ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 4 Απρίλη 1996
Σελ. /36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΓΙΑΞ - ΠΑΟ 0-1
Ο ΠΑΟ ήταν Αίαντας!

Οι πράσινοι ταπείνωσαν τους υπερόπτες Ολλανδούς που παγιδεύτηκαν από τον Ρότσα

Ο Θεός είναι... Παναθηναϊκός. Ο τεχνικός των πρασίνων Χ. Ρ. Ρότσα πριν από το ματς με τον Αγιαξ είχε τονίσει ότι πιστεύει στη βοήθεια του Θεού που έφερε τον ΠΑΟ στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Το 0-1 στο Αμστερνταμ μοιάζει με θαύμα. Αν μάλιστα σε 14 βράδια στο Ολυμπιακό Στάδιο ο θρίαμβος ολοκληρωθεί, θα είναι μια μεγάλη στιγμή, ίσως ή μεγαλύτερη σε συλλογικό επίπεδο, για το ελληνικό ποδόσφαιρο που βάλλεται πανταχόθεν. Ηταν μια μαγική νύχτα. Οι υπερόπτες Ολλανδοί ταπεινώθηκαν από τον... Δαβίδ και ο... Γολιάθ θα πρέπει να υπερβάλει εαυτό αν θέλει να διεκδικήσει την παρουσία του στον τελικό. Ο Ρότσα έστησε αριστοτεχνικά την ομάδα και δικαιώθηκε. Εδωσε χώρο στους Ολλανδούς που μάλλον ξαφνιάστηκαν από την... αβροφροσύνη του κόουτς. Η συνταγή του Λουί Φαν Γκαλ "παιχνίδι από τα πλάγια και γρήγορες εναλλαγές τις μπάλας" αντί να... ζαλίσει τους παίκτες του τριφυλλιού μάλλον λειτούργησε μπούμεραγκ για τους "προσγειωμένους" Ολλανδούς. Είχαν τη φλύαρη υπεροχή και έχασαν μερικές καλές ευκαιρίες στο 28, 32, 36 με Κλάιβερτ και Κανού.

Στην επανάληψη ο Αγιαξ προσπάθησε να πάρει τα ηνία από την αρχή, όμως και πάλι δεν κατάφερε να "πανικοβάλει" τους ποδοσφαιριστές του ελληνικού συγκροτήματος. Με σωστή αμυντική τακτική, αλλά και έμφαση στην... κόντρα επίθεση είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και το 0-0 φαινόταν ότι θα είναι το τελικό αποτέλεσμα. Οταν στο 87' ο Γιώργος Δώνης διέσυρε την άμυνα του Αγιαξ και πρόσφερε μισό... γκολ στον Κριστόφ Βαζέχα και ο Πολωνός δεινός σκόρερ δεν είπε όχι στο "θείο δώρο" του συμπαίκτη του. Το 0-1 ήταν γεγονός και όλη η φίλαθλη Ελλάδα, και όχι μόνο, παραληρούσε...

Διακριθέντες από τον Παναθηναϊκό είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς. Ο Μπορέλι μοίραζε παιχνίδι αριστοτεχνικά. Ο Μαραγκός "κατάπιε" αμέτρητα χιλιόμετρα. Ο Δώνης τρυπούσε το "υπογάστριο" της άμυνας των Ολλανδών σαν... τρελή Ελληνική... σαϊτα. Ο Βαζέχα "δήμιος" του Αγιαξ περνά στην ιστορία και 25 χρόνια μετά, η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται. Εμείς γελάμε και ας ελπίσουμε να είμαστε και οι τελευταίοι. Από τον Αγιαξ υστέρησαν τα ατού Λιτμάνεν, Κλάιβερτ. Αγχώθηκαν και τώρα τρέχουν να προλάβουν στο ΟΑΚΑ...

Εξαιρετική η διαιτησία του Ούγγρου Βάγκνερ "κιτρίνισε" τους Γ. Σ. Γεωργιάδη και Ρέιζενγκερ.

ΑΓΙΑΞ: Βαντερσάρ, Ρέιζενγκερ, Μπλιντ, Φ. Ντεμπούρ, Μπόγκαρντ, Λιτμάνεν (76' Μουσάμπα), Φίνιντι, Ντάβιτς, Κανού, Κλάιβερτ, Ρ. Ντεμπούρ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βάντσικ, Αποστολάκης, Ουζουνίδης, Γ. Σ. Γεωργιάδης, Καλιτζάκης, Κολιτσιδάκης, Μπορέλι (83' Μάρκος), Καπουράνης, Βαζέχα (90' Νιόπλιας), Μαραγκός (63' Γ. Χ. Γεωργιάδης), Δώνης.

ΒΟΛΕΪ
Και πάλι Βριλήσσια

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ομάδα των Βριλησσίων αναδείχτηκε πρωταθλήτρια της Α1 των Γυναικών κερδίζοντας σ' ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στο κλειστό του Χαλανδρίου τον Ιωνικό ΝΦ με 3 - 2 (14 - 16,15 - 8,16 - 14,3 - 15,15 - 12). Τα Βριλήσσια συμπλήρωσαν έτσι τρεις νίκες έναντι μιας του Ιωνικού και σήκωσαν για δεύτερη φορά το τρόπαιο μέσα στο "φλεγόμενο" γήπεδο του Χαλανδρίου.

Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός (κράτησε πάνω από 2 ώρες) μετά τα Βριλήσσια να παίρνουν τη νίκη αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι είναι το πιο ομοιογενές σύνολο του πρωταθλήματος. Ο Στ. Πολύζος, προπονητής των Βριλησσίων, δήλωσε: "Ηταν ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με ωραία ατμόσφαιρα. Στόχος μας στην αρχή του πρωταθλήματος ήταν να διατηρηθούμε στις πρώτες θέσεις. Οχι μόνο τον πετύχαμε αλλά πήραμε και το πρωτάθλημα".

Τα κορίτσια των Βριλησσίων θα μοιραστούν πριμ 4 εκατ. που πρόσφερε η διοίκηση και ο χορηγός.

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ: Λιχολέτοβα 6+6, Ν. Γκαραγκούνη 3+5, Μεμετζή 6+7, Κιτίποβα 12+6, Μ. Γκαραγκούνη 7+14, Μουρζάκου 6+9 (Καραντάσιου 7+13, Τζίμου)

ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΦ: Κοζίρεβα 6+3, Ουζούνοβα 15+12, Σάκκουλα 2+2, Ντούλε 2+4, Μπλάμη 13+14, Φεντότοβα 8+9 (Ιορδανίδου 14+25, Μάσου 1+5, Πανουτσοπούλου)

Πέφτει η αυλαία στους άνδρες

Στο "πέμπτο σετ" κρίνεται σήμερα ο τίτλος του πρωταθλήματος των ανδρών. Στις 8μ.μ. στη Χαλκίδα (απευθείας μετάδοση από την ΕΤ - 3) ο ΠΑΟ, τυπικά γηπεδούχος, υποδέχεται τον Αρη και ο νικητής θα πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου, καθώς τώρα το σκορ στις μεταξύ τους συναντήσεις είναι 2 - 2. Οι δύο ομάδες είναι πάνοπλες και ελπίζουν στον τίτλο. Νίκη των κίτρινων θα φέρει για πρώτη φορά τον τίτλο σε ομάδα εκτός των αιωνίων. Διαιτητές θα είναι οι Μιχελινάκης - Καραμπέτσος.

  • Ο Μιχάλης Αλεξανδρόπουλος του Αρη και ο Κώστας Αγγελίδης του Κτησιφώντα κλήθηκαν στην εθνική ομάδα στη θέση των Ν. Σαμαρά και Ηλ. Γραμματικόπουλου.
λεζαντα

Μονομαχία Αποστολάκη - Ντάβιντς από το χτεσινό συγκλονιστικό παιχνίδι

Κεραυνός από τη ΔΕΗ

Το πόρισμά της αποκαλύπτει δόλο στη συσκότιση της Κυριακής στη Ν. Σμύρνη. Ο Πανιώνιος κινδυνεύει με τιμωρία. Χάνει το παιχνίδι και τρεις βαθμούς

Η πτώση στην τάση του ρεύματος στο γήπεδο του Πανιωνίου την Κυριακή, στον αγώνα με τον Αθηναϊκό, συμπαρασύρει (λογικά) τη Νεοσμυρνιώτικη ομάδα στη Β Εθνική, σύμφωνα με το πόρισμα που εξέδωσε η ΔΕΗ, αφού ξεκαθαρίζεται πως την ώρα του "μπλακ άουτ" δεν υπήρχε από την επιχείρηση διακοπή στο γήπεδο, ενώ οι αρμόδιοι υπάλληλοι διαπίστωσαν ότι ο διακόπτης ήταν σε σημείο που να μην παρέχει ρεύμα σε πυλώνες. Με απλά λόγια υπήρξε δόλος...

Με βάση τα παραπάνω θα πρέπει να κατακυρωθεί το παιχνίδι υπέρ του Αθηναϊκού και να αφαιρεθούν ταυτόχρονα τρεις βαθμοί από τον Πανιώνιο που θα πέσει στους 20...

Ο Τροχανάς βρήκε παράθυρο...

Παρά την απόφαση έκπτωσης ο Μ. Τροχανάς βρήκε το "παραθυράκι" να παραμείνει στη θέση του. Με ανακοίνωση που εξέδωσε χτες η ΠΑΕ ΑΕΚ ενημερώνει ότι: "Ο κ. Μ. Τροχανάς με την ιδιότητα του Συμβούλου Επιχειρήσεων αποδέχτηκε 3ετή Σύμβαση Διοίκησης με την ΑΕΚ ΠΑΕ (!).

Με τη σύμβαση αυτή ανέλαβε όλες τις εξουσίες που απαιτούνται ώστε να ασκεί τα καθήκοντα του προέδρου διοίκησης της ΑΕΚ τίτλος που θα συνοδεύει την υπογραφή του με τη φράση "Πρόεδρος της ΑΕΚ"".

Ο Μ. Τροχανάς λοιπόν απαντάει με νομικίστικα τερτίπια στην έκπτωσή του, αφού διατηρεί τις εξουσίες με άλλο τρόπο. Ο νόμος του απαγορεύει να είναι μέλος του ΔΣ όχι όμως να εκτελεί καθήκοντα... Αρα λοιπόν η ενέργειά του είναι σύννομη.

Η ΠΑΕ σε ανακοίνωσή της τονίζει: "Θα συνεχίσουμε να γελοιοποιούμε τους παράνομους, τους κακοήθεις αλλά και εκείνους που ενώ δέχτηκαν να αναλάβουν ευθύνες τις αντιμετωπίζουν με ηλίθια συμπεριφορά"...

  • Για παραδειγματισμό ο Μπάγεβιτς ακύρωσε τη χθεσινή προπόνηση. Κάποια αστεία των παικτών με το γυμναστή της ομάδας εξόργισαν τον ελληνοποιημένο τεχνικό, που ζήτησε σοβαρότητα.
Γιουβέντους - Ναντ 2-0

Ενενήντα λεπτά χωρίζουν το Τορίνο από τη Ρώμη. Οχι βέβαια βάσει της χιλιομετρικής απόστασης αλλά της προσπάθειας της Γιουβέντους να βρεθεί στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ο οποίος φέτος θα γίνει στην αιώνια πόλη.

Η "Μεγάλη Κυρία" του ιταλικού ποδοσφαίρου, κέρδισε στο "Ντέλε Αλπι" τη Ναντ με 2 - 0 και έκανε ένα σημαντικό βήμα. Τα γκολ της γηπεδούχου πέτυχαν οι Βιάλι (49), Γιούγκοβιτς (66).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ρότσα: "Να προσγειωθούμε"

"Απειλεί" ο Φαν Γκάαλ

Μετά το θρίαμβο ο Χουάν Ραμόν Ρότσα, που με δυσκολία συγκρατούσε τη συγκίνησή του, δήλωσε: "Είναι ιστορική νίκη, ο Θεός ήταν μαζί μας. Κάναμε καλή εμφάνιση. Αποτελεί κέρδος για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σε 15 μέρες θα έχουμε πολύ δύσκολο παιχνίδι.

Ισως η Ρώμη να είναι πιο κοντά. Μην ξεχνάμε όμως ότι σε τέτοιο επίπεδο δεν παίζει ρόλο η έδρα. Πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι.

Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια εδώ και δύο χρόνια με τα ίδια παιδιά. Δουλεύουμε αθόρυβα. Οι ομάδες χτίζονται δεν αγοράζονται. Πρέπει, επιτέλους, να καταλάβουμε όλοι ότι χρειάζεται να αφήσουμε τους πρωταγωνιστές να μιλήσουν. Να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα όπου ασχολούμαστε με προέδρους και άλλους. Να πέσουν οι τόνοι.

Θα χαρούμε μόνο σήμερα. Αυτό το παιχνίδι αποτελεί πλέον παρελθόν". Ο Φαν Γκάαλ παρά την ήττα δήλωσε σίγουρος πως η ομάδα του θα πάρει την πρόκριση: "Ο Γ. Χ. Γεωργιάδης ήταν το κλειδί στην εξέλιξη του παιχνιδιού. Η είσοδός του άλλαξε τις ισορροπίες. Παραμένουμε η καλύτερη ομάδα στον κόσμο και παρά την ήττα είμαστε το φαβορί. Ας μην είναι υπεραισιόδοξοι οι άνθρωποι του ΠΑΟ. Στο παρελθόν ανατρέψαμε και άλλα σε βάρος μας αποτελέσματα".

ΔΩΝΗΣ: "Ηταν ένα μεγάλο παιχνίδι και μια μεγάλη νίκη. Μας απομένει ένας δύσκολος αγώνας. πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να πάρουμε την πρόκριση".

ΜΠΟΡΕΛΙ: "Επιμένω ότι ο Αγιαξ είναι το φαβορί. Με τη λήξη μού ήρθε να βάλω τα κλάματα από τη συγκίνηση. Μεγάλη βραδιά για τον ΠΑΟ και το ελληνικό ποδόσφαιρο".

Γ' ΕΘΝΙΚΗ
Σκόνταψε ο Πύργος

Την ήττα γνώρισε χτες ο πρωτοπόρος της Γ εθνικής στον όμιλο του νότου. Ο Πύργος έχασε 1 - 0 στη Χαλκίδα όμως παραμένει στην κορυφή του πίνακα. Οι διώκτες του, Παναιτωλικός και Αίγιο, σημείωσαν σαρωτικές νίκες. Οι Αγρινιώτες επικράτησαν 5 - 2 του Ατρόμητου, ενώ ο Παναιγειάλιος σάρωσε 7 - 1 το Χαϊδάρι. Αίσθηση σημείωσε και η επικράτηση 4 - 0 του Αιολικού στο Μαρκόπουλο.

Στον βόρειο όμιλο ο Πανσερραϊκός πέρασε νικηφόρα από την Αμφισσα με το 2 - 1 επί του Φωκικού. Η Νίκη Βόλου πέρασε και πάλι στη δεύτερη θέση με το 2 - 0 κατά του Τύρναβου. Αναλυτικά τα πλήρη αποτελέσματα χτες στα πλαίσια της 25ης αγωνιστικής: ΝΟΤΟΣ: Χανιά - Ναύπλιο 3 - 1, Παναιτωλικός - Ατρόμητος 5 - 2, Εθν. Αστέρας - Διαγόρας 3 - 0, Χαλκίδα - Πύργος 1 - 0, Φωστήρας - Καλλιθέα 2 - 0, Μαρκό - Αιολικός 0 - 4, Χαραυγιακός - Αγ. Νικόλαος 0 - 3, Αίγιο - Χαϊδάρι 7 - 1, Κόρινθος - Βαρβασιακός 0 - 1. ΒΟΡΡΑΣ: Φωκικός - Πανσερραϊκός 1 - 2, Εορδαϊκός - Πόντιοι Βέροιας 2 - 2, Απόλλωνας Λάρισας - Ολυμπιακός Βόλου 3 - 1, Βελισσάριος - Λαμία 0 - 4, Κρύα Βρύση - Γιαννιτσά 1 - 0, Αλμωπός - Κοζάνη 0 - 1, Νίκη Βόλου - Τύρναβος 2 - 0, Αμπελόκηποι - Αγρ. Αστέρας 1 - 0, Νιγρίτα - Ορέστης 1 - 0.

ΠΟΛΟ
Πρώτη ήττα της Βουλιαγμένης

Την πρώτη της ήττα σε πρωτάθλημα πόλο της Α1 κατηγορίας ανδρών υπέστη χτες η Βουλιαγμένη. Η ομάδα του Γιάννη Γιαννουρή έχασε 12-7 από τον Εθνικό στο κολυμβητήριο του Πειραιά, όμως παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Στο ντέρμπι της Πάτρας η τοπική ομάδα και ο Ολυμπιακός μοιράστηκαν βαθμούς και τέρματα (12-12). Στα άλλα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής είχαμε: Γλυφάδα - ΟΦΘ 14-5, Χαλκίδα - Χίος 9-9, Χανιά - Πανιώνιος 15-12, Ηλυσιακός - Κέρκυρα 8-17. Η βαθμολογία: Βουλιαγμένη 30, Ολυμπιακός 27, Πάτρα 25, Χανιά 23, Εθνικός 22, Γλυφάδα 19, Κέρκυρα 11, Πανιώνιος, Χίος, Χαλκίδα 9, ΟΦΘ 7, Ηλυσιακός 1.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ