ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 28 Σεπτέμβρη 1996
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
Επιστροφή με νέα πρόσωπα

Πρώτη εμφάνιση στο πρωτάθλημα του Σάλεϊ, του Μάξεϊ, του Στογιάκοβιτς και του Τζούροβιτς

Πριν συμπληρωθεί η δεύτερη αγωνιστική, νέα πρόσωπα έρχονται να ανεβάσουν το κύρος του επαγγελματικού πρωταθλήματος. Πρεμιέρα κάνει σήμερα με τον Παναθηναϊκό ο Τζον Σάλεϊ. Τον Αμερικανό σέντερ, περιμένουν ως Μεσσία οι "πράσινοι". Μπορεί ο Παπάγου, που τους φιλοξενεί στις 18.45 να μην έχει το μεγάλο όνομα, αλλά με εμφανίσεις όπως αυτές με τον Απόλλωνα Πάτρας και την Μπαρτσελόνα, αφήνουν ελπίδες για κάθε ενδιαφερόμενο.

Πρεμιέρα κάνει αύριο και ο Μάρλον Μάξεϊ. Ο Αμερικανόςπέρυσι αγωνίστηκε με τα χρώματα της Λάρισας. Στο μεταγραφικό παζάρι το όνομά του δεν έτυχε του ανάλογου ενδιαφέροντος, αλλά από χτες είναι κι επίσημα ο αντικαταστάτης του Λέκνερ στο Περιστέρι.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η παρθενική εμφάνιση του Π. Στογιάκοβιτς στον ΠΑΟΚ. Ο Σέρβος συνεχίζει να ερωτοτροπεί με το ΝΒΑ, αλλά προκειμένου να μη χάσει τη φετινή χρονιά, αποφάσισε να βάλει κατά μέρος τα όποια μελλοντικά σχέδιά του και να φορέσει εκ νέου τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Πρεμιέρα στο επαγγελματικό πρωτάθλημα κάνει σήμερα και ο Βλ. Τζούροβιτς. Ο Σέρβος μέσα σε μια εβδομάδα πρόλαβε να ζήσει το θρίαμβο επί της ΤΣΣΚΑ και την τραγωδία στο παιχνίδι με την Ούλκερ. Οπου βρεθεί κι όπου σταθεί μιλάει με τα χειρότερα λόγια για τη φυσική κατάσταση των παικτών του και τις μέτριες εμφανίσεις όλων των ξένων παικτών που ήρθαν φέτος στη Ν. Σμύρνη, αλλά αυτό ελάχιστα ενδιαφέρει τον Απόλλωνα, που τον περιμένει στην Πάτρα με στόχο την πρώτη νίκη.

Πρεμιέρα θα είχε κι η ΑΕΚ σήμερα στο γήπεδό της, αλλά πληρώνει ακόμη αμαρτίες της περσινής περιόδου. Λόγω τιμωρίας, υποχρεώνεται να φιλοξενήσει τη Λάρισα στο γήπεδο της Λαμίας. Ο Ιωαννίδης πάντως δεν ανησυχεί, πολύ περισσότερο που η Λάρισα δεν έχει βρει ακόμα τον αντικαταστάτη του Π. Ταυρόπουλου.

Το παιχνίδι της ημέρας θα διεξαχθεί στις 17.00 στο Αλεξάνδρειο. Ο Αρης υποδέχεται τον Ηρακλή, με νωπές ακόμα τις μνήμες από την επιτυχία επί του ΠΑΟΚ. Ο Σ. Μαρκόπουλος θα στερηθεί των υπηρεσιών του Τσ. Σάκλεφορντ, ο οποίος δεν επέστρεψε από τις ΗΠΑ, όπου πήγε να επισκεφθεί τον βαριά άρρωστο πατέρα του.

Στα Πατήσια ο Σπόρτιγκ φιλοξενεί τον Πειραϊκό. Τα προγνωστικά τον θέλουν φαβορί, αλλά η εύκολη επικράτηση των Πειραιωτών επί του ΒΑΟ στην πρεμιέρα, τον υποχρεώνει να δει το παιχνίδι από διαφορετική οπτική γωνία.

Ο Ολυμπιακός χωρίς τον Κρ. Βελπ, που στο παιχνίδι με την Μπολόνια έπαθε κάταγμα στη μύτη και θα μείνει εκτός αγώνων για δύο εβδομάδες, υποδέχεται το Περιστέρι.

  • Πρεμιέρα σήμερα και στα πρωταθλήματα της Α2 κατηγορίας και της Β Εθνικής, ενώ αύριο ξεκινάει το πρωτάθλημα της Α Εθνικής κατηγορίας γυναικών, με τον πρωταθλητή Σπόρτιγκ να υποδέχεται το Π. Φάληρο.
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Βροχή εκπλήξεων

Θύμα έκπληξης έπεσε η Αλμπα Βερολίνου, που πριν μια βδομάδα είχε νικήσει τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Οι Γερμανοί ηττήθηκαν στην έδρα τους από την Εστουντιάντες με 78 - 79. Την ήττα στην έδρα της από την Τσιμπόνα γνώρισε και η Σαρλερουά, επόμενος αντίπαλος των Πειραιωτών. Εκπλήξεις είχαμε και στους άλλους ομίλους. Μεγαλύτερη αυτή του Τελ Αβίβ, με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να παίρνει τη νίκη στην εκπνοή με 78 - 77 επί της Μακάμπι, με τρίποντο του Κουντέλιν. Την ήττα γνώρισε στην έδρα της και η Λιμόζ με 74 - 85 από τη Στεφανέλ Μιλάνο με 74 - 85. Η Λιμόζ την ερχόμενη Τετάρτη υποδέχεται τον Πανιώνιο. Στη Μόσχα η Τ. Μπολόνια, με 25 πόντους του Πρέλεβιτς και 7 του Παταβούκα, νίκησε την Ντιναμό με 78 - 64.

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής:

Α όμιλος: Μακάμπι Τελ Αβίβ 77 - 78, Ούλκερ - Πανιώνιος 87 - 69, Λιμόζ - Στεφανέλ Μιλάνο 74 - 85.

Η βαθμολογία: Μιλάνο 4, Ούλκερ 3, Πανιώνιος 3, Μακάμπι 3, ΤΣΣΚΑ 3, Λιμόζ 2.

Β όμιλος: Ολυμπιακός - Κ. Μπολόνια 96 - 80, Αλμπα Βερ. - Εστουντιάντες 78 - 79, Σαρλερουά - Τσιμπόνα 73 - 77.

Η βαθμολογία: Τσιμπόνα 4, Ολυμπιακός 3, Εστουντιάντες 3, Αλμπα 3, Τ. Μπολόνια 3, Σαρλερουά 2.

Γ όμιλος: Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός 77 - 58, Σπλιτ - Βιλερμπάν 73 - 61, Ολίμπια Λ. - Λεβερκούζεν 86 - 70.

Η βαθμολογία: Μπαρτσελόνα 4, Παναθηναϊκός 3, Ολίμπια 3, Σπλιτ 3, Βιλερμπάν 3, Λεβερκούζεν 2.

Δ όμιλος: Παρτιζάν - Εφές Πίλσεν 76 - 72, Ντιναμό Μ. - Κίντερ Μπολόνια 64 - 78, Ορτέζ - Κάχα Σαν Φερνάντο 85 - 79.

Η βαθμολογία: Εφές Πίλσεν 3, Ορτέζ 3, Κ. Μπολόνια 3, Παρτιζάν 3.

Το πρόγραμμα

A 1 K Α Τ Η Γ Ο Ρ Ι Α

(2η αγωνιστική)

Παπάγου 18.45: Παπάγου - Παναθηναϊκός

Αλεξάνδρειο 17.00: Αρης - Ηρακλής

ΒΑΟ 17.00: ΒΑΟ - ΠΑΟΚ

Σπόρτιγκ 17.00: Σπόρτιγκ - Πειραϊκός

Λαμίας 17.00: ΑΕΚ - Λάρισα

Απόλλωνα Π. 17.00: Απόλλωνας Π. - Πανιώνιος

Κ Υ Ρ Ι Α Κ Η

ΣΕΦ 18.45: Ολυμπιακός - Περιστέρι

Α 2Κ Α Τ Η Γ Ο Ρ Ι Α

(1η αγωνιστική)

Μετς17.30: Παγκράτι - Ιωνικός Ν.

Ιλισίων 17.30: Ηλυσιακός - Νήαρ Ηστ

Λάρισας 17.30: Ολύμπια - ΜΕΝΤ

Δάφνης17.30: Δάφνη - Μίλωνας

Αλεξάνδρειο 20.00: Φίλιππος - Εσπερος

Ηρακλείου 17.30: Ηράκλειο - Μαρούσι

Ιωνικού ΝΦ 17.30: Ιωνικός ΝΦ - Αμπελόκηποι

Α ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

(1ηαγωνιστική)

Κ Υ Ρ Ι Α Κ Η

Κομοτηνής 12.00: Κομοτηνή - Παναθηναϊκός

Μετς12.00: Παγκράτι - Ολυμπιακός

Πτολεμαϊδας 12.00: ΓΑΣ Απόλλωνας - Ηρακλής

Καλαμαριάς12.00: Καλαμαριά - Αγ. Παρασκευή

ΜΕΝΤ12.00: ΜΕΝΤ - Ακαδημία

Στρέφη12.00: Αστέρας Εξ. - Θρίαμβος

Σπόρτιγκ12.00: Σπόρτιγκ - Π. Φάληρο

"Πριν πεινάσουν μαγειρεύουν"

Προσφυγή Ολυμπιακού για τους ελληνοποιημένους

Στον Ολυμπιακό πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Κι επειδή, αν εφαρμοστεί η απόφαση 20905 που υπέγραψε ο υφυπουργός Αθλητισμού Ανδρ. Φούρας στις 30 Ιούλη, τη νέα περίοδο 1997 - '98 θα έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί μόνο ένα παίκτη από την κατηγορία των ελληνοποιημένων, κατέθεσε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ο Ολυμπιακός, που έχει στη δύναμή του πέντε ελληνοποιημένους (Τάρλατς, Τόμιτς, Νάκιτς, Ζουρπένκο, Ζεβροσένκο), ζητάει να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η κανονιστική πράξη του υφυπουργού. Στην προσφυγή υποστηρίζεται ότι η απόφαση του Ανδρ. Φούρα είναι αντίθετη στο άρθρο 4, παράγραφος 1, του Συντάγματος, επειδή εισάγει περιορισμούς "στην άσκηση του θεμελιώδους δικαιώματος και δεν είναι ανάλογη με τον επιδιωκόμενο στόχο της προστασίας της ελληνικότητας του συγκεκριμένου αθλήματος".

ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ
Υπερθέαμα στο Περιστέρι

Στο κλειστό γυμναστήριο του Περιστερίου σήμερα στις 8 το βράδυ οι φίλοι των πολεμικών τεχνών θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά όλα τα μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου στερεώματος. Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών μετά από πολλές αναβολές, λόγω των πρόωρων εκλογών, είναι πλέον γεγονός. Την εξαιρετική τεχνική σε γροθιές και λακτίσματα θα παρουσιάσουν 23 ξένοι αστέρες των πολεμικών τεχνών (καράτε, τζούντο, κινγκ μπόξινγκ, ταεκβοντό, κουνγκ φου) με πρώτη και καλύτερη τη "γυναίκα δυναμίτη" Αμερικανίδα ηθοποιό και πρωταθλήτρια Σίνθια Ρόθροκ. Αλλα μεγάλα ονόματα, ο Καναδός στάντμαν Ζαν Φρενέτ, ο πολυπρωταθλητής Ολλανδός Χανκ Μέγερ, καθώς και το ζεύγος των Κινέζων Γιαν Λογκ Λι, Κουί Πινγκ Λι κ.ά.

Αναφερόμενος στην όλη εκδήλωση ο διοργανωτής και εκπαιδευτής του καράτε Μιχάλης Κοσσυβάκης δήλωσε: "Πρόκειται για ένα μοναδικό υπερθέαμα που πρώτη φορά θα απολαύσουν οι Ελληνες φίλοι των πολεμικών τεχνών".

Τα εισιτήρια κοστίζουν 2.500, 4.000 και 6.000 δραχμές.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Πέφτει σήμερα η αυλαία της 1ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών στο χάντμπολ. Στο κλειστό γυμναστήριο των Αγ. Αναργύρων οι Σχολές Ξυνή θα υποδεχτούν την περσινή πρωταθλήτρια ομάδα των Βριλησσίων. Το ματς θα αρχίσει στις 4.45μμ και θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΤ-1.

Στο μεταξύ σήμερα στα γραφεία της ΟΧΕ θα γίνει η κλήρωση της Α1 και Α2 κατηγορίας γυναικών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ