ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 14 Φλεβάρη 1995
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προσφορές για την αποκατάσταση των ζημιών
  • Στη μνήμη του συναγωνιστή ΧΡΗΣΤΟΥ Γ. ΚΑΣΙΟΥΡΑ που πέθανε στις 5.2.95 τα Παραρτήματα Καρδίτσας προσφέρουν: της ΠΕΑΕΑ 20.000 δρχ. της ΠΕΑΤΑΘ 15.000 δρχ. και της ΠΕΕΠΠ 10.000 δρχ. για την αποκατάσταση του αρχείου.
  • Μέσω ΚΟΒ Ν. Ψυχικού: Ο ΔΡΟΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ,παλαίμαχος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης σαν Β δόση 50.000 δρχ. στη μνήμη των αδελφών του Σπύρου, Νίκου και Αλέκου και του εξαδέλφου του Λάμπρου Λαμπρόπουλου. Ο Σ. Κ. και ηΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 12.000 δρχ. στη μνήμη των αγωνιστών Στυλιανής, Γιώργου και Νίκου.

Ο Γ. Σ. στη μνήμη της μητέρας του Μαρίας, 10.000 δρχ.

  • Οι σύντροφοι της ΚΟΒ Κοκκινιάς 18.000 δρχ. στη μνήμη του Χρήστου Δαπέρογλου.
  • Ο ΠΑΡΙΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ μέσω της ΚΟ Ρόδου 50.000 δρχ. Β δόση.
  • Η Κοινότητα Αμπελακίων Σαλαμίνας προσφέρει 50.000 δρχ. μέσω της ΚΟΒ Σαλαμίνας.
  • Ο Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας "ΗΣΙΟΔΟΣ" 10.000 δρχ. μέσω της ΚΟΒ Ιεράπετρας.
  • Τα αδέλφια φίλοι του ΚΚΕ Ι. Ρ. και Ε. Ρ στη μνήμη των γονιών τους Θεοδώρου και Αικατερίνης 12.000 δρχ. μέσω ΚΟΒ Νευροκοπίου Δράμας.
  • Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΕΤΑΞΕΝΙΟΥ προσφέρει 55.000 δρχ. στη μνήμη του αδελφού του Μιλτιάδη Μεταξένιου μέσω ΚΟΒ Λιμεναρίων Θάσου.
  • Το Παράρτημα Βούλας της ΠΕΑΕΑ 50.000 δρχ. για την αποκατάσταση των ζημιών.
  • ΑΝΩΝΥΜΟΣ 20.000 δρχ. στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης Γρηγόρη Σκαφίνα και Γιώργου Διαμαντόπουλου.
  • Ο Β. Α. Μ. 20.000 δρχ. στη μνήμη του αξέχαστου Ηρωα Κομμουνιστή Νίκου Μπελογιάννη, καθώς επίσης και των αγωνιστών αδελφών Κωστάκη, Ανδρέα, Μήτσου, Γιώργου και Νίκου Πολίτη από το Αίγιο.
  • Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΟΥΡΗ προσφέρει 10.000 δρχ. τρίτη δόση μέσω της ΚΟΒ Κουκακίου για τη διάσωση του ανεκτίμητου αρχείου του ΚΚΕ.
  • Μέσω Εθνικοτοπικής Μυτιλήνης: Η ΤΟΥΛΑ ΠΑΓΑΝΔΙΩΤΗ στη μνήμη του άνδρα της Χρήστου 10.000 δρχ. Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΟΝΤΟΥΛΗ 5.000 δρχ. στη μνήμη του άνδρα της Δημήτρη. Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ στη μνήμη του Κώστα Βουλαλά 5.000 δρχ. και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του.
  • Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας,40.000 δρχ. για τη διάσωση του ιστορικού αρχείου μέσω ΚΟΒ Καβάλας.
  • Ο σ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΑΜ 10.000 δρχ. στη μνήμη των γονιών του Κωνσταντίνου και Ολυμπίας, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης μέσω ΚΟΒ Αλυκών Βόλου.
  • Το Σωματείο ΠΕΤΕΜ - ΟΤΕ Θεσσαλονίκης 10.000 δρχ.
  • Το Σωματείο Π. Σ. Υ. Π. - ΟΤΕ Θεσσαλονίκης 20.000 δρχ.
  • Στη μνήμη των μητέρων μας ΛΑΜΠΡΙΝΗΣ και ΣΤΕΛΛΑΣ προσφέρουμε 10.000 δρχ.
  • Η ΚΟΒ Οικοδόμων Πειραιά στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου μας Νίκου Σκαρτσιάρη 20.000 δρχ.
  • Ο Χ. Μ. στη μνήμη της αγωνίστριας και μέλους του ΚΚΕ Βαρβάρας Ν. Μανακούδα που πέθανε προ 10ετίας και του Αποστόλη Χ. Μανακούδα καπετάνιου του 21ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ που σκοτώθηκε στον Εμφύλιο προσφέρει 50.000 δρχ. μέσω της ΚΟ Παναγίας Θάσου.
  • Η ΜΑΡΑ Δ. προσφέρει 50.000 δρχ. ως β' δόση για την αποκατάσταση των ζημιών.
Συνεστίαση Λακώνων Αττικής

Η Επιτροπή Λακώνων Αττικής για τη Στήριξη του ΚΚΕ πραγματοποιεί συνεστίαση την Πέμπτη 16 - 2 - 95 στην "Κοκκινιώτισσα" (οδός 7ης Μαρτίου 101). Πληροφορίες για προσκλήσεις στα τηλέφωνα: 5245.439 (κ. Μουρκάκο), 8837.086 (κ. Σαραντάκου), 4182.126 (κ. Λειβάδη).

Περιοδείες βουλευτών
  • Ο βουλευτής του ΚΚΕ Δήμος Κουμπούρης θα πραγματοποιήσει περιοδεία στα ΕΛΤΑ Καισαριανής την Πέμπτη 16-2-95,στις 9 π.μ.
  • Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γεράσιμος Αραβανής θα πραγματοποιήσει περιοδεία στις νυχτερινές σχολές Περιστερίου την Πέμπτη 16-2-95,στις 6 μ.μ.
Αναβάλλεται η συνέντευξη Τύπου για την υγεία

Η προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου του ΠΓ, με θέμα "Οι θέσεις του ΚΚΕ για τον τομέα της υγείας", που θα γινόταν αύριο Τετάρτη, αναβάλλεται.

Η Β. Νικολαφιδου στη Μυτιλήνη

Η Βέρα Νικολαφιδου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα επισκεφθεί, την Πέμπτη 16-2-95, τη Μυτιλήνη. Στις 10 π.μ. θα επισκεφθεί το Δημαρχείο Μυτιλήνης και θα συζητήσει τα προβλήματα του δήμου και το βράδυ θα πάρει μέρος σε σύσκεψη στελεχών της ΝΕ Λέσβου για την ΤΑ.

Ο Κ. Παρασκευάς στα Γιάννενα

Ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στα πλαίσια του πολιτικού ανοίγματος του Κόμματος, θα επισκεφθεί αύριο Τετάρτη τα Γιάννενα όπου θα έχει συναντήσεις με φορείς της περιοχής και θα επισκεφθεί τόπους δουλιάς καθώς και το Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Συνελεύσεις
  • Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Καισαριανής πραγματοποιεί εκλογοαπολογιστική συνέλευση σήμερα Τρίτη 14-2-95,στις 6.30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου (Κοιμήσεως Θεοτόκου και Σμύρνης).
  • Ο Σύλλογος Γυναικών Νίκαιας πραγματοποιεί σήμερα Τρίτη 14-2-95,στις 6μμ, στο Δημαρχείο Νίκαιας, την ετήσια εκλογοαπολογιστική του συνέλευση, όπου θα γίνει και εκλογή αντιπροσώπων για το 6ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Νέας Σμύρνης πραγματοποιεί την ετήσια εκλογοαπολογιστική της συνέλευση τη Δευτέρα 20 Φλεβάρη στις 6μμ, στην αίθουσα Ικονίου 26 και Καλλιπόλεως, κοντά στον κινηματογράφο "Φιλίπ".
Περιοδεία Στρ. Κόρακα σε ΗΠΑ - Καναδά

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ (του ανταποκριτή μας ΧΡ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ).-

Περιοδεία στις ΗΠΑ και στον Καναδά πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας,όπου είχε επαφές με την εκεί ελληνική ομογένεια. Την περασμένη Κυριακή μίλησε σε μεγάλη συγκέντρωση στην Αστόρια της Νέας Υόρκης που τη διοργάνωσε η "Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ",όπου αναφέρθηκε ειδικότερα στην κατάσταση στη Βαλκάνια και την παρέμβαση που γίνεται απ' έξω, που έχει σαν σκοπό τη διαίρεση των χωρών της περιοχής. Επίσης μίλησε για τα προβλήματα της Ελλάδας και της συνέπειες της Συνθήκης του Μάαστριχτ.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Νέα Υόρκη ο βουλευτής του ΚΚΕ συναντήθηκε με τον Jim West, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΚΚ-ΗΠΑ. Η συνάντηση έγινε στην έδρα του κόμματος και συζήτησαν για τις σχέσεις μεταξύ των δύο κομμάτων. Επίσης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο Νίκο Βέλιο και τα μέλη του ΔΣ του ελληνικού τοπικού συλλόγου της μείζονος Νέας Υόρκης, που τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα της ομογένειας. Ακόμα παρευρέθηκε και μίλησε στην ολομέλεια της "Λέσχης Φίλων του ΚΚΕ". Κατά τη διάρκειά της έγινε απολογισμός δράσης και εκλογή της νέας συντονιστικής επιτροπής της Λέσχης. Στα πλαίσια των κατευθύνσεων που χαράχτηκαν, βασικός στόχος είναι η κάλυψη ως το τέλος Φλεβάρη του πλάνου των 34.000 δολαρίων για την ενίσχυση της προσπάθειας διάσωσης του ιστορικού αρχείου του ΚΚΕ.

Στον Καναδά ο Στρ. Κόρακας είχε επαφές στο Μόντρεαλ και στο Τορόντο με τις αντίστοιχες Λέσχες και την εκεί ομογένεια.

Πολιτικές συγκεντρώσεις Επαρχιωτών
  • Η Επιτροπή Ηλείων Αττικής του ΚΚΕ πραγματοποιεί συγκέντρωση με θέμα "Πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ", αύριο Τετάρτη,στις 6 μ.μ., στα γραφεία της ΚΟΑ (Βερανζέρου και Κοτοπούλη).
  • Η Επιτροπή Ετεροδημοτών Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποιεί συγκέντρωση με θέμα "Πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ", αύριο Τετάρτη,στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία της ΚΟΑ (Βερανζέρου και Κοτοπούλη).
  • Η Επιτροπή Κιλκισιωτών Αττικής του ΚΚΕ πραγματοποιεί συγκέντρωση με θέμα "Ανάλυση της απόφασης της ΚΕ του ΚΚΕ. Οργανωτικά" αύριο Τετάρτη,στις6.30 μ.μ., στην ΚΟΑ (Βερανζέρου και Κοτοπούλη).
  • Η Επιτροπή Μεσσηνίων Αθήνας του ΚΚΕ πραγματοποιεί συγκέντρωση με θέμα "Ανάλυση της πολιτικής κατάστασης και των τελευταίων αποφάσεων της ΚΕ του ΚΚΕ" την Τετάρτη 22-2-95 στις 6 μ.μ. στην ΚΟΑ (Βερανζέρου και Κοτοπούλη).
ΠΕΑΦΕ
Γιορτή για τα 52 χρόνια της ΕΠΟΝ

Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ (ΠΕΑΦΕ) καλεί τους ΕΠΟΝίτες, τις ΕΠΟΝίτισσες και τους φίλους της ΕΠΟΝ στην ψυχαγωγική βραδιά, που διοργανώνει για την 52η επέτειο από την ίδρυση της ΕΠΟΝ την Τετάρτη 22-2-95 από τις 5 μ.μ.-9 μ.μ. στις αίθουσες του ξενοδοχείου "Τιτάνια" (Πανεπιστημίου 52).

Στη φετινή γιορτή της η ΠΕΑΦΕ οργανώνει λαχειοφόρο αγορά, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την αποκατάσταση των ζημιών και τη διάσωση και συντήρηση του ιστορικού αρχείου του ΚΚΕ.

Κάρτες και προσκλήσεις διατίθενται: Στα γραφεία της ΠΕΑΦΕ, πλατεία Κάνιγγος, Βερανζέρου 5 (στοά) 5ος όροφος - Νο 8, στην ίδια στοά στο κατάστημα "Φωτοτυπίες - Γραφομηχανές" των Λυκούργου και Αργυρής Τσιρίκου, στα κεντρικά γραφεία της ΠΕΑΕΑ (Μαυρομματαίων 12).

Στη Λάρισα

Εκδήλωση για τα 52 χρόνια της ΕΠΟΝ διοργανώνουν τα Παραρτήματα Λάρισας της ΠΕΑΕΑ και της ΠΕΕΠΠ,καθώς και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Λάρισας της ΚΝΕ την Πέμπτη 23-2-95 στις 6 μ.μ. στο "Χατζηγιάννειο" Πνευματικό Κέντρο.

Συνάντηση της Αλ. Παπαρήγα με τη διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα,επικεφαλής αντιπροσωπείας, θα έχει συνάντηση με τη διοίκηση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) αύριο Τετάρτη στη 1 μ.μ., στα γραφεία του Κόμματος στον Περισσό.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ