Η Επιτροπή Πόλης της ΚΟΑ του ΚΚΕ, μπροστά στην ψήφιση του νέου προϋπολογισμού, καλεί το λαό της Αθήνας σε δυναμική συγκέντρωση - διαδήλωση και πορεία την Τετάρτη 3 Δεκέμβρη στις 7 το απόγευμα, στο Πεδίο του Αρεως
Στο δρόμο του Αγώνα και της Ελπίδας, στο δρόμο της ΛΑΪΚΗΣ κινητοποίησης και της ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ, σε δυναμική συγκέντρωση - διαδήλωση και πορεία την Τετάρτη 3 Δεκέμβρη στις 7.00 το απόγευμα στο Πεδίο του Αρεως, καλεί το λαό της Αθήνας η Επιτροπή Πόλης της ΚΟΑ του ΚΚΕ.
Οπως αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση - κάλεσμα της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ:
"Μπροστά στην ψήφιση του νέου αντιλαϊκού προϋπολογισμού η Επιτροπή Πόλης της ΚΟΑ του ΚΚΕ καλεί σε Λαϊκή Αντεπίθεση τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους επαγγελματοβιοτέχνες. Με τη μαζική τους συμμετοχή, να στείλουν ένα δυναμικό μήνυμα οργής και αποφασιστικότητας κατά της αντιλαϊκής επέλασης της κυβέρνησης σε βάρος των δικαιωμάτων, των συμφερόντων και των ελευθεριών του λαού.
Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, ο λαός της Αθήνας καθημερινά ζουν τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής:
Η Επιτροπή Πόλης πιστεύει ότι η επιτυχία της πρόσφατης πανεργατικής απεργίας, αλλά και η μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία του Πολυτεχνείου, έδωσαν μια πρώτη δυναμική απάντηση στις σειρήνες της συναίνεσης, της υποταγής, του κοινωνικού διαλόγου.
Με ταξικούς αγώνες και λαϊκή συσπείρωση δημιουργούνται οι προϋποθέσεις οικοδόμησης του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου Πάλης.
Η ΕΠ της ΚΟΑ, τα μέλη και τα στελέχη του Κόμματος και της ΚΝΕ, θα δώσουν όλες τις δυνάμεις στο εργοστάσιο, στο γραφείο, στο σχολείο, στη γειτονιά, για να δυναμώσει η λαϊκή πάλη, για την επιτυχία του συλλαλητηρίου Αντεπίθεσης, κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης.
Εμπρός όλοι τώρα στο δρόμο του Αγώνα και της Ελπίδας, στο δρόμο της ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ".
Θα τιμηθούν οι νεκροί του Αγώνα, καθώς και η μνήμη του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ
Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ) και οι συνεργαζόμενες με αυτή Πανελλήνιες ΕΑΜογενείς Ενώσεις σε ανακοίνωσή τους κάνουν γνωστό ότι η 55η επέτειος της ανατίναξης της Γέφυρας του ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ θα γιορταστεί την Κυριακή 30-11-97,στο Γοργοπόταμο.
Καλούνται οι αγωνιστές, οι φίλοι της Αντίστασης και όλοι οι Ελληνες πατριώτες να συμμετάσχουν στην καθιερωμένη αυτή εκδήλωση, για να τιμηθούν οι νεκροί του Αγώνα, καθώς και η μνήμη του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ.
Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στην εκδήλωση θα είναι μια απάντηση στους βέβηλους που χρησιμοποιούν τον ΑΡΗ ως αντικείμενο οικονομικής συναλλαγής και ως ευκαιρία πλουτισμού.
Πούλμαν για το Γοργοπόταμο θα ξεκινούν από την πλατεία Κάνιγγος. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 8831.368 (Φ. Τσέκερη).
Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ που δρομολογούν πούλμαν για την εκδήλωση στο Γοργοπόταμο την Κυριακή 30-11-97:
- ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ,αναχώρηση στις 7 πμ από το Δημαρχείο Κερατσινίου. Επίσης στις 7 πμ άλλο πούλμαν ξεκινά από την οδό Παναγή Τσαλδάρη 70, Αμφιάλη.
- ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ,πληροφορίες στα γραφεία, Κύπρου 60 και στο τηλ.: 4925.757. - ΑΛΙΜΟΥ,αναχώρηση στις 7.15 πμ από την πλατεία Ανω Καλαμακίου.
- ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ - ΘΗΣΕΙΟΥ - ΣΦΑΓΕΙΩΝ,αναχώρηση στις 7 πμ από τον Ηλεκτρικό Σταθμό Πετραλώνων. Δηλώσεις συμμετοχής τηλ.: 9225.832 (όλη μέρα, Ψωμιάδης) και 3473.573 (Καραμπάτσος).
- ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ξεκινά στις 7.15 πμ από το Δημαρχείο Πετρούπολης.
- Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑΣ - Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ,αναχώρηση στις 7.30 πμ,από Εθν. Τράπεζα Ν. Φιλαδέλφειας. Συμμετοχή έως 28-11-97. Πληροφορίες τηλ.: 2525.184 - 2530.706.