ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2000
Σελ. /36
ΚΕΝΗ
Eπιλεκτική μνήμη

Συνεργασία ΔΑΠ - ΠΚΣ, και μάλιστα «αγαστή», ανακάλυψε η χτεσινή «Αυγή», με αφορμή την απόφαση του ΚΣ της ΕΣΕΕ να γίνουν οι σπουδαστικές εκλογές στις 22 Μάρτη.

Προφανώς, θα ήταν καλύτερα για το ΣΥΝ να μη γίνονταν καθόλου εκλογές, ή να αποφασίζονταν για το καλοκαίρι, πράγμα που και πάλι, θα οδηγούσε στη μη διεξαγωγή τους. Καταλαβαίνουμε απόλυτα, λοιπόν, την αγανάκτησή τους, μια και στα ΤΕΙ οι δυνάμεις τους καταγράφονται ανάγλυφα στις ...μηδέν (0) έδρες που έχουν στο ΚΣ της ΕΣΕΕ.

Η ανυπαρξία τους έχει σαν αποτέλεσμα και την πλήρη άγνοιά τους, ή καλύτερα την επιλεκτική τους μνήμη. Γιατί πώς αλλιώς να εξηγήσουμε την «παράδοση» που επικαλούνται ότι «θέλει οι εκλογές να διενεργούνται με συμφωνία όλων των παρατάξεων», και τον ισχυρισμό τους ότι αυτό φέτος «αγνοήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΣΕΕ»;

Για την ιστορία, αναφέρουμε ότι πέρσι, που ήταν και η τελευταία χρονιά της αντιπροσώπευσής τους στο ΚΣ της ΕΣΕΕ, είχαν καταψηφίσει την απόφαση για την ημερομηνία των εκλογών!

Σύμφωνο «σταθερότητας» και στην κατάρτιση

«Μαθήματα» Επαγγελματικής Κατάρτισης είναι αποφασισμένοι να δώσουν οι χώρες - μέλη της ΕΕ στους ...υποβαθμισμένους Νοτιοανατολικοευρωπαίους. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το ...ξενόγλωσσο διήμερο Συνέδριο, που διοργάνωσε ο Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, με τη συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Κατάρτισης, με θέμα: «Ο ρόλος της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στη διαδικασία ανοικοδόμησης της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».

Από ό,τι φάνηκε, αυτό που, κυρίως, απασχόλησε τους συνέδρους ήταν η διαδικασία, με την οποία θα επιβληθεί η πολιτική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και σε ό,τι αφορά την επαγγελματική κατάρτιση, βλέπε τις πολιτικές που θα ακολουθηθούν για τη διείσδυση των μονοπωλίων στην περιοχή. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ένα από τα υλικά του Συνεδρίου - στο οποίο συμμετείχαν εθνικοί εκπρόσωποι και εκπρόσωποι των παρατηρητηρίων κατάρτισης των χωρών της Βαλκανικής, της ΕΕ, του ΟΟΣΑ και της ΟΥΝΕΣΚΟ - ήταν το Σύμφωνο Σταθερότητας!

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, όλες οι παρεμβάσεις των συνέδρων έγιναν στα αγγλικά, χωρίς να υπάρχει διερμηνέας...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ