ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 20 Νοέμβρη 2005
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Τάσος Τσαβδαρίδης
Τάσος Τσαβδαρίδης
Φωτ.

Στη μνήμη του κομμουνιστή συνδικαλιστή, προέδρου για πολλά χρόνια του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας και προέδρου της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας από το 1991 έως το 1993 ΝΙΚΟΥ ΣΚΑΡΤΣΙΑΡΗ, ένας φίλος του προσφέρει 1.000 ευρώ στη ΝΕ Αχαΐας για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Ο Απόστολος και η Παναγιώτα Χονδρογιάννη προσφέρουν ως πρώτη δόση 1.000 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Γρεβενών, στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και μαχητών του ΔΣΕ: ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΖΑΜΑΝΑΚΟΥ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΝΤΑΓΚΟΥΜΑ, ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΣΙΟΥΛΑ, ΒΑΣΙΛΗ ΜΙΧΟΥ από το χωριό Φιλιππαίοι. Και από το Μεσολούρι: Κ. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ, ΔΗΜ. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ (Ντέρου), ΔΗΜ. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ (φωτογραφία), ΔΗΜ. ΧΑΤΖΗ, Α. και ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΔΗΜΟΥ, ΑΝΔΡΕΑ ΜΠΙΤΗ, ΧΡΗΣΤΟΥ και ΑΘΑΝ. ΜΥΛΩΝΑ, ΖΗΣΗ ΛΕΤΣΙΟΥ, Θ. ΓΑΚΗ, ΣΩΤ. ΚΑΝΙΑ, ΑΘ. και ΑΧΙΛΛΕΑ ΛΑΤΣΟΥ, ΜΙΧ. ΛΙΑΚΟΥ, ΑΛΕΞ. ΤΣΑΚΑΝΙΚΑ, ΣΟΥΛΤΑΝΑΣ ΠΑΣΙΑ, ΧΑΡ. ΤΣΙΟΥΒΑΡΑ, ΧΡ. ΜΠΑΡΛΑΓΙΑΝΝΗ, ΑΡ. ΜΠΙΤΗ, ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΑΤΖΙΟΥ, ΑΘΑΝ. ΖΑΨΑΛΗ, ΑΘΑΝ. ΜΥΛΩΝΑ, Θ. ΠΑΠΑΘΩΜΑ και ΘΩΜΑ ΤΣΙΟΥΒΑΡΑ, οπαδού του ΚΚΕ, καθώς επίσης στη μνήμη του φίλου τους ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΑΤΣΙΩΡΑ, κομμουνιστή από τη Θεσσαλονίκη, ΑΠ. ΓΚΟΝΖΙΠΟΥΛΙΟΥ και Γ. ΤΖΕΡΗ.

* * *

Φωτ.

Σήμερα 20 Νοέμβρη, συμπληρώνονται 2 χρόνια από τον ξαφνικό θάνατο του ΘΑΝΑΣΗ ΒΟΡΡΗ. Υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ στο νομό Βοιωτίας. Ηταν μέλος της ΝΕ και του ΝΓ με έντονη δράση και παρουσία, ιδιαίτερα στην περιοχή Δίστομου, Ασπρων Σπιτιών, Αντίκυρας. Ηταν ανήσυχος και ιδιαίτερα ευαίσθητος με τη νεολαία. Ανέπτυξε δράση μέσα από μαζικούς φορείς και συλλόγους της περιοχής για τη δρομολόγηση των λύσεων, μέσα από τη συλλογική πάλη.

Λεωνίδας Κουκής
Λεωνίδας Κουκής
Στη μνήμη του, η κόρη του προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 220 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Πέρασε ένας χρόνος χωρίς τον κομμουνιστή και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΛΛΙΟ. Η πορεία του στη ζωή και η αισιόδοξη σκέψη του θα καθοδηγούν για πάντα τη ζωή μας.

Στη μνήμη του, η σύζυγος, τα παιδιά και τα εγγόνια του προσφέρουν 30 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΖΗΚΟΥ, κομμουνιστή, αγωνιστή, συνδρομητή του «Ρ», ο γιος του Παύλος Ζήκος προσφέρει 300 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ του «Ρ», για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του φίλου και συντρόφου ΣΤΑΘΗ ΚΑΡΤΣΩΝΑ, ο Κώστας Λεβεντίδης προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ανω Ιλισίων.

  • Επίσης στη μνήμη του Στάθη Κάρτσωνα, ο Νίκος Σταμούλης προσφέρει 20 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ανω Ιλισίων.

* * *

Φωτ.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χριστού - Ραχών Ικαρίας προσφέρει 250 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» ως ένδειξη ευγνωμοσύνης στον συγχωριανό τους ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΟΥΚΗ, βετεράνο κομμουνιστή και τακτικό αναγνώστη του «Ριζοσπάστη» για τη δωρεά προς το Σύλλογο του «Νερόμυλου των Σπανέδων», ενός πολύ αξιόλογου μνημείου της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ικαρίας.

* * *

Σήμερα 20 Νοέμβρη συμπληρώνονται 7 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μου συντρόφου ΒΑΣΙΛΗ ΧΡΗΣΤΟΥ.

Στη μνήμη του, προσφέρω 250 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Η γυναίκα του Φωτούλα

* * *

Φωτ.

Δυόμισι χρόνια συμπληρώνονται από το θάνατο της πολυαγαπημένης μας συντρόφου και μητέρας ΣΤΥΛΙΑΝΗΣ Γεωργαρού - ΜΑΜΜΩΝΑ, η οποία με σεβασμό και αφοσίωση έως το τέλος της ζωής της υπερασπίστηκε τα ιδανικά του Κόμματός μας, του ΚΚΕ.

Παναγιώτα Σεφεριάδου
Παναγιώτα Σεφεριάδου
Στη μνήμη της προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Κάτω Αιγάλεω, 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Ο σύζυγος Σπύρος

Ο γιος Αλέξανδρος

* * *

Φωτ.

Στις 29 του περασμένου Οκτώβρη έκλεισαν 8 χρόνια από το «χαμό» του αγωνιστή ΤΑΣΟΥ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗ, ο οποίος επί τέσσερες δεκαετίες υπήρξε αταλάντευτο μέλος του ΚΚΕ. Εφηβος οργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη στο ΚΚΕ στη δεκαετία του '50. Το 1964 μετανάστευσε στη Γερμανία. Εκεί δραστηριοποιήθηκε ως μέλος της ΚΟ Γερμανίας και παράλληλα, πάνω από 27 χρόνια, αγωνιζόταν από τις γραμμές του μεταναστευτικού κινήματος.

Οταν επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, συνδέθηκε και πάλι με την ΚΟ Θεσσαλονίκης. Παρέμεινε πάντα ακλόνητος στα ιδανικά του ΚΚΕ και με αυτά τα ιδανικά διαπαιδαγώγησε και την οικογένειά του.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει 150 ευρώ στην ΚΟ Θεσσαλονίκης για την οικονομική εξόρμηση.

* * *

Στη μνήμη του συζύγου μου ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΣΑΚΝΗ, προσφέρω 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Νέας Σμύρνης.

Μαρία Τσάκνη

* * *

Στη μνήμη της ΜΑΡΙΑΣ ΝΟΜΙΚΟΥ, η οποία «έφυγε» από κοντά μας στις 19 Οκτώβρη 2005, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 20 ευρώ, μέσω ΚΟΒ «Γ. Χαλκίδη» Αμπελόκηπων Θεσσαλονίκης.

Μιχάλης Νομικός - Φωφώ Παπαπαναγιώτου - Νομικού

Δημήτρης Κωνσταντινέας
Δημήτρης Κωνσταντινέας
* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της γυναίκας μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΣΕΦΕΡΙΑΔΟΥ και των γονιών μου ΣΤΕΛΛΑΣ καΙ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΕΦΕΡΙΑΔΗ, προσφέρω, μέσω της ΚΟΒ «Αλυσίδας», 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Βασίλης Σεφεριάδης

* * *

Φωτ.

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ, μέλος του ΚΚΕ και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, πιάστηκε μετά την Απελευθέρωση και εξορίστηκε.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Ελένη και τα παιδιά του Σταύρος και Αλέκος πρόσφεραν, μέσω ΚΟΒ Νέας Κρήνης, 30 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

* * *

Φωτ.

Ο σύζυγός μου ΦΡΑΓΓΗΣ ΦΡΑΓΓΗΣ από τα παλαιά μέλη του ΚΚΕ, για τη δράση και τις προοδευτικές ιδέες του, εξορίστηκε στον Αϊ - Στράτη.

Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ ΟΤΑ Συκεών Θεσσαλονίκης.

Σοφία Φράγγη

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου συζύγου μου και πατέρα ΓΡΗΓΟΡΗ ΔΕΦΑΡΑΝΑ, ο οποίος έως το τέλος της ζωής του αγωνιζόταν για τα ιδανικά του ΚΚΕ και της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρουμε 150 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Ληξουρίου.

Η σύζυγος: Αγγελική

Τα παιδιά: Γιώργος, Ευθαλία και Τζέκος

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου μας ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΒΑΗ (Αχιλλέα Πετρίτη) από τη Ζίτσα Ιωαννίνων, παλαίμαχου αγωνιστή του προοδευτικού κινήματος, αξιωματικού του πολέμου '40-'41, του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, ανώτερου στελέχους του ΚΚΕ, του αξέχαστου Δάσκαλου, κομμουνιστή, καθοδηγητή και Ανθρώπου, πολύ γνωστού και αγαπητού στην Ηπειρο.

Νίκος Σκαρτσιάρης
Νίκος Σκαρτσιάρης
Και στη μνήμη της πιστής συντρόφισσάς του στη ζωή και στον αγώνα ΛΙΤΣΑΣ ΒΑΗ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, η οποία έμεινε πιστή στο κόμμα μας έως την τελευταία πνοή της, προσφέρω 150 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου - Πατησίων.

Μαρία Ράπτη

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 18 χρόνια από το θάνατο της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ, η οποία μετά την Απελευθέρωση βασανίστηκε, φυλακίστηκε και εξορίστηκε.

Στη μνήμη της, ο άντρας της Νίκος Ηλιόπουλος και τα παιδιά της προσφέρουν 30 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Γαλατσίου.

* * *

Φωτ.

Στις 19 Νοέμβρη συμπληρώθηκαν 15 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΝΙΚΟΣ Χρήστου ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ. Γεννήθηκε το 1905 στο χωριό Κυψέλη (Χόσεψη) Αρτας. Ελαβε μέρος στον πόλεμο του '40-'41 και πιάστηκε αιχμάλωτος από τους Γερμανούς.

Στην Κατοχή εντάχθηκε στην Εθνική Αντίσταση - ΕΑΜ - ΕΛΑΣ.

Μετά την Απελευθέρωση, πέρασε στην παρανομία, πιάστηκε για την πατριωτική δράση του και εξορίστηκε στα Κύθηρα, στη Λήμνο για να καταλήξει στο Μακρονήσι.

Παρά τις διώξεις, τις ταλαιπωρίες και το γεγονός ότι είχε μεγάλη οικογένεια (πέντε παιδιά), ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για εθνική ανεξαρτησία, κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατία και ειρήνη.

Εμεινε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ έως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του και αντί για μνημόσυνο, προσφέρουμε 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Ο γιος του Χρήστος

Ο εγγονός του Νίκος Χρήστου Πουρνάρας

* * *

φΩΤ.

Συμπληρώνονται 5 χρόνια και 2 μήνες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αξέχαστος και πολυαγαπημένος σύζυγος και πατέρας ΓΙΩΡΓΗΣ ΖΩΪΔΗΣ, ο παλαίμαχος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Καθηγητής, φιλόλογος, ιστορικός και συγγραφέας, μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών. Ως ιστορικός και φιλόλογος είχε μια πλούσια προσφορά και έργο στην υπηρεσία του λαϊκού κινήματος.

Ανδρέας Μεσσάρης
Ανδρέας Μεσσάρης
Υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ, για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκε έως το τέλος της ζωής του.

Η ζωή, η δράση του και το πλούσιο έργο του είναι φωτεινό παράδειγμα για όσους αγωνίζονται για τα πανανθρώπινα ιδανικά, την ειρήνη και το σοσιαλισμό.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του, προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νέας Φιλαδέλφειας, 200 ευρώ.

Η σύζυγός του Ευανθία

Η κόρη του Ευθαλία

* * *

Φωτ.

Στις 21 Σεπτέμβρη 2005 «έφυγε» από τη ζωή η ΛΟΥΚΙΑ ΓΑΪΤΑΝΙΔΟΥ από την Παναγιά Θάσου.

Στη μνήμη της, ο ανιψιός της Γιώργος Βαλσαμάς προσφέρει 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», μέσω ΝΕ Καβάλας.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΙΟΥ, κομμουνιστή συνδικαλιστή, καπνεργάτη, ο γιος του Γιώργος προσφέρει 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ ΕΒΕ Καβάλας.

* * *

Φωτ.

Στις 18 Δεκέμβρη συμπληρώνονται 2 χρόνια από το θάνατο του ΛΟΥΚΑ ΣΩΤΗΡΙΟΥ, μέλους του ΚΚΕ. Εφηβος εντάχθηκε στις γραμμές του ΚΚΕ, όπου παρέμεινε έως το τέλος της ζωής του. Αγωνίστηκε, πιάστηκε στην αρχή καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλακή και τρεις φορές σε θάνατο από έκτακτο Στρατοδικείο.

Στη μνήμη του, η σύζυγος του Μαρία προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 200 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ ΕΒΕ Καβάλας.

* * *

Φωτ. 2

Πέρασαν 15 χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας μου ΣΤΕΦΑΝΟΣ Αθανασίου ΓΚΑΝΑΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ. Γεννήθηκε το 1926 στην Πύλη Τρικάλων και μεγάλωσε στην Αγία Μαρίνα Βέροιας. Από το 1939 εργαζόταν ως εργάτης γης.

ΕΠΟΝίτης στην Κατοχή και μέλος του ΚΚΕ, από το 1944, κατατάχτηκε στο 16ο Σύνταγμα Πεζικού του ΕΛΑΣ στη Βέροια. Ελαβε μέρος στις μάχες Βέροιας - Νάουσας - Εδεσσας - Σκύδρας Κρύας Βρύσης.

Πολυχρόνης Βάης
Πολυχρόνης Βάης
Μετά την Απελευθέρωση κυνηγήθηκε από τους τρομοκράτες του Μπουραντά και διέφυγε στο ΔΣΕ.

Πολιτικός πρόσφυγας στην Τσεχοσλοβακία, όπου δούλεψε ως εργάτης σε διάφορα εργοστάσια.

Επαναπατρίστηκε το 1989 και ζούσε στη Βέροια.

Εως το τέλος της ζωής του παρέμεινε πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Πέρασαν επίσης 5 χρόνια από τότε που «έφυγε» η μητέρα μου ΕΥΘΥΜΙΑ Βακοπούλου - ΓΚΑΝΑ, η οποία γεννήθηκε το 1931 στο Βράχο Καστοριάς. Ακολούθησε το δρόμο του συζύγου της ως πιστή συντρόφισσά του στη ζωή και στους ταξικούς αγώνες.

Στη μνήμη τους προσφέρω 70 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Χριστίνα Γκανά

* * *

Φωτ.

Πρόσφατα «έφυγε» από τη ζωή ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΚΑΛΟΣ, οπαδός του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, πρόσφεραν για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ: Ο αδελφός του Μπίλιος 20 ευρώ, η γυναίκα του Φωτεινή 50 ευρώ και η κόρη του Μαρία, η κουνιάδα του Χριστίνα και ο εγγονός του Δημήτρης από 10 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στις 14 Σεπτέμβρη συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΚΑΝΟΣ. Γεννήθηκε στην Τασκένδη το 1957. «Εφυγε» πολύ νωρίς από κοντά μας. Τον αγαπούσαμε όλη η οικογένεια, όπως και όσοι τον γνώρισαν.

Στη μνήμη του προσφέρουμε: Η γυναίκα του και η κόρη του Γεωργία, η αδελφή του και τα ανίψια του 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νέας Ιωνίας Βόλου.

Αθανασία Ηλιοπούλου
Αθανασία Ηλιοπούλου
* * *

Φωτ.

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΑΝΔΡΕΑ και ΣΠΥΡΟΥ ΜΕΣΣΑΡΗ, των οποίων η ζωή ήταν παράλληλη με τη ζωή του ΚΚΕ, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 80 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αιγάλεω, με την ευχή να ευοδωθούν οι στόχοι του Κόμματος.

Η σύζυγος του Ανδρέα Μεσσάρη

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη των γονιών μου ΚΥΡΙΑΚΗΣ και ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και των λαϊκών αγώνων, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Χολαργού.

Φωτεινή Παπαγιάννη

* * *

Εκλεισε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο βετεράνος της Εθνικής Αντίστασης ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ, μέλος του ΚΚΕ. Εφηβος εντάχθηκε στην ΟΚΝΕ και αργότερα πέρασε στο ΚΚΕ. Για τη δράση του πιάστηκε και κρατήθηκε στη φυλακές των Βούρλων και της Αίγινας. Αλλά ποτέ, παρά τις διώξεις και τις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετώπισε, δεν το έβαλε «κάτω». Ηταν ανοιχτό μυαλό, με σημαντική αυτομόρφωση και ανεξάντλητο καλλιτεχνικό ταλέντο.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 150 ευρώ.

Τα παιδιά του: Μαρία και Τάσος Καρακατσάνης

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του γιου μας ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΝΤΖΙΛΩΝΗ, των γωνιών μας ΕΥΑΝΘΙΑΣ και ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΣΙΝΤΖΙΛΩΝΗ, των αδελφών μας ΑΓΟΡΙΤΣΑΣ και ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΛΥΒΑ και της ΑΣΠΑΣΙΑΣ και του ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Δημοσιογράφων Αστικού Τύπου, 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Γιώργης Ζωϊδης
Γιώργης Ζωϊδης
Χρήστος και Γλυκερία Τσιντζιλώνη

* * *

Φωτ. 7

Στις 5 Νοέμβρη συμπληρώθηκαν 6 μήνες από το θάνατο του αγαπημένου συζύγου μου ΧΡΗΣΤΟΥ Ιωάννη ΚΟΥΣΙΩΡΑ. Γεννήθηκε στο χωριό Διασελάκι Δεσκάτης το 1933. Δεκαπέντε χρόνων κατατάχτηκε στο ΔΣΕ και από το φθινόπωρο του 1949 κατέφυγε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη. Εκεί τελείωσε Τεχνική Σχολή και εργάστηκε στις οικοδομές. Δημιούργησε οικογένεια, επαναπατρίστηκε το 1976 και ζούσε με την οικογένειά του στη Λάρισα. Εμεινε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ έως το τέλος της ζωής του.

Ο αδελφός μου ΚΩΣΤΑΣ Νικ. ΚΑΤΣΗΣ από την Ανω Κτημένη Καρδίτσας, αντάρτης του ΕΛΑΣ, σκοτώθηκε το 1944 σε ηλικία 22 χρόνων στη Μακρυράχη Λαμίας, με την οπισθοχώρηση των Γερμανών.

Το 1955 πέθανε η μητέρα μου ΖΩΗ Νικ. ΚΑΤΣΗ από Ανω Κτημένη, στην Κατοχή ήταν αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης.

Στις 3 Μάρτη 1987 πέθανε σε ηλικία 95 χρόνων, ο πατέρας μου ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΣΗΣ. Παρά τις φυλακές και τις εξορίες που πέρασε, δεν αποκήρυξε τα ιδανικά και τα πέντε παιδιά του, που ήταν μαχητές του ΔΣΕ. Ηταν μέλος του ΚΚΕ από το 1942 και στην Κατοχή πρόεδρος του Λαϊκού Δικαστηρίου στο χωριό του.

Στις 17 Φλεβάρη 1992 πέθανε η πεθερά μου ΔΑΦΝΗ Ιωάν. ΚΟΥΣΙΩΡΗ.

Στις 31 Δεκέμβρη 1994 πέθανε ο πεθερός μου ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΣΙΩΡΑΣ από το Διασελάκι, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος επέστρεψε από την εξορία με σπασμένα πλευρά και υπέφερε έως το τέλος της ζωής του.

Γρηγόρης Δεφαράνας
Γρηγόρης Δεφαράνας
Ο άντρας της αδελφής μου ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ, μέλος του ΚΚΕ από το Κομνήνιο Ημαθίας, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ, έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη. Εκεί παντρεύτηκε και δούλεψε σε υπεύθυνη θέση στην ΚΟ του ΚΚΕ. Επαναπατρίστηκε με την οικογένειά του το 1978 και ζούσαν στη Βέροια. Πέθανε στις 17 Ιούλη 2003.

Στη μνήμη τους, προσφέρω 70 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αμπελόκηπων Λάρισας.

Γεωργία Κατσή - Κουσιώρα

* * *

Φωτ.

Το Δεκέμβρη συμπληρώνονται 6 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης.

Κυνηγημένος αναγκάστηκε να περάσει για πολλά χρόνια στην παρανομία. Παρά τις δοκιμασίες που πέρασε, έμεινε πιστός στα ιδανικά που πίστευε έως το θάνατό του.

Το κενό από το θάνατό του παραμένει μεγάλο. Θα τον θυμόμαστε πάντα.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 300 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Σκοπευτηρίου Καισαριανής.

Η οικογένειά του

* * *

Φωτ.

Συμπληρώνονται σήμερα 6 μήνες από το θάνατο της ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΣ ΤΣΑΜΟΥΡΗ.

Στη μνήμη της, τα επτά εγγόνια της και η δισέγγονή της προσφέρουν 150 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ ΤΑ Βύρωνα.


Πουρναράς Νίκος
Πουρναράς Νίκος

Νίκος Τσιντζιλώνης
Νίκος Τσιντζιλώνης

Στέλλα Μαμωνά
Στέλλα Μαμωνά

Κούλα Χριστοδουλίδη
Κούλα Χριστοδουλίδη

Νίκος Χριστοδουλίδης
Νίκος Χριστοδουλίδης

Γιάννης Ζήκος
Γιάννης Ζήκος

Αριστοτέλης Μαυρίδης
Αριστοτέλης Μαυρίδης

Θανάσης Βορης
Θανάσης Βορης

Αδαμαντία Τσαμούρη
Αδαμαντία Τσαμούρη


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ