ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 1 Απρίλη 2006
Σελ. /32
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΗΝΕΣ
Συνέλευση; Κακό πράγμα!

Γεωλογικό Αθήνας: Οταν ο φοιτητικός σύλλογος είχε προγραμματίσει να κάνει γενική συνέλευση για να αποφασίσει τη συμμετοχή του στην προηγούμενη πανεργατική απεργία, «κάποιος» πήρε τηλέφωνο και είπε ότι στο κτίριο της σχολής έχει τοποθετηθεί βόμβα, ώστε να εκκενωθεί! Οταν ο φοιτητικός σύλλογος προγραμμάτισε γενική συνέλευση για να αποφασίσει τη συμμετοχή του στο χτεσινό φοιτητικό συλλαλητήριο, «κάποιος» επιστράτευσε τον πρόεδρο του Τμήματος να απειλήσει τους φοιτητές ότι θα χάσουν το εξάμηνο, να «τιμωρήσει» τους φοιτητές με απουσίες από τα εργαστήρια και να δηλώσει απέναντι στο αίτημα για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, ότι... έτσι κι αλλιώς οι φοιτητές έχουν να πληρώσουν, αφού χαλάνε εκατοντάδες ευρώ για διασκέδαση! Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, όπου «κάποιος» βάλτε ΔΑΠ, για να έχετε την πλήρη εικόνα.

Και όχι μόνο για τη ΔΑΠ

Γεωπονικό Αθήνας: Και εκεί υπάρχουν κάποιοι που σαμποτάρουν τη γενική συνέλευση του συλλόγου και ακούν στο όνομα ΕΑΑΚ. Αυτοί δε χρησιμοποιούν τηλεφωνικές ή καθηγητικές απειλές. Απλά μαζεύουν 60 ανθρώπους από μόνοι τους, βαφτίζουν τη σύναξη αυτή «γενική συνέλευση» και δεν αναγνωρίζουν τη γενική συνέλευση των 500 και πλέον φοιτητών που έγινε, επειδή υπερψήφισε το πλαίσιο της ΠΚΣ! Μόνο που το πιο πιθανό είναι μεθαύριο στις εκλογές, οι φοιτητές του Γεωπονικού να μην αναγνωρίσουν τη διασπαστική παρέα των ΕΑΑΚ...

ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Με παλμό και φαντασία!

Με μαχητικές κινητοποιήσεις, φοιτητές και σπουδαστές διατράνωσαν την εναντίωσή τους στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και το νέο νόμο πλαίσιο και σε πόλεις της Βορειοδυτικής Ελλάδας, προβάλλοντας παράλληλα το μονόδρομο της συνέχισης και έντασης των αγώνων της νεολαίας από κοινού με τους εργαζόμενους και ευρύτερα λαϊκά στρώματα, για τη διεκδίκηση πραγματικά Δημόσιας και Δωρεάν Ενιαίας Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Στα Γιάννενα, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα των Πανελλαδικών Συντονιστικών η σπουδάζουσα νεολαία ξεκίνησε από την Ακαδημία και με παλμό κι αγωνιστικότητα διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης απαιτώντας παιδεία που θα υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και όχι του κεφαλαίου.

Στην Κέρκυρα, οι φοιτητές με κατσαρόλες, πιάτα και πιρούνια συγκεντρώθηκαν έξω από την πρυτανεία του Ιονίου Πανεπιστημίου σε μια συμβολική αλλά και με νόημα κίνηση, ενάντια στην πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που δεν καλύπτει ακόμη και στοιχειώδεις ανάγκες των φοιτητών όπως η σίτιση.

Αντίστοιχα στο ΤΕΙ Αρτας έγινε κινητοποίηση στη Λέσχη όπου δόθηκε δωρεάν φαγητό στους φοιτητές, με εξαίρεση εκπροσώπους της ΔΑΠ οι οποίοι προθυμοποιήθηκαν να πληρώσουν... για να μη θιγούν τα συμφέροντα και τα κέρδη της «επιχείρησης» όπως ανέφεραν!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ