ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 22 Γενάρη 2006
Σελ. /24
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Με κοινή άποψη και αισθητική

Ο Παντελής Θαλασσινός, για όλες τις Τρίτες και Τετάρτες του Γενάρη, «συγκατοικεί» μελωδικά με τον πρώην «Λαθρεπιβάτη» και συνεργάτη του Γιάννη Νικολάου, στη «Χ-ΕΔΡΑ» (Ελ. Βενιζέλου 235, Ν. Σμύρνη, τηλ. 210 9849101). Ο γνωστός τραγουδοποιός ανανεώνει το ραντεβού με τους φίλους του, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα με αγαπημένα τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, αλλά και νέα από την πρόσφατη δισκογραφική του δουλιά, με τίτλο «Οι άγγελοι του Ερωτα». Δεκατέσσερα χρόνια μετά την κοινή απόφαση του συγκροτήματος «Λαθρεπιβάτες» να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους, ο Παντελής Θαλασσινός συναντά τον Γιάννη Νικολάου επί σκηνής, αλλά και ως συνθέτη των τραγουδιών του νέου του δίσκου. Ενός άλμπουμ με δεκατρία τραγούδια, σε μουσική Γ. Νικολάου και στίχους Κώστα Φασουλά, Βαγγέλη Βελώνια, Λένας Παππά, Alice Tori, Μιχάλη Χουρδάκη - Νίσπιτα και του ίδιου του συνθέτη. Ερμηνευτής που έχει το χάρισμα να ακουμπά τις πιο ευαίσθητες χορδές της ψυχής, ο Π. Θαλασσινός προσφέρει ένα ακόμα ελκυστικό «ταξίδι».

Οι δύο καλλιτέχνες παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με κοινό και μουσικούς να γίνονται ένα, ερμηνεύοντας τραγούδια που εντάσσονται στην κοινή τους αισθητική και άποψη, πέρα από προκατασκευασμένες συνταγές, καθώς και τραγούδια από την εποχή των «Λαθρεπιβατών». Παίζουν οι μουσικοί: Πάρις Περισυνάκης (λύρα, κιθάρα, μπουζούκι, λαούτο), Τάσος Ζαφειρίου (κιθάρα, τζουρά), Δημήτρης Εμμανουήλ (κρουστά) και Μίμης Ντούτσουλης (μπάσο).


Κυριακή 22/1
  • Βανέσα Μέι
    Βανέσα Μέι
    Αφιερωμένη στη λογοτέχνιδα Γαλάτεια Καζαντζάκη είναι η εκδήλωση που διοργανώνει (5.30 μ.μ.) η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας στο ξενοδοχείο «Athens Imperial» (Αχιλλέως και Μ. Αλεξάνδρου, πλατεία Καραϊσκάκη). Συμμετέχουν οι: Εφη Θανοπούλου, Ελένη Λαζαράκη, Αννα Μουζάκη, Τάσος Καρακατσάνης, Σύλβια Καπερνάρου και Βασιλεία Παπαρήγα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα κοπεί η πρωτοχρονιάτικη πίτα της ΟΓΕ.
Δευτέρα 23/1
  • Πρεμιέρα στο «Θέατρο Τέχνης - Κ. Κουν» της Φρυνίχου του έργου «Υπηρέτης δύο αφεντάδων» του Γκολντόνι σε σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαΐτη, που θα παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη. Παίζουν: Φ. Μακρής, Π. Μηλίτση, Δ. Φίλιππας, Κ. Φιορέτος, κ.ά.
  • Εγκαινιάζεται στους εκθεσιακούς χώρους του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (Κωλέττη 14, Εξάρχεια), η έκθεση «Εικόνα - Χώρος - Δράση», στην οποία συμμετέχουν 43 νέοι καλλιτέχνες με 80 έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής και βίντεο. Παράλληλα με την έκθεση, έχει τυπωθεί έγχρωμος κατάλογος σε 500 αντίτυπα (αριθμημένα) με τις υπογραφές των καλλιτεχνών που συμμετέχουν.
  • Ο Σωκράτης Μάλαμας ξεκινά τις εμφανίσεις του (για έξι βραδιές, κάθε Δευτέρα και Τρίτη), στο «Σταυρό του Νότου» (Φραντζή και Θαρύπου 35-37, Ν. Κόσμος - τηλ. 210 92 26975).
  • Η Αναστασία Μουτσάτσου και οι «Παρά Θίν' Αλός» συνεχίζουν τις εμφανίσεις τους, κάθε Δευτέρα, στην «X ΕΔΡΑ».
Τρίτη 24/1
  • Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΡΤ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το Ετος Μότσαρτ, πραγματοποιούν συναυλία, στις 8.30μμ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Συμμετέχουν οι σολίστες: Σόνια Θεοδωρίδου, Γιάννης Γιαννίσης, Αννα Φιλανδριανού, Μιχάλης Δημητρακάκος.
  • Μουσικές Τρίτες και πάλι στο «Τριανόν» από την Ορχήστρα των Χρωμάτων μ' ένα πρόγραμμα που εστιάζεται στον έρωτα ως πηγή έμπνευσης τόσο της μουσικής όσο και του κινηματογράφου. Η αρχή γίνεται σήμερα με το μουσικό μέρος: «Ρωμαίος και Ιουλιέτα x 2» (Τσαϊκόφσκι: «Οβερτούρα Φαντασία» και Μπερλιόζ: «Ερωτική Σκηνή») και την ταινία «In the mood for love» του Wong Kar Wai.
  • Μαγική Ομάδα της Σαγκάης
    Μαγική Ομάδα της Σαγκάης
    Ο Λίνος Κόκοτος παρουσιάζει μια ανθολογία της δουλιάς του, στο «Μπαράκι του Βασίλη» (Διδότου 3, Κολωνάκι).
  • Εργα ζωγραφικής και γλυπτικής παρουσιάζει ο Κώστας Αργύρης στην γκαλερί «Χρυσόθεμις» (25ης Μαρτίου 20, Χαλάνδρι). Πρόκειται για 25 ζωγραφικά έργα (λάδια και ακουαρέλες) και πέντε δημιουργίες γλυπτικής.
Τετάρτη 25/1
  • Στο «Συρμό» (Κολωνού και Οδυσσέως 14, πλ. Καραϊσκάκη, τηλ. 210 5203661) ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και ο Νίκος Τάγκας παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στον Τσιτσάνη. Μαζί τους η Ανθούλα Μίχου.
Πέμπτη 26/1
  • H διάσημη κινέζικη ομάδα «Shanghai Magic Troupe», που ακροβατεί στα όρια του απίθανου, ξεκινά τις εμφανίσεις της στο «Γυάλινο Μουσικό θέατρο» (Συγγρού 143, Ν. Σμύρνη, τηλ. 210 9315600.
  • «Ενόργανο Θέατρο» τιτλοφορείται η συναυλία της Ενωσης Ελλήνων Μουσουργών, στις 8.30 μ.μ., στο αμφιθέατρο του «Γκαίτε» (Ομήρου 14-16). Το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής, σε μουσική διεύθυνση Ιάκωβου Κονιτόπουλου, παρουσιάζει έργα των Mauricio Kagel, John Cage, Luciano Berio, Παναγιώτη Κόκορα, Σταμάτη Αθανάσουλα και Αλέξανδρου Μούζα. Είσοδος ελεύθερη.
  • «Πλωτές δεξαμενές» είναι ο τίτλος της έκθεσης έργων του Μίλτου Γκολέμα, που εγκαινιάζεται (8μ.μ.) στην γκαλερί «Ζουμπουλάκη» (πλατεία Κολωνακίου 20).
  • «Υπηρέτης δύο αφεντάδων» στο Θέατρο Τέχνης
    «Υπηρέτης δύο αφεντάδων» στο Θέατρο Τέχνης
    Τελευταίο τριήμερο παραστάσεων των «Mode Plagal», Μάρθας Φριτζήλα και «Walter Testa» στο «Σταυρό του Νότου». Μαζί τους ο Αργύρης Μπακιρτζής.
Παρασκευή 27/1
  • Το ηλεκτρικό βιολί της Βανέσα Μέι δεσπόζει στη συναυλία που θα δώσει η διάσημη βιολονίστα, στις 9μμ, στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ, με τη συνοδεία μίας ροκ μπάντας έξι μουσικών, αλλά και της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων.
  • Ο Γιάννης Κούτρας εμφανίζεται σήμερα και αύριο στη μουσική σκηνή «Δίπλα στο Ποτάμι» (Λάμπρου Κατσώνη 189, Αγ. Ανάργυροι, τηλ: 210 2610.444). Μαζί του στο τραγούδι η Ελεονόρα Ζουγανέλη και ο Χρήστος Βογιατζής.
  • «Στάση Μεταξουργείο» στο «Συρμό» όπου συνεχίζουν τις εμφανίσεις τους, κάθε Παρασκευή και Σάββατο, οι Σ. Λεονάρδου, Γ. Περαντάκος, Μ. Ιακώβου και «Αργοναύτες».
  • Ο Γιάννης Γλέζος τραγουδάει συνθέσεις του πάνω σε ελληνική και ξένη ποίηση, κάθε Παρασκευή και Σάββατο (11μμ), στο «Δίαυλο» (Δράκου 9, Κουκάκι, τηλ. 210 9248737).
Σάββατο 28/1
  • Συνεχίζεται στην γκαλερί «Καλφαγιάν» (Προξ. Κορομηλά 43, Θεσσαλονίκη), η έκθεση έργων του Μάριου Σπηλιόπουλου. Τίτλος της: «Μέρες Θεσσαλονίκης Νο 1».


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ