ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 2004
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κοροϊδία οι διακηρύξεις περί περιφερειακής ανάπτυξης!

Συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ χτες

Ανησυχία προκαλούν οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας (στη φωτό το Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας)
Ανησυχία προκαλούν οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας (στη φωτό το Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας)
Κοροϊδία χαρακτήρισαν τις κυβερνητικές διακηρύξεις περί ανάπτυξης της περιφέρειας, εκπρόσωποι της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου - οι Χρ. Χαλκιάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Τ. Τσιόγκας, βουλευτής του ΚΚΕ και Θ. Σερδένης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του Κόμματος - επισημαίνοντας ότι αυτές στοχεύουν στην επανάπαυση των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, ώστε να μη διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Η συνέντευξη Τύπου δόθηκε, με αφορμή τη συνάντηση αντιπροσωπείας της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Φ. Γκούπα, στα πλαίσια της οποίας ενημερώθηκε για την πορεία των δράσεων και των έργων που είτε είναι είτε δεν είναι ενταγμένα σε διάφορα προγράμματα.

Οπως τονίστηκε στη συνέντευξη Τύπου, από τη συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά η εκτίμηση του Κόμματος ότι και με τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ θα συνεχιστεί η ίδια πολιτική με όλες τις αρνητικές συνέπειες για το θεσσαλικό λαό.

«Βεβαίως - υπογράμμισαν οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ - ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εμφανίζουν τα διάφορα πακέτα, τα κοινοτικά προγράμματα, τους κοινοτικούς πόρους των Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης, τις αγροτικές επιδοτήσεις ως μέσο για την ευημερία του λαού. Κάθε τόσο καλλιεργούν ψεύτικες προσδοκίες, αυταπάτες για μια οικονομική ανάπτυξη που θα διασφαλίζει τα λαϊκά συμφέροντα με τον "πακτωλό" των διάφορων προγραμμάτων. Ομως, αλάνθαστο κριτήριο για τους στόχους αυτών των πολιτικών είναι τα αποτελέσματά τους».

Και συνέχισαν: «Είναι φανερό όλα αυτά τα έργα και τα προγράμματα έχουν κατεύθυνση και προσανατολισμό που εξυπηρετούν κυρίως τις ανάγκες του κεφαλαίου (έργα υποδομής, μεταφορές, καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις).

Ορισμένα απ' αυτά τα ποσά χρησιμοποιούνται για να αμβλύνουν κάποιες οξυμένες λαϊκές ανάγκες και πάλι. Ομως, εξυπηρετούν τους στόχους του κεφαλαίου. Για παράδειγμα προωθούν την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, την εργατική κινητικότητα».

Και αφού πρόσθεσαν ότι τώρα υπάρχει και το τεράστιο κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων που θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το λαό, αναφέρθηκαν στις διαπιστώσεις που έκαναν ύστερα και από τη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, τονίζοντας: «Δεν υπάρχει πολιτική βούληση και σχεδιασμός για την προώθηση όλων των μεγάλων έργων - εκτροπή του Ανω Ρου του Αχελώου, αρδευτικά κανάλια, φράγματα κ.ά. - για την κάλυψη του ελλείμματος των νερών της Θεσσαλίας. Φαίνεται ότι η απόφαση της ΕΕ να μη γίνουν έργα που μπορεί να χρησιμοποιηθούν και για άρδευση εμποδίζει έργα χρήσιμα για ύδρευση και για την προστασία του περιβάλλοντος. Προωθείται η μέθοδος της αυτοχρηματοδότησης για μεγάλα έργα όπως η σήραγγα στα Τέμπη, που θα πληρώσουν ακριβά ο ελληνικός λαός και ο λαός της Θεσσαλίας. Με την ευκαιρία, καλούμε τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, καθώς και τους εκπροσώπους των μαζικών φορέων να πάρουν θέση σ' αυτό το ζήτημα.

Εχουμε, επίσης, το φόβο ότι με πρόσχημα την ορθολογική διαχείριση υδάτων, χώρων υγειονομικής ταφής κλπ. προωθείται η ίδρυση φορέων διαχείρισης, με στόχο τον καθορισμό τιμολογιακής πολιτικής που θα επιβαρύνει τους εργαζόμενους, αγρότες και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Ανησυχούμε, επίσης, για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των νοσοκομείων και κυρίως για τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό και για τον τρόπο λειτουργίας του δημόσιου τομέα της υγείας.

Είναι, επίσης, γνωστό ότι υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις στις υποδομές στο χώρο του αθλητισμού και της εκπαίδευσης.

Μεγάλη καθυστέρηση υπάρχει και στην έγκριση και εφαρμογή πολεοδομικών σχεδίων και στο σχεδιασμό και υλοποίηση έργων για την ανάδειξη και αξιοποίηση περιοχών με φυσική ομορφιά».

Και καταλήγοντας τόνισαν την αναγκαιότητα συνολικής ρήξη με την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική και της κοινής δράση σε αντιιμπεριαλιστική, αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, ώστε να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία του λαϊκού μετώπου των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που θα διεκδικήσει το δικαίωμα να σχεδιάζει, να εφαρμόζει μια πολιτική με κριτήριο τα συμφέροντα των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, δηλαδή της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

ΛΑΡΙΣΑ
Να «φουντώσουν» νέοι αγώνες!

Περιοδεία του Τ. Τσιόγκα, βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ, στο εργοστάσιο της ΙΝΤΡΑΜΕΤ, ενόψει του συλλαλητηρίου της 9ης Οκτώβρη

Κάλεσμα να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στο πανελλαδικό συλλαλητήριο, που διοργανώνει το ΚΚΕ στις 9 Οκτώβρη, στην Αθήνα, απηύθυνε ο Τ. Τσιόγκας, βουλευτής του ΚΚΕ, στους εργαζόμενους της ΙΝΤΡΑΜΕΤ, του ομίλου ΙΝΤΡΑΚΟΜ, που εδρεύει στη Λάρισα, στα πλαίσια της προχτεσινής του περιοδείας στο εργοστάσιο. Ο Τ. Τσιόγκας, επικεφαλής αντιπροσωπείας της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, που έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από τους εργαζόμενους, ανέλυσε τις πολιτικές θέσεις και τις προτάσεις του Κόμματος για τις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.

Στην ομιλία του, τόνισε ότι το πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΚΚΕ αποτελεί πάνω απ' όλα λαϊκή κινητοποίηση και πρέπει να σημάνει νέο ξεκίνημα, για να φουντώσουν νέοι λαϊκοί διεκδικητικοί αγώνες, με βάση τις ανάγκες που έχει ο εργάτης και η οικογένειά του. «Η κυβέρνηση - είπε χαρακτηριστικά - κάνει λόγο για ισχυρή Ελλάδα. Εμείς απέναντι στην "ισχυρή" Ελλάδα του μεροκάματου, του κατώτερου μισθού, των 560 ευρώ, αντιπαραθέτουμε την πρότασή μας για κατώτερο μισθό των 1.200 ευρώ και της κατώτερης σύνταξης των 950 ευρώ. Και την καταθέτουμε στην εργατική τάξη να την κάνει στόχο πάλης». Και αφού αναφέρθηκε στο σύνολο των προτάσεων του ΚΚΕ για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, υπογράμμισε: «Τα δικά σας αιτήματα, τις δικές σας ανάγκες θέλουμε να προβάλλουμε. Γι' αυτό και σας καλούμε στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ, σ' αυτήν τη μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση».

Οι περιοδείες στους χώρους δουλιάς στο νομό Λάρισας συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και τα μηνύματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για τη συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο, καθώς οι θέσεις του ΚΚΕ ακούγονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και από πολλούς συναντούν αποδοχή. Ταυτόχρονα, στα πλαίσια των προετοιμασιών, προγραμματίζονται ενημερωτικές συσκέψεις και συγκεντρώσεις σε συνοικίες της πόλης, σε επαρχίες και στα χωριά του νομού. Στόχος της εξόρμησης δεν είναι μόνο να ενημερωθούν όλοι οι Λαρισαίοι για το χρόνο και τον τόπο του συλλαλητηρίου, αλλά και να μάθουν γιατί γίνεται και σε τι αποσκοπεί.

Στο πόδι η ΝΕ Αχαΐας

Η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ στα πλαίσια της πανεξόρμησης για την επιτυχία του πανελλαδικού συλλαλητηρίου που διοργανώνει το ΚΚΕ στις 9 Οκτώβρη, στην Αθήνα, έχει καταρτίσει ένα πλούσιο πρόγραμμα περιοδειών, εξορμήσεων, συγκεντρώσεων και συσκέψεων, κυρίως σε χώρους δουλιάς.

Συγκεκριμένα, σήμερα Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη:

-- Στις 7 π.μ. στη Δημοτική Υπηρεσία με τον Αντρέα Αντωνόπουλο, μέλος του ΝΓ Αχα?ας.

-- Στις 7 π.μ. στην Περιφέρεια - Δασική Υπηρεσία με την Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, μέλος του ΝΓ Αχαΐας.

-- Στις 7 π.μ. στους εργαζόμενους στη «Μέριμνα» με τον Γιάννη Χριστοδουλόπουλο, μέλος του ΝΓ Αχαΐας.

-- Στις 6 μ.μ. εξόρμηση στα Νυχτερινά Σχολεία.

-- Στις 7 μ.μ. εξόρμηση στα Εργατικά Συγκροτήματα.

-- Στις 8:30 μ.μ. σύσκεψη οπαδών της ΚΟΒ Κατασκευών στον Παμμικρασιατικό Σύλλογο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ