ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 8 Αυγούστου 2006
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Απαράδεκτο κείμενο που δικαιώνει τους Ισραηλινούς επιδρομείς

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος για το αμερικανο-γαλλικό σχέδιο απόφασης

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του που αναφέρεται στην αμερικανο-γαλλική συμφωνία και στο σχέδιο απόφασης που κατέθεσαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, σημειώνει τα παρακάτω:

«Το σχέδιο απόφασης για το Λίβανο, που κατέθεσαν από κοινού προς ψήφιση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ η Γαλλία και οι ΗΠΑ, αποτελεί ένα απαράδεκτο κείμενο που δικαιώνει πλήρως τους Ισραηλινούς επιδρομείς, δικαιολογεί τα αμέτρητα εγκλήματά τους και με προκλητική ωμότητα ξεκαθαρίζει πως ο κοινός στόχος των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ήταν και συνεχίζει να είναι η εξάλειψη της ένοπλης αντίστασης του λιβανικού και παλαιστινιακού λαού.

Η αμερικανο-γαλλική συμφωνία φανερώνει πως η προκλητική στήριξη της επιθετικότητας του Ισραήλ αφορά και τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και της ΕΕ στην περιοχή. Εντάσσεται οργανικά στο σχέδιο της "ευρύτερης Μέσης Ανατολής" και του λεγόμενου εκδημοκρατισμού της σε βάρος όλων των λαών της περιοχής.

Τα στρατεύματα που επιδιώκουν να εγκαταστήσουν στον Νότιο Λίβανο, με όποια ταμπέλα και αν τα στείλουν είναι φανερό πως στόχο έχουν να επιτύχουν αυτό που ο στρατός του Ισραήλ δεν πέτυχε. Θα είναι δύναμη κατοχής και πολέμου.

Αποδεικνύεται πως οι όποιες διαφορές υπάρχουν μεταξύ των ΗΠΑ και ορισμένων χωρών της ΕΕ, όπως της Γαλλίας, είναι διαφορές ιμπεριαλιστικές. Σχετίζονται αποκλειστικά με αντιθέσεις που αφορούν το βαθμό της κυριαρχίας και συμμετοχής στα κέρδη από τη λεηλασία των λαών.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να στηρίξει και να ψηφίσει αυτό το άδικο και επιθετικό σχέδιο απόφασης σε βάρος των λαών της Μέσης Ανατολής.

Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να καταδικάσει τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και να δυναμώσει την αλληλεγγύη του στους λαούς του Λιβάνου και της Παλαιστίνης.

Μαζικά να συμμετέχει την Τρίτη 8 Αυγούστου στις κινητοποιήσεις κατά των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων για τη μαύρη επέτειο της ρίψης των ατομικών βομβών σε Χιροσίμα-Ναγκασάκι απαιτώντας να σταματήσουν τώρα χωρίς όρους οι δολοφονικές επιδρομές του Ισραήλ και να αποχωρήσει αμέσως από όλα τα εδάφη που κατέχει».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ