Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 8 Οχτώβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9599

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Τηλεόραση και συνείδηση

Παπαγεωργίου Βασίλης

Η τηλεόραση εμφανίζεται όλο και περισσότερο σαν ένα από τα μέσα με τα οποία διαμορφώνεται άποψη για την πραγματικότητα και άρα συμβάλλει στη διαμόρφωση της συνείδησης. Αυτό το ζήτημα απασχόλησε μια από τις συζητήσεις στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, με θέμα «Το ψυχαγωγικό πρόγραμμα της ελληνικής τηλεόρασης και η επίδρασή του στη διαμόρφωση της συνείδησης του νέου», με ομιλητές τον Στράτο Σαραντίδη, μέλος του Πολιτιστικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ, την Λιάνα Κανέλλη, βουλευτή του ΚΚΕ και δημοσιογράφο, τον Θανάση Παπαγεωργίου, γνωστό σκηνοθέτη και ηθοποιό, τον συνθέτη και τραγουδιστή, Διονύση Τσακνή και την ηθοποιό Ελένη Γερασιμίδου. Κοινή ήταν η διαπίστωση για την ανάγκη δημιουργίας ενός κινήματος των καλλιτεχνών, για να απαντήσουν οργανωμένα στα σαρωτικά αντιδραστικά μέτρα του συστήματος και να συναντηθούν σε αυτόν τον αγώνα με την εργατική τάξη.


ΣΕΛ.  4  -  5


Διηγηματικό αφιέρωμα στα 60χρονα του ΔΣΕ

Η στήλη του Διηγήματος, τιμώντας τα 60χρονα του ΔΣΕ, ανθολόγησε και θα δημοσιεύσει, ξεκινώντας από αυτό το φύλλο με ένα διήγημα της Μέλπως Αξιώτη, μερικά διηγήματα που γράφτηκαν στα χρόνια του εμφυλίου.


ΣΕΛ.  8
Παράξενοι δορυφόροι στο ηλιακό σύστημα

Μέχρι πριν από πέντε χρόνια, οι αστρονόμοι γνώριζαν μερικές δεκάδες δορυφόρους των πλανητών, αλλά χάρη σε μια νέα εκτεταμένη έρευνα, αξιοποιώντας τηλεσκόπια νέας τεχνολογίας, ανακαλύφθηκαν τουλάχιστον άλλοι 90 δορυφόροι...


ΣΕΛ.  7
ΜΠΑΣΚΕΤ
Προϊόν για πώληση

Για άλλη μια χρονιά τα πράγματα δείχνουν να είναι βεβαρημένα για τις περισσότερες ομάδες της κατηγορίας θύματα της άκρατης εμπορευματοποίησης του αθλήματος.


ΣΕΛ.  15
Αντάρτισσες στη Δυτική Μακεδονία

Οι νεαρές αντάρτισσες στο Δημοκρατικό Στρατό, στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, ήταν από τις πιο μαχητικές. Παρουσιάζουμε σήμερα ενδεικτικά κάποιες ηρωικές μορφές.


ΣΕΛ.  12   -   13

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ