ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 28 Φλεβάρη 1996
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το "δίκιο" του ισχυροτέρου

Εχει επιβληθεί το "δίκιο" του ισχυροτέρου και είναι πλέον καθημερινή πρακτική της "Νέας Τάξης" μπροστά στα μάτια της παγκόσμιας κοινής γνώμης και λογικής να επιβάλλεται με το στανιό ότι το πιθανό άσπρο που βλέπουνε είναι μαύρο ή το αντίθετο. Η αντιστροφή της πραγματικότητας με τη λογική της δύναμης τείνει να γίνει η μοναδική διεθνής "πραγματικότητα".

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έπρεπε άμεσα να συγκληθεί προχτές, αλλά για να καταδικάσει τις ΗΠΑ για τις προκλήσεις που γεννούν στα σπλάχνα τους και καθοδηγούν με κάθε μέσο τόσο ενάντια στη διεθνή ειρήνη όσο και στον κουβανικό λαό. Οι αμερικάνικες αρχές γνωρίζουν πολύ καλά και υποστηρίζουν με κάθε μέσο τις κινήσεις και τις δραστηριότητες της οργάνωσης "Αδέλφια στη βοήθεια" που δρα με κέντρο το Μαϊάμι. Τα αεροπλάνα των Κουβανών αντιφρονούντων δεν έφυγαν από τη Φλόριδα "κρυφά" και οι αρχές γνώριζαν καλά την αποστολή τους. Τα έστειλαν στα πλαίσια των διαρκών προκλήσεων ενάντια στην απροσκύνητη Κούβα. Απόδειξη γι' αυτό είναι η ατέλειωτη λίστα διαμαρτυριών και προειδοποιήσεων από την κουβανική κυβέρνηση προς τις ΗΠΑ για την προκλητική δράση και τις απανωτές παραβιάσεις του εδάφους της από αυτή την οργάνωση. Αρα οι ΗΠΑ όχι μόνο γνώριζαν αλλά το πιο πιθανό είναι ότι οργάνωναν και καθοδηγούσαν τις επιχειρήσεις και είναι οι κύριοι ένοχοι.

Τα αεροπλάνα που φέρονται σαν πολιτικά, το λιγότερο που κάνουν κατ' εξακολούθηση είναι να καταπατούν το κουβανικό έδαφος και να ρίχνουν προκηρύξεις αλλά και όχι μόνο... Τι έφεραν αυτή τη φορά στο εσωτερικό τους και ποια ήταν ή αποστολή τους; Ευτυχώς δεν αφέθηκαν να ολοκληρώσουν. Πετούσαν πάνω από το έδαφος μιας ελεύθερης ανεξάρτητης χώρας και τρανή απόδειξη του γεγονότος είναι ότι αμέσως μετά την κατάρριψη, οι αμερικάνικες αρχές ζήτησαν επίσημα την άδεια από τις κουβανικές να εισέλθουν στα κουβανικά χωρικά ύδατα για να ερευνήσουν για επιζώντες και υπολείμματα. Αν ήταν στα διεθνή ύδατα δε χρειαζόταν καμιά άδεια και μάλιστα τέτοιες ώρες έντασης και αναζήτησης άλλοθι ή αφορμής. Ποια ελεύθερη χώρα σε ολόκληρο τον κόσμο θα επέτρεπε ποτέ τέτοιες παραβιάσεις της εδαφικής της ακεραιότητας; Τι θα έκαναν οι ΗΠΑ αν τα γεγονότα ήταν αντεστραμμένα και δύο άγνωστα αεροπλάνα πετούσαν πάνω από την Ουάσιγκτον;

Και όμως οι αποδεδειγμένα κατηγορούμενοι, με την ηθική της δύναμης και της επιβολής, βγήκαν κατήγοροι και ζητούν τα "ρέστα". Στα γρήγορα και στο "πόδι" υπαγόρευσαν ένα άδικο ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας που καταδικάζει ουσιαστικά το δικαίωμα της Κούβας να είναι ελεύθερη και να μην επιτρέπει προκλήσεις στην εθνική της κυριαρχία. "Δεν μπορούσαν" ούτε να περιμένουν την έλευση του Κουβανού υπουργού εξωτερικών στη Νέα Υόρκη για να υποστηρίξει αυτά που η κοινή λογική υπαγορεύει.

Με τη λογική του κυνικού που του "δίνεις δάκτυλο και σου τρώει το χέρι", αφού εξασφαλίστηκε έστω η τυπική ανοχή του Συμβουλίου Ασφαλείας με αυτό το ψήφισμα οι Αμερικάνοι διά του υπουργού Εξωτερικών απειλούν και με πιθανότητα στρατιωτικής δράσης.

Η Κούβα απειλείται και προκαλείται βάναυσα, γιατί αγωνίζεται και δε λυγίζει στα κέφια της "Νέας Τάξης". Χρειάζεται την αλληλεγγύη αλλά και τη λογική σκέψη όλων μας τουλάχιστον.

Συγκέντρωση Κρητών

Η Επιτροπή Ετεροδημοτών της Κρήτης του ΚΚΕ καλεί τους Κρητικούς της Αθήνας και του Πειραιά σε συγκέντρωση - συζήτηση την Πέμπτη 7-3-96 στις 8 μ.μ. στα γραφεία της ΚΟΑ (Βερατζέρου και Κοτοπούλη), με θέμα: Προετοιμασία για τις εκλογές στην Παγκρήτια Ενωση, που θα γίνουν στις 31 Μάρτη.

Ελληνικό βαμβάκι. Θα μείνει το απαράδεκτο περσινό καθεστώς ή θα χειροτερεύσει;

Τιμούν την ΕΠΟΝ

Την επέτειο των 53 χρόνων από την ίδρυση της ΕΠΟΝ χαιρετίζει με ανακοίνωσή του ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος."Η δράση της ΕΠΟΝ, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, αποτελεί μια χωρίς προηγούμενο ιστορική παρακαταθήκη, σήμερα που όλο και πιο επίμονα οι σπόνσορες καλλιεργούν τον συμβιβασμό, την υποταγή, που καλλιεργείται ο εθνικισμός, που προβάλλεται ως διέξοδος ο ατομικισμός και ότι ο πολιτισμός περνά μέσα από την τσέπη των χορηγών". Καλεί τους νέους και τις νέες να αντισταθούν μαζί με το λαό στην έντεχνη περιθωριοποίηση, το συμβιβασμό, την υποταγή και την καλλιέργεια παθητικών συνειδήσεων.

  • Ο Σύνδεσμος Φίλων του Μουσείου της ΕΠΟΝ πραγματοποιεί εκδήλωση για τα 53 χρόνια από την ίδρυση της Οργάνωσης το Σάββατο 2-3-96 στις 6 μ.μ. στο Σπίτι της ΕΠΟΝ (Δουκίσσης Πλακεντίας 3, Αμπελόκηποι).


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ