Χτες, το χαρακτηριστικό της αγοράς ήταν η αύξηση της τιμής στα αρνάκια κατά 100 δραχμές το κιλό (ανέβηκε στις 2.200 δραχμές) και η άνοδος των χαμηλών τιμών σε αρνιά και κατσίκια
Η αύξηση της ανώτερης τιμής του αρνιού κατά 100 δρχ. το κιλό, αλλά και οι αυξήσεις στις κατώτερες τιμές του αρνιού και του κατσικιού ήταν χτες το κύριο χαρακτηριστικό στην αγορά κρέατος. Συγκεκριμένα, χτες Μ. Τετάρτη, το αρνάκι "σκαρφάλωσε" στις 2.200 δρχ. το κιλό, που πωλούνταν από τη Μ. Δευτέρα το κατσίκι, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι χτες στη Βαρβάκειο αγορά της Αθήνας δεν έβρισκε κανείς εγχώρια αμνοερίφια κάτω από 1.700 δρχ. το κιλό, σε αντίθεση με τις προηγούμενες μέρες. Ετσι, χτες το αρνάκι πωλούνταν από 1.700 δρχ. μέχρι 2.200 δρχ. το κιλό, ενώ το κατσίκι από 1.800 μέχρι 2.200 δρχ.
Ελάχιστοι ήταν και χτες οι καταναλωτές που προμηθεύτηκαν τον οβελία για το τραπέζι της Κυριακής, καθώς οι περισσότεροι "έκαναν μια πρώτη βόλτα", όπως μας είπε ο Α. Ρούσος που διατηρεί κρεοπωλείο στην κεντρική κρεαταγορά της Αθήνας. Ο ίδιος, εξάλλου, εκτιμά ότι από σήμερα θα διαμορφωθούν στα τελικά επίπεδα οι τιμές στα αμνοερίφια, δεδομένου ότι οι περισσότεροι καταναλωτές πραγματοποιούν τις πασχαλινές αγορές τους Μ. Πέμπτη και Μ. Παρασκευή, οπότε και θα φανεί το ποσοστό επάρκειας στα είδη αυτά που επηρεάζει άμεσα τις τιμές.
Στη ζημία που έχουν οι κρεοπώλες από τις χαμηλές τιμές των σούπερ μάρκετ αναφέρθηκε ο Σ. Βεϊόπουλος,ο οποίος μας είπε: "Τα σούπερ μάρκετ δεν έχουν πρόβλημα να χάσουν και κάτι από την τιμή πώλησης του αρνιού, γιατί κερδίζουν πολλαπλάσια από τα υπόλοιπα είδη που αγοράζει ο καταναλωτής μπαίνοντας στο σούπερ μάρκετ. Ετσι, χάνουμε εμείς πελάτες".
Από τα υπόλοιπα κρεατοσκευάσματα να πούμε ότι τα έντερα πωλούνταν χτες προς 850 - 900 δρχ. κιλό, οι συκωταριές προς 1.500 - 1.700 δρχ., το κεφαλάκι προς 350 δρχ. το κιλό.
Στα ίδια, πάνω - κάτω επίπεδα με αυτά της Μ. Δευτέρας και της Μ. Τρίτης παρέμειναν οι τιμές χτες και στη λαχαναγορά της Βαρβακείου. Ενδεικτικά, οι ντομάτες πωλούνταν προς 250 - 370 δρχ. το κιλό, οι πατάτες προς 165 - 190 δρχ., τα αγγουράκια προς 100 - 150 δρχ. το τεμάχιο και το μαρούλι προς 100 - 150 δρχ. το ένα.
Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων της Αθήνας και του Πειραιά για τις μέρες των γιορτών:
Σήμερα Μ. Πέμπτη από τις 8.30 π.μ. μέχρι τις 8.30 μ.μ.
Μ. Παρασκευή από τη 1.00 μ.μ. μέχρι τις 7.00 μ.μ.
Μ. Σάββατο από τις 8.30 π.μ. μέχρι τις 3.00 μ.μ.
Τα κρεοπωλεία του Νομού Αττικής:
Σήμερα, Μ. Πέμπτη από τις 7.00 π.μ. μέχρι τις 8.00 μ.μ.
Μ. Παρασκευή από τη 1.00 μ.μ. μέχρι τις 8.00 μ.μ.
Μ. Σάββατο από τις 7.00 π.μ. μέχρι τις 3.00 μ.μ.
Τα αρτοποιεία θα λειτουργούν κανονικά μέχρι και το Μ. Σάββατο, οπότε θα διαθέσουν ψωμί για τέσσερις μέρες. Την Κυριακή του Πάσχα τα αρτοποιεία θα ανοίξουν από τις 8.00 π.μ. μέχρι τη 1.00 μ.μ. για το ψήσιμο των φαγητών. Τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Απρίλη θα παραμείνουν κλειστά.
Την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην αγορά και λεηλατεί το εισόδημα του ελληνικού λαού επισημαίνουν με ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές του Κόμματος, Μ. Κωστόπουλος, Δ. Κουμπούρης και Στρ. Κόρακας.Στην ερώτηση που απευθύνεται στον υπουργό Εμπορίου Κ. Σημίτη αναφέρεται συγκεκριμένα:
"Ενα μεγάλο μέρος του λαού μας ζει κάτω από το όριο φτώχειας σήμερα στη χώρα μας. Τις μέρες αυτές είναι πιο οδυνηρή η κατάσταση γι' αυτό το τμήμα του λαού, που δεν μπορεί να έχει τα εντελώς απαραίτητα αγαθά. Διάφοροι αρμόδιοι, μέσα ενημέρωσης, κάποιες γραφικές οργανώσεις που κάνουν την εμφάνισή τους τέτοιες μέρες, συχνά με έναν περίεργο τρόπο θα εκφράσουν φραστικά τη συμπάθειά τους. Ομως το γεγονός δεν αλλάζει, η εξαθλίωση απειλεί ολόκληρες οικογένειες. Μέσα σ' αυτή την κατάσταση προστίθεται και ο καλπασμός των τιμών στην αγορά, όπου μερικοί κερδοσκόποι θησαυρίζουν. Στο όνομα της διαβόητης ελεύθερης αγοράς, όπως ρητά επιβάλλει η Συνθήκη του Μάαστριχτ και όλες οι αποφάσεις των κυρίαρχων κύκλων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός έλεγχος για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας και σύμφωνα με μια σειρά στοιχεία φαίνεται ότι έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο ακόμα και η ποιότητα των εισερχόμενων στην αγορά προϊόντων. Πρόταση που γίνεται από πολλούς μαζικούς φορείς είναι να υπάρξει έλεγχος στην αγορά, να χτυπηθεί η αισχροκέρδεια και όλοι εκείνοι που με την ακρίβεια προσπαθούν να πάρουν και την τελευταία δραχμή του λαού".