Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 1 Οχτώβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9593

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ
«Πρόσφυγες»

Το «πρόσωπο» της προσφυγιάς, πάνω σε μάρμαρο, πέτρα ή πωρόλιθο. Είκοσι γλύπτες από 15 χώρες της ΝΑ Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου λάξευσαν, στην προσφυγομάνα Κοκκινιά, τον αγώνα για επιβίωση, τους καημούς και τον πόνο, την ελπίδα για καλύτερες μέρες. Το Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής, που διοργάνωσαν ο Δήμος Νίκαιας και το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, με θέμα τους «Πρόσφυγες» του κόσμου, έφτασε στο τέλος του, αφήνοντας στην πόλη μία πολύτιμη κληρονομιά με ανεκτίμητη αξία. Στην πόλη, που γεννήθηκε το 1922 από τους πρόσφυγες της Μικρασιατικής τραγωδίας και γνωρίζει από τα σπάργανά της τι σημαίνει πόλεμος και προσφυγιά.


ΣΕΛ.  3


Ο ρόλος του ΕΑΜ στην απελευθερωτική πάλη

Στις 27 του Σεπτέμβρη συμπληρώθηκαν 65 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ, του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου, που συσπείρωσε τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και με την καθοδήγηση του ΚΚΕ οργάνωσε την αντίσταση του λαού μας.


ΣΕΛ.  11  -  14
ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
Στα χέρια των γιατρών και ... των εμπόρων

Επί δεκαετίες, οι ασθενείς με στεφανιαία νόσο, των οποίων οι αρτηρίες που τροφοδοτούν την καρδιά έχουν στενέψει επικίνδυνα από τη συσσώρευση πλάκας, έπρεπε να υποστούν μια επώδυνη και επικίνδυνη εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς


ΣΕΛ.  7
ΔΙΗΓΗΜΑ
Μια παράξενη σκιά...

«Πόσες φορές δε με άρπαζαν άλλοτε δυνατές, άλλοτε χαμηλόφωνες κουβέντες, όμως πάντα σχεδόν είχαν το ίδιο επιμύθιο... Ελα, ορέ, άστα πια αυτά. Τι φταίει ετούτο το παιδάκι, που του 'λαχε τέτοιος γονιός». Ενα διήγημα της Λίζας Κοντομιχάλου.


ΣΕΛ.  8
ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑμΕΑ
Εμπορευματοποίηση με κυβερνητική βούλα

Ανάπηροι, γονείς και κηδεμόνες και δάσκαλοι διαδήλωσαν προ ημερών στο υπουργείο Παιδείας, για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στην Ειδική Αγωγή.


ΣΕΛ.  24

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ