ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 27 Ιούνη 2006
Σελ. /32
ΠΑΙΔΕΙΑ
Τυχοδιωκτισμός στων φοιτητών τις πλάτες

Πληθαίνουν τα ερωτήματα σχετικά με το συντονισμό και τους αυτόκλητους «εκπροσώπους» του φοιτητικού κινήματος, οι οποίοι συνεχίζουν να παίρνουν αποφάσεις - άγνωστο πού - και να τις παρουσιάζουν ως αποφάσεις των φοιτητών και των συλλόγων τους. Ενα ακόμα άκρως αποκαλυπτικό παράδειγμα για τα παραπάνω, είναι η ακολουθία των μεθοδεύσεων που οδήγησαν στην αναγγελία μιας ξεχωριστής κινητοποίησης για σήμερα στα Προπύλαια.

Στο μάζεμα του αυτοαποκαλούμενου «συντονιστικού» το περασμένο Σάββατο, η συζήτηση κατέληξε σε κάλεσμα για πανελλαδική κινητοποίηση σήμερα στο Λαγονήσι και για συγκέντρωση αύριο στην Αθήνα. Κατά περίεργο τρόπο όμως, αυτό το κάλεσμα αντιστράφηκε την επόμενη μέρα κατεβαίνοντας ως πρόταση για συζήτηση στις συντονιστικές επιτροπές κατάληψης, όπου κάποιες δυνάμεις (επικαλούμενες πάντα το «συντονιστικό» - μαγαζάκι τους) έλεγαν για πανελλαδική κινητοποίηση σήμερα στην Αθήνα και αύριο που ολοκληρώνεται η Σύνοδος του ΟΟΣΑ, κινητοποίηση στο Λαγονήσι!

Το ερώτημα είναι σε ποια γραφεία και για την εξυπηρέτηση ποιων συμφερόντων άλλαξαν το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων, που στο κάτω - κάτω οι ίδιοι είχαν προτείνει μέσα στο λεγόμενο «συντονιστικό». Ακόμα, ερωτηματικά προκαλεί το πώς διοχετεύεται αυτή η «μαγειρεμένη» αλλαγή του προγράμματος δράσης προς τα έξω: Μια μέρα μετά το μάζεμα του λεγόμενου «συντονιστικού», δηλαδή την Κυριακή 25/6 (και πριν καλά καλά συνεδριάσει οποιαδήποτε επιτροπή κατάληψης ή γενική συνέλευση), εμφανίζεται στο «in.gr» (ιστοσελίδα ενημέρωσης του οργανισμού Λαμπράκη) ότι οι φοιτητές πάνε την Τρίτη σε κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας και την Τετάρτη στο Λαγονήσι. Δηλαδή, άλλαξαν την απόφαση ερήμην των φοιτητών και το γνωστοποίησαν μέσω του ίντερνετ;!

Τώρα εξηγείται γιατί οι ίδιες δυνάμεις απέρριπταν μετά βδελυγμίας την πρόταση εννιά φοιτητικών συλλόγων για συντονιστικά που θα αποφασίζουν με ομοφωνία, στη βάση των αποφάσεων των γενικών συνελεύσεων και με εκπροσώπους που θα είναι εκλεγμένοι από τις συντονιστικές επιτροπές των συλλόγων... Την απέρριψαν, γιατί θέλουν ένα «συντονιστικό» - σφραγίδα, στο όνομα του οποίου θα πλασάρουν αποφάσεις που παίρνονται σε κάποια γραφεία! Την απέρριψαν, γιατί ο τυχοδιωκτισμός τους εκφράζεται σε όλο του μεγαλείο με την αντίληψη: ό,τι δεν μπορούμε να ελέγξουμε και να καπελώσουμε, δεν αποτελεί έκφραση του κινήματος και το απορρίπτουμε!


Γ. Σ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ