Motion Team |
Ο υποψήφιος νομάρχης Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας |
«Ο αγώνας που κάνουμε», σημείωσε, «δεν τελειώνει στις 15 Οκτώβρη. Αγωνιζόμαστε για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε μετά τις 15 Οκτώβρη να αναπτυχθούν δυναμικοί αγώνες διεκδίκησης και για να έχουν αποτελέσματα πρέπει να ηττηθεί, ν' αδυνατίσει ο δικομματισμός και οι συνέταιροί του».
Οσον αφορά στις Νομαρχιακές Αρχές Καρδίτσας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και στις πλειοψηφίες του Νομαρχιακού Συμβουλίου, υπογράμμισε ότι δεν αντιστάθηκαν, δε διεκδίκησαν, δεν αποκάλυψαν ότι ο νομός και ο λαός του «βυθίζεται» οικονομικά, εργασιακά, αναπτυξιακά και άφησαν να περάσουν οι πολιτικές που ευνοούν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου. Και πρόσθεσε πως «η σημερινή Νομαρχιακή Αρχή, με νομάρχη τον κ. Αναγνωστόπουλο, αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές υπηρέτησε, 62 μήνες με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και 30 μήνες με κυβέρνηση ΝΔ» και ότι «η αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ στη Νομαρχία, στα βασικά, στα καίρια ζητήματα, συμπορεύτηκε επί της ουσίας με τη Νομαρχιακή Αρχή, διαφωνώντας μόνο σε ζητήματα διαχείρισης».
Αναφερόμενος δε στην προσπάθεια ορισμένων υποψηφίων να παρουσιαστούν ως «ανεξάρτητοι», τόνισε ότι δεν μπορεί να ξεγελάσει κανένα, καθώς τον προδίδει η πολιτική που προτείνει και προωθεί.
Τα ονόματα των υποψηφίων είναι: Γεώργιος ΑΓΓΕΛΟΥ, πτυχιούχος μηχανικός ΤΕ, δημοτικός υπάλληλος, μέλος Γραμματείας Καρδίτσας του ΠΑΜΕ, Βασίλειος ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ, εργαζόμενος στη ΔΕΗ, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, Αριστείδης ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, συνταξιούχος ΔΕΗ, πρώην πρόεδρος Καναλίων, Γιώργος ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, γιατρός, Ιωάννης Βαγγελάκος, δάσκαλος, πρώην πρόεδρος κοινότητας Καλλιθήρου, Γεώργιος ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, αγρότης, Ευάγγελος ΓΑΚΗΣ, αγρότης, μέλος ΔΣ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, μέλος ΔΣ ΕΑΣΚ, μέλος της Γραμματείας ΠΑΣΥ, Βάιος ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ, πολιτικός μηχανικός, δημοτικός υπάλληλος, Χρήστος ΕΥΘΥΜΙΟΥ, αγρότης, μέλος ΔΣ ΕΟΑΣΚ, Κλεοπάτρα ΖΟΥΚΑ, πτυχιούχος ΤΕΙ, δημοτικός υπάλληλος, Κωνσταντίνος ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ, γεωπόνος νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Καρδίτσας, Ευάγγελος ΚΑΖΝΕΣΗΣ, οικοδόμος, Ευαγγελία ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ, έμπορος, Βασίλειος ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ, δημοτικός υπάλληλος, Δημήτριος ΚΑΡΡΑΣ, αγρότης, μέλος του ΔΣ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του Νομού Καρδίτσας, Χαρίκλεια ΚΟΥΤΡΑ, καθηγήτρια φιλολογίας, Βασίλειος ΚΡΑΝΙΑΣ, πτυχιούχος μηχανικός ΤΕ, υπάλληλος ΟΤΕ, πρόεδρος της ΕΕΤΕΜ Καρδίτσας, γραμματέας της ΠΕΤ ΟΤΕ Καρδίτσας, μέλος της Γραμματείας Καρδίτσας του ΠΑΜΕ, Θωμάς ΚΩΣΤΑΜΗΣ, υπάλληλος ΔΕΗ, Αγορή ΛΑΜΠΡΟΥ, δημοτικός υπάλληλος, Δημήτριος ΛΙΟΥΤΑΣ, αγρότης, Χαρίκλεια ΜΗΝΟΥ - ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, οικιακά, Αριστείδης ΜΠΑΝΤΗΣ, συνεταιριστικός υπάλληλος, Θεοδώρα ΜΠΑΣΔΕΚΗ, ιδιωτική υπάλληλος, Χριστίνα ΜΠΕΚΙΑΡΗ, φοιτήτρια, Γεώργιος ΝΤΕΛΗΣ, αγρότης, μέλος ΔΣ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας, μέλος της Γραμματείας της ΠΑΣΥ, Παναγιούλα ΞΟΥΡΗ, οικιακά, Στυλιανή ΠΑΛΙΟΥΡΑ - ΦΙΡΦΙΡΗ, οικιακά, Θωμάς ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, υπάλληλος, Βασίλειος ΠΑΠΑΛΙΤΣΑΣ, αγρότης, γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας, μέλος της Γραμματείας της ΠΑΣΥ, Κωνσταντίνος ΣΙΑΤΗΡΑΣ, δημοτικός υπάλληλος, Αργυρώ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ - ΧΑΛΑΤΣΗ, νηπιαγωγός, μέλος ΔΣ της ΟΓΕ, Βασιλική (Κούλα) ΤΣΙΓΑΡΔΑ, ιδιωτική υπάλληλος, Σεραφείμ ΤΣΙΩΝΟΣ, εκπαιδευτικός, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας και του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ.
Eurokinissi |
Ο υποψήφιος δήμαρχος Τρικκαίων Γιώργος Καΐκης |
Απευθυνόμενος στο λαό του Νομού Τρικάλων, ο υποψήφιος νομάρχης Ευθύμιος Ζιανός κάλεσε σε υπερψήφιση της ΝΑΣ για την ανάδειξη μιας αγωνιστικής νομαρχιακής αρχής, που θα διεκδικεί λύσεις για τα λαϊκά προβλήματα. Αναφερόμενος στο ρόλο των Νομαρχιακών Συμβουλίων σημείωσε ότι, είτε με πλειοψηφία ΝΔ, είτε με πλειοψηφία ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ, αναδεικνύονται σε μηχανισμούς επικύρωσης και προώθησης ειλημμένων αποφάσεων και επιλογών από τα όργανα της κρατικής εξουσίας γι' αυτό και πρέπει να καταδικαστούν οι συνδυασμοί τους και να υπερψηφιστούν οι αγωνιστικοί, οι οποίοι θα βάζουν εμπόδια στην εφαρμογή αντιλαϊκών πολιτικών, θα είναι συμπαραστάτες στους αγώνες του λαού και μπροστά στις διεκδικήσεις του κινήματος.
Στην ομιλία του ο Γ. Καΐκης, υποψήφιος δήμαρχος Τρικκαίων με τη ΔΑΣ, υπογράμμισε ότι «η δυσαρέσκεια που είναι διάχυτη και εκφράζεται με κάθε αφορμή με τη δική μας δράση και παρέμβαση, μπορεί να μετατραπεί σε οργανωμένη μαζική συντεταγμένη κίνηση, διεκδίκηση και πάλη, μπορεί στις 15 Οκτώβρη να μετατραπεί σε ψήφο ενίσχυσης του αγωνιστικού ψηφοδελτίου της ΔΑΣ στο Δήμο και της ΝΑΣ στη Νομαρχία». Και τόνισε: «Εχουμε τη δυνατότητα να το πετύχουμε, από μας εξαρτάται. Καλούμε τους φίλους και τους οπαδούς του συνδυασμού μας να μην αφήσουν ούτε ώρα να πάει χαμένη, ν' απευθυνθούμε στο λαό της πόλης, σπίτι το σπίτι, γειτονιά τη γειτονιά, να μην αφήσουμε εργασιακό χώρο που να μην επισκεφθούμε με το ψηφοδέλτιο μέχρι την Κυριακή το βράδυ».
Eurokinissi |
Ο υποψήφιος νομάρχης Τρικάλων Ευθύμιος Ζιανός |
Να υπερψηφίσουν τη «Νομαρχιακή Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΝΕΑΣ), στέλνοντας μήνυμα αντίστασης στις πολιτικές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ και των εκφραστών τους, κάλεσε το λαό της Λάρισας ο Μπάμπης Μπακούλας, υποψήφιος νομάρχης με το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο, μιλώντας στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στην αγωνιστική δράση της ΝΕΑΣ, επισημαίνοντας:
«Η ΝΕΑΣ θα συνεχίσει με τον ίδιο δυναμισμό και την ίδια αντίληψη τον αγώνα, γιατί πιστεύουμε ότι στο Νομό της Λάρισας μπορεί: να γίνει παραγωγική ανάπτυξη προς όφελος όλων των κατοίκων του, με καθαρό περιβάλλον. Να αναπτυχθεί η δημόσια δωρεάν Υγεία και Πρόνοια με κατάλληλες υποδομές. Να διασφαλιστεί η δημόσια και δωρεάν Παιδεία για τα παιδιά όλου του λαού. Να γίνουν μεγάλα αναπτυξιακά έργα υποδομής στο νομό. Να γίνει παραγωγική ανασυγκρότηση του γεωργικού τομέα, προς όφελος των μικρών και μεσαίων αγροτών και της εθνικής οικονομίας. Να στηριχτούν τα δικαιώματα εργαζομένων. Να προστατευτούν οι μικρομεσαίοι ΕΒΕ από τον ανταγωνισμό των πολυεθνικών. Ακριβώς για όλα αυτά, σας καλούμε να στηρίξετε στις εκλογές τη ΝΕΑΣ και να συνεχίσουμε μαζί μετά τις εκλογές, συλλογικά, τον αγώνα για μια καλύτερη ζωή».
Η Πολιτική Οργάνωση Αχαΐας του ΔΗΚΚΙ, σε ανακοίνωσή της, καταγγέλλει το νομάρχη Αχαΐας Δημήτρη Κατσικόπουλο (ΠΑΣΟΚ) ότι «με αθλιότητες προσπαθεί να χτυπήσει τη συνεργασία των αγωνιστικών δυνάμεων, που στηρίζουν το ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ με επικεφαλής τον Στάθη Κεραμιδά».
Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «ο κ. Κατσικόπουλος φωτογραφίζεται με πρώην μέλη του ΔΗΚΚΙ τα οποία είχαν αποχωρήσει από το κόμμα μαζί με τον κ. Τσοβόλα, και δημοσιοποιεί αυτές τις φωτογραφίες σε εφημερίδες και κανάλια. Προφανώς, είναι τέτοια η ανησυχία του για το εκλογικό αποτέλεσμα και την απήχηση του αγωνιστικού ψηφοδελτίου της ΝΑΣ, που αναγκάζει τον κ. Κατσικόπουλο να προβαίνει σε αλχημείες για να παραπλανήσει τους ψηφοφόρους. Ως ενεργούμενό του, χρησιμοποιεί τον αξιοθρήνητο τέως βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Αλέκο Χρυσανθακόπουλο, ο οποίος έχει αναλάβει χρέη ...συμπεθεροκόπου, αλλά και φωτογράφου».
Καταλήγοντας, η ΠΟ Αχαΐας του ΔΗΚΚΙ «παραδίδει και τους δυο αυτούς κυρίους στην κρίση του δημοκρατικού λαού της Αχαΐας. Και καλεί τον κόσμο της εργασίας να αποδοκιμάσει διά της ψήφου του τον Νομάρχη της πλουτοκρατίας και τα δεκανίκια του».