ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 15 Ιούνη 2005
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Γ. ΟΡΦΑΝΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ
Πάρε κόσμε...

«Περάστε κόσμε, πλούσια δώρα». Η γνωστή φράση δεν αφορά μικροπωλητή σε λούνα παρκ που προσπαθεί να προσελκύσει πελάτες αλλά τα κυβερνητικά στελέχη που διαλαλούν την πολιτική (και) της ΝΔ, η οποία συνεχίζει (στο δρόμο που χάραξε το ΠΑΣΟΚ) να χαρίζει στους επιχειρηματίες του ποδοσφαίρου. Χτες σειρά να πάρει το μποναμά του - από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γ. Ορφανό - είχε ο μεγαλομέτοχος του Ηρακλή, Δημήτρης Χούλης.

Οπως παραδέχτηκε ο υφυπουργός, «τη διοίκηση ενδιαφέρουν οι εμπορικές χρήσεις, η δημιουργία εστιατορίων και γενικά αυτά που προβλέπονται στον τελευταίο νόμο, περί Ολυμπιακών και Μετα-ολυμπιακών χρήσεων». Δηλαδή, υπό τον μανδύα της ΠΑΕ, βασικά να εκμεταλλευτούν το κτίριο που κατασκευάστηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα τέσσερα καταστήματα, στο Καυταντζόγλειο, τα οποία βέβαια έγιναν με λεφτά που πλήρωσε ο ελληνικός λαός. Ο Γ. Ορφανός έκανε αποδεκτά τα αιτήματά τους και χαρακτήρισε ιδανικό το σχέδιο που παρουσίασαν. Ποια είναι η ουσία του; Την αναγνώρισε ο υφυπουργός, στο ραδιοσταθμό «Αθλητικό Metropolis», αποκαλύπτοντας και την ουσία της κυβερνητικής πολιτικής: «Στόχος μας είναι ο Ηρακλής (σ.σ. δηλαδή ο μεγαλομέτοχός του, όπως και των άλλων ΠΑΕ) να έχει τα κέρδη που προσδοκά»...

Μάλιστα η «γαλαντομία» δε σταματά εδώ. Αποφασίστηκε ότι δε θα υπάρχει ποινική ρήτρα, με αποτέλεσμα ο Ηρακλής να μπορεί να αποχωρήσει - αν το θελήσει - από το Καυταντζόγλειο, χωρίς χρονικούς περιορισμούς και νομικές συνέπειες. Οσο για τα όποια προβλήματα υπάρχουν, οι επιχειρηματίες έλαβαν τη διαβεβαίωση πως η κυβέρνηση θα φροντίσει (και νομοθετικά) να ξεπεραστούν. Και όλα αυτά ενώ, παράλληλα, είναι σε εξέλιξη και η διαδικασία ανέγερσης ιδιόκτητου γηπέδου, πάντα με την αμέριστη... συμπαράσταση της κυβέρνησης (όπως και σε άλλους επιχειρηματίες).

ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Τρίτη και... καθοριστική

Για τρίτη φορά τα ξαναλένε σήμερα ΠΑΟ και ΑΕΚ

Sportidea

Για τρίτη φορά τα ξαναλένε σήμερα ΠΑΟ και ΑΕΚ
Μια ανάσα από τον τίτλο του φετινού πρωταθλητή στην Α1 θέλουν να βρεθούν σήμερα Παναθηναϊκός και ΑΕΚ που έχοντας από μια νίκη στο ενεργητικό τους διεκδικούν στο ΟΑΚΑ (20.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) το δεύτερο ροζ φύλλο αγώνα (ο τίτλος κρίνεται στις τρεις νίκες). Οι «πράσινοι» στηριζόμενοι στη δύναμη της έδρας, θέλουν να ρεφάρουν την ήττα τους στο Γαλάτσι και να αποκτήσουν ξανά προβάδισμα. Το «Τριφύλλι» δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. Με δεδομένο την εύκολη επικράτηση στο πρώτο παιχνίδι αναμένεται να ακολουθήσει την ίδια επιτυχημένη συνταγή στηρίζοντας τις περισσότερες επιθέσεις της ομάδας στην περιφέρεια όπου κυριαρχεί ο Λάκοβιτς. Ο «Ζοτς» ανέλυσε σε βίντεο τα λάθη του δεύτερου ματς και ζήτησε από τους παίκτες του να επιβάλουν γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι στρέφοντας την προσοχή τους στον τομέα των ριμπάουντ.

Στην αντίπερα όχθη, με την ψυχολογία ανεβασμένη μετά την ισοφάριση σε 1-1, η ΑΕΚ φιλοδοξεί να κάνει το «μπρέικ» ώστε να αποκτήσει αυτή το πλεονέκτημα έδρας. Ασφαλώς το έργο της δε θα είναι εύκολο, όμως οι «κιτρινόμαυροι» ποντάρουν πολλά στη βοήθεια από τον πάγκο, η οποία στο προηγούμενο παιχνίδι αποδείχτηκε πολύτιμη. Εκείνο που ζήτησε ο Φώτης Κατσικάρης από τους παίκτες του, είναι να έχουν περισσότερη αυτοσυγκέντρωση και να μειώσουν τα λάθη που και στο δεύτερο παιχνίδι, παρά τη νίκη, ήταν αρκετά.

  • Τον τρίτο τους αγώνα θα δώσουν σήμερα στο κλειστό του Αγ. Θωμά, το Μαρούσι και ο Πανιώνιος (18.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) που διεκδικούν την 3η θέση της βαθμολογίας. Υπενθυμίζεται ότι οι δυο ομάδες βρίσκονται στο 1-1.
Α' ΕΘΝΙΚΗ
Στα... μπλε ο Πέτκοφ

Στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά με τη φανέλα του Ατρομήτου θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μίλεν Πέτκοφ. Ο Βούλγαρος μέσος, που έμεινε ελεύθερος από την ΑΕΚ, υπέγραψε χτες συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας δύο ετών με το σύλλογο του Περιστερίου, χωρίς να γίνει γνωστό το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας.

  • Τη φανέλα του ΠΑΟΚ θα συνεχίσει να φορά τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2007, οπότε και ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του, ο Αρμάντο Φουτσίνι. Ο Καμερουνέζος άσος ο οποίος την περασμένη βδομάδα είχε καταθέσει προσφυγή προκειμένου να του καταβληθούν οι 189 χιλιάδες ευρώ που του οφείλονται, ήρθε σε συμφωνία με τη διοίκηση των «ασπρόμαυρων.
  • Στον Ιλιε Ντουμιτρέσκου κατέληξε η νέα διοίκηση του Ακράτητου για να ηγηθεί της τεχνικής ηγεσίας στην επιστροφή της στην Α' Εθνική. Ο Ντουμιτρέσκου, ο οποίος αντικαθιστά στον πάγκο των «πράσινων» τον Μπάμπη Τεννέ, ξεκίνησε ήδη τις διαβουλεύσεις με τη νέα διοίκηση του Ακράτητου προκειμένου να προχωρήσουν οι μεταγραφικές κινήσεις που υπάρχουν στο στόχαστρο.
  • Παίκτης του Ηρακλή για τα επόμενα 2+1 χρόνια είναι και με τη βούλα πλέον ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ. Ο Πολωνός αμυντικός βρέθηκε στην Αθήνα κι έβαλε την υπογραφή του στο νέο συμβόλαιο συνεργασίας με το «Γηραιό».
ΠΑΟ
Καμιά ανησυχία

Καμιά ανησυχία δε φαίνεται να υπάρχει στον Παναθηναϊκό για τη μη άφιξη του Βραζιλιάνου Φλάβιο Κονσεϊσάο, κάτι που αρχικά είχε ειπωθεί ότι θα συμβεί την προηγούμενη βδομάδα. Η άρνηση του παίκτη να υπογράψει στον Παναθηναϊκό ωσότου εξοφληθεί από τη Γαλατάσαραϊ δεν εμπνέει ανησυχία στους διοικούντες του «τριφυλλιού», αφού όπως πιστεύουν το θέμα θα διευθετηθεί εντός των προσεχών ημερών. Ηδη στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται ο μάνατζερ του 32χρονου Βραζιλιάνου για να τακτοποιήσει το θέμα της οφειλής των Τούρκων. Ολα συνηγορούν πως η Γαλατά θα εξοφλήσει τον παίκτη ανοίγοντας το δρόμο για την τυπική ολοκλήρωση της συμφωνίας του με τον Παναθηναϊκό. Κατά τα άλλα, στην ελληνική ομάδα συνεχίζουν να ψάχνουν για ανεύρεση νέων παικτών με τα βλέμματα να έχουν στραφεί προς τη Δανία, μετά άλλωστε και την επιτυχημένη συνταγή που ακούει στο όνομα Ρενέ Χένρικσεν. Εντονο δείχνει να είναι το ενδιαφέρον για τον 26χρονο Μπο Σβένσον της Κοπεγχάγης και τον 28χρονο Αντερς Κρίστενσεν της Εσμπιεργκ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Πιάνει δουλιά ο Σόλιντ

Μπορεί επίσημη ανακοίνωση να μην υπάρχει, αλλά και οι φήμες να μην τελειώνουν ποτέ (ακόμα και χθες κάποιες πληροφορίες μιλούσαν για πίεση από μεριά της Στουτγκάρδης), όμως μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο Τροντ Σόλιντ αναμένεται να είναι και επισήμως προπονητής του Ολυμπιακού. Ο Νορβηγός που συνεχίζει να βρίσκεται σε διακοπές στην Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα έρθει στην Αθήνα για να υπογράψει στους νταμπλούχους Ελλάδας. Η καθυστέρηση οφείλεται στην απουσία του προέδρου των «ερυθρολεύκων», Σωκράτη Κόκκαλη, στο εξωτερικό για προσωπικές του υποθέσεις. Το δεδομένο είναι πως ο Ολυμπιακός πλέον έχει ουσιαστικά προπονητή, ο οποίος άρχισε ήδη τον προγραμματισμό για τη νέα σεζόν. Ο Νορβηγός μελετά ήδη κασέτες με αγώνες του Ολυμπιακού, προσπαθώντας να διακρίνει πού έχει ανάγκη ενίσχυσης η ομάδα. Το βέβαιο είναι πως θα αποκτηθεί τουλάχιστον ένας επιθετικός, που θα αποτελέσει έκπληξη (Φίγκο ή Κάριου θέλουν τα σενάρια), αλλά και άλλοι δύο ή τρεις παίκτες μεγάλης αξίας.

ΣΤΙΒΟΣ - «ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΕΙΑ»
«Ανεμος» ο Πάουελ

Ενα νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 100μ από τον Ασάφα Πάουελ αλλά και δύο πανελλήνια, της Μαρίας Παπαδοπούλου στα 800μ και του Κώστα Φιλιπίδη στο επί κοντώ ήταν τα γεγονότα που ξεχώρισαν στο χτεσινό διεθνές μίτινγκ «Τσικλητήρεια» που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος στο ΟΑΚΑ. Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ φρόντισε να κρατήσει την υπόσχεση που είχε δώσει και πρώτευσε στα 100μ με χρόνο 9.77 καταρρίπτοντας τον προηγούμενο 9.78 του Τιμ Μοντγκόμερι που το είχε σημειώσει πριν τρία χρόνια στο Παρίσι. Από ελληνικής πλευράς την παράσταση έκλεψε η Μαρία Παπαδοπούλου που κατάφερε να σπάσει το φράγμα των 2` στα 800μ. Τερμάτισε στη δεύτερη θέση με χρόνο 1.59.79 που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ καταρρίπτοντας το παλιό δικό της 2.01.00 από το 2002. Πρώτη ήταν η Μαροκινή Μπεχάσι (1.59.60). Ο Φιλιπίδης έκανε με 5.72 νέο πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ παίρνοντας την τρίτη θέση.

Στα 400μ με εμπόδια πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Περικλής Ιακωβάκης που ήταν δεύτερος με 48.24 πίσω από τον Νοτιοαφρικανό Βανζίλ (48.16). Στο τριπλούν η Πηγή Δεβετζή ήταν δεύτερη με άλμα στα 14.53. Την πρώτη θέση κατέλαβε η Αλγερινή Ραχούλι με 14.72. Η Αγγελική Τσιολακούδη ήταν τέταρτη στον ακοντισμό με βολή στα 62.64.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ