ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 1997
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μαχητικό "παρών" από μαθητές και φοιτητές

Την απόφασή τους να συνεχίσουν δυναμικά τον αγώνα, ενάντια στην αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική διαδήλωσαν χτες μαθητές και φοιτητές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη

Συγκεντρώσεις και πορείες - μήνυμα, ενάντια σε εκείνους που υπονομεύουν το δικαίωμά τους στη δημόσια δωρεάν παιδεία, έκαναν χτες μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αλεξανδρούπολη και Ξάνθη. Εξέφρασαν, παράλληλα, την αντίθεσή τους στη γενικότερη αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και τις χαμηλές δαπάνες.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση των μαθητών 20 Γυμνασίων και Λυκείων και φοιτητών έγινε στα Προπύλαια. Κυρίαρχα αιτήματα η κατάργηση του νόμου 2525/97, για το ενιαίο λύκειο "που κάνει το σχολεία παραμάγαζο των φροντιστηρίων", κατάργηση των τεστ στην Α Λυκείου, αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15% του κρατικού προϋπολογισμού, δημοκρατία στα σχολεία, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της παιδείας και των πανεπιστημίων.

Τα πανό, στα οποία κυριαρχούσε το σύνθημα "η μόρφωση είναι δικαίωμα", βγήκαν στο δρόμο μετά τις 11.00 και η πορεία που ακολούθησε ήταν εντυπωσιακή σε μέγεθος και παλμό. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν "Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη", "Μέχρι τις Βρυξέλλες να ακουστεί καλά, μόρφωση - ειδίκευση για όλους μας δουλιά", "Φοιτητές - εργατιά μια φωνή και μια γροθιά" κ.ά. Η πορεία ακολούθησε τη διαδρομή Πανεπιστημίου - Ομόνοια - Σταδίου και κατέληξε στο υπουργείο Παιδείας, όπου βροντοφώναξαν "Αυτό το υπουργείο δεν είναι της παιδείας, είναι της ΕΟΚ και της ολιγαρχίας" και "15% για την παιδεία, την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία". Εκεί έμειναν συγκεντρωμένοι για μια ώρα περίπου, ενώ αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον γενικό διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που δήλωσε αναρμόδιος να δώσει απαντήσεις και είπε ότι θα μεταφέρει τα αιτήματα στην ηγεσία του υπουργείου.

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης, οι μαθητές συζήτησαν το θέμα του συντονισμού τους και οι εκπρόσωποι των 15μελών αποφάσισαν τη συμμετοχή στην πανεργατική - πανδημοσιοϋπαλληλική κινητοποίηση στις 18 Δεκέμβρη. Συζήτηση έγινε και για την κατάληψη, ως μορφή πάλης, την οποία όπως προέκυψε, η πλειοψηφία των 15μελών που παραβρέθηκαν, απορρίπτουν.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η κατάληψη σε σχολές του ΕΜΠ, τη Φιλοσοφική και το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Αύριο, στις 12 μ. φοιτητές κυρίως από αυτές τις σχολές της Αθήνας πραγματοποιούν συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στο υπουργείο Παιδείας.

Στη Θεσσαλονίκη

Χτες στις 12 μ. οι φοιτητές του Φυσικού,του Γεωλογικού,του Παιδαγωγικού και της Κτηνιατρικής συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Χημείου ενώ την ίδια ώρα οι μαθητές από 16 σχολεία της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούσαν συγκέντρωση στον χώρο της Καμάρας. Οι φοιτητές κατευθύνθηκαν στην Εγνατία, όπου λίγο αργότερα αντάμωσαν με τους μαθητές και μαζί διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Μαζική ήταν η συμμετοχή στην αποχή από τα μαθήματα και στην πορεία. Μαθητές από το 1ο και το 32ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, το 2ο ΓΕΛ Συκεών, το 2ο ΓΕΛ Καλαμαριάς, το 1ο και 2ο ΓΕΛ Χαριλάου, το 2ο και 3ο Γυμνάσιο Ανω Τούμπας, το 1ο, 2ο, 3ο, 4ο ΤΕΛ Σταυρούπολης, την 1η ΤΕΣ Σταυρούπολης, το 3ο Γυμνάσιο Εύοσμου και τα Πενταμελή Συμβούλια του 2ου ΤΕΛ Εύοσμου, και 10ου ΤΕΛ Ευκλείδη, έδωσαν αγωνιστικό "παρών" προειδοποιώντας πως οι προσπάθειες τρομοκράτησης δε θα εμποδίσουν την αγωνιστική τους δράση και οι τιμωρίες σε βάρος συμμαθητών τους του ΤΕΛ Καλαμαριάς δε θα περάσουν.

Κρατώντας πανό με το αίτημα "15% τώρα στην παιδεία" και υπό τον ρυθμό των συνθημάτων "Λεφτά για την παιδεία και την εργατιά όχι στα όπλα τα ΝΑΤΟικά","Πουλάνε την παιδεία, δεν έχουμε δουλιά και δωρεάν μοιράζουν τα ναρκωτικά","Γιωργάκη - Γιωργάκη άκου το καλά οι μαθητές δε θέλουν τα ναρκωτικά" κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου και επέδωσαν το κοινό τους ψήφισμα. Στις 13 Δεκέμβρη θα συνεδριάσει το Συντονιστικό Ημερήσιων Σχολείων Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συντονίσουν την παραπέρα δράση τους, ενώ ήδη έχουν ανακοινώσει τη συμμετοχή τους στην απεργιακή συγκέντρωση, έξω από το ΕΚΘ, στις 18 Δεκέμβρη.

Η σημαία του αγώνα πέρασε το βράδυ στα χέρια των νυχτερινών μαθητών, που πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Αγαλμα του Βενιζέλου και πορεία στο κέντρο της πόλης, απαιτώντας την αναβάθμιση της νυχτερινής εκπαίδευσης.

Αλεξανδρούπολη

Σχεδόν καθολική ήταν η συμμετοχή των μαθητών των τριών λυκείων της Αλεξανδρούπολης στη χτεσινή πορεία. Οι μαθητές του ΓΕΛ, του Πολυκλαδικού και του Κλασικού Λυκείου έκαναν αποχή τις 3 τελευταίες ώρες των μαθημάτων και πραγματοποίησαν μια από τις πιο μαχητικές διαδηλώσεις των τελευταίων χρόνων. Η πορεία κατέληξε στη Νομαρχία. Αργά χτες το βράδυ θα συνεδρίαζε το Συντονιστικό που δημιουργήθηκε, προκειμένου να πάρει αποφάσεις για νέους αγώνες.

Ξάνθη

Με τη συμμετοχή και των Φοιτητών του Πολυτεχνείου, εκατοντάδες μαθητές των δύο ΤΕΛ και των δύο ΓΕΛ της Ξάνθης, έστειλαν το δικό τους σαφές διεκδικητικό μήνυμα στην κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας. Από νωρίς συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της πόλης και στη συνέχεια πορεύτηκαν στους δρόμους της, απαιτώντας τη διατήρηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Η μεγαλειώδης και μαχητική πορεία κατέληξε στη νομαρχία, όπου μαθητές και φοιτητές επέδωσαν το ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Πάτρα

Συγκέντρωση στο Παράρτημα του Πανεπιστημίου στην Πάτρα και μαχητική πορεία στην έδρα του "Ανοιχτού Πανεπιστημίου" έκαναν χτες φοιτητές με αποφάσεις των συλλόγων Ηλεκτρολόγων, Φυσικού και Χημικών Μηχανικών. Ζητώντας"μόρφωση, ειδίκευση, δουλιά για όλους", οι φοιτητές πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, με μια στάση στη νομαρχία και θυροκόλλησαν τις αποφάσεις συλλόγων στην έδρα του "Ανοιχτού Πανεπιστημίου", το οποίο βρήκαν... κλειστό και πραγματοποίησαν συμβολικό αποκλεισμό.

"Καταργούν" τους πτυχιούχους περιβαλλοντολόγους

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας

Χωρίς αντικείμενο ενασχόλησης μένουν οι απόφοιτοι του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, εξαιτίας του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος που έχει σταλεί για υπογραφή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τονίζεται σε Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας,με την οποία ρωτά τον αρμόδιο υπουργό ΠΕΧΩΔΕ αν σκοπεύει να αποσύρει αυτό το απαράδεκτο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος.

Οπως είναι γνωστό, επισημαίνεται στην Ερώτηση, το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου ξεκίνησε το 1987 και είναι το μοναδικό στην Ελλάδα. Επειτα από επανειλημμένες πιέσεις μέσα και έξω από τη Βουλή, εκδόθηκε το Νοέμβρη του 1995 και μερικά χρόνια αφότου αποφοίτησαν οι πρώτοι πτυχιούχοι, το Προεδρικό Διάταγμα 405 (ΦΕΚ 228/6-11-95), με το οποίο κατοχυρώνονταν τα επαγγελματικά δικαιώματα των Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Πιο συγκεκριμένα στο άρθρο 1 ορίζεται ότι "...ο πτυχιούχος περιβαλλοντολόγος έχει ως κύρια επαγγελματική ενασχόλησή του την επεξεργασία, τη σύνταξη και την αξιολόγηση μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων, τη διενέργεια ελέγχων ποιότητας του περιβάλλοντος...". Ομως την 1η Δεκέμβρη με επιστολή που απευθύνει ο πρόεδρος του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου καθηγητής Μιχ. Σκούρτος προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη, αλλά και ο σύλλογος των φοιτητών του Τμήματος Περιβάλλοντος καταγγέλλουν ότι σε σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος (τελικό σχέδιο) που έχει σταλεί για υπογραφή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αυτό το αντικείμενο που αποτελεί την "κύρια επαγγελματική ενασχόληση" των πτυχιούχων περιβάλλοντος αποδίδεται κατ' αποκλειστικότητα στους μηχανικούς και γραφεία μελετών, τα μέλη των οποίων είναι μηχανικοί.

Ετσι οι απόφοιτοι του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τονίζεται στην Ερώτηση, μένουν χωρίς αντικείμενο. Και είναι να διερωτάται κανείς γιατί γίνεται κάτι τέτοιο, γιατί εμπαίζονται και καταδικάζονται όλοι εκείνοι οι νέοι που από ενδιαφέρον για το περιβάλλον υποβλήθηκαν στον κόπο και στις δαπάνες για να αποκτήσουν την ειδικότητα του περιβαλλοντολόγου, γιατί σε τελική ανάλυση δημιουργήθηκε το τμήμα Περιβάλλοντος; Η ενέργεια αυτή αποτελεί χαρακτηριστική ένδειξη του πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το περιβάλλον στη χώρα μας, αλλά και τις πανεπιστημιακές σπουδές.

ΣΤΕΦ ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Καταγγέλλουν τα Προγράμματα Σπουδών Επιλογής

ΧΑΛΚΙΔΑ(του ανταποκριτή μας).-

Την εφαρμογή των Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής στο ΤΕΙ Χαλκίδας, στα οποία, με εκβιαστικό τρόπο, με ταξίματα (διπλάσιους μισθούς και άνοδο στην ιεραρχία), αναγκάζουν τους καθηγητές να συμμετέχουν, καταγγέλλει με απόφασή της η γενική συνέλευση της Σχολής Τεχνολόγων Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) του ΤΕΙ Χαλκίδας, υιοθετώντας το πλαίσιο των ΠΚΣ, και καλεί τους σπουδαστές σε αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, για δημόσια δωρεάν παιδεία, χωρίς ταξικούς φραγμούς, σε μια ενιαία ανώτατη εκπαίδευση.

Οπως επισημαίνεται, τα ΠΣΕ είναι το αποτέλεσμα των "επαναστατικών" αλλαγών του υπουργείου Παιδείας μέσα στο καλοκαίρι, για δήθεν ελεύθερη πρόσβαση στα ΑΕΙ - ΤΕΙ, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για τμήματα που θα δίνουν φτηνή κατάρτιση, θα λειτουργούν υπό την επίβλεψη των βιομηχάνων που θα καθορίζουν και το πρόγραμμα σπουδών, έτσι ώστε να δημιουργούν φτηνό ανειδίκευτο - μισοειδικευμένο δυναμικό, εύκολη λεία για τις ορέξεις τους. Ηδη, η σύνδεση του ΤΕΙ με τις διάφορες επιχειρήσεις έχει προχωρήσει για τα καλά (μέχρι και γραφείο διασύνδεσης φτιάχτηκε γι' αυτή τη δουλιά).

Οι σπουδαστές εκφράζουν την αντίθεση τους στη λειτουργία των ΠΣΕ, γιατί τα ΑΕΙ - ΤΕΙ θα μετατραπούν σε ΚΕΚ, που θα προσφέρουν φτηνή κατάρτιση, γιατί τα ΠΣΕ θα δημιουργηθούν σε συνεργασία και με την επίβλεψη των βιομηχάνων, γιατί η δημιουργία τους είναι στην κατεύθυνση αποσύνδεσης πτυχίου και επαγγέλματος και γιατί η Ανώτατη Εκπαίδευση πρέπει να είναι δημόσια και δωρεάν και όχι "επί πληρωμή", με δίδακτρα.

Καταλήγοντας, οι σπουδαστές της ΣΤΕΦ τονίζουν τα αιτήματα για μόρφωση - ειδίκευση - δουλιά για όλους, που μαζί με τους άλλους φορείς της εκπαίδευσης και τους εργαζόμενους πρέπει να επιβάλουν με τον αγώνα τους.

ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ενισχύθηκε η ΔΕΕ

Σημαντική άνοδο σε ψήφους σημείωσε η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών στις εκλογές στην ΕΛΜΕ Εύβοιας. Αντίθετα, στασιμότητα ή πτώση παρουσίασαν οι άλλες παρατάξεις. Συγκεκριμένα, επί 837 έγκυρων ψηφοδελτίων έλαβαν: ΔΕΕ 105 ψήφους και 1 έδρα (είχε 75 ψήφους και 1 έδρα), ΠΑΣΚ 237 ψήφους και 2 έδρες (είχε 257 και 2 έδρες), ΔΑΚΕ 188 ψήφους και 2 έδρες (είχε 205 και 2 έδρες) και ΣΑΣΚ 252 ψήφους και 2 έδρες (διατήρησε τις δυνάμεις της), ενώ υπήρξαν 40 λευκά και 15 άκυρα ψηφοδέλτια.

Ακαρπη συνάντηση

Ακαρπη ήταν και η χτεσινή συνάντηση του ΔΣ της ΔΟΕ με τον υφυπουργό Παιδείας Γ. Ανθόπουλο. Οι εκπρόσωποι των δασκάλων δεν έλαβαν καμία συγκεκριμένη απάντηση στα προβλήματα του κλάδου, που εγγράφως έχουν καταθέσει στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας από τις 11 Νοέμβρη.

Μετά κι από αυτή τη συνάντηση, το ΔΣ της ΔΟΕ θα εξετάσει τη στάση που θα ακολουθήσει ο κλάδος στη συνεδρίαση της Τρίτης 16 Δεκέμβρη. Στο μεταξύ, το ΔΣ της ΔΟΕ καλεί δασκάλους και νηπιαγωγούς να πάρουν μαζικά μέρος στη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση στις 18 Δεκέμβρη, δίνοντας έτσι την καλύτερη απάντηση στην αντιεκπαιδευτική αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

13Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
Ενα σχολείο στα τέσσερα

Στους τέσσερις ανέμους σκορπίζουν από σήμερα τα 270 παιδιά του 13ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας, καθώς η κυβέρνηση εξανάγκασε τελικά τους γονείς να δεχτούν πως η όαση που αποτελεί σήμερα για την ευρύτερη περιοχή ο χώρος του 13ου Δημοτικού Σχολείου πρέπει να μετατραπεί σε ένα ακόμα συγκρότημα από μπετόν. Με δεδομένο το κλείσιμο του σχολείου εδώ και μία βδομάδα, με βάση έκθεση της Πολεοδομίας που χαρακτήριζε επικίνδυνη την αίθουσα του νηπιαγωγείου, οι γονείς αναγκάστηκαν χτες το βράδυ να δεχτούν την κυβερνητική απόφαση, με βάση την οποία: Η Α Τάξη του Δημοτικού θα κάνει πλέον μάθημα στο κτίριο του 26ου Δημοτικού (Κρέμου και Μεγαλουπόλεως, περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά από τον τόπο κατοικίας των παιδιών), η Β Τάξη θα πάει στο 14ο (Ιατρίδου και Τσαλδάρη, στο ποτάμι), η Γ στο 9ο (Σαπφούς) και οι τάξεις Δ, Ε και ΣΤ θα μεταφερθούν στο συγκρότημα του 5ου και 22ου (Ευαγγελιστρίας). Για να συμφωνήσουν οι γονείς τούς δηλώθηκε ότι θα γίνεται μεταφορά των παιδιών με πούλμαν και ότι η λύση αυτή θα είναι προσωρινή. Οι διαβεβαιώσεις δεν έπεισαν το σύνολο των γονιών, αλλά όμως κυριάρχησε η ανάγκη να αρχίσουν ξανά τα μαθήματα. Το μόνο σίγουρο, τελικά, από την όλη εξέλιξη είναι πως όσοι μεθόδευσαν τον αποχαρακτηρισμό των δύο διατηρητέων κτιρίων του παλιού σχολείου για να φυτευτούν στη θέση τους κτίρια από μπετόν είναι ήδη πιο κοντά στο στόχο τους...

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Σε τραγική κατάσταση το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ στον υπουργό Παιδείας

Απαντήσεις στα αιτήματα των φοιτητών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που από τη 1 Δεκέμβρη κάνουν κατάληψη, ζητούν από τον υπουργό Παιδείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής,Β. Μπούτας και Αχιλ. Κανταρτζής.Οπως αναφέρεται στο κείμενο της Ερώτησης, στη διήμερη αποχή τους οι φοιτητές στις 27 και 28 Νοέμβρη και στη συνάντηση που πραγματοποίησαν με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής διαπίστωσαν ότι η τραγική κατάσταση του Τμήματός τους παραμένει στα ίδια επίπεδα. Ετσι, σύμφωνα με το κείμενο της Ερώτησης:

  • Υπάρχει έλλειψη προσωπικού ΔΕΠ και ΕΔΤΠ.
  • Η χρηματοδότηση του Τμήματος είναι μηδαμινή και αποτελεί εμπόδιο στην ανάπτυξη και λειτουργία του.
  • Δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι χώροι για την κάλυψη των διδακτικών αναγκών.
  • Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης του Τμήματος.
  • Το όνομα "Σχολή Τεχνολόγων Επιστημών" παραπέμπει σε ΤΕΙ.
  • Δεν υπάρχει φοιτητική λέσχη και φοιτητική εστία στο Βόλο.
  • Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής - ισχυρίζονται οι φοιτητές - δεν κατανοεί ορισμένα βασικά προβλήματα τους και αδιαφορεί για την επίλυσή τους.
  • Η κατεύθυνση του υπουργείου Παιδείας παραμένει στην πολιτική της μείωσης των παροχών για την παιδεία και της υποβάθμισης των πανεπιστημίων.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Παιδείας ποια είναι τα μέτρα που πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση, ώστε άμεσα να επιλυθούν τα παραπάνω προβλήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Ψήφος - μήνυμα αγώνα

Πραγματοποιήθηκαν χτες οι εκλογές για το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χανίων. Στις εκλογές ψήφισαν 935 εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και υπήρξαν 57 άκυρα και λευκά ψηφοδέλτια. Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: ΕΑΚ (ψηφοδέλτιο που στήριξε η ΔΕΕ) 359 ψήφους (41%) και 3 μέλη στο ΔΣ (είχε 259 ψήφους, 34% και 3 έδρες). ΠΑΣΚ 331 ψήφοι (38%) και 3 μέλη στο ΔΣ (στις εκλογές του Ιούνη είχε 353 ψήφους, 47% και 3 έδρες). ΔΑΚΕ 188 ψήφους (21%) και 1 μέλος (είχε 146, 19% και 1 μέλος).

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι χτεσινές εκλογές, που ήταν προγραμματισμένες για τον ερχόμενο Ιούνη, πραγματοποιήθηκαν ύστερα από παρεμβάσεις της ΠΑΣΚ, η οποία επιδίωκε να ξαναποκτήσει μέσα από αυτές την αυτοδυναμία στο σύλλογο, όμως η απάντηση που πήρε ήταν η σημαντική ενίσχυση της παράταξης που στήριξε η ΔΕΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ