Σελ. /27
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 21 Απρίλη 1995

"Ανάσταση" χιλιάδων ρουσφετιών εν μέσω Βδομάδας Παθών

Πάνω από 40.000 θα διοριστούν ως εποχικοί, ενώ ήδη έχουν δρομολογηθεί 11.050 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην υγεία και 5.650 σε διάφορους τομείς του δημοσίου


ΣΕΛ.  5

ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 22% ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟΣ Ο ΤΖΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ -
ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ
για τη λαϊκή κατανάλωση

Αποκαλυπτικές οι επίσημες μετρήσεις για τα αποτελέσματα της πολιτικής λιτότητας

Ραγδαία πτώση σημειώνει η λαϊκή κατανάλωση, η οποία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, είναι σήμερα σε επίπεδα τουλάχιστον 22% μικρότερη από την αντίστοιχη του 1988. Τα στοιχεία δείχνουν από μια άλλη σκοπιά τα καταστροφικά για τους εργαζόμενους αποτελέσματα της πολιτικής λιτότητας, εξαιτίας της οποίας υποβαθμίζεται συνεχώς το βιοτικό τους επίπεδο.

Η δραματική πτώση της λαϊκής κατανάλωσης προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της ΕΣΥΕ, που επεξεργάστηκε ο "Ρ". Σύμφωνα με αυτά, φέτος ο όγκος λιανικών πωλήσεων παρουσίασε νέα πτώση 5,2% συγκριτικά με πέρσι. Συγκρίνοντας, όμως, τη φετινή κατανάλωση με το 1988, προκύπτει δραματική πτώση, που για το σύνολο της χώρας φτάνει το 21,9%.

Η ρίζα του κακού, για τη μεγάλη κατρακύλα της λαϊκής κατανάλωσης, βρίσκεται στην πολύχρονη εισοδηματική πολιτική λιτότητας, που μείωσε δραστικά την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Χαρακτηριστικό δείγμα των συνεπειών αυτής της πολιτικής, είναι και η υποτονική κίνηση στην πασχαλινή αγορά, όπου καταναλωτές περιορίζουν τις αγορές τους στα απολύτως αναγκαία. Παράλληλα, πολλοί ανέβαλαν για σήμερα τις προμήθειές τους, με την ελπίδα να πέσουν οι τιμές στα αρνάκια και τα οπωροκηπευτικά. Χτες, οι τιμές στα συνοικιακά κρεοπωλεία "τσίμπησαν" ακόμα 100 δραχμές και έφτασαν τις 2.400 δρχ. το κιλό.


ΣΕΛ.  13   -   14

Κορυφώνεται σήμερα η έξοδος από την Αθήνα προς την επαρχία. Χτες από τα διόδια Ελευσίνας και Σχηματαρίου πέρασαν πάνω από 75.000 αυτοκίνητα, ενώ αυξημένη ήταν η κίνηση στους σταθμούς λεωφορείων και του ΟΣΕ. Αντίθετα, αρκετά αεροπλάνα της "Ολυμπιακής" δεν πέταξαν γεμάτα, καθώς οι περισσότεροι έφυγαν, όπως πάντα, με ΙΧ. Η Αστυνομία, όπως κάθε χρόνο, έχει πάρει μέτρα για την πρόληψη των τροχαίων. Ομως, εκτός από την ταλαιπωρία και το μποτιλιάρισμα, οι οδηγοί έχουν να αντιμετωπίσουν τις αμέτρητες παγίδες από τα συνεχιζόμενα έργα, την ελλιπή σηματοδότηση, αλλά και τις αμέτρητες κακοτεχνίες στο οδόστρωμα. Γι' αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.


ΣΕΛ.  14   -   15

ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ"

"ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ

ΚΑΙΡΟΙ..."

Ιλουστρασιόν

αποχαύνωση

Μια "περιήγηση" στον κόσμο των "μοντέρνων" περιοδικών και η... νέα αντίληψη της δημοσιογραφίας που προωθούν

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Από την ανεργία

στην ερήμωση!

Το Μαντούδι και η γύρω περιοχή μεταναστεύει για ένα καλύτερο μέλλον. Αυτοί που μένουν μιλάνε για το "βασίλειο των συνταξιούχων"

ΓΑΛΛΙΑ

Προεδρικές

εκλογές

χωρίς πάθος

Μετά από 14 χρόνια ο Φρανσουά Μιτεράν αποχωρεί, πράγμα που πολλοί το θεωρούν σαν πραγματική λήξη της "5ης Δημοκρατίας"




Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ