Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 20 Αυγούστου 2006 - αριθ. φύλλου: 9557

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ
Διοργανώνεται την Τρίτη 22 Αυγούστου, στην Αθήνα, από ΠΑΜΕ και ΕΕΔΥΕ

Αναγκαία η μαζική συμμετοχή του λαού και της νεολαίας στο συλλαλητήριο στις 7 μ.μ. στο Πολεμικό Μουσείο και στην πορεία διαμαρτυρίας στις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ που οργανώνει τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα σε βάρος του λαού του Λιβάνου.


ΣΕΛ.  2

Αναγκαία η ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ κατά των επεμβάσεων στην περιοχή

Την ανάληψη κοινών δράσεων και συντονισμού ενεργειών των Κομμάτων κατά της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας στην περιοχή, πρότεινε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην ομιλία της τονίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη να επικεντρωθεί η προσοχή στα εξής:

  • Στην υπεράσπιση του σεβασμού της εθνικής κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας κάθε χώρας ενάντια σε κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση που μπορεί να γίνει κάτω από οποιοδήποτε πρόσχημα.
  • Στην απαίτηση να σταματήσουν άμεσα οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού ενάντια στον Λίβανο και την Παλαιστίνη και η χωρίς όρους αποχώρηση του.
  • Στην αντίθεση μας να δημιουργηθεί μια νέα στρατιωτική δύναμη υπό τον ΟΗΕ που στην ουσία θα έχει τον ρόλο να φέρει σε πέρας τον στόχο που δεν κατόρθωσε η στρατιωτική επίθεση και εισβολή του Ισραήλ στον Λίβανο, τον αφοπλισμό και την εκμηδένιση της ένοπλης λαϊκής αντίστασης.
  • Στην απαίτηση να μην πάρουν μέρος στρατιωτικές δυνάμεις από τις χώρες μας στη στρατιωτική δύναμη του ΟΗΕ στο Λίβανο.
  • Στην αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας του Λιβάνου και την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού απ'? όλα τα κατεχόμενα εδάφη του νοτίου Λιβάνου συμπεριλαμβανομένης και της περιοχής Σεμπάα.
  • Στην άμεση απελευθέρωση από το Ισραήλ όλων των Λιβανέζων και Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων καθώς και των Παλαιστίνιων υπουργών και βουλευτών.
  • Οι εκπρόσωποι των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων,τιμώντας τα θύματα του πολέμου στη Μέση Ανατολή, τήρησαν ενός λεπτού σιγή στην έναρξη των εργασιών της συνάντησης
    Οι εκπρόσωποι των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων,τιμώντας τα θύματα του πολέμου στη Μέση Ανατολή, τήρησαν ενός λεπτού σιγή στην έναρξη των εργασιών της συνάντησης
    Στην αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα εδάφη του 1967 (Υψίπεδα και περιοχή του Γκολάν, Δυτική Οχθη), πλήρη διάλυση των εποικισμών και τη δημιουργία του παλαιστινιακού κράτους (Λωρίδα της Γάζας και Δυτική Οχθη) με πρωτεύουσά του την Ανατολική Ιερουσαλήμ, δίπλα στο Ισραήλ.
  • Στη λύση του ζητήματος των προσφύγων. Η επιστροφή των Παλαιστίνιων προσφύγων με βάση το ψήφισμα 194 της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και σύμφωνα επίσης με τα άλλα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

ΣΕΛ.  3  -  5,    6  -  7


ΣΧΕΔΙΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ
Δυναμώνουμε την εναντίωση

Εντείνονται οι αντιδράσεις από τις ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις ενάντια στα σχέδια για περιορισμό και απαγόρευση στο δικαίωμα των διαδηλώσεων, που σκοπό έχει να ορθώσει εμπόδια στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης των εργαζομένων για τα δικαιώματά τους.


ΣΕΛ.  11
ΙΣΡΑΗΛ
Λαϊκές δυνάμεις αντιστέκονται

Σχεδόν καθημερινές ήταν οι διαδηλώσεις στο Ισραήλ των φιλειρηνικών οργανώσεων και των πολιτικών παρατάξεων, όπως το «Μέτωπο για την Ειρήνη και την Ισότητα» («Χαντάς»), του οποίου κορμός είναι το ΚΚ Ισραήλ, ενώ αυξήθηκαν οι αρνήσεις στράτευσης.


ΣΕΛ.  26   -   27

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ