ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 9 Ιούλη 1997
Σελ. /28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τα νοσήλια τραβούν την ανηφόρα

Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι δε θα αυξηθούν, υπάρχουν δεσμεύσεις για το αντίθετο

Την τακτική του εφησυχασμού προς τους ασφαλισμένους και τις υπόγειες υποσχέσεις για αύξηση των νοσηλίων προς τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κλινικών ακολουθεί η κυβέρνηση.

Ετσι χτες, μετά από διυπουργική συνάντηση στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας με θέμα τα οικονομικά της υγείας, ο υπουργός Υγείας Κ. Γείτονας δήλωσε ότι "αυτή τη στιγμή δεν τίθεται θέμα αύξησης των νοσηλίων". Ομως σε αντίθεση με τις χτεσινές δηλώσεις του, ο υπουργός έχει δώσει άλλες υποσχέσεις στους ιδιοκτήτες των ψυχιατρικών κλινικών, οι οποίοι πριν από εννιά μέρες τον "κάρφωσαν" με ανακοίνωσή τους (βλέπε και φωτοτυπία που δημοσιεύει ο "Ρ").

Ετσι, αναμένεται σύντομα η αύξηση των νοσηλίων που θα επιβαρύνουν τα ασφαλιστικά Ταμεία. Μια πρόταση που διατυπώθηκε απ' το ΚΕΣΥ είναι να αυξηθούν στο 50% της αύξησης του πληθωρισμού την τετραετία '92-'97. Εκτός βέβαια απ' την εφάπαξ αύξηση υπάρχει και η ακόμα πιο επικίνδυνη ρύθμιση για το "διαφοροποιημένο νοσήλιο" που προβλέπει το αντι-ΕΣΥ νομοσχέδιο, όπως το χαρακτηρίζουν οι γιατροί και αναμένεται να προωθηθεί στα θερινά τμήματα της Βουλής. Αν ψηφιστεί και εφαρμοστεί αυτή η ρύθμιση, τότε τα ασφαλιστικά Ταμεία θα ξετιναχτούν και θα καταρρεύσουν. Μόνο το ΙΚΑ θα επιβαρυνθεί με 130 δισ. δραχμές επιπλέον από μια τέτοια ρύθμιση.

Προχτές ο διοικητής του ΙΚΑ, Γρ. Σολωμός, τάχτηκε υπέρ του αυστηρά κλειστού νοσήλιου και το ίδιο υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες, και στη χτεσινή διυπουργική συνάντηση.

Σήμερα ισχύει το λεγόμενο κλειστό νοσήλιο και η εξέλιξή του απ' το 1971 μέχρι το 1993 - που έγινε και η τελευταία αύξηση των νοσηλίων - φαίνεται στον πίνακα. Το νοσήλιο είναι κοινό για τα δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτήρια, το καταβάλουν τα ασφαλιστικά Ταμεία για κάθε μέρα νοσηλείας και περιλαμβάνει όλες τις εξετάσεις. (Να σημειωθεί ότι οι ιδιωτικές κλινικές της επαρχίας και οι νευροψυχιατρικές κλινικές πληρώνονται με το νοσήλιο των 7.000 δραχμών - και όχι με τις 15.500 - γι' αυτό και οι κλινικάρχες των νευροψυχιατρικών κλινικών στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν τις 7.000 δραχμές".

Η χτεσινή σύσκεψη, είχε κυρίως διερευνητικό χαρακτήρα. Οπως δήλωσε ο Κ. Γείτονας, δεν πάρθηκαν αποφάσεις, αλλά όπως φάνηκε απ' τις δηλώσεις του υπουργού, τέτοιες συσκέψεις στοχεύουν στη μείωση του κόστους για τα νοσοκομεία και του προϋπολογισμού. Και όλα αυτά στο όνομα του ελέγχου του κόστους.

Υπεράσπιση του δημόσιου συστήματος υγείας

Σήμερα η συγκέντρωση των συνδικάτων στον "Ευαγγελισμό", ώρα 9 πμ. Στο νοσοκομείο "Σωτηρία" η Γενική Συνέλευση της ΕΙΝΑΠ, ώρα 11 πμ

Στη Γενική Συνέλευση που θα γίνει σήμερα στο νοσοκομείο "Σωτηρία", ώρα 11 πμ, θα αποφασίσουν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά για την παραπέρα στάση τους, καθώς σήμερα λήγει η - δεύτερη - πενθήμερη απεργία με αίτημα την απόσυρση του αντι-ΕΣΥ, όπως το χαρακτηρίζει η ΕΙΝΑΠ, νομοσχεδίου για την υγεία. Ηδη, καθώς φαίνεται, η κυβέρνηση θα εισάγει το νομοσχέδιο για ψήφιση στο θερινό τμήμα της Βουλής την ερχόμενη βδομάδα, παρά το αίτημα κορυφαίων συνδικαλιστικών οργανώσεων του χώρου να μη φέρει το νομοσχέδιο στα θερινά τμήματα, αλλά στην Ολομέλεια της Βουλής.

Χτες η Απεργιακή Επιτροπή του νοσοκομείου "Ερυθρός Σταυρός" κάλεσε τους γιατρούς σε μαζική παράσταση στο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) που θα γίνει την Παρασκευή, ώρα 12, στα γραφεία της ΕΙΝΑΠ και με αίτημα να αποφασίσει η Ομοσπονδία κλιμάκωση της απεργίας πανελλαδικά.

Με σύνθημα: "Η υγεία είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων, των συνταξιούχων και όλων των συνδικάτων", τα Συνδικάτα Οικοδόμων Αθήνας, Μετάλλου και Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος,η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων,ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων και ο Σύνδεσμος συνταξιούχων ΙΚΑ Αθήνας οργανώνουν σήμερα το πρωί, ώρα 9 πμ, εκδήλωση αλληλεγγύης προς τους νοσοκομειακούς γιατρούς έξω απ' το νοσοκομείο "Ευαγγελισμός".

Οι οργανωτές καλούν στην εκδήλωση τα σωματεία, τους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους για να διαδηλώσουν μαζί με τους νοσοκομειακούς γιατρούς για την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Αλληλεγγύη των καθηγητών

Τη συμπαράσταση του κλάδου των καθηγητών στον αγώνα των γιατρών της χώρας για την προάσπιση, επέκταση και αναβάθμιση της δημόσιας υγείας για όλο το λαό εκφράζει με χτεσινό του ψήφισμα το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης,καταδικάζοντας "τη συκοφαντική εκστρατεία ενάντια στους γιατρούς της χώρας, η οποία εξαπολύθηκε από τα ΜΜΕ και τους γνωστούς κύκλους των ιδιωτικών συμφερόντων" και απαιτώντας την ικανοποίηση όλων των δίκαιων αιτημάτων των γιατρών.

"Η χρηματοδότηση της υγείας, οι εργασιακές σχέσεις να βασίζονται στη μονιμότητα και τη δημοκρατία στους χώρους δουλιάς, η απόκρουση των γενικευμένων ιδιωτικοποιήσεων, τα πρωτοβάθμια συστήματα υγείας που βρίσκονται κοντά στον πολίτη και ιδιαίτερα κοντά στις ευπαθείς κατηγορίες του πληθυσμού, αποτελούν πρωταρχικούς όρους για να διατηρηθεί η υγεία ως κοινωνικό αγαθό", τονίζεται στο ψήφισμα. "Οι εκπαιδευτικοί με την πολυήμερη απεργία τους έδειξαν πως χρειάζεται συντονισμένος αγώνας όλων των εργαζόμενων στο δημόσιο τομέα, έτσι ώστε να αναχαιτιστούν οι τάσεις υποταγής των κοινωνικών αγαθών στις δυνάμεις της αγοράς. Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό", καταλήγει το ψήφισμα.

  • Για αδιαφορία στα ζητήματα της δημόσιας υγείας καταγγέλλει την κυβέρνηση ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Αγρινίου και καταδικάζει τη μέχρι τώρα τακτική της με την οποία "δημιούργησε χάος στα νοσοκομεία, τους γιατρούς και τους εξανάγκασε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις με αποτέλεσμα να υποφέρουν οι ασθενείς και οι συνοδοί τους".

Οι συνταξιούχοι διαπιστώνουν πως καθημερινά κατεδαφίζεται ό,τι είχαν κατακτήσει οι εργαζόμενοι με σκληρούς αγώνες και θυσίες, στην ασφάλιση, στην υγεία, στην κοινωνική πρόνοια, στο δικαίωμα στην εργασία. "Πιστοί εντολοδόχοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του μεγάλου κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου - συνεχίζει η ανακοίνωση - εργάζονται μόνο και μόνο γι' αυτούς, αδιαφορώντας για τον υπόλοιπο ελληνικό λαό".

Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Αγρινίου εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των γιατρών και ζητεί λύση στο μέγα πρόβλημα στο χώρο της υγείας σήμερα.

Βρήκαν και θετικές αναφορές...

Χτες το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του ΣΥΝ με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος Ν. Κωνσταντόπουλο.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΝ, όπως αναφέρει Δελτίο Τύπου του κόμματος, τόνισε την ανάγκη για την προώθηση εκείνων των επιλογών (γενναία αύξηση των πόρων για την υγεία, κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, αντιμετώπιση του μισθολογικού προβλήματος) που εκσυγχρονίζουν το ΕΣΥ. Τέλος, κατά το Δελτίο Τύπου, "το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί, παρά τις όποιες θετικές αναφορές, δεν αντιμετωπίζει τις πραγματικές ανάγκες και δεν οδηγεί στην αναγκαία μεταρρύθμιση και ανόρθωση του ΕΣΥ".

Συναντίληψη ΕΣΗΕΑ και ΕΙΝΑΠ

Αρ. Μανωλάκος: "Οι δημοσιογράφοι να είναι πολύ προσεκτικοί όταν αναφέρονται σε θέματα υγείας"

Στην κοινή διαπίστωση ότι η δημόσια υγεία επηρεάζεται αρνητικά απ' την ειδησεογραφία ορισμένων καναλιών - που μερικές φορές καταλήγει σε "ριάλιτι σώου" - κατέληξαν χτες η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) σε συνάντηση αντιπροσωπειών των προεδρείων τους.

Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ και συμμετείχε και αντιπροσωπεία των γιατρών του "Ευαγγελισμού", καθώς το θέμα που συζητήθηκε ήταν ο τρόπος που παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ τις καταγγελίες περί αφαίρεσης και εμπορίας νεφρού καρκινοπαθούς απ' τους γιατρούς του "Ευαγγελισμού". Στη συνάντηση επισημάνθηκε ότι υπάρχει "συναντίληψη των δύο Ενώσεων σε θέματα αυταπόδεικτα".

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ επέδωσε στην ΕΣΗΕΑ αναφορά των δύο γιατρών, επιμελητών Α στον "Ευαγγελισμό", Σ. Μπαράτση και Δ. Φαρμάκη (δύο εκ των γιατρών που κατηγορήθηκαν άδικα) εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και των εκπομπών της 1ης και 2ης Ιούλη με παρουσιαστή τον δημοσιογράφο Ν. Ευαγγελάτο. Επίσης εκ μέρους τους οι γιατροί έθεσαν στην ΕΣΗΕΑ και το θέμα του ξυλοδαρμού γιατρού του "Ευαγγελισμού", καθώς και της εισαγγελικής έρευνας για το ίδιο νοσοκομείο μετά από δημοσιεύματα για το αν οι γιατροί κάνουν σωστά την επιλογή των υπερεπειγόντων περιστατικών. Για ένα δηλαδή καθαρώς επιστημονικό και ιατρικό θέμα που γίνεται αντικείμενο εισαγγελικής παραγγελίας. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Αρ. Μανωλάκος,τόνισε: "Θα πρέπει οι δημοσιογράφοι να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί όταν αναφερόμαστε σε θέματα υγείας, σε θέματα που αφορούν τα δημόσια νοσοκομεία και ιδιαίτερα το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, τον "Ευαγγελισμό", και να μην προκαλούμε προβλήματα στην υγεία των συνανθρώπων μας. Αυτό είναι το λιγότερο που σήμερα μπορώ να πω".

Ο Ηλ. Σιώρας,μέλος της 5μελούς Επιτροπής Γιατρών στον "Ευαγγελισμό", δήλωσε ότι η λειτουργία των Μέσων Ενημέρωσης δεν είναι μόνο "στο χέρι" δημοσιογράφων και γιατρών, αλλά είναι μείζον πολιτικό ζήτημα.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ έχει ήδη καλέσει τον δημοσιογράφο Ν. Ευαγγελάτο και τον παραγωγό του δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ, Σ. Μαλέλη, και έχει επικοινωνήσει με τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας, Κ. Γείτονα, την καταγγέλλουσα και τον διευθυντή της Μονάδας Μεταμόσχευσης Νεφρού στον "Ευαγγελισμό", κ. Χατζηγιαννάκη. Ενδέχεται, δε, να ασχοληθεί με το θέμα στη σημερινή του συνεδρίαση.

Συμπαράσταση στους γιατρούς

Σήμερα το προσωπικό του "Ευαγγελισμού" κάνει στάση εργασίας (11πμ -2.30μμ) για συμπαράσταση στους γιατρούς, οι οποίοι και σήμερα θα περιφρουρήσουν την απεργία τους.

Η Ομοσπονδία Συνταξιούχων του ΙΚΑ με χτεσινή ανακοίνωσή της ζητά να γίνει σεβαστό το δικαίωμα της απεργίας των γιατρών και να σταματήσει κάθε ενέργεια σε βάρος τους, με αφορμή την έρευνα που διέταξε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών για τον "Ευαγγελισμό".

Η Ομοσπονδία των συνταξιούχων εκφράζει τη συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών και καταγγέλλει την κυβέρνηση "που προσπαθεί να θέσει εκτός νόμου το δικαίωμα της απεργίας και κάθε αγωνιστικής κινητοποίησης". Διαπιστώνει ότι η κυβέρνηση μπροστά στη διογκούμενη αντίσταση των εργαζομένων ενάντια στην αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική, παίρνει όλο και πιο αυταρχικά μέτρα.

"Μετά από τις ομαδικές δίκες και καταδίκες των αγροτών, σειρά έχουν οι γιατροί - σημειώνει στην ανακοίνωση. Ολα αυτά δείχνουν ότι κάθε κλάδος που αγωνίζεται θα συκοφαντείται, θα λειτουργεί ο κοινωνικός αυτοματισμός και τα δικαστήρια. Η σοσιαλιστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με κάθε τρόπο προσπαθεί να τρομοκρατήσει και να βάλει φρένο στους αγώνες των εργαζομένων".

  • Ο πρόεδρος του ΔΣ του "Ευαγγελισμού", Φ. Μήτσης,ανακοίνωσε χτες ότι οι γιατροί του "Ευαγγελισμού" "εξακολουθούν να βρίσκονται σε απεργία μέχρι και 9.7.1997, παρά την έκκληση του υπουργού Υγείας και της διοίκησης του Ιδρύματος να προσέλθουν στα καθήκοντά τους".

Επίσης, αναφέρει ότι το νοσοκομείο δεν έχει αναστείλει τη λειτουργία του και ότι το περασμένο Σάββατο (5.7.1997) έγιναν 124 εισαγωγές επειγόντων και όχι μόνο 15 υπερεπειγόντων "ως από κακή πληροφόρηση ανεγράφη".

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΤΑΞΑ
Συμβολική κατάληψη

Γιατροί και προσωπικό αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης για αλλαγή του χαρακτήρα του νοσοκομείου

Ξεχείλισε η οργή των γιατρών στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο "Μεταξά" για την εγκατάλειψη του νοσοκομείου όσο και για το αντι - ΕΣΥ νομοσχέδιο, που η κυβέρνηση "πάει να περάσει κατακαλόκαιρο, για να αποφύγει γενικευμένες αντιδράσεις".

Χτες οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό σε συνέχεια συνέντευξης Τύπου που έδωσαν καταγράφοντας την προσφορά του νοσοκομείου αλλά και τα χρονίζοντα προβλήματά του, κλιμάκωσαν τις κινητοποιήσεις τους με κατάληψη του γραφείου του προέδρου, για να καταγγείλουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να μετατρέψει "το Αντικαρκινικό Πειραιά σε Γενικό Νοσοκομείο αδιαφορώντας για την τύχη των καρκινοπαθών". Οι γιατροί κάλεσαν τον πρόεδρο να απαιτήσει τη δέσμευση του υπουργού Υγείας Κ. Γείτονα,ότι θα προστατευτεί ο ογκολογικός χαρακτήρας του νοσοκομείου και θα υποστηριχτεί ουσιαστικά, με συγκεκριμένα μέτρα, η περίθαλψη των καρκινοπαθών.

Ο πρόεδρος Ν. Παπαδόδημας ωστόσο, όχι μόνο απέφυγε να αναλάβει τις ευθύνες του αλλά σχεδόν επιβεβαίωσε τις προθέσεις της κυβέρνησης υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος - αν και προϊσταται του νοσοκομείου - δεν έχει λόγο για το χαρακτήρα του, τον οποίο αποφασίζει μόνο το υπουργείο Υγείας. Το θέμα της μετατροπής του "Μεταξά" σε Γενικό Νοσοκομείο και κατά συνέπεια της υποβάθμισης του έργου του στη μάχη κατά του καρκίνου, αναθερμάνθηκε πρόσφατα όταν σε σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας, φαίνεται να εξετάστηκε η ένταξή του στο σύστημα εφημεριών, προκειμένου η κυβέρνηση να χτυπήσει έτσι τις κινητοποιήσεις στα υπόλοιπα νοσοκομεία του Πειραιά.

Η απάντηση στις μεθοδεύσεις δόθηκε χτες από τη Ζωή Γεωργοπούλου,μέλος της απεργιακής επιτροπής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, που συμμετείχε στη συνέντευξη Τύπου στο "Μεταξά". Η εκπρόσωπος του Συλλόγου των Ειδικευομένων της Νίκαιας τόνισε ότι "είναι αδιανόητη η κατάργηση των ογκολογικών νοσοκομείων μέσω της ένταξής τους στο σύστημα εφημεριών και είμαστε αποφασισμένοι να αντιταχθούμε σε κάθε σχετική προσπάθεια".

"Το νοσοκομείο "Μεταξά", υπενθύμισε η γιατρός Κατερίνα Παπαγκίκα, εφημερεύει καθημερινά όλο το 24ωρο για 365 μέρες το χρόνο για ογκολογικά επείγοντα περιστατικά".

"Φαίνεται όμως ότι οι καρκινοπαθείς δε θεωρούνται... απασχολήσιμοι στην ευέλικτη αγορά εργασίας του εκσυγχρονισμού και χάνουν τα κοινωνικά τους δικαιώματα μεταξύ αυτών και της παροχής δημόσιων υπηρεσιών υγείας", σημείωσε ο Θ. Καραμπέλης εκ μέρους της Επιτροπής των γιατρών της ΕΙΝΑΠ στο "Μεταξά". "Αντίθετα, συνέχισε, υπολογίζονται ως εκμεταλλεύσιμοι αφού ο καρκίνος εκτός από πολύ σοβαρή ασθένεια είναι και πολύ ακριβή και τα λογής λογής "ιδιωτικά καταστήματα" υγείας χρειάζονται πελάτες".

Οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό του "Μεταξά" απαιτούν την πρόσληψη προσωπικού και την προμήθεια εξοπλισμού ώστε το νοσοκομείο να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν. Τα στοιχεία, που ανέφερε οΛ. Αθανασιάδης,πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, είναι αποκαλυπτικά: "Από τα εξωτερικά ιατρεία εξυπηρετούνται 65.000 ασθενείς το χρόνο και ακόμη 22.000 παθολογικά ιατρεία, 12.500 χειρουργεία, 17.000 στην κλινική μιας μέρας. Το νοσοκομείο έχει ακόμη 6.000 ασθενείς στο τελευταίο στάδιο, που εξυπηρετούνται - μοιάζει ανθρωπίνως αδύνατο - από 4 (! ) μόλις νοσηλευτές, οι οποίοι τους επισκέπτονται στα σπίτια τους και πληρώνουν ακόμη και τη βενζίνη από την τσέπη τους για να πάνε στους ασθενείς τους.

Στο "Μεταξά" λείπει το 40 % του νοσηλευτικού προσωπικού, το 65 % στην καθαριότητα, το 30 % στην εστίαση, το 45 % σε διοικητικό προσωπικό. Δεν υπάρχουν αν και ογκολογικό νοσοκομείο, αξονικός τομογράφος, μαγνητικός τομογράφος, μηχανήματα ακτινοθεραπείας. Στη γύρω περιοχή όμως υπάρχουν 13 ιδιωτικά ακτινοδιαγνωστικά κέντρα εφοδιασμένα με τομογράφους και οι γιατροί του "Μεταξά" καταγγέλλουν το υπουργείο Υγείας ότι δεν εξοπλίζει το νοσοκομείο για να μη θίξει τα ιδιωτικά συμφέροντα.

Αδικο έχουν;".

Λεζάντες 14

Λεζάντα στο 1ο

"Ο υπουργός και ο υφυπουργός Υγείας κ.κ. Γείτονας και Σκουλάκης, μας έδωσαν τη διαβεβαίωση ότι μελετούν το θέμα της αυξήσεως των νοσηλίων των ιδιωτικών κλινικών και εζήτησαν πίστωση χρόνου για να καταλήξουν σε αποφάσεις", ανακοίνωσε η Ενωση Νευροψυχιατρικών Κλινικών Αθηνών - Περιχώρων (30.6.1997)

Λεζάντα 2ου

"Να αποσυρθεί το αντι - ΕΣΥ νομοσχέδιο Γείτονα", είναι το βασικό αίτημα της ΕΙΝΑΠ

Λεζάντα 3ου

Απ' τη συνάντηση στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ

Λεζάντα 4ου

Πανό στην είσοδο του Νοσοκομείου Μεταξά



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ