Η εν λόγω εταιρεία που προβάλλεται ως εταιρεία «εκμετάλλευσης χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων» κοντά στις άλλες μονάδες που έχει, κατάφερε να βάλει στο χέρι και το δημοτικό πάρκινγκ της περιοχής. Μιας περιοχής, όπου το παρκάρισμα των αυτοκινήτων πολλές φορές γίνεται εφιάλτης, αλλά που για αρκετά χρόνια η δημοτική αρχή το κρατούσε σε συνθήκες υποβάθμισης.
Τα 'δωσε, λοιπόν, στην «Τριανταφύλλου ΑΕ» η οποία το πρόσθεσε στα ακόμα οκτώ πάρκινγκ που διαθέτει σε άλλα σημεία της Αθήνας, έριξαν οι άνθρωποί της ένα βάψιμο, δεν αποκλείεται να έκαναν και κάποιες άλλες εργασίες, καθόρισαν κάτι απίθανα τιμολόγια και έβαλαν σε λειτουργία το... νομισματοκοπείο.
Ετσι, με τη συνδρομή του κράτους και του ευρύτερου δημόσιου τομέα βγάζουν κέρδη οι σύγχρονοι επιχειρηματίες, ενώ με παρόμοιες επιλογές και συμφωνίες με το κεφάλαιο πορεύονται και παραμένουν στην εξουσία οι δήμαρχοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Πρώτα προσκλήθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και εκ νέου υποψήφιος της ΝΔ, Β. Παπαγεωργόπουλος. Μετά ακολούθησε η υποψήφια δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ Χ. Αράπογλου. Και ενώ όλοι περίμεναν στο τραπέζι της συνέντευξης της «Πρώτης Γραμμής» τον Αγάπιο Σαχίνη, υποψήφιο δήμαρχο υποστηριζόμενο από το ΚΚΕ και τις άλλες συνεργαζόμενες δυνάμεις, ξαφνικά είδαν τον Γιάννη Μπουτάρη.
Βλέπετε, ο κ. Μπουτάρης έρχεται τρίτος στις δημοσκοπήσεις οπότε δεν έχει καμία σημασία το γεγονός ότι η παράταξη του Α. Σαχίνη είναι τρίτη σε δύναμη στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Αυτά είναι τα νέα ήθη που προβάλλει η ΝΕΤ και προωθεί η πρωινή εκπομπή «Πρώτη Γραμμή». Οι παρατάξεις και οι συνδυασμοί δεν κατατάσσονται με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά με βάση τα παραγγελθέντα αποτελέσματα των εταιριών δημοσκοπήσεων. 'Η μήπως με βάση το ποιος υπηρετεί το σύστημα;
Να διεκδικήσουν επιδόματα και μάλιστα μέσω αναποτελεσματικών νομικίστικων διαδικασιών προτρέπουν δημοσιεύματα του αστικού Τύπου τους εργαζόμενους στο Δημόσιο. Τούτη τη φορά το δόλωμα -που εξασφαλίζει μεταξύ άλλων και μαζική πελατεία σε νομικά γραφεία - είναι το λεγόμενο επίδομα των 176 ευρώ, το οποίο παίρνουν περίπου οι 40.000 από τους 450.000 εργαζόμενους στο Δημόσιο.
Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το Πρωτοδικείο Ιωαννίνων και το Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου δικαίωσαν ορισμένους εργαζόμενους που διεκδίκησαν δικαστικά το επίδομα αυτό. Και, βέβαια, καλλιεργούν κλίμα για μαζική υποβολή ανάλογων διεκδικήσεων από τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στο δημόσιο. Ετσι, συσκοτίζουν τόσο το ρόλο των επιδομάτων όσο και το γεγονός ότι οι οικονομικές διεκδικήσεις είναι πολιτικό ζήτημα. Γι' αυτό, άλλωστε, τίποτα δεν εμποδίζει την εκάστοτε κυβέρνηση να καταργεί στην πράξη ακόμα και τα θετικά αποτελέσματα μιας δικαστικής διαδικασίας, όπως έγινε και με το οικογενειακό επίδομα των δημοσίων υπαλλήλων.
Η κατάσταση αυτή, βέβαια, είναι απόρροια της επιδοματικής πολιτικής που εφαρμόζουν χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και την οποία στηρίζουν, με τα αιτήματα που διατυπώνουν, οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στις ηγεσίες της ΑΔΕΔΥ και των Ομοσπονδιών Εργαζομένων στο Δημόσιο. Κι όπως φανερώνει η ίδια η ζωή, η επιδοματική αυτή πολιτική δίνει στις κυβερνήσεις του κεφαλαίου το δικαίωμα να στήνουν πελατειακούς μηχανισμούς. Επιπλέον, τα επιδόματα δεν είναι συντάξιμα, λειτουργούν σε βάρος του βασικού μισθού και μπορούν να καταργηθούν ανά πάσα στιγμή. Οι ταξικές δυνάμεις τονίζουν ότι το πρόβλημα είναι πολιτικό και όχι νομικό και ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να πέσουν θύματα των όποιων δικηγόρων και νομικών γραφείων. Τους καλούν να οργανώσουν τον αγώνα τους για να διεκδικήσουν αιτήματα που ανταποκρίνονται στις πραγματικές τους ανάγκες - όπως 1.300 ευρώ κατώτερος βασικός μισθός - αντιπαλεύοντας συνολικά την αντεργατική πολιτική και τους φορείς της.