Είκοσι λεπτά ποδοσφαιρικής... παρωδίας έγιναν χθες στη Νέα Σμύρνη, όμως τίποτα δεν άλλαξε. Ο Αθηναϊκός κράτησε το 2 - 1 κόντρα στον Πανιώνιο και τώρα οι "λόρδοι" είναι σε απόσταση... αναπνοής από την έξοδό τους στην Ευρώπη. Αντίθετα οι κυανέρυθροι έριξαν ακόμη περισσότερο τη "θηλιά στο λαιμό" τους και το φάσμα του υποβιβασμού είναι κάτι παραπάνω από ορατό. Τώρα η ομάδα του Μπ. Τεννέ έπιασε τους 44 πόντους και θα τα δώσει όλα ως το τέλος προκειμένου να πλησιάσει ακόμη περισσότερο τον ΟΦΗ και τον Ηρακλή.
Με 15 αγωνιστικές αναμένεται να τιμωρηθεί ο Μάντζιος γιατί όπως γράφει στο φύλλο αγώνα ο διαιτητής Γιανναδάκης τον κλώτσησε στο γόνατο.
Σαν καλός πρεσβευτής του αθηναϊκού ποδοσφαίρου ο Παναθηναϊκός αποδέχτηκε την πρόσκληση του Βαρβασιακού και θα τον αντιμετωπίσει σε φιλικό αγώνα την ερχόμενη Τετάρτη στη Χίο. Η πράσινη ΠΑΕ ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ακριτικής ομάδας,, που με προσωπική επιστολή του προέδρου του Βαρβασιακού, Πέτρου Φλάμου, ζήτησε το φιλικό αγώνα με τους πρωταθλητές Ελλάδας. Μεταξύ άλλων το κάλεσμα των νησιωτών αναφέρει: "Επιθυμούμε να φιλοξενήσουμε την αποστολή και να την ξεναγήσουμε στο όμορφο νησί της μαστίχας και του Ομήρου, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα και για μια έμμεση προβολή του τόπου μας, που τόσο έχει ανάγκη αυτό τον καιρό από τα ΜΜΕ".
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδα που θα προκύψουν από το ματς θα διατεθούν στον Βαρβασιακό. Αλλωστε ο Παναθηναϊκός θα είναι η πρώτη μεγάλη ομάδα που θα αγωνιστεί μπροστά στο κοινό της Χίου.
Παρά την απουσία του κορυφαίου αθλητή Λ. Βασιλόπουλου, η ομάδα πίστας θα διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο
Η αντίστροφη μέτρηση για το 3ο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας πίστας άρχισε χθες με τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε η Ομοσπονδία (ΕΟΠ) στην αίθουσα Τύπου του ποδηλατοδρομίου στο Μαρούσι. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν αύριο και θα ολοκληρωθούν στην Κυριακή με τη συμμετοχή - ρεκόρ - 37 χωρών με 215 αθλητές-τριες. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, που πήρε πρώτος το λόγο, τόνισε: "Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του εθνικού ποδηλατοδρομίου θα φιλοξενήσουν άσους του πεντάλ διεθνούς ακτινοβολίας. Ολοι αισιοδοξούμε ότι η ομάδα του Ολυμπιακού σπριντ της χώρας μας, που κατέκτησε στα δυο πρώτα Παγκόσμια Κύπελλα της Κολομβίας και της Κούβας αργυρά μετάλλια, θα συνεχίσει τις επιτυχίες στην Αθήνα".
Ο γενικός γραμματέας της ΕΟΠ, Κώστας Καραμπέτσος, είπε: "Ζητάμε την αμέριστη συμπαράσταση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ώστε το στάδιο να γεμίσει. Στην προσπάθειά μας αυτή θα κληρώσουμε και ποδήλατα για αυτούς που θα έρθουν. Αλλωστε η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό".
Από την πλευρά του ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιάννης Καρυπίδης, παρουσιάστηκε συγκρατημένος λόγω της απουσίας του κορυφαίου ποδηλάτη Λάμπρου Βασιλόπουλου που τραυματίστηκε στον αγκώνα και θα είναι απών από τη μεγάλη αυτή διοργάνωση: "Σίγουρα η απουσία του έχει αγχώσει την ομάδα. Δε μιλάω για μετάλλιο, αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό. Είμαστε μια νεανική ομάδα που έχει όλο το μέλλον μπροστά της".
Το κόστος των αγώνων θα αγγίξει τα 35 εκατομμύρια, όμως η ΓΓΑ ακόμη δεν έχει καταβάλει ούτε δραχμή για τους αγώνες, όπως τόνισε με πικρία ο ταμίας της Ομοσπονδίας, Αλέξανδρος Πόγκας.
Α. ΠΑΓΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Νίκη που ισοδυναμεί με μισό ...πρωτάθλημα πέτυχε ο Μπορούσια Ντόρτμουντ με 2 - 0 σε βάρος της Λεβερκούζεν. Ετσι, οι "κιτρινόμαυροι" αποσπάστηκαν τρεις βαθμούς από τη δεύτερη Μπάγερν που γνώρισε την ήττα 3 - 2 στη Βρέμη από τη Βέρντερ. Ετσι δυο αγωνιστικές πριν από το τέλος της Μπουντεσλίγκα, η Ντόρτμουντ είναι πρώτη με 64 βαθμούς και ακολουθούν Μπάγερν 61, Σάλκε και Γκλάντμπαχ 50.
Ο διάσημος Τζορτζ Μπεστ, το "άτακτο παιδί" των αγγλικών γηπέδων, ανακηρύχτηκε καλύτερος παίκτης όλων των εποχών στη Βρετανία, μετά από ψηφοφορία που διοργάνωσαν τα ταχυδρομεία της χώρας με αφορμή την έκδοση μιας ειδικής σειράς γραμματοσήμων με θέμα την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Ιούνη στην Αγγλία. Ο Μπεστ, που διακρίθηκε αγωνιζόμενος με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Β. Ιρλανδία, προτιμήθηκε από τους περισσότερους Βρετανούς φιλάθλους που έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία, ενώ τον ακολούθησαν ο σερ Στάνλεϊ Μάθιους, ο μάγος της τρίπλας, και ο Μπόμπι Τσάρλτον. "Είναι μια μεγάλη τιμή για μένα. Νιώθω κολακευμένος και θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους για την προτίμησή τους", τόνισε ο Τζορτζ Μπεστ.