ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 18 Ιούνη 2006
Σελ. /24
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συναυλία Γιάννη Μαρκόπουλου στο Βύρωνα

«Τα τραγούδια μου», είναι ο τίτλος της συναυλίας, που θα δώσει ο Γιάννης Μαρκόπουλος, την Πέμπτη (22/6), στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βύρωνα. Αποτελεί μια ιστορική αναδρομή στο έργο του συνθέτη, από την αρχή της καριέρας του μέχρι σήμερα, που περιλαμβάνει αναφορές από το θεατρικό και κινηματογραφικό έργο του, από την κλασική και νεότερη συνθετική του δημιουργία. Η συναυλία αποτελεί μέρος των κινήσεων και πράξεων που έχει σχεδιάσει ο συνθέτης, με μια πλειάδα προσωπικοτήτων του πνεύματος και της τέχνης, προκειμένου να γίνει ουσιαστική παρέμβαση για τον επαναπροσδιορισμό της εικόνας και της ταυτότητας του πολιτισμού της χώρας μας.

Στο πλάι του θα βρίσκονται ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης και η Βασιλική Λαβίνα, ιστορικοί ερμηνευτές των έργων του, τους οποίους θα συνοδεύσει το φωνητικό και χορωδιακό σύνολο «Εν φωναίς». Θα συμμετέχουν επίσης: το συγκρότημα «Βωξ», η Φωτεινή Δάρρα, ο Μάριος Φραγκούλης, ο Λάκης Λαζόπουλος σε μια ανατρεπτική εμφάνιση, και - σε μία και μοναδική εμφάνιση στην Αθήνα - ο Δημήτρης Μητροπάνος. Τα εισιτήρια για τη συναυλία κοστίζουν 20 ευρώ. Προπωλούνται στα δισκοπωλεία «Metropolis», στα ταμεία του Δήμου Βύρωνα και στο περίπτερο του Δήμου στην πλατεία Συντάγματος.


Κυριακή 18/6
  • Δανάη Στρατηγοπούλου
    Δανάη Στρατηγοπούλου
    Ο Ρότζερ Γουότερς, ιδρυτικό μέλος των «Πινκ Φλόιντ», δίνει συναυλία, στο «Terra Vibe», στη Μαλακάσα. Παρουσιάζει κομμάτια του συγκροτήματος και από τη σόλο πορεία του, καθώς και για πρώτη φορά στην Ελλάδα το θρυλικό «Dark Side of the Moon», μέσα από ένα τρίωρο οπτικοακουστικό υπερθέαμα.
  • Την «Ανδρομάχη» του Ευριπίδη ανεβάζει ο Οργανισμός Ελληνικού Θεάτρου «Αιχμή», στις 9.30 μμ, στο Θέατρο Πέτρας, στην Πετρούπολη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαΐδη. Παίζουν: Φωτεινή Φιλοσόφου, Τάσος Ψαράς, Χρήστος Πάρλας κ.ά.
  • Στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων (Διογένους 1-3, Πλατεία Αέρηδων, Πλάκα) παρουσιάζεται ο νέος δίσκος του Νίκου Οικονομίδη «Αντικέρι». Ακολουθεί μουσική βραδιά με τραγούδια και σκοπούς από τις Κυκλάδες. Είσοδος ελεύθερη.
Δευτέρα 19/6
  • «Τέσσερις θεατρικοί μύθοι» είναι ο τίτλος της συναυλίας του Μουσικού Συνόλου «Μάνος Χατζιδάκις» στις 9.30 μμ, στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», με ερμηνευτές τον Μανώλη Λιδάκη και τον Αλκίνοο Ιωαννίδη. Ενορχήστρωση - επιμέλεια ορχήστρας Νίκος Κυπουργός.
  • Ρεσιτάλ βιολιού του Χρήστου Κολοβού, στις 9 μμ, στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου Αθηνών (Ρηγίλλης και Β. Γεωργίου B' 17-19). Συμπράττει ο πιανίστας Τίτος Γκουβέλης. Θ' ακουστούν έργα Σούμπερτ, Ντβόρακ, Φρανκ και Ντίνου Κωνσταντινίδη. Είσοδος ελεύθερη.
Τρίτη 20/6
  • Στο θέατρο Βράχων το χοροθέατρο «Ροές» παρουσιάζει την παράσταση, «Εν Τω Μηνι Αθυρ», σε χορογραφία, σκηνοθεσία, σύλληψη ιδέας Σοφίας Σπυράτου. Πρωτότυπη μουσική: Αλκίνοος Ιωαννίδης. Επιμέλεια κειμένων: Χρήστος Μπουλώτης. Κοστούμια, σκηνικά, αντικείμενα: Κ. Ζαμάνης. Χορεύουν οι: Ντανίλο Ζέκα, Δ. Φέρρας, Μ. Παππάς, Λ. Τσολάκη, Α. Γρίμμα κ.ά. Η μουσική εκτελείται ζωντανά από το Σύγχρονο Σύνολο των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων με μαέστρο τον Λ. Καλκάνη.
  • Θανάσης Παπακωνσταντίνου
    Θανάσης Παπακωνσταντίνου
    Δεκατρείς σύγχρονοι καλλιτέχνες συμμετέχουν στην έκθεση «Γειτονιές της Αθήνας, που φιλοξενείται στην γκαλερί «Αδάμ» (Ν. Βάμβα 5). Παρουσιάζονται έργα των: Αχιλ. Δρούγκα, Π. Ζουμπουλάκη, Χρ. Γκαλντέμη, Λ. Κακίση, Δ. Σεβαστάκη, Χρ. Σαρακατσιάνου, Κ. Μαρκόπουλου, Φ. Γρυπάρη κ.ά.
  • Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Νίκαιας, στις 8.30 μμ, στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας.
  • «Τραγούδια με χαμόγελο» από τον Γιάννη Λογοθέτη (ΛοΓό) και τους συνεργάτες του, από σήμερα και μέχρι τις 24/6 στο Θέατρο Αττικού Αλσους (περιφερειακός Γαλατσίου). Θα συμμετέχουν εκ περιτροπής οι Γιάννης Γιοκαρίνης, Παντελής Θαλασσινός, Βαγγέλης Γερμανός, Σάκης Μπουλάς, Ημισκούμπρια, Λάκης Παπαδόπουλος, Φοίβος Δεληβοριάς, Παντελής Αμπαζής, Μωυσής Ασέρ, Μαρία Κόλλια και αδερφοί Κατσάμπα. Είσοδος ελεύθερη.
Τετάρτη 21/6
  • Εγκαινιάστηκε στην «Κερκυραϊκή Πινακοθήκη» (Ι. Θεοτόκη 77), έκθεση χαρακτικής της Αριας Κομιανού. Παράλληλα, η μόνιμη έκθεση, περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής Κερκυραίων καλλιτεχνών (19ος αιώνας έως τις μέρες μας) από τη συλλογή του Μιχαήλ Αγγελου Βραδή.
  • Στην γκαλερί «Stavlos» (Ηρακλειδών 10, Θησείο), παρουσιάζεται έκθεση κεραμικής της Βασιλικής Χαρολίδη.
  • Στη Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς φιλοξενείται στις 9 μμ, συναυλία προχωρημένων σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας.
Πέμπτη 22/6
  • O Patricio Anabalon, από τους κορυφαίους ποιητές και τροβαδούρους της νεότερης γενιάς στη Χιλή, παρουσιάζει τραγούδια του και μελοποιημένα έργα Ελλήνων ποιητών, στις 8.30 μμ, στο Μουσείο Λαϊκών Οργάνων (Διογένους 1-3, Πλατεία Αέρηδων, Πλάκα). Είσοδος ελεύθερη.
Παρασκευή 23/6
  • Ρότζερ Γουότερς
    Ρότζερ Γουότερς
    Την προσωπικότητα και το έργο της Δανάης (Στρατηγοπούλου), την πολύτιμη προσφορά της στο ελληνικό τραγούδι, καθώς και στην ποίηση της Λατινικής Αμερικής, τιμούν το Μουσείο Λαϊκών Οργάνων και η πρεσβεία της Χιλής στην Ελλάδα, στην εκδήλωση που διοργανώνουν στις 8.30 μμ, στο Μουσείο (Διογένους 1-3, Πλατεία Αέρηδων, Πλάκα). Συμμετέχουν: Αρλέτα, Λήδα Χαλκιαδάκη, Patricio Anabalon. Είσοδος ελεύθερη.
  • Συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου στο Λυκαβηττό. Μαζί με την Μάρθα Φριντζήλα στο τραγούδι και με μια σπουδαία μουσική ομάδα ο τραγουδοποιός ξεδιπλώνει ένα πρόγραμμα τρίωρης διάρκειας, όπου ακούγονται τραγούδια από όλη τη δισκογραφία του.
Σάββατο 24/6
  • Στο θέατρο Λυκαβηττού πραγματοποιείται στις 9 μμ, η ετήσια συναυλία του Συλλόγου Οικογένειας Θεραπευτικού Προγράμματος «Παρέμβαση». Τραγουδούν: Φίλιππος Πλιάτσικας, Μανώλης Φάμελλος, «Οναρ», Ευσταθία, Θοδωρής Κοντάκος.
  • Στην αίθουσα τέχνης «Αστρολάβος artlife» (Ηροδότου 11), φιλοξενείται έκθεση με κατασκευές από πηλό του Μανούσου Χαλκιαδάκη και έργα μεικτής τεχνικής με πλεξιγκλάς της C. Loiret.

Ξυλογραφία της Αριας Κομιανού
Ξυλογραφία της Αριας Κομιανού

Εργο της Λουίζας Κακίση
Εργο της Λουίζας Κακίση


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ