Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Καισαριανής πραγματοποιεί εκλογοαπολογιστική συνέλευση τη Δευτέρα 13-2-95,στις 6.30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου (Κοιμήσεως Θεοτόκου και Σμύρνης).
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους κόβουν, αυτό το διάστημα, Κομματικές Οργανώσεις, αντιστασιακοί, επιτροπές ειρήνης και μαζικοί φορείς. Συγκεκριμένα:
Το βιβλιοπωλείο "ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ" Αθήνας (Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής) καλεί τους φίλους του στην κοπή της πίτας του την Πέμπτη 2 - 2 - 95 στις 6 μ.μ.
Η ΝΕ Κέρκυρας, σε μια προσπάθεια να προσεγγίσει το μεγάλο πρόβλημα της αντίστασης στη μαζική υποκουλτούρα και της αντιμετώπισης των μεγάλων προβλημάτων ύπαρξης, λειτουργίας και δημιουργικής παρέμβασης των τοπικών ΜΜΕ, διοργανώνει ημερίδα με θέμα "Τα ΜΜΕ - Οι θέσεις και οι προτάσεις του ΚΚΕ" το Σάββατο 4 - 2 - 95 στις 5 μ.μ.,στο ξενοδοχείο "ROYAL" στο Κανόνι.
Κεντρική εισήγηση θα γίνει από τον Μάκη Κοψίδη,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ. Στη συνέχεια, θα υπάρξουν εισηγήσεις - παρεμβάσεις από εκπροσώπους των μαζικών φορέων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και από εκπροσώπους κερκυραϊκών ΜΜΕ και θα ακολουθήσει συζήτηση.
Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα επισκέπτεται την Πάτρα την Πέμπτη 2-2-95.Το πρόγραμμα της επίσκεψης είναι το ακόλουθο:
Την απόφαση να γίνει το 1995 χρονιά αποφασιστικής πάλης για τα υψηλότερα ανθρώπινα ιδανικά, εξέφρασαν οι κομμουνιστές και οι φίλοι του Κόμματος, που παρευρέθηκαν στη σαββατιάτικη γιορτή της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ. Μέσα σε μια ζεστή συντροφική και γιορταστική ατμόσφαιρα, όσοι κατάφεραν να χωρέσουν στο χώρο του μπαρ της ΚΟΑ (που αποδείχτηκε πολύ μικρός για να χωρέσει όλους εκείνους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση), οι κομμουνιστές της Αθήνας υποδέχτηκαν τη νέα χρονιά με πολύ κέφι, αλλά και την πεποίθηση πως στη διάρκειά της η δουλιά τους θα φέρει περισσότερα και καλύτερα αποτελέσματα στην πάλη τους. Με ενθουσιασμό έγινε δεκτή η ανακοίνωση του μέχρι στιγμής αποτελέσματος της Οικονομικής Εξόρμησης της ΚΟΑ, που φτάνει στο 83,56% του συνολικού πλάνου ή - σε απόλυτα νούμερα - τα 267 εκατομμύρια δραχμές, ποσό που είναι το μεγαλύτερο που έχει συγκεντρωθεί από την Αθήνα. Σε γιορτινή ατμόσφαιρα κόπηκε η πρωτοχρονιάτικη πίτα της Οργάνωσης από τον γραμματέα της ΚΟΑ, Βασίλη Καλαματιανό,που το φλουρί της έπεσε στον "902", ο οποίος καλείται να... καταβάλει στην ΚΟΑ το ποσό των 10.000 δραχμών, όπως ήταν το συμφωνημένο έπαθλο για τον τυχερό της χρονιάς. Το γλέντι που ακολούθησε κράτησε ως αργά κι έκλεισε με την ευχή: "Του χρόνου να 'μαστε περισσότεροι, πλαισιωμένοι από πολλούς καινούριους συντρόφους".
Η στάση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Στ. Παπαθεμελή,την εποχή της δικτατορίας αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης, με αφορμή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού "Star Channel", όπου παρουσιάστηκε αναφορά του στο συμβούλιο "νομιμοφροσύνης" του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, στο οποίο είχε παραπεμφθεί με την κατηγορία ότι "εμφορείται από κομμουνιστικές ιδέες". Στην προσπάθειά του να αντικρούσει αυτή την... κατηγορία ο Στ. Παπαθεμελής δήλωσε ουσιαστικά ότι οι ιδέες του ταυτίζονται με αυτές του καθεστώτος. "Υπό τα δεδομένα ταύτα, ανέφερε, είναι καταφανές ότι διώκομαι διά τας ιδέας μου (αι οποίοι ωστόσο είναι όμοιαι με τας διακηρυγμένας "θέσεις και ιδέας" της παρούσης κυβερνήσεως) και ουχί διά τάς πράξεις μου".
Από την πλευρά του Στ. Παπαθεμελή η παραπάνω φράση χαρακτηρίζεται ειρωνική και σαν επιβεβαίωση αναφέρεται ότι τελικά απομακρύνθηκε από τη θέση του βοηθού στη Νομική Σχολή, ενώ ο ίδιος με δήλωσή του χαρακτηρίζει την εκπομπή "στημένη χυδαιότητα" και δηλώνει ότι προσφεύγει στη Δικαιοσύνη, το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο και την ΕΣΗΕΑ. Ο δε υπουργός Τύπου Ε. Βενιζέλος, δήλωσε χτες ότι "ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση περιβάλλουν με εμπιστοσύνη και τιμή τον κ. Παπαθεμελή".
Η ΝΕ Κορινθίας πραγματοποιεί συγκέντρωση - συζήτηση με θέμα: "Οι θέσεις του ΚΚΕ για την παιδεία", την Παρασκευή 3 - 2 - 95,στις 6.30 μ.μ.,στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου. Θα μιλήσει ο Δ. Τζαβάρας,μέλος του Συντονιστικού Γραφείου Πελοποννήσου.
Η Κομματική Οργάνωση Πειραιά θα κόψει την πίτα της σήμερα στις 8.30 μ.μ. στα γραφεία της (Πλατεία Κοραή).