ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 13 Γενάρη 2005
Σελ. /40
«Αριστερόστροφος»...

... ιμπεριαλισμός

Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα «ΝΕΑ»
Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα «ΝΕΑ»
Ομορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος!

Εντάξει, ένα αστείο είναι.

Σύμφωνοι, επίσης, πως όλο αυτό το πράμα που σου προκαλεί γέλιο, αφορά τραγικά τη ζωή ανθρώπων, σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, εκατομμυρίων και εκατομμυρίων ανθρώπων. Είναι γέλιο - λύτρωση απέναντι στην τραγωδία.

Οπως αυτή η ιστορία με τους «αριστερόφρονες» πολυεκατομμυριούχους με επικεφαλής τον Σόρος που αποφάσισαν, λέει, να επενδύσουν στο πνευματικό μέλλον της αριστεράς και, μάλιστα, στις ΗΠΑ! Οταν θα έρθει η ώρα του επόμενου «αριστερού Κλίντον», θα γνωρίζουμε ότι οι βόμβες που θα πέφτουν θα είναι το φυσικό αποτέλεσμα του εκκολαπτόμενου σήμερα πνευματικού μέλλοντος της «αμερικανικής αριστεράς»!

Μιας αριστεράς που με τη σειρά της όταν δεν ξεπληρώνει γραμμάτια σε βασικούς μετόχους, επενδύει στο μέλλον της ενόψει δημοτικών εκλογών και λοιπών ευκαιριών πολιτικής επιβίωσης.

Παραμένοντας στην ελαφρούτσικη πλευρά της επικαιρότητας δεν μπορούμε παρά να αναγνωρίσουμε τη βαρύτητα του επίσης εκ της «νέας αριστεράς» προερχόμενου ηγέτη, ο οποίος εντόπισε πως η ΝΔ επί σαράντα βδομάδες βρίσκεται σε κατάσταση διοικητικής απραξίας! Δείχνει να μη του περνάει από το μυαλό πως ιστορικά πάντα έτσι συμβαίνει: Τα διάφορα ΠΑΣΟΚ νομοθετούν ό,τι πιο αντιδραστικό και οι διάφορες «Δεξιές» συνεχίζουν απλά να εφαρμόζουν ό,τι νομοθέτησαν οι «αριστερόστροφοι».

Το μήνυμα πάντως είναι σαφές: Αυτό που φταίει είναι ένας απείθαρχος λαός που δεν έχει πειστεί πως είναι και δικό του «εθνικό» συμφέρον η ανάπτυξη των κερδών του «έθνους» των καπιταλιστών. Αυτό εντέλλεται να κάνει ο Καραμανλής. Να πείσει το λαό να αυτοπειθαρχήσει. Πειράζει που ο λαός δε φαίνεται να του κάνει τη χάρη;

Για το «κύκλωμα» καμία έκπληξη. Μια ματιά στις δικαστικές αποφάσεις κατά όποιου διαδηλώνει, είναι αρκετή για να γίνει κατανοητό για ποιόν δουλεύει η αδέκαστη Δικαιοσύνη. Οπως και ποιες είναι οι... αξίες που πιστεύει και υπηρετεί. Κι έτσι, δικαιώνει τον ναρκέμπορα. Το αποτέλεσμα: Η στατιστική του θανάτου που μιλάει για ενδοφλέβιες σε 16χρονα! Εκτός κι αν θεωρεί κάποιος ότι τα 12χρονα που επίσης ρίχνονται στην πρέζα είναι εγγόνια του όποιου Λάτση.

Σε αναμονή επικαιροποιημένων «αριστερόστροφων» προτάσεων, ας παραμείνουμε με πείσμα υπέρ της μόνης δυνατής ανατροπής.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


ΤΑ ΛΕΡΩΜΕΝΑ Τ' ΑΠΛΥΤΑ

ΑΥΤΟΠΕΙΘΑΡΧΙΑ: «Η κοινή γνώμη έχει ανάγκη από "καθαρές κουβέντες", οι οποίες να περιγράφουν με ειλικρίνεια την έκταση και την ένταση του οικονομικού προβλήματος της χώρας (...) σε αυτή την ανάγκη πρέπει να ανταποκριθεί ο πρωθυπουργός. Μόνο εάν απευθυνθεί στους πολίτες με τη γλώσσα της αλήθειας θα διαμορφώσει στην κοινωνία το κλίμα αυτοπειθαρχίας, που είναι απαραίτητο για μια αποτελεσματική συλλογική προσπάθεια ανόρθωσης της εθνικής οικονομίας» (από το κύριο άρθρο στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΒΑΡΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ: «Απλές αλήθειες, αλλά με βαρύ περιεχόμενο, κατέθεσε χτες ο Γιώργος Παπανδρέου, στιγματίζοντας τις σαράντα εβδομάδες πρωτοφανούς διοικητικής απραξίας που βιώνει ο τόπος από την ημέρα εκλογής της κυβέρνησης Καραμανλή (...) Τα ψέματα μιας κυβέρνησης που αδυνατεί να παραγάγει έργο έφτασαν στο τέλος τους. Και ο κ. Παπανδρέου κατέστησε σαφές ότι τα περιθώρια υπομονής εξαντλήθηκαν, καθώς η παρουσία του κ. Καραμανλή στην εξουσία αρχίζει να αποτελεί απειλή για το μέλλον του τόπου» (από το κύριο άρθρο στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΕΤΟΧΟΣ: «Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ εξέφρασε στα όργανα του κόμματος την αντίθεσή του στην απόφαση για καταψήφιση του νομοσχεδίου (για τον βασικό μέτοχο), κατά της πρότασης (για την καταψήφιση) τάχθηκαν όλα τα στελέχη που ανήκουν στη λεγόμενη φρουρά των Προεδρικών (Σαμπατακάκης, Θεοδωρακοπούλου, Τριγάζης). Την ίδια στάση ακολούθησαν και οι Μιχάλης Παπαγιαννάκης, Θόδωρος Μαργαρίτης, Νίκος Βούτσης, Χριστόφορος Παπαδόπουλος και Βαγγέλης Αποστόλου» (από το σχετικό ρεπορτάζ στα «ΝΕΑ»).

Η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: «Ομάδα πολυεκατομμυριούχων με έντονη φιλανθρωπική δράση πρόκειται να δωρίσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια με στόχο την ανάπτυξη ενός ρεύματος προοδευτικών πολιτικών ιδεών (...) οι "αριστερόφρονες" πολυεκατομμυριούχοι αποφάσισαν να επενδύσουν στο πνευματικό μέλλον της αριστεράς (...) ειδήμονες σε θέματα εφαρμογής αριστερής πολιτικής έχουν ήδη πληροφορηθεί για τον πακτωλό των χρημάτων που θα διατεθούν» (το ρεπορτάζ σε «Financial Times» /«ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

ΤΑ ...ΕΞΑΣΤΗΛΑ

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ΠΥΓΜΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ προς αγρότες, συντεχνίες

ΑΥΡΙΑΝΗ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ

Η ΝΙΚΗ: «Τσαμπουκάς» σε όλα

Ο ΛΟΓΟΣ: «ΠΑΡΑΘΥΡΟ» για οικονομική διευκόλυνση των αγροτών

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αγωνία Καραμανλή για την οικονομία

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ από ΔΑΚΕ στη ΝΔ

ΤΟ ΒΗΜΑ: Εξέγερση της ΔΑΚΕ

Η ΧΩΡΑ: Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ δείχνει υπονομευτές μέσα στην κυβέρνηση

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΑΛΛΑΓΕΣ με σύμμαχο την κοινωνία

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: ΕΦΟΔΟΙ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ (Μήτση): ΔΕΝ ΜΕΤΑΚΥΛΙΟΥΜΕ τα βάρη στους πολίτες

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 12 νέα προγράμματα

ΤΑ ΝΕΑ: Αδικήθηκαν χιλιάδες στις Πανελλήνιες

Η ΑΥΓΗ: Πάνω από 500.000 οι άνεργοι του ΟΑΕΔ

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ (Ρίζου): ΚΡΥΦΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Χάθηκαν 70.000 θέσεις εργασίας σε τρεις μήνες

ΕΘΝΟΣ: ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Προωθούν ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ για εργαζόμενους και ΕΒΕ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Το κύκλωμα

«Πρόεδρος Πρωτοδικών παραπέμπεται στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου λόγω "ηθικής ανεπάρκειας και αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς" (...) φέρεται να "πρωταγωνιστεί" σε καταγγελίες που ερευνώνται (...) σύμφωνα με αυτές δικαστές, εισαγγελείς αλλά και δικηγόροι αποτελούν μέλη του κυκλώματος το οποίο με το αζημίωτο "τείνει χείρα βοηθείας" προς κατηγορούμενους και τους αθωώνει ή τους καταδικάζει σε "ποινές - χάδι" (...) γίνεται λόγος για "στημένες" αποφάσεις σε υποθέσεις ναρκωτικών» (το ρεπορτάζ στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

Τα παιδιά

«Περίπου ένας στους δέκα χρήστες ναρκωτικών που κάνουν ενδοφλέβια ένεση και επισκέπτονται το Κέντρο Παροχής Υπηρεσιών Υγείας του ΟΚΑΝΑ είναι ηλικίας 16 ετών. Αυτή η συγκλονιστική μαρτυρία της διευθύντριας του Κέντρου κ. Χριστίνας Διαμαντοπούλου χτες στη Βουλή προκάλεσε την αμηχανία των βουλευτών της διακομματικής επιτροπής για τα ναρκωτικά. "Δυστυχώς έχω δει χρήστη ενδοφλέβιας ένεσης μόλις 12 χρόνων να ζητά τη βοήθεια του Κέντρου" πρόσθεσε» (το ρεπορτάζ στα «ΝΕΑ»).

Η ευημερία

«Τα στοιχεία του ΟΟΣΑ δείχνουν ακόμη ότι το κόστος ζωής στην Ελλάδα παρότι είναι από τα χαμηλότερα στην ΕΕ-15 αυξήθηκε σημαντικά τα τελευταία χρόνια ιδίως το 2003 λόγω της επίδρασης που είχε στις τιμές των αγαθών η είσοδος του ευρώ. Συγκεκριμένα το 2003 για την αγορά ενός αντιπροσωπευτικού καλαθιού αγαθών και υπηρεσιών θα έπρεπε κάποιος να δαπανήσει 79 νομισματικές μονάδες, όταν το 2000 απαιτούνταν 68 νομισματικές μονάδες» (η είδηση στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ