ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 22 Γενάρη 1995
Σελ. /48
ΚΕΝΗ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ 13ΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Τα βασικά μέτωπα των αγώνων και η πολιτική δράση

Το ΚΣ, συζητώντας την απόφαση της ΚΕ του Κόμματος, καθόρισε τις κατευθύνσεις της δουλιάς μας, στη νεολαία. Διαμόρφωσε τα μέτωπα πάλης της ΚΝΕ στο νεολαιίστικο κίνημα, τις προτεραιότητες της πολιτικής δράσης, τους στόχους για ισχυροποίηση και μαζικοποίηση της Οργάνωσης.

Η απόφαση του ΚΣ θα είναι το αντικείμενο συζήτησης στις Οργανώσεις, μια συζήτηση που επιβάλλεται να συνδυαστεί με πρωτοπόρα δράση στους νεολαιίστικους φορείς, με τολμηρό πολιτικό άνοιγμα της ΚΝΕ, πλατιά στη νέα γενιά.

1. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ

ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ

Α Ενάμιση χρόνο μετά τις εθνικές εκλογές, η κυβερνητική πολιτική, που υλοποιεί τις κατευθύνσεις της ΕΕ, μεγαλώνει τα προβλήματα των νέων, πολλαπλασιάζει τα αδιέξοδα.

Η πορεία πλήρους ενσωμάτωσης της χώρας στην ΕΕ επιδρά καταλυτικά στο παρόν και το μέλλον των νέων. Υποβάθμιση της εκπαίδευσης, ένταση των ταξικών φραγμών, διόγκωση της ανεργίας, αφαίρεση εργασιακών δικαιωμάτων, χειροτέρευση της ποιότητας ζωής.

Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και ο πόλεμος στα Βαλκάνια συνεχίζονται. Πληθαίνουν οι κατευθυνόμενες αντιπαραθέσεις μεταξύ των βαλκανικών κρατών για να διαιτητεύουν ΗΠΑ και ΕΕ, διαιωνίζοντας την κυριαρχία τους, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή της νεολαίας.

Προχωρά η αντιδραστική ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Η "Λευκή Βίβλος" υλοποιείται στη μεγάλη πλειοψηφία των χιλιάδων νέων εργαζόμενων. Η εργασιακή περιπλάνηση καλύπτει την πλειοψηφία της νεολαίας, που μπαίνει στην παραγωγή, ενώ μεγαλώνει και η χρονική της διάρκεια. Δουλιά χωρίς δικαιώματα, όσο και όπως θέλει το κεφάλαιο, αυτό είναι το παρόν για τους νέους που δουλεύουν.

Μαγικές λέξεις, όπως "συναίνεση", "προστασία των θεσμών", παπαγαλίζονται από το κοινωνικό - οικονομικό - πολιτικό κατεστημένο, μαζί με τον "εκσυγχρονισμό" που προβάλλεται ιδιαίτερα στη νεολαία. Είναι τα κλειδιά, για να δέσουν σφιχτά εργατική τάξη και νεολαία στα συναινετικά σενάρια, που μαγειρεύονται για να αναχαιτιστεί η λαϊκή δυσαρέσκεια που μεγαλώνει.

Παράλληλα, ο πολύμορφος αυταρχισμός είναι η απάντηση σε όποιον αντιστέκεται, σε όποιον θέλει να ξεφύγει από την πορεία υποταγής και παθητικότητας που θέλουν να επιβάλουν στην κοινωνία.

Τα ισχυρά ΜΜΕ γίνονται πλέον επικίνδυνα. Απλώνουν την εξουσία τους στις εξελίξεις και στις συνειδήσεις. Χειραγωγούν και εξαχρειώνουν συνειδήσεις με τη συνδρομή πλειάδας πολιτικών, καλλιτεχνών, διανοούμενων, συντηρητικοποιούν - αδρανοποιούν λαϊκές δυνάμεις. Η προσοχή τους είναι στραμμένη στη νεολαία για να κατευθύνουν τα πάντα στη ζωή της, ακόμα και τους αγώνες της.

Η κυβερνητική πολιτική, η πορεία ενσωμάτωσης στην ΕΕ, η συναίνεση, κοινωνική και πολιτική, των άλλων κομμάτων στοχεύουν στη διαμόρφωση μιας νέας γενιάς, χωρίς δικαιώματα, χωρίς το δικαίωμα και τη δυνατότητα να καθορίζει το μέλλον της.

Β Η νεολαία σήμερα, περισσότερο απ' ό,τι στο μεταπολιτευτικό παρελθόν, ζει στην αβεβαιότητα. Τα αδιέξοδα σ' όλες τις ηλικίες των νέων είναι μεγάλα. Στους μεγαλύτερους πιο εκρηκτικά και άμεσα, στους μικρότερους απόρροια της οικογενειακής οικονομικής κατάστασης και της απουσίας επαγγελματικής προοπτικής.

Δυσαρέσκεια και απέχθεια στην κυρίαρχη πολιτική, συναντούμε σε μάζες νέων. Τη βρίσκουμε μαζί με απογοήτευση, παθητικότητα, αλλά και διάθεση για αγώνα.

Ιδιαίτερο βάρος δίνεται από οικονομικούς κύκλους και τα ισχυρά media να καλλιεργηθεί στη νεολαία, το φτύσιμο της πολιτικής, με νέα σλόγκαν να επιβληθεί το "όλοι ίδιοι είναι".

Η αντιδραστικότητα αυτής της θεωρίας, που επιδιώκουν να γίνει μόδα και προβάλλεται από πολιτικούς και καλλιτέχνες στις μικρές οθόνες, πρέπει να ξεσκεπαστεί, θέλει να οδηγήσει στο μηδενισμό της πολιτικής διεξόδου και στις ατομικές λύσεις φυγής.

Η σκληρή πραγματικότητα, μέσα στην οποία ζει η νεολαία, μεγαλώνει τις δυνατότητες και τις διαθέσεις για αγώνα, για αντίσταση στην αφαίρεση δικαιωμάτων, για αγωνιστική έκφραση της αγανάκτησης και της δυσαρέσκειας που συσσωρεύεται.

Αυτό ανησυχεί την άρχουσα τάξη, γι' αυτό μεθοδεύει την ποδηγέτηση του νεολαιίστικου κινήματος και την εκτροπή του, όταν οι διαθέσεις μεγαλώνουν, σε τυφλές ή συντεχνιακές εκρήξεις, έτσι ώστε να μην διακινδυνεύει τα άμεσα και μακροπρόθεσμα συμφέροντά της.

Παράλληλα όμως, μεγαλώνουν και οι δικές μας δυνατότητες για την οργάνωση αγώνων στη νεολαία, για την προβολή της πολιτικής μας μέσα στους αγώνες, για το κέρδισμα πλατιών μαζών νέων με την πολιτική προοπτική του ΚΚΕ.

Γ Παραμένει η εκτίμησή μας ότι η οξύτητα της επίθεσης στα δικαιώματα της νεολαίας δε συνδυάζεται με αντίστοιχη άνοδο αγώνων - αντιστάσεων - συλλογικής δραστηριότητας.

Είναι γεγονός ότι είχαμε βήματα στο κίνημα της νεολαίας. Αυτός ο βηματισμός είναι σε αναντιστοιχία με τις αντικειμενικές δυνατότητες που υπάρχουν. Παράγοντες που συντελούν σ' αυτήν την αναντιστοιχία, είναι η συνολικότερη προσπάθεια υποταγής του λαϊκού κινήματος από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, που το ηγεμονεύουν και η γενικότερη προσπάθεια που γίνεται στην κοινωνία για αδράνεια και αναμονή. Οι κυρίαρχες αντιλήψεις επιδρούν στη στάση που κρατά ο νέος απέναντι στα προβλήματά του.

Σ' αυτούς τους παράγοντες, πρέπει να προσθέσουμε προβλήματα που υπάρχουν στο ίδιο το κίνημα της νεολαίας. Οι νεολαιίστικοι μαζικοί φορείς κυρίως αδρανοποιούνται, λόγω των συσχετισμών στους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους, λόγω των δυνάμεων που ηγεμονεύουν στο σ.κ. και την αδύνατη ακόμα δουλιά μας για τη συσπείρωση των νέων στα συνδικάτα.

Στα Λύκεια, η κατάσταση, παρά τα ξεσπάσματα, δεν είναι διαφορετική. Ενώ στους υπόλοιπους χώρους, οι άτυπες συλλογικές συσπειρώσεις αγκαλιάζουν μικρά τμήματα νέων.

Οι νεολαιίστικοι μαζικοί φορείς βρίσκονται από πολλές μεριές στο στόχαστρο για την πλήρη εξαφάνισή τους.

Το προηγούμενο διάστημα, στη βάση του σχεδιασμού μας για ανάπτυξη των αγώνων στη νεολαία, είχαμε σημαντικά βήματα. Αγώνες για οξυμένα προβλήματα σε ΑΕΙ, Λύκεια. Κινητοποιήσεις για τις δαπάνες σε Λύκεια, Νυχτερινά, Εστίες. Αγώνες για την προοπτική των ΤΕΙ, που επιδιώκουμε τη συνέχισή τους.Αυτοί οι αγώνες ξεκίνησαν και οργανώθηκαν από τους μαζικούς φορείς του κάθε χώρου, με μαζικές διαδικασίες κινήματος και αυτό είναι μια επιπλέον επιτυχία της Οργάνωσης. Το πλαίσιο των διεκδικήσεων και οι μορφές πάλης ήταν, σε γενικές γραμμές, σε θετική κατεύθυνση, ανάλογα με τις ιδιομορφίες και τη δυναμική του κάθε χώρου.

Το ζητούμενο στη δράση της ΚΝΕ, όταν κατορθώνει η Οργάνωση να πρωτοστατεί στην αγωνιστική κίνηση της νεολαίας, είναι η πολιτική συσπείρωση γύρω από τις θέσεις μας των νέων που αγωνίζονται. Η ανοδική τάση στο νεολαιίστικο κίνημα (ν.κ.), το τελευταίο διάστημα, ανάδειξε και τη διαπάλη που εκδηλώνεται σε τέτοιες φάσεις του κινήματος. Ανάδειξε την αναγκαιότητα του μετώπου απέναντι στις άλλες δυνάμεις, ένα μέτωπο αδιάλλακτο και πειστικό για το ρόλο και τον προσανατολισμό του ν.κ.

2. ΑΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΘΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Α Η αγωνιστική ανάταση του κινήματος της νεολαίας,είναι ο στόχος πρώτης γραμμής - άμεσης υλοποίησης σε κάθε χώρο που υπάρχει οργάνωση της ΚΝΕ ή Κνίτης.

Ο δρόμος του αγώνα, ο δρόμος της οργανωμένης συλλογικής δράσης στους νεολαιίστικους μαζικούς φορείς, πρέπει να καλλιεργηθεί από τις δυνάμεις μας, σαν στάση ζωής σε πλατιά τμήματα νέων, μέσα από την πρωτοπόρα δράση μας.

Η κατάσταση της νεολαίας, η διέξοδος από την κρίση, που θα έρθει μέσα από την ανάπτυξη του μαζικού λαϊκού κινήματος με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, μας οδηγούν να ανοίξουμε βασικά μέτωπα πάλης στο κίνημα της νεολαίας. Μέτωπα πάλης, που χτίζονται από μικρούς ή μεγαλύτερους, επιμέρους ή γενικότερους αγώνες - αντιστάσεις - συλλογικές δραστηριότητες και πρωτοβουλίες νεολαιίστικων φορέων ή συσπειρώσεων νέων. Μέτωπα πάλης με αντιιμπεριαλιστικό προσανατολισμό, που συνδέονται με την πολιτική διέξοδο του ΚΚΕ.

Θέλουμε πιο αποφασιστικά, να προβάλει και να διεκδικήσει το ν.κ. αιτήματα - δικαιώματα, να παλέψουν χιλιάδες νέοι για τα προβλήματά τους απέναντι σε μια εχθρική πολιτική, που υλοποιείται από την κυβέρνηση με τη συναίνεση των άλλων κομμάτων. Θέλουμε να βάλουμε την πρόταση ζωής και αγώνα της ΚΝΕ, που συγκέντρωνε τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις της νεολαίας, σε διαδικασία ζύμωσης - διεκδίκησης από τους ίδιους τους νέους.

Η ενεργοποίηση πλατιών μαζών νεολαίας, στη διεκδίκηση αιτημάτων, απόσπαση κατακτήσεων, περιφρούρηση δικαιωμάτων, θα συμβάλει στις γενικότερες αλλαγές που επιδιώκουμε στο συσχετισμό δυνάμεων στην κοινωνία. Επιδιώκουμε το συντονισμό τμημάτων της νεολαίας και των μαζικών της φορέων, οδηγούμε στη σύγκλιση και κοινή πάλη με το υπόλοιπο λαϊκό κίνημα.

Η πρόσφατη εμπειρία μας δείχνει τη δυνατότητα, χιλιάδες νέοι να διεκδικήσουν αυτά τα αιτήματα με τους αγώνες τους.

Στα πλαίσια της γενικότερης προσπάθειας, που κάνει το Κόμμα μας στο μαζικό κίνημα, θέλουμε να ανοίξουμε ή να διευρύνουμε αυτήν την πάλη και τη δράση των νέων για βασικά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν στη μόρφωση, τη δουλιά, τη ζωή τους. Αυτά τα μέτωπα πάλης αφορούν το σύνολο των τμημάτων της νεολαίας, το παρόν και το μέλλον της.

Τα παλεύουμε σε κάθε χώρο και τμήμα των νέων (μαθητές, εργαζόμενους, ανέργους, σπουδαστές, φοιτητές), σε όλους τους φορείς (15μελή, σύλλογοι, σωματεία, επιτροπές, άτυπες συσπειρώσεις).

Ιεραρχούμε, στη βάση της οξύτητας, της επικαιρότητας, της ιδιαιτερότητας κάθε χώρου, χωρίς να χάνουμε την κατεύθυνσή μας, που είναι η ανάπτυξη σταθερής μαζικής δράσης στη νεολαία, παντού όπου έχουμε δυνάμεις και μπορούμε να φτάσουμε.

1. Πάλη για την ειρήνη ενάντια στον εθνικισμόκαι την ιμπεριαλιστική επέμβαση στα Βαλκάνια

Να ξεδιπλωθούν πρωτοβουλίες από νεολαιίστικους μαζικούς φορείς (ν.μ.φ.) καταδίκης της ΝΑΤΟικής επέμβασης στη Βοσνία, που θα καλλιεργούν τη φιλειρηνική θέληση, μπολιάζοντάς τη με αντιιμπεριαλιστική διάθεση.

Πρωτοβουλίες, που θα καταδικάζουν τα δεσμά εξάρτησης της χώρας από το ΝΑΤΟ(βάσεις, στρατηγεία) και την ΕΕ (πολιτική στα Βαλκάνια). Η οργανωμένη δραστηριοποίηση στο δομημένο φιλειρηνικό κίνημα (επιτροπές ειρήνης) θεωρούμε ότι μπορεί να καλύψει σήμερα τη διάθεση πολλών νέων, να ενεργοποιηθούν στην πάλη για την ειρήνη, ενάντια στον πόλεμο, που προκαλούν οι ιμπεριαλιστές στη γειτονιά μας.

Το μέτωπο στον εθνικισμό, αξιοποιώντας τις θετικές περσινές εμπειρίες, να το διευρύνουμε και επιθετικά (Λύκεια - σωματεία - φοιτητικοί σύλλογοι) με επαφές με αντίστοιχους φορείς από Αλβανία και Γιουγκοσλαβική Μακεδονία. Να πάρουμε μέτρα για μαζική απάντηση σε Λύκεια που νεοναζί και φασιστικές ομάδες παρεμβαίνουν, στοχεύοντας εκεί να ξεκινήσουμε αυτές τις πρωτοβουλίες.

2. Υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης

Πάλη για την αναβάθμισή της, ενάντια στην πολύμορφη ιδιωτικοποίηση και την υποβάθμιση που μεθοδεύουν με την εφαρμογή της "Βίβλου" της ΕΕ.

Επιδιώκουμε αγώνες με συνέχεια και εναλλακτικές μορφές πάλης. Οι κατευθύνσεις μας να μετατραπούν σε επιμέρους αγωνιστικές κινήσεις σε Λύκεια και ΑΕΙ. Σε Νυχτερινά, ΤΕΙ, Εστίες, επιδιώκουμε την κλιμάκωση και συνέχιση γενικευμένων αγώνων στα αιτήματα που παλεύονται αυτό το διάστημα.

Στο χώρο της παιδείας με πραχτικά μέτρα, να μετρήσουμε βήματα στη σύγκλιση με γονείς - καθηγητές, ειδικά στα Λύκεια, στα πλαίσια της προσπάθειας για τοπικά συντονιστικά.

3. Πάλη ενάντια στην ανεργία για τα δικαιώματα και την οργάνωση των νέων ανέργων

Σε δύο διαστάσεις, βλέπουμε την παρέμβασή μας. Από τη μία είναι ο χώρος της εκπαίδευσης και οι νέοι που δουλεύουν. Αγώνας για επαγγελματική προοπτική και για να μην χαθούν θέσεις εργασίας, ενάντια στις απολύσεις. Εχουμε βήματα στην υιοθέτηση αιτημάτων, αλλά και αγώνων σε Λύκεια - ΑΕΙ - ΤΕΙ για δουλιά ενάντια στην προοπτική της ανεργίας.

Η δουλιά αυτή μπορεί να δυναμώνει, επιδιώκοντας τη συνεργασία και την κοινή δράση με σωματεία και άλλους φορείς του λαϊκού κινήματος.

Κυρίως όμως, στη μεγάλη μάζα των νέων, που δε δουλεύουν, ή δουλεύουν περιστασιακά, προβάλλει η αναγκαιότητα της μορφής οργάνωσης και διεκδίκησης. Χιλιάδες νέοι βρίσκονται στη διαδικασία της απόχτησης κάποιας κατάρτισης (ΙΕΚ - σχολές - ΚΕΣ). Επιβάλλεται, η δοκιμασία μορφών συσπείρωσης για να παλέψουν χιλιάδες νέοι την ασυδοσία των σχολαρχών, τις πολύμορφες αυθαιρεσίες, αλλά και τη διεκδίκηση σταθερής δουλιάς για όλους. Σε επίπεδο δήμου και ειδικά όπου μπορούμε και μέσω της δημοτικής αρχής, να δοκιμάσουμε μορφές συσπείρωσης νέων ανέργων.

4. Σταθερή δουλιά με δικαιώματα ενάντια στο σύγχρονο δουλεμπόριο

Η πλειοψηφία των νέων εργατών - εργαζόμενων δουλεύει χωρίς εργασιακά δικαιώματα. Η μεγάλη μάζα της νεολαίας, που περιπλανιέται εργασιακά, είναι έρμαιο σε συνθήκες και όρους εργασίας, που διαμορφώνουν το σύγχρονο δουλεμπόριο. Σ' αυτό το μεγάλο κομμάτι νέων εργαζομένων, η "Λευκή Βίβλος" δεν είναι προοπτική, αλλά πραγματικότητα.

Κύριο στη δράση μας, μέσω των συνδικάτων και των επιτροπών νέων, είναι η δημιουργία αντιστάσεων σε μικρούς ή μεγαλύτερους χώρους δουλιάς. Η διεκδίκηση επί τόπου συλλογικών συμβάσεων, συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, ασφάλισης, ωραρίου. Χρειάζεται να κεντράρεται η προσοχή μας σε χώρους με κάποιες δυνάμεις, σε κλάδους που στήσαμε επιτροπές νέων, εκεί που έχουμε ταξικά σωματεία, σε Νυχτερινά και ΟΑΕΔ.

Εχει μεγάλη σημασία να αναδείξουμε την αναγκαιότητα της πάλης μέσα από το σωματείο σε νέους εργαζόμενους. Αυτή η αναγκαιότητα θα προβάλλεται από την υλοποίηση ενός αγωνιστικού προγράμματος πάλης σε εργασιακούς χώρους, για κατακτήσεις εργασιακών δικαιωμάτων, για αντίδραση σε αυθαιρεσίες και απολύσεις.

Ξεχωριστή δουλιά είναι απαραίτητη και στις γραμμές μας, με έλεγχο και μέτρα για την εγγραφή, στα σωματεία, μελών μας.

5. Ζωή χωρίς υποκατάστατα σε ανθρώπινο περιβάλλον

Παρακολουθώντας την πολύμορφη χειραγώγηση της νεανικής προσωπικότητας, αναδείχνεται η επιτακτική ανάγκη, η νεολαία οργανωμένα και με όρους κινήματος να πιάσει, να διεκδικήσει, να ζυμώσει αιτήματα, να οργανώσει τη δράση της και πολύμορφες πρωτοβουλίες των ν.μ.φ., για καλλιέργεια πολιτιστικών αξιών και κριτηρίων, να αντισταθεί στις μεθοδεύσεις για νομιμοποίηση των ναρκωτικών και διαχωρισμό των ουσιών, να ασχοληθεί με περιβαλλοντικές και οικολογικές διεκδικήσεις.

Η υποτίμηση αυτού του σοβαρού μετώπου, που πρέπει να σηκωθεί στη νέα γενιά, πριν από όλα από τους ίδιους τους ν.μ.φ. μας κοστίζει πολιτικά και θα μας κοστίσει περισσότερο, αν δεν ενεργοποιηθούμε.

Διάφορα ισχυρά ΜΜΕ οργανώνουν δραστηριότητες, πατώντας στη νεανική θέληση και ανησυχία. Πολιτιστικές δραστηριότητες οργανωμένα να δούμε από όλους τους ν.μ.φ., ειδικά από 15μελή και μαθητικές κοινότητες, να συνδυάζονται με αγώνα ενάντια στα ναρκωτικά και το διαχωρισμό. Σχολεία "κέντρα διακίνησης" να αντιστέκονται, προβάλλοντας την εναντίωση με τις θεωρίες του διαχωρισμού. Αντίστοιχες δραστηριότητες πρέπει να δούμε για σοβαρά οικολογικά προβλήματα, σε συνδυασμό με δραστηριότητες διεκδίκησης.

Η ρύπανση, το νέφος, η τσιμεντοποίηση είναι λόγοι για οργανωμένες νεολαιίστικες αντιδράσεις.

6. Αντίσταση στον αυταρχισμό,
τη δικτατορία των media,
πάλη για δημοκρατικά δικαιώματα των νέων που υπηρετούν τη θητεία τους

Ο αυταρχισμός, καλυμμένος και απροκάλυπτος, παραμένει βασική μέθοδος για την κυριαρχία της άρχουσας τάξης, όταν το λαϊκό κίνημα και το ν.κ. διεκδικούν. Πρόσφατα παραδείγματα έχουμε (εισαγγελική παρέμβαση στα Λύκεια, φυλάκιση απεργών). Σήμερα ο κρατικός αυταρχισμός συνοδεύεται ή και κατευθύνεται από τα media. Το "θάψιμο" των αγώνων, η τηλεοπτική τρομοκρατία, η συκοφάντηση είναι μέθοδες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Χρειάζεται να απαντά έγκαιρα το κίνημα σε αυταρχικές μεθοδεύσεις, να αναδείχνεται η διάσταση αυτή, στο πλαίσιο ζύμωσης και πάλης στους διάφορους χώρους. Πρέπει να επιδιώξουμε, η αντίδραση στην παραπληροφόρηση των media που υπάρχει σε νέους να εκδηλώνεται, όπου αυτό μπορεί να γίνει, με μαζικούς όρους και δυναμικά.

Με βάρος ανάλογο της σοβαρότητας του χώρου και των δεκάδων συντρόφων μας που υπηρετούν, πρέπει να δούμε τη δράση μας στη στρατευμένη νεολαία. Να πάρουμε όλα τα μέτρα, και πολιτικές πρωτοβουλίες της ΚΝΕ για τους χιλιάδες νέους που υπηρετούν τη θητεία τους. Αντίστοιχες πρωτοβουλίες πρέπει να σχεδιαστούν και από μαζικούς φορείς, ειδικά σε συνοριακούς νομούς και σε πόλεις με κέντρα εκπαίδευσης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ