Αν δε μας πιστεύετε, παραθέτουμε αυτούσιο το σχετικό απόσπασμα της τοποθέτησής του: «Εγώ θα αντέστρεφα, μάλιστα, τη λογική κάποιων - διότι κάποιοι το κατηγορούν αυτό - ότι αυτό σημαίνει ιδιωτικοποίηση στο χώρο της Παιδείας. Είναι ευθύνη κοινωνική του ιδιωτικού κεφαλαίου να επενδύσει στην Παιδεία... Είναι μια κοινωνική ευθύνη, στην οποία δεν έχουν ανταποκριθεί οι Ελληνες επιχειρηματίες, σε σχέση με τους ομόλογούς τους σε άλλες χώρες και ιδιαίτερα στην Ευρώπη».
Τρέμετε κεφαλαιοκράτες... Ο Γ. Παπανδρέου θα σας ...υποχρεώσει να ανταποκριθείτε στην κοινωνική σας ευθύνη και να φτιάξετε ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Αφού, βέβαια, τροποποιήσει πρώτα το Σύνταγμα, μαζί με τη ΝΔ..!
Μαθήματα αφομοίωσης και αποτελεσματικής εφαρμογής των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης παραδόθηκαν τις προάλλες στους αιρετούς της χώρας, στο πλαίσιο διημερίδας του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.
Η θεματολογία της διημερίδας αρκεί για να καταδείξει ποιος ρόλος επιφυλάσσεται για τους δήμους. Απ' τη μια, να αποτελέσουν ένα βασικό μοχλό προώθησης των αντιλαϊκών επιλογών κι απ' την άλλη να καλλιεργούν και να συντηρούν την «κοινωνική συνοχή», δηλαδή να «χωνεύουν» και να καταπνίγουν τις λαϊκές αντιδράσεις. Χαρακτηριστικά, οι αιρετοί δασκαλεύτηκαν πώς θα αξιοποιήσουν τα ευρωπαϊκά προγράμματα εξαγοράς των συνειδήσεων, πώς θα προωθήσουν πολιτικές απασχόλησης που καταστρατηγούν εργασιακά δικαιώματα, πώς θα αποκτήσουν δήθεν αυτονομία μέσα από την επιβολή φόρων κλπ.
Ισως θα πρέπει και οι ίδιοι οι δημότες να δώσουν ένα μάθημα στους αιρετούς που ασπάζονται πολιτικές σε βάρος τους. Οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του επόμενου Οκτώβρη είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία.
Οταν πριν από μερικά χρόνια, σε εκπομπή του, δημοσιοποίησε καταγγελία θύματος τροχαίου που ισχυριζόταν ότι ο βουλευτής του ΚΚΕ Π. Κοσιώνης τον εγκατέλειψε μετά από ατύχημα στη λεωφόρο Κηφισίας, ο δημοσιογράφος Μ. Τριανταφυλλόπουλος νόμισε πως χτύπησε «φλέβα χρυσού». Το ψέμα, όμως, έχει κοντά ποδάρια και γρήγορα το καρπούζι αποδείχτηκε «μάπα».
Το βράδυ της προχτεσινής Κυριακής, το έργο ξαναπαίχτηκε με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Αυτή τη φορά, το θύμα του τροχαίου βρέθηκε στην εκπομπή του Μ. Τριανταφυλλόπουλου για άλλο λόγο και ...«παρεμπιπτόντως» έφερε μαζί του όλη τη σχετική με το ατύχημα δικογραφία, αναμασώντας ξανά την ίδια ιστορία περί «εγκατάλειψής» του από τον Π. Κοσιώνη μετά το ατύχημα. Για δεύτερη φορά, οι παρεμβάσεις στελεχών του ΚΚΕ και του ίδιου του Π. Κοσιώνη, ακόμα και του πρώην προέδρου της Βουλής Απ. Κακλαμάνη, έκαναν φύλλο και φτερό τη φτηνή κατηγορία. Τα γεγονότα, άλλωστε, ήταν γνωστά στον δημοσιογράφο από την πρώτη του εκπομπή. Ο ίδιος, όμως, έκανε πως δε θυμόταν τίποτα, προφανώς από την πρεμούρα του να πείσει - για λόγους που δεν είναι του παρόντος - ότι «κακοί» υπάρχουν σε όλα τα κόμματα.
Ουδεμία έκπληξη θα μας προκαλέσει αν σε μια διετία δούμε ξανά το ίδιο θύμα, στην εκπομπή του ίδιου δημοσιογράφου να καταγγέλλει ...παρεμπιπτόντως ξανά την «εγκατάλειψή» του από τον Π. Κοσιώνη. Από «ρεζέρβες», άλλωστε, έχει πήξει ο κόσμος...
Αναβολή της υιοθέτησης του ευρώ, για αργότερα από την προβλεπόμενη ημερομηνία - 1 Γενάρη 2008 - υποστηρίζει η πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων, σύμφωνα με έρευνα, την οποία διεξήγαγε το Κέντρο Ερευνών του «Cyprus College» για λογαριασμό της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.
Η έρευνα, η οποία έγινε σε δείγμα 847 ατόμων από 21 μέχρι 65 χρόνων, έδειξε ότι το 26% των ερωτηθέντων τάχθηκε υπέρ της υιοθέτησης του ευρώ την 1η Γενάρη 2008, το 59% υπέρ της υιοθέτησης του ευρώ αργότερα από την 1η Γενάρη 2008, ενώ το 15% δήλωσε ότι δε γνωρίζει ή δεν απαντά. Η έρευνα διαπιστώνει ότι ακόμη και ανάμεσα στα πιο μορφωμένα στρώματα του πληθυσμού αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πλειοψηφία υπέρ της σύντομης εισαγωγής του ευρώ.
Και να σκεφθείτε ότι βρισκόμαστε ακόμη στο Γενάρη του 2006, ενώ ο κυπριακός λαός δεν έχει ουσιαστικά γευτεί ακόμη τις συνέπειες της πρόσφατης ένταξης της χώρας του στην ευρωένωση.