Αλληλεγγύη απ' τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά και Ζακύνθου
Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) με χτεσινή ανακοίνωσή του εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των γιατρών της ΕΙΝΑΠ και καλεί την κυβέρνηση να μην προωθήσει για ψήφιση το νομοσχέδιο για την υγεία, "αν προηγουμένως δε γίνει διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να διαμορφωθούν κοινά αποδεκτές λύσεις".
Το ΕΚΑ στην ανακοίνωσή του επισημαίνει την αναγκαιότητα να αυξηθούν οι πόροι για την υγεία και να ληφθούν μέτρα που θα αποσκοπούν στην αναβάθμιση της δημόσιας υγείας στους πολίτες όλης της χώρας, διασφαλίζοντας παράλληλα το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του ΕΣΥ, χωρίς να επιβαρύνονται οικονομικά επιπλέον τα ασφαλιστικά Ταμεία.
Η ΔΑΣ ΕΚΑ με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΚΑ, παρά την επιμονή της ΔΑΣ, αρνήθηκε να συζητήσει την ουσία του νομοσχεδίου και στάθηκε στα διαδικαστικά ζητήματα (αιφνιδιασμός, έλλειψη συζήτησης με τους αρμόδιους φορείς κλπ). Η ΔΑΣ καταγγέλλει τη σκόπιμη αυτή στάση της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και της "Αυτόνομης Παρέμβασης" και τονίζει ότι με το νομοσχέδιο αυτό θα επιβαρυνθούν τα ασφαλιστικά Ταμεία, θα συρρικνωθεί η δημόσια υγεία προς όφελος της ιδιωτικής, θα ελαστικοποιηθούν οι εργασιακές σχέσεις, ενώ ο ΕΟΦ θα μετατραπεί σε ιδιωτικό φορέα.
Η ΔΑΣ δηλώνει ότι θα πάρει κάθε δυνατή πρωτοβουλία για να στηριχτεί ο αγώνας των νοσοκομειακών γιατρών για την απόσυρση του νομοσχεδίου και καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία να αναλάβουν πρωτοβουλίες.
Την αμέριστη συμπαράστασή του στο "δίκαιο και πολυήμερο αγώνα" των νοσοκομειακών γιατρών για "τη διατήρηση της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας" εκφράζει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και τονίζει: "Γνωρίζουμε καλά ότι ο αγώνας σας δεν είναι αγώνας μόνο των γιατρών, αλλά των μισθωτών, των συνταξιούχων, των ανέργων".
"Είναι γνωστό σε μας, συνεχίζει η ανακοίνωση, πως η άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα τρία νοσοκομεία του Πειραιά ("Τζάνειο" - "Μεταξά" - "Κρατικό Νίκαιας") είναι η κύρια αιτία αδυναμίας κάλυψης των αυξημένων αναγκών μιας περιοχής εκατομμυρίων πολιτών. Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που κατέθεσε αντί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, δυναμιτίζει τη δημόσια δωρεάν υγεία και το υπάρχον Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ). Επιχειρεί να φορτώσει το κόστος νοσηλείας στα ήδη χρεωμένα ασφαλιστικά Ταμεία και στις τσέπες των ασθενών. Η κάλυψη των υγειονομικών αναγκών του λαού είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη ευθύνη, από την οποία το κράτος με το νομοσχέδιο προσπαθεί να απαλλαγεί".
Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου (ΕΚΖ), με ψήφισμά του, εκφράζει τη συμπαράσταση των εργαζόμενων του νησιού στον αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών, που αγωνίζονται ενάντια στην πολιτική ιδιωτικοποίησης της υγείας που επιδιώκει η κυβέρνηση.
Η κυβέρνηση προσπαθεί σήμερα να επιφέρει, επισημαίνουν οι εργαζόμενοι, τη χαριστική βολή με το αντι-ΕΣΥ νομοσχέδιο στο υγειονομικό και ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. Με την εφαρμογή των αποφάσεων της ΕΕ και της"Λευκής Βίβλου" στο χώρο της υγείας, μετατρέπουν την υγεία από κοινωνικό αγαθό σε μέσο εκμετάλλευσης και πλουτισμού ιδιωτικών και πολυεθνικών συμφερόντων. Μάλιστα, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, προκειμένου να προωθήσει η κυβέρνηση τα σχέδιά της επιστρατεύει εισαγγελείς και ποινικοποιεί τους αγώνες των νοσοκομειακών γιατρών. Παράλληλα τα ΜΜΕ έχουν ξεκινήσει μια εκστρατεία συκοφάντησης με τη συνενοχή του υπουργού Υγείας. Μια εκστρατεία που βρίσκεται στην κατεύθυνση της κυβερνητικής αντιλαϊκής πολιτικής.
Το ΔΣ του ΕΚΖ καλεί τους εργαζομένους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους γιατρούς που υπερασπίζονται το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της υγείας. Πρέπει, οι εργαζόμενοι και οι νοσοκομειακοί γιατροί, να αναπτύξουν ένα κοινό μέτωπο πάλης και να διεκδικήσουν: Δημόσιο αναβαθμισμένο σύστημα υγείας με γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ενιαίες εργασιακές σχέσεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, καθώς και κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων και υλικοτεχνικής υποδομής.
"Θεωρούμε ότι το νομοσχέδιο αυτό δεν πρέπει να ψηφιστεί. Πρέπει να αποσυρθεί και να ξεκινήσει μια καινούρια συζήτηση με όλους τους φορείς για τη διαμόρφωση ενός νέου νομοσχεδίου".
Τα παραπάνω τόνισε χτες ο Σπ. Χαλβατζής,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε συνέντευξή του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Καλαμάτας, όπου και περιόδευσε χτες. Ο Σπ. Χαλβατζής επισκέφτηκε χτες το πρωί το Νοσοκομείο Καλαμάτας και είχε συναντήσεις με το ΔΣ του νοσοκομείου και το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων, ενώ παρουσίασε τις θέσεις του Κόμματος σε συγκέντρωση των εργαζομένων του νοσοκομείου.
Αργά το απόγευμα σε συνέντευξή του εξήγησε τους λόγους για τους οποίους το ΚΚΕ ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για την υγεία. "Μ' αυτό το νομοσχέδιο, είπε, η κυβέρνηση εισάγει το νόμο της αγοράς στο δημόσιο σύστημα υγείας. Αποδιαρθρώνει συνολικά το δημόσιο σύστημα υγείας με μια σειρά αποφάσεις, μέτρα και ρυθμίσεις που προτείνει. Δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στις εργασιακές σχέσεις των γιατρών και των εργαζομένων συνολικά στο δημόσιο σύστημα υγείας. Αίρει τη μονιμότητα των γιατρων, ξεκινώντας από τους νεοεισερχόμενους, οι οποίοι για να μπορέσουν να μονιμοποιηθούν θα πρέπει να περιμένουν να κρίνονται και να παρα-κρίνονται επί 16 χρόνια. Ο υπουργός Υγείας και κάνει λόγο για έλλειψη 25.000 νοσηλευτριών στα δημόσια νοσοκομεία και σε ένα νομοσχέδιο 150 σελίδων δεν αφιερώνει ούτε μια σειρά για τις νοσηλεύτριες".
Με το νομοσχέδιο, τόνισε ο Σπ. Χαλβατζής, η κυβέρνηση προωθεί και επίσημα πλέον τη διαπλοκή του δημόσιου τομέα υγείας με τα μεγάλα ιδιωτικά κέντρα υγείας. "Μιλούν καθημερινά, είπε, για τις δαπάνες υγείας, αλλά ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν μέχρι σήμερα το δημόσιο σύστημα υγείας είναι να το αξιοποιούν, να το χρησιμοποιούν για την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα". Ο Σπ. Χαλβατζής έφερε ως παράδειγμα το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο "Μεταξά" στον Πειραιά - δεν έχει τομογράφο - που δίνει στα μεγάλα διαγνωστικά κέντρα καθημερινά αξονικές τομογραφίες, αξίας 3 εκατ. δραχμών. "Δηλαδή, είπε, 1,2 δισ. δραχμές διοχετεύονται το χρόνο από το δημόσιο σύστημα υγείας μέσω του Νοσοκομείου "Μεταξά" στον ιδιωτικό τομέα".
"Με το νομοσχέδιο, είπε σε άλλο σημείο ο Σπ. Χαλβατζής, αποδιαρθρώνονται τα ασφαλιστικά ταμεία, μεταφέρεται η ευθύνη του κράτους για την υγεία στα ασφαλιστικά ταμεία και στους εργαζόμενους. Οι "κλειστοί" προϋπολογισμοί θα οδηγήσουν στον περιορισμό της δραστηριότητας των νοσοκομείων, στο κλείσιμο μονάδων μικρών ή τμημάτων των νοσοκομείων. Και μ' αυτό το νομοσχέδιο η κυβέρνηση κάνει ένα σημαντικό αντιδημοκρατικό βήμα σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των ΔΣ των νοσοκομείων, αλλά και περιορίζοντας, υπονομεύοντας, αλλάζοντας το χαρακτήρα και το ρόλο των επιστημονικών επιτροπών στα δημόσια νοσοκομεία".
Ο Σπ. Χαλβατζής χαρακτήρισε "μεγάλο σκάνδαλο" τις ρυθμίσεις που περιέχει το νομοσχέδιο για το φάρμακο και τον ΕΟΦ. "Το ΚΚΕ, είπε, υποστηρίζει ότι ο ΕΟΦ και η κρατική φαρμακοβιομηχανία θα μπορούσαν να παίξουν ένα σημαντικό ρόλο στην παραγωγή, διακίνηση και χορήγηση των φαρμάκων. Η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αλλά και της προηγούμενης, της ΝΔ, οδήγησε στη συρρίκνωση, οδήγησε στην καταστροφή της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. Σήμερα ο ΕΟΦ μετατρέπεται ουσιαστικά σε ατζέντη των πολυεθνικών της φαρμακοβιομηχανίας. Εμείς θεωρούμε ότι η εθνική φαρμακοβιομηχανία μπορούσε και μπορεί ακόμα και σήμερα, με την πάλη γενικότερα του μαζικού λαϊκού κινήματος και των υγειονομικών, να παίξει έναν ουσιαστικό ρόλο στην υγειονομική κάλυψη των εργαζομένων και όλου του λαού".
Τέλος, ο Σπ. Χαλβατζής είπε: Μια απ' τις πιο αρνητικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου είναι η παραπέρα επιβάρυνση των ήδη γονατισμένων υποκαταστημάτων του ΙΚΑ με μονάδες, οι οποίες θα παρέχουν Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, καθώς τα Κέντρα Υγείας αστικού τύπου ξεχάστηκαν πια, ενώ δε δημιουργούνται προϋποθέσεις για να καλύψουν τις ανάγκες πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην επαρχία και στα αστικά κέντρα.
Την Πέμπτη το παναθηναϊκό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, στις 7 μ.μ., για την απόσυρση του αντι-ΕΣΥ νομοσχεδίου
Πληθαίνουν οι πρωτοβουλίες και οι δραστηριότητες για την υπεράσπιση του δημόσιου συστήματος υγείας, ενώ ταυτόχρονα εκδηλώνεται ένα κίνημα αλληλεγγύης προς τους απεργούς νοσοκομειακούς γιατρούς της Αθήνας και του Πειραιά.
Την Πέμπτη,17.7.1997, με πρωτοβουλία της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) γίνεται Παναθηναϊκό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, στις 7 μμ "με τη συμμετοχή όλων των φορέων που υπερασπίζονται τη Δημόσια Υγεία και με στόχο να αποσυρθεί το αντι - ΕΣΥ νομοσχέδιο", όπως τονίζει η ΕΙΝΑΠ.
Τη Δευτέρα,14.7.1997, η ΕΙΝΑΠ οργανώνει στα γραφεία της, Μάρνη 30, σύσκεψη με προσκεκλημένους όσους φορείς έχουν ανταποκριθεί σε παλιότερα καλέσματα ή έχουν εκδηλώσει την αλληλεγγύη τους προς τις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Στο μεταξύ και χτες ήταν ικανοποιητική η συμμετοχή των νοσοκομειακών γιατρών στην απεργία που θα συνεχιστεί μέχρι 16.7.1997. Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ΕΙΝΑΠ οι γιατροί του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ) αποφάσισαν σήμερα το κλείσιμο του ψυχιατρείου. Οι γιατροί του ΨΝΑ διαμαρτύρονται και για την ανάλγητη απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη να εξαιρέσει τα ψυχιατρεία απ' την επιχορήγηση για τη μισθοδοσία του προσωπικού. Ετσι για τους μισθούς του Ιούλη το ΨΝΑ χρησιμοποίησε και 500 εκ. δραχμές της μονάδας απεξάρτησης "18 Ανω".
Τη Δευτέρα, 14.7.1997, οι σύλλογοι των ειδικευομένων γιατρών στα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απ' το υπουργείο Υγείας, στις 11.30 πμ, με τη συμμετοχή της ΕΙΝΑΠ.
Στο μεταξύ οι σύλλογοι ειδικευομένων γιατρών του "Σωτηρία",του Κρατικού Αθήνας,του Κρατικού Νίκαιας,του "Σισμανόγλειου",του ΚΑΤ και του ΝΙΜΤΣ και οι Απεργιακές Επιτροπές Ειδικευομένων στον "Ευαγγελισμό","Μεταξά" και "Λοιμωδών" καταγγέλλουν την επιχείρηση απεργοσπασίας. "Δε μας φτάνουν, επισημαίνουν οι σύλλογοι των ειδικευομένων, η κυβέρνηση και η βάρβαρη πολιτική της, η κατασυκοφάντηση της απεργίας των γιατρών από μερίδα των ΜΜΕ (βλέπε "Ευαγγελισμός"), η ανοιχτή απεργοσπασία του Λαοπόδη, έχουμε και κάποιους "συμβιβασμένους" συνδικαλιστές τύπου Πατούλη ή του Συλλόγου Ειδικευομένων Ιατρών Αθηνών - Πειραιώς (ΣΕΙΑΠ) οι οποίοι χωρίς καμία ηθική αναστολή, χωρίς ίχνος ευαισθησίας απέναντι στους συναδέλφους τους, πήραν από μόνοι τους το δικαίωμα να "εκπροσωπούν", να αποφασίζουν, να ξεπουλάνε τελικά τους ειδικευόμενους γιατρούς. Χρειάζεται αρκετό θράσος σε κάποιον που αποφασίζει να παρουσιαστεί στα κανάλια ως δήθεν "εκπρόσωπος" των ειδικευομένων. Σε τέτοιες ενέργειες μπορεί να προχωρήσει μόνο κάποιος που του έχει δοθεί η ασυλία από την κυβέρνηση και το καθηγητικό κατεστημένο".
"Εμείς οι ειδικευόμενοι, έχουμε πολύ σοβαρότερα πράγματα για να ασχοληθούμε και να αγωνιστούμε, από το να καταγγέλλουμε κάποιους "συνδικαλιστές" ή το ΣΕΙΑΠ. Ομως, δεν μπορούμε να σιωπάμε όταν διαρκώς οι εφημερίδες και τα κανάλια προβάλλουν αυτόν, τις απόψεις του και τον απεργοσπαστισμό του" υπογραμμίζουν οι σύλλογοι και η ανακοίνωσή τους καταλήγει: "Οσο για μας θα συνεχίσουμε τους πραγματικούς, ενωτικούς, αποφασιστικούς αγώνες μας, μέχρι την οριστική ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Στηριζόμαστε στους ίδιους τους ειδικευομένους και τις αποφάσεις τους και όχι στις προσωπικές, πολιτικές φιλοδοξίες του καθενός". Στο μεταξύ χτες, ακόμα και ο ΣΕΙΑΠ ανέκρουσε πρύμναν ανακοινώνοντας άρση της αναστολής των απεργιακών κινητοποιήσεων, καθώς διαπίστωσε την κοροϊδία απ' τη μεριά της κυβέρνησης.
Συμπληρώθηκε ένας χρόνος ημιλειτουργίας του νοσοκομείου
Την άμεση και ολοκληρωμένη λειτουργία του νοσοκομείου της Ελευσίνας, ζήτησε χτες ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Θριασίου Πεδίου, με τη συμπλήρωση ενός χρόνου απ' τη λειτουργία μερικών μόνο τμημάτων του νοσοκομείου.
Το αίτημα αυτό προβλήθηκε σε μια εκδήλωση για την οποία είχε ανακοινωθεί ότι θα ήταν συνέντευξη Τύπου, πλην όμως τελικά χρησιμοποιήθηκε για βήμα ομιλιών και επίδειξης ευαισθησίας διάφορων αρμοδίων και φορέων που είχαν κληθεί να είναι παρόντες. Ομως οι ίδιοι αυτοί παράγοντες έδειξαν να ερεθίζονται και να αντιδρούν όταν ο νομαρχιακός σύμβουλος Δυτικής Αττικής και επικεφαλής της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" Αντώνης Χοροζάνης, σε παρέμβαση του τόνισε ότι "τα προβλήματα του νοσοκομείου είναι προπαρασκευή για να περάσουν τα μέτρα του νομοσχεδίου του υπουργείου και να καταλήξει σε ιδιώτες και μάνατζερ". Ηταν άλλωστε εμφανές στις παρεμβάσεις τους ότι ήθελαν να αποκόψουν τα προβλήματα του νοσοκομείου της Ελευσίνας από τη γενικότερη κυβερνητική πολιτική για την κατάργηση της δημόσιας υγείας. Ο Αντ. Χοροζάνης τόνισε ακόμα στην παρέμβασή του ότι πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη κινητοποίηση ώστε να λειτουργήσει το νοσοκομείο ολοκληρωμένα για να εξυπηρετήσει το λαό και όχι τα σχέδια της κυβέρνησης. Ο πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Αλέκος Μαραγκός, είπε ότι το νοσοκομείο είναι σε "οριακό σημείο και ή θα προχωρήσει στην ολοκληρωμένη λειτουργία του ή θα οδηγηθεί σε στασιμότητα και μαρασμό". Ο πρόεδρος κάλεσε την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας να δώσουν άμεση λύση στα προβλήματα του νοσοκομείου και τόνισε ότι οι κάτοικοι θα βρίσκονται σε αγωνιστική επιφυλακή ώστε αν χρειαστεί να οδηγηθούν πιο μαχητικά στη διεκδίκηση της ολοκληρωμένης λειτουργίας του νοσοκομείου όλο το 24ωρο και τις 365 μέρες το χρόνο.
Το νοσοκομείο αντιμετωπίζει προβλήματα σε προσωπικό (ιατρικό και νοσηλευτικό) αλλά και στα αναλώσιμα υλικά.
Τα προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης είναι:
Συνάντηση του προεδρείου της ΕΙΝΑΠ με τον βουλευτή Σ. Σωτηρόπουλο
Την απόσυρση του νομοσχεδίου "για τον εκσυγχρονισμό του ΕΣΥ" και την κατάρτιση ενός νέου μετά από διάλογο της κυβέρνησης με όλους τους υγειονομικούς φορείς και εκπροσώπους των χρηστών επιθυμεί η ΝΔ, συμφωνώντας με τα περισσότερα αιτήματα της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).
Το προεδρείο της Ενωσης συναντήθηκε χτες με τον πρόεδρο της ΟΚΕ Υγείας - Πρόνοιας, βουλευτή της ΝΔ Βασ. Σωτηρόπουλο,που δήλωσε ότι στηρίζει το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας. Μάλιστα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο χώρος της υγείας δεν προσφέρεται για εμπόριο και - διαφωνώντας με τη γενική φιλοσοφία του νομοσχεδίου - ότι τα δημόσια νοσοκομεία δεν πρέπει να λειτουργούν με τους νόμους της αγοράς, καθώς αυτοί είναι μόνο για τις επιχειρήσεις. Αναφερόμενος στον ιδιωτικό τομέα είπε ότι πρέπει να είναι συμπληρωματικός του δημοσίου και υπό τον αυστηρό έλεγχο του κράτους.
Το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ τόνισε ότι η διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα των νοσοκομείων και η συνεχής χρηματοδότησή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό, η μονιμότητα όλων των νοσοκομειακών γιατρών - και των νεοεισερχομένων - και η αύξηση των αποδοχών τους, είναι αιτήματα αδιαπραγμάτευτα. Ο βουλευτής της ΝΔ διαφώνησε με τη μονιμότητα των γιατρών. Τάχθηκε κατά της μονιμότητας και της αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών και υπέρ της ελεύθερης επιλογής γιατρού και θεραπευτηρίου από τους ασθενείς.
Ακόμη, έγινε συζήτηση και για τις πρόσφατες καταγγελίες περί εμπορίου ανθρωπίνων οργάνων στον "Ευαγγελισμό". Ο Β. Σωτηρόπουλος εξέφρασε στο προεδρείο της ΕΙΝΑΠ τη δυσαρέσκειά του για το θέμα που δημιούργησαν ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης με τον τρόπο που πρόβαλαν το περιστατικό. Μάλιστα, δήλωσε πως "δεν μπορεί να διανοηθεί ότι γίνεται εμπόριο οργάνων σε κρατικά νοσοκομεία και δη στο μεγαλύτερο, τον "Ευαγγελισμό"".
Προ εκπλήξεως βρέθηκαν οι εργαζόμενοι της "Πολυκλινικής", όταν πληροφορήθηκαν την απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας, με την οποία καλούνται να εφημερεύουν κάθε τέταρτη μέρα σε 24ωρη βάση. Κι αυτό γιατί οι εργαζόμενοι της "Πολυκλινικής", εδώ και χρόνια άρχισαν να συζητούν για οχτάωρη εφημερία κάθε τρίτη μέρα.
Σήμερα όμως οι εργαζόμενοι καλούνται να εφημερεύουν σε 24ωρη βάση κάθε τέταρτη μέρα. Κάτι που σύμφωνα με το υπόμνημα που έστειλε το σωματείο των εργαζομένων στον υπουργό Κ. Γείτονα, δεν είναι δυνατό, λόγω έλλειψης της αναγκαίας κτιριακής υποδομής και της τρομακτικής έλλειψης προσωπικού. Κλείνοντας το υπόμνημά τους τονίζουν ότι για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους, έστω και στις σημερινές συνθήκες, χρειάζεται άμεσα η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων προσωπικού, ουσιαστικές παρεμβάσεις για να αλλάξει η κακή κτιριακή κατάσταση, καθώς και λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και λειτουργία της ΜΑΦ χειρουργείου. Χωρίς αυτές τις προϋποθέσεις, καταλήγουν στο υπόμνημα, αρνούμαστε να λειτουργήσουμε πυροσβεστικά και σαν εξιλαστήριο θύμα στα όποια προβλήματα κατατρέχουν τη λειτουργία και την εφημερία των νοσοκομείων του λεκανοπεδίου Αττικής.
Μέχρι τις 16 Ιούλη θα συνεχιστεί η απεργία της ΕΙΝΑΠ
Γενική άποψη του Θριάσιου Νοσοκομείου