Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 22 Οχτώβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9612

Σημαντική ΔΥΝΑΜΙΚΗ των αγωνιστικών ψηφοδελτίων

Μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών σήμερα βρισκόμαστε ξανά στην κάλπη για να υπερψηφίσουμε τους αγωνιστικούς συνδυασμούς και να καταψηφίσουμε με λευκό ή άκυρο το δικομματισμό και τους «συνοδοιπόρους» του...

  • Με αισιοδοξία και μαζική συμμετοχή στις κάλπες, δίνουμε τη μάχη σε 13 δήμους όπου αναμετριούνται τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια συνεργασίας που στηρίζουν το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση, η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και άλλες ριζοσπαστικές, οικολογικές δυνάμεις και πρόσωπα
  • Λευκό και άκυρο ψηφίζουμε σε όλες τις άλλες περιπτώσεις όπου στο δεύτερο γύρο πέρασαν οι εκπρόσωποι του δικομματισμού, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και εκεί όπου υπάρχουν εκπρόσωποι άλλων δυνάμεων, όπως του ΣΥΝ, ή λεγόμενοι αντάρτες, οι οποίοι έχουν επίσης μεγάλες ευθύνες για τις αρνητικές εξελίξεις στο θεσμό, που δυσκολεύουν την ουσιαστική μείωση των δυνάμεων του δικομματισμού.

ΣΕΛ.  2,   3,    6  -  13

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συμπαιγνία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την αναβολή της συζήτησης του άρθρου 16 του Συντάγματος

Τη στιγμή που εξελίσσονται δυναμικοί αγώνες υπέρ της δημόσιας Παιδείας και έχουν εξαγγελθεί συλλαλητήρια εναντίωσης στην αλλαγή του άρθρου 16, από εκπαιδευτικούς, φοιτητές και σπουδαστές, μαθητές με τη συμπαράσταση των εργαζομένων και των γονιών, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν να μη συζητηθεί η αναθεώρηση του άρθρου την ερχόμενη Τετάρτη 25 Οκτώβρη. Μιά συμπαιγνία που δίχνει ότι δικομματισμός σημαίνει εναλλαγή δυο κομμάτων στη διακυβέρνηση για να συνεχίζεται αμείωτη η ίδια αντιλαϊκή πολιτική.


ΣΕΛ.  5,   15  -  18


ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Ετοιμάζουν βαθιά ανατροπή

Συντονισμένα πυρά εξαπολύονται κατά της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης. Μετά την Κομισιόν και την κυβέρνηση, ήρθε η σειρά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να εξαπολύσει τη δική του επίθεση.


ΣΕΛ.  21
ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ
Ο δικομματισμός είναι η πραγματική θεομηνία

Οι καταστροφές και οι θάνατοι, που σημειώνονται κάθε χρόνο στη χώρα μας από τις πλημμύρες, ασφαλώς και δεν είναι αποτέλεσμα μιας βροχής, όπως θέλουν να πιστέψουμε πότε η ΝΔ και πότε το ΠΑΣΟΚ με ταυτόσημα επιχειρήματα.


ΣΕΛ.  14

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ