ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 7 Απρίλη 1996
Σελ. /56
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσική των ημερών

Η εκκλησιαστική μουσική δεν αρέσει μόνο στους θρησκευόμενους. Η μουσική αρέσει σε όλους εκείνους που την αγαπούν. Μια μαγνητοσκοπημένη μετάδοση της "Συναυλίας θρησκευτικής μουσικής", που δόθηκε στην Καθολική εκκλησία του Αγιου Διονυσίου και είχε οργανώσει η Ενωση Ελλήνων Μουσουργών, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ, θα παρακολουθήσουμε την Πέμπτη στις 00.15, από την εκπομπή "Μεγάλες Παραστάσεις". Συμμετέχουν: Η Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής της ΕΡΤ και η Πολυφωνική Χορωδία της Πάτρας υπό τη διεύθυνση του Κώστα Κλάββα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα εμπνευσμένα από τα "πάθη", όπως "Βυζαντινή μελωδία" του Σόλωνα Μιχαηλίδη, "Δυο βυζαντινά σκίτσα" και "Οράσεις όψονται" των Σ. Μιχαηλίδη και Αντίοχου Ευαγγελάτου, Θεοδώρου Αντωνίου, Κώστα Κλάββα, καθώς και ύμνους και τροπάρια της Μ. Εβδομάδας

Οι Αθλιοι

Είναι δυνατόν να φανταστεί κανείς του "Αθλιους" του Βίκτορα Ουγκώ σε μιούζικαλ. Πολλοί από μας αδυνατούν και να το διανοηθούν. Ομως, το κλασικό αριστούργημα του μεγάλου Γάλλου συγγραφέα διασκευάστηκε από τους Αλεν Μπούμπιλ και Μ. Κόνεργκ σε χορευτικό θέαμα. Δεν μπορούμε να έχουμε άποψη αν δεν το δούμε πρώτα. Από την ΕΤ-1, στις 22.35, τη Μ. Παρασκευή, ένα υπερθέαμα που ανέβηκε στο "Αλμπερτ Χολ" το Λονδίνου και γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Φέτος γιορτάζοντας τρια (!) χρόνια συνεχών παραστάσεων. Το μιούζικαλ μεταφέρεται στην τηλεόραση, έτσι θα μας δοθεί η ευκαιρία να δούμε εξαιρετικούς "Αθλιους" ή απλώς άθλιους που κατέστρεψαν τους "Αθλιους" του Ουγκώ.

Ω γλυκύ μου έαρ

Μια θεατρική παράσταση βασισμένη στην ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη, του Γιάννη Ρίτσου, του Κώστα Βάρναλη και του Ρωμανού Μελωδού θα παρακολουθήσουμε την Παρασκευή, στις 21.30, από την ΕΤ-1, με τίτλο: "Ω γλυκύ μου έαρ". Τον ποιητικό λόγο συνοδεύουν εικόνες από πολέμους, από τη φρίκη της πείνας, από τραγικές ασθένειες, από την εξαθλίωση που οδηγούν τον άνθρωπο τα ναρκωτικά. Είναι ο θρήνος μιας εποχής, της δικής μας εποχής. Σενάριο σκηνοθεσία Σταμάτης Χοδρογιάννης. Συμμετέχουν οι: Ασπασία Παπαθανασίου, Λύδια Κονιόρδου, Αννα Συνοδινού, Ιφιγένεια Αστεριάδη και Σοφία Κορώνη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ