Σκίτσο του ΕΠΟΝίτη Φαρσακίδη φιλοτεχνημένο στο βουνό |
για όλου του κόσμου το ψωμί/ το φως και το τραγούδι».
Στίχοι από τα 18 «Λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας» του ποιητή της Ρωμιοσύνης, Γιάννη Ρίτσου, που συμπυκνώνουν το μεγαλείο του απελευθερωτικού αγώνα του λαού μας στην Κατοχή, που πολέμησε με έναν αξιοθαύμαστο ηρωισμό, έχοντας τεράστια συμβολή στην αντιφασιστική νίκη των λαών. Και πολέμησε με το όπλο στο χέρι μα και στο νου και την καρδιά αφού το «όπλο» του θεάτρου, της μουσικής, της λογοτεχνίας και της ποίησης αλλά και της εικαστικής τέχνης, έγιναν ένα με την αντίσταση, εμψύχωναν, προπαγάνδιζαν, στήριξαν, υμνούσαν το λαϊκό απελευθερωτικό αγώνα. Σήμερα, στα πλαίσια των 60 χρόνων από την αντιφασιστική νίκη των λαών, παρουσιάζουμε ένα μικρό αφιέρωμα στη συμβολή της Τέχνης στην Ελληνική Αντίσταση.
Επικεφαλής της παρέλασης η μουσική της XIII Μεραρχίας |
Θέατρο στην Ελεύθερη Ελλάδα |
Η πραγματοποίηση επιδημιολογικών μελετών από τις ΗΠΑ στο όνομα ενός ενδεχόμενου τρομοκρατικού χτυπήματος, τις εντάσσει αυτόματα στο πλαίσιο των ψυχολογικών επιχειρήσεων για την καλλιέργεια της αντιτρομοκρατικής υστερίας και το ευκολότερο πέρασμα της νεοταξίτικης πολιτικής
Το ντοπάρισμα επαγγελματιών ποδοσφαιριστών φαίνεται ότι είναι ευρέως διαδεδομένο όπως δείχνει το παράδειγμα του ιταλικού ποδοσφαίρου. Οι αιτίες πάντα ίδιες, τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών - ιδιοκτητών των ομάδων που απαιτούν ποδοσφαιριστές - ρομπότ.