ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2006
Σελ. /32
ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
Συνδυασμός αγωνιστικής συσπείρωσης

Το ψηφοδέλτιο της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» στο δήμο παρουσίασε χτες ο επικεφαλής, υποψήφιος δήμαρχος, Τάκης Τσίγκας

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννιτών Τάκης Τσίγκας
Ο υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννιτών Τάκης Τσίγκας
«Παραδίδουμε το συνδυασμό στην κρίση των εργαζομένων της πόλης μας. Είναι ένας συνδυασμός αγωνιστικής συνεργασίας και συσπείρωσης που παλεύει στην πράξη το δικομματισμό και την πολιτική του. Που θέλει να αντισταθεί σε αυτήν την πολιτική και να ανοίξει δρόμους για μια άλλη πορεία».

Με τα λόγια αυτά παρουσίασε χτες, σε συνέντευξη Τύπου, τους υποψήφιους συμβούλους της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» στο Δήμο Ιωαννιτών, ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος, Τάκης Τσίγκας.

Ο Τ. Τσίγκας, αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των δασκάλων και των εργαζομένων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, αφού εξέφρασε τη στήριξη της παράταξης, επισήμανε πως έχει μεγάλη σημασία να συνδεθούν με τους αγώνες όλων των εργαζομένων. «Ιδιαίτερα ο αγώνας των δασκάλων έχει σημασία να "δεθεί" με τους γονείς των παιδιών και το σύνολο των εργαζομένων. Χρειάζεται να εμπλουτιστεί με το περιεχόμενο της μόρφωσης και της εκπαίδευσης που δίνεται στη νεολαία».

Ακόμα, ξεκαθάρισε πως «τα Τοπικά Προγράμματα Απασχόλησης, μέρος των οποίων υλοποιεί η δημοτική αρχή της ΝΔ στα Γιάννενα, δεν αποτελούν παρά "στάχτη στα μάτια των εργαζομένων" για δήθεν αντιμετώπιση της ανεργίας. Είναι προγράμματα ενίσχυσης των μεγάλων επιχειρήσεων με χρήματα των εργαζομένων και, ταυτόχρονα, προγράμματα προώθησης των αντιδραστικών εργασιακών σχέσεων, κυρίως της μερικής απασχόλησης. Είμαστε αντίθετοι και αντιπαλεύουμε την πολιτική αυτή όσο και τον τρόπο διαχείρισής της», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννιτών.

Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της ΔΑΣ είναι:

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΦΑΝΗΣ, δάσκαλος, πρόεδρος Συλλόγου Φίλων-Απογόνων Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. ΒΑΜΒΕΤΣΟΥ - ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΟΦΙΑ, υπάλληλος Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. ΒΑΝΟΥΣΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, υδραυλικός, μέλος ΔΣ Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Ιωαννίνων. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΕΡΕΖΑ, λογίστρια, ταμίας Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων. ΓΙΩΤΗ ΠΟΠΗ, εκπαιδευτικός παιδικών σταθμών, γραμματέας Συλλόγου Νηπιαγωγών-Βρεφονηπιοκόμων Ηπείρου. ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ, υπάλληλος ΕΛΤΑ, Γραμματέας της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ. ΓΚΕΛΙΑΣ ΑΝΔΡΟΚΛΗΣ, συνταξιούχος, μέλος ΔΣ ΠΕΑΕΑ. ΔΗΜΟΥ ΑΝΝΑ, νοικοκυρά. ΔΟΥΛΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ, πρόεδρος συνταξιούχων ΔΕΗ. ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ, εργολάβος οικοδομών. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΝΤΙΝΟΣ, έμπορος, αντιπρόσωπος Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας. ΖΗΚΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ, δημόσιος υπάλληλος. ΖΩΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, έμπορος. ΗΛΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ, οικονομολόγος, ιδιωτικός υπάλληλος. ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΥΜΕΡΟΣ, δικηγόρος, πρώην πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων. ΘΑΝΟΥ ΕΙΡΗΝΗ, μέλος ΔΣ Συλλόγου Γυναικών (παράρτημα ΟΓΕ). ΚΑΛΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, κρεοπώλης, αντιπρόσωπος Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Ιωαννίνων. ΚΑΛΥΒΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, φοιτητής. ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ιδιωτικός υπάλληλος, μέλος του ΔΣ Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων. ΚΑΡΩΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, συνταξιούχος. ΚΩΛΕΤΣΗΣ ΣΠΥΡΟΣ, μηχανουργός. ΚΩΝΣΤΑΝΤΗ ΝΟΡΑ, αναισθησιολόγος, εντατικολόγος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. ΜΑΓΚΛΑΡΑΣ ΝΙΚΟΣ, συνταξιούχος εργοδηγός. ΜΑΚΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, συνταξιούχος. ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, καθηγητής Αγγλικών. ΜΑΡΟΥΦΩΦ ΓΙΩΡΓΟΣ, αρχιτέκτονας-μηχανικός, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ιωαννιτών. ΜΙΣΙΟΣ ΗΛΙΑΣ, ηλεκτρολόγος-υπομηχανικός. ΜΟΚΑΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ, πρόεδρος Σωματείου Φαρμακοϋπαλλήλων, μέλος ΔΣ Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Φάρμακο. ΜΠΑΖΑΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, διδάκτωρ χημείας, υπάλληλος Χημικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων, ΜΠΑΘΕΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, οικοδόμος. ΜΠΛΕΤΣΑ ΜΑΡΙΑ, μελισσοκόμος. ΝΤΟΝΤΟΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, μέλος ΔΣ συνταξιούχων ΤΕΒΕ. ΠΑΠΑΗΛΙΑ ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ, επαγγελματίας (κηπευτικά-θερμοκήπια). ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ, δάσκαλος. ΠΑΡΗΓΟΡΙΤΣΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ, συνταξιούχος, πρώην πρόεδρος παραρτήματος Ιωαννίνων ΠΕΑΕΑ. ΠΕΤΡΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ, μέλος ΔΣ συνταξιούχων ΤΕΒΕ Ιωαννίνων. ΣΠΥΡΟΥ ΑΛΕΚΟΣ, έμπορος, μέλος Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου. ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ηλεκτρολόγος εγκαταστάτης, πρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Ιωαννίνων. ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ, δασολόγος-περιβαλλοντολόγος. ΤΖΙΑΦΟΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ, οικοδόμος. ΤΖΙΜΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ, οικοδόμος, γραμματέας Σωματείου Οικοδόμων. ΤΡΙΑΝΤΖΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, υπάλληλος ΟΤΕ. ΤΣΟΥΜΑΝΗ ΟΛΥ, δικηγόρος, μέλος της Γραμματείας της «Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη». ΦΛΟΥΔΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, επαγγελματίας. ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΦΑΝΗΣ, οικοδόμος, ταμίας Σωματείου Οικοδόμων. ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΘΟΣ, αρχιτέκτονας, μέλος αντιπροσωπείας ΤΕΕ Τμήματος Ηπείρου.

Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ...
ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΟΡΟΖΑΝΗΣ

Υποψήφιος δήμαρχος Ελευσίνας με την «Προοδευτική Αγωνιστική Κίνηση»

-- Ποιοι είναι οι στόχοι της παράταξης ενόψει της εκλογικής μάχης;

-- Η Ελευσίνα έχει πάρα πολλά προβλήματα που πηγάζουν από την πολιτική των δύο κομμάτων, που στηρίζουν τους δύο άλλους συνδυασμούς. Η ανεργία, η ακρίβεια, οι περιορισμένες δαπάνες για την Παιδεία και την Υγεία που πλήττουν τα λαϊκά στρώματα είναι τα κύρια προβλήματα. Επιπλέον, εδώ είναι εγκαταστημένες μεγάλες βιομηχανίες όπως η ΤΙΤΑΝ του Κανελλόπουλου, Η ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ του Αγγελόπουλου, τα ΕΛΠΕ-ΠΕΤΡΟΛΑ του Λάτση, αλλά και ιδιωτικοποιημένες επιχειρήσεις, όπως ο Οργανισμός Λιμένα. Ολοι αυτοί ενδιαφέρονται να εκλεγούν δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι της αρεσκείας τους, ώστε να συνεχίσει να μας λούζει με σκόνη η ΤΙΤΑΝ, να μπαζώνει τη θάλασσα η ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ, να γεμίζει με πετρέλαιο τη θάλασσα η ΠΕΤΡΟΛΑ, να έχει καταλάβει όλη την ακτή ο Οργανισμός Λιμένα Ελευσίνας.

Η δική μας πρόταση είναι πρόταση αγώνα ενάντια σε αυτά τα συμφέροντα, χωρίς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις. Θέλουμε καθαρό περιβάλλον, ελεύθερες ακτές, χώρους αναψυχής και πρασίνου, που υπάρχουν με το σταγονόμετρο. Υπάρχουν βέβαια και άλλα προβλήματα που χρονίζουν στο Θριάσιο, όπως η ανυπαρξία αποχετευτικού δικτύου, πάνω στην οποία οι άλλοι συνδυασμοί δημαγωγούν και κατηγορούν εμάς ότι με τις θέσεις μας καθυστερούμε (!) το έργο.

-- Πώς σχολιάζετε τις θέσεις και την πολιτική των άλλων δύο παρατάξεων που υποστηρίζονται από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ;

-- Λογικό είναι να συμφωνούν στα ζητήματα της Αυτοδιοίκησης. Δεν έκαναν κανέναν αγώνα για την αύξηση των κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό, δουλεύουν με συμβασιούχους και εργολάβους, πούλησαν στην ιδιωτική ΕΥΔΑΠ το νερό, υποστηρίζονται από ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες, πράγμα που φαίνεται από τον πακτωλό χρημάτων στον προεκλογικό αγώνα, έχουν υποταχθεί προ πολλού στους βιομηχάνους που τους αναγορεύουν σε μεγάλους ευεργέτες. Αυτή είναι η πολιτική τους. Ιδιαίτερα, η νυν Δημοτική Αρχή (ΣΥΝ, που υποστηρίχτηκε από κάποιους του ΠΑΣΟΚ) έκανε ό,τι μπορούσε για να αμβλυνθούν οι αντιθέσεις και ξέχασε τις διακηρύξεις της πριν τέσσερα χρόνια, όταν πολλοί σύμβουλοι, που σήμερα σιωπούν, συμμετείχαν στον αγώνα κατά των επεκτάσεων της ΠΕΤΡΟΛΑ.

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Αγωνιστικών Συνδυασμών
Σήμερα, Τρίτη 19 του Σεπτέμβρη

-- Ο Γιώργος Μαυρίκος θα περιοδεύσει στον Προμηθευτικό Συνεταιρισμό Φαρμάκου στο Περιστέρι (Κωνσταντινουπόλεως 2), στις 11.30 π.μ.

-- Η Ελπίδα Παντελάκη θα περιοδεύσει από τις 9 το πρωί στα εμπορικά καταστήματα της οδού Μπουμπουλίνας και στο πολυκατάστημα «Χόντος» και στις 6 μ.μ. σε εμπορικά καταστήματα της Ηρώων Πολυτεχνείου.

-- Ο Γιάννης Ζιώγας, υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης με τη ΝΑΣ, θα περιοδεύσει από τις 8 π.μ. σε εργασιακούς χώρους και υπηρεσίες της Σίνδου. Στις 5.30 το απόγευμα θα επισκεφτεί την εφημερίδα «Μακεδονία» και στις 8 το βράδυ μαζί με τον Φάνη Καρκατζούνη, υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου με τη ΔΑΚ, θα περιοδεύσουν στην περιοχή.

-- Ο Αντώνης Χοροζάνης, υποψήφιος δήμαρχος Ελευσίνας, θα περιοδεύσει στις 7 π.μ. στη ΔΕΗ και στις 9 π.μ. στην Εφορία.

Αύριο, Τετάρτη 20 του Σεπτέμβρη

Τη διακήρυξη και το ψηφοδέλτιό της παρουσιάζει αύριο, Τετάρτη 20 του Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., η «Δημοτική Προοδευτική Κίνηση Π. Φαλήρου». Η παρουσίαση θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο «Αγ. Βαρβάρας» (Αγ. Βαρβάρας 24). Θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Αλέξης Παπαϊωάννου και θα χαιρετίσει ο υποψήφιος νομάρχης Αθήνας της ΝΑΣ, Ηλίας Νικολόπουλος.

Η ΚΟΒ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΩΝ πραγματοποιεί σύσκεψη με θέμα: «Η μάχη των δημοτικών νομαρχιακών εκλογών» σήμερα Τρίτη στις 7 μ.μ. στα γραφεία της ΚΟΠ (πλ. Κοραή). Θα μιλήσει η Διαμάντω Μανωλάκου, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ