στην ένδεια, στο παραγωγικό και κοινωνικό περιθώριο το ήμισυ των αγροτικών νοικοκυριών στην Ελλάδα.

Απορρίφθηκε η άρση ασυλίας του Β. Μπούτα

Απορρίφθηκε χτες με ψήφους 38 έναντι 2 η αίτηση για άρση ασυλίας του βουλευτή του ΚΚΕ Βαγγέλη Μπούτα από την αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή. Οι εισηγητές όλων των κομμάτων τάχθηκαν κατά της άρσης της ασυλίας.

Παρεμβαίνοντας στο θέμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Στρατής Κόρακας,τόνισε ότι η συγκεκριμένη δίκη "εντάσσεται στις γνωστές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για τρομοκρατικές διώξεις κατά των αγροτών, με σκοπό να ανακόψει τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις". Υπενθύμισε δε πως "το Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο δε δέχτηκε την κατηγορία για ηθική αυτουργία στο κλείσιμο δρόμων (μπλόκο Τεμπών)", καταγγέλλοντας ως ηθικό αυτουργό την κυβερνητική πολιτική "που στοχεύει στον αφανισμό των μικρομεσαίων αγροτών". Πρόσθεσε δε ότι ο Βαγγέλης Μπούτας με τη στάση του στην πρώτη γραμμή των αγροτικών αγώνων εκπλήρωσε την αποστολή του ως κομμουνιστής και βουλευτής του ΚΚΕ.

Στο πλευρό τους

Τη συμπαράστασή τους στους αγωνιζόμενους αγρότες εκφράζουν οι οικοδόμοι της Θεσσαλονίκης και οι εργαζόμενοι στους τοπικούς σταθμούς Εγγείων Βελτιώσεων του νομού. Με ανακοινώσεις τους καταγγέλλουν την προκλητική στάση των κυβερνητικών στελεχών και απαιτούν από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα της αγροτιάς. Επίσης, απαιτούν να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος χιλιάδων ανθρώπων που στέλνονται στα αγροτοδικεία. Τέλος, καταγγέλλουν την κυβέρνηση για πολιτική υπονόμευσης της μικρομεσαίας αγροτιάς μέσα από την εφαρμογή των αποφάσεων της ΚΑΠ, της ΓΚΑΤΤ και της "Ατζέντας 2000".

Την αλληλεγγύη τους στους αγρότες δηλώνουν και οι οδηγοί φορτηγών ΔΧ της Καβάλας, που τις τελευταίες δύο μέρες βρίσκονταν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας και αυτοί τη λύση δίκαιων αιτημάτων τους.

Αλληλέγγυοι τάσσονται και οι απόμαχοι της δουλιάς, τα τιμημένα γηρατειά της Θεσσαλονίκης, που σήμερα ξαναβγαίνουν στους δρόμους, κόντρα στην ανάλγητη κυβερνητική πολιτική.

"Αγωνιστικό προσωπείο"

Σε αγωνιστική ετοιμότητα, λέει, (ξανα)καλούνε τους παραγωγούς εσπεριδοειδών και ελαιολάδου οι καρεκλοκένταυροι των κυβερνητικών ηγεσιών της ΓΕΣΑΣΕ και της ΠΑΣΕΓΕΣ. Αλλά εννοούν... ετοιμότητα με αναστολή, περιμένοντας το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας στα μέσα Φλεβάρη οπότε, όπως τους υποσχέθηκε ο Στ. Τζουμάκας, θα φέρει τα προβλήματά τους στο Συμβούλιο. Βέβαια, η κατάληξη πρέπει να θεωρείται δεδομένη, μια απ' τα ίδια, παραπομπή στις ελληνικές καλένδες των αιτημάτων στην καλύτερη περίπτωση. Στην πραγματικότητα, μπροστά στην πλήρη απομόνωσή τους από τους αγρότες, που ξεσηκώνονται κόντρα στις μεθοδεύσεις τους, αλλά και για να δώσουν περιθώρια στον υπουργό τους και να δημαγωγούν όλοι μαζί σε βάρος των αγροτών, οι ΠΑΣΟΚο - ΣΥΝεταίροι των ηγεσιών των τριτοβάθμιων αγροτικών οργανώσεων οργανώνουν αγώνες - μαϊμού, προσπαθώντας να παρουσιαστούν με "αγωνιστικό προσωπείο".



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ