Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 12 Νοέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9629

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Αγνωστα διηγήματα του Γιάννη Ρίτσου

«Κοίταξέ μας - δεν κλαίμε./ Οχι, σύντροφε. Κλαίμε, δεν το κρύβουμε. Γιατί 'μαστε κομμουνιστές, και σ' αγαπάμε σύντροφε,/ και θα λείψεις απ' τον αγώνα μας/ και θα μας λείψεις./»

Σαν χτες, δεκάξι χρόνια πριν, 11 Νοεμβρίου 1990, «έφυγε» ο Γιάννης Ρίτσος. Με την ευκαιρία των δεκάξι χρόνων από το θάνατο του «Ποιητή της Ρωμιοσύνης», τιμούμε τη μνήμη του με τη δημοσίευση δύο μικρών, αδημοσίευτων στην Ελλάδα, διηγημάτων, που έγραψε στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου. Είναι και μάλλον θα παραμείνει άγνωστος ο ακριβής χρόνος γραφής των διηγημάτων αυτών.


ΣΕΛ.  8


Διδάγματα από την επανάσταση στη Γερμανία το 1918

Πολλά τα διδάγματα από την επανάσταση που ξέσπασε στη Γερμανία το 1918 και είναι πολυτιμότατη η συσσώρευση εμπειρίας και γνώσης για το παγκόσμιο εργατικό κίνημα.


ΣΕΛ.  11  -  14
Σπύρος Μελετζής

Εκατό χρόνια από τη γέννησή του και τρία από το θάνατο του πρωτομάστορα και ποιητή της τέχνης της φωτογραφίας, του φωτογράφου της Εθνικής Αντίστασης, συμπληρώνονται φέτος (13/11/2003).


ΣΕΛ.  3
ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ
Αγωνίζεται να υπάρξει χωρίς στέγη

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, ο κυριότερος συμφωνικός φορέας του τόπου μας, παραμένει χωρίς ένα δικό του χώρο που θα του επέτρεπε να ασκείται και να παρουσιάζει τα προγράμματά του.


ΣΕΛ.  4  -  5
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Βουτιά... στα δολάρια του ΝΒC

Ανω κάτω η παγκόσμια κολύμβηση από την απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, να γίνουν το πρωί οι τελικοί της κολύμβησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου για το χατίρι του κέρδους του αμερικανικού δικτύου.


ΣΕΛ.  15

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ