ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 2004
Σελ. /40
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Φώτα, αυλαία, πάμε!

Σήμερα ξεκινούν οι εκδηλώσεις στη Λάρισα, όπου την Κυριακή θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Εκδηλώσεις και στην Καρδίτσα

Ολα έτοιμα είναι στο πάρκο του Αλκαζάρ, για τη μεγάλη γιορτή της νεολαίας και το 30ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» ξεκινάει σήμερα στη Λάρισα, μ' ένα πρόγραμμα πλούσιο σε πολιτικό και πολιτιστικό περιεχόμενο. Την Κυριακή 12/9, οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την ομιλία του Γιώργου Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ στο σημερινό πρόγραμμα ξεχωρίζει η συναυλία του Πάνου Κατσιμίχα. Αναλυτικά, τις τρεις μέρες του Φεστιβάλ οι νέοι της Λάρισας θα παρακολουθήσουν:

Σήμερα:

* Συναυλίες με τα ερασιτεχνικά συγκροτήματα «Amante», «Ballyhoo», «No name».

* Θεατρικό μονόπρακτο «Τραχανιάδα» από τον Χρ. Χαλβατζάρα.

* Αφιέρωμα στο επαναστατικό τραγούδι από την Ελευθερία Χρυσού και τους συνεργάτες της.

* Συζήτηση με θέμα «Δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες».

* Ρεμπέτικο - λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα «Νόστος».

* Προβολή της ταινίας «Ακήρυχτος Πόλεμος» του Μάικλ Μουρ.

* Συναυλία με τον Πάνο Κατσιμίχα.

Αύριο Σάββατο:

* Αφιέρωμα για τα 30 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

* Συζήτηση με θέμα «Ποδόσφαιρο - Επιχείρηση και λαϊκές ανάγκες».

* Ρεμπέτικο λαϊκό πρόγραμμα από την ορχήστρα «Καταφύγιο Ηχοχρωμάτων».

* Προβολή της ταινίας «Full Metal Jacket» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ.

* Ομιλία του Αλέκου Χαλβατζή, μέλους του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

* Συναυλία με το Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Κυριακή 12 Σεπτέμβρη:

* Προσέγγιση στην ελληνική παράδοση με το μουσικοχορευτικό εργαστήρι «Χορίαμβος».

* Εντεχνο λαϊκό τραγούδι από τη «Μεθυσμένη μπάντα».

* Θεατρική παράσταση από το «Θέατρο Τεχνών Λάρισας», τρία μονόπρακτα των Καμπανέλλη, Τσέχοφ, Μουρσελά.

* Παράσταση - κουκλοθέατρο από την παιδική σκηνή του Ν. Τζίκα.

* Ομιλία του Γιώργου Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

* Συναυλία με τη Μαρία Δημητριάδη.

Στο χώρο του Φεστιβάλ λειτουργούν περίπτερα ξένων αντιπροσωπειών - Νεολαία του ΚΚ Τουρκίας, της ΕΔΟΝ Κύπρου - της Θεραπευτικής Κοινότητας «Εξοδος», εκθέσεις βιβλίου και ζωγραφικής, ταβέρνα, παιδότοπος. Επίσης και τις τρεις μέρες θα πραγματοποιηθούν δρώμενα για την ειρήνη.

Στην Καρδίτσα

Από αύριο, το 30ό Φεστιβάλ θα κάνει τη δυναμική εμφάνισή του σε μια ακόμα θεσσαλική πόλη, την Καρδίτσα, με διήμερες εκδηλώσεις που ξεκινούν αύριο Σάββατο στο Αθλητικό Πάρκο.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Αύριο Σάββατο

* Ανοιγμα από το ΝΣ της ΚΝΕ.

* Ερασιτεχνικό συγκρότημα «Απόγνωση».

* Ερασιτεχνικό συγκρότημα «CARPE DIEM».

* Ομιλία του Σ. Σωτηρόπουλου, μέλους του ΚΣ της ΚΝΕ.

* Ερασιτεχνικό συγκρότημα.

* Συναυλία με το συγκρότημα «Φτηνό Ευέλικτο Μουσικό Δυναμικό».

Κυριακή 12 Σεπτέμβρη:

* Θεατρικό σκετς.

* Θέατρο Σκιών (Καραγκιόζης).

* Συναυλία με το συγκρότημα «Ταξιδιώτες».

* Ομιλία του Ελ. Βαγενά, μέλους της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

* Συναυλία από το ρεμπέτικο συγκρότημα «Τα μπαγλαμαδάκια».

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργούν περίπτερα, βιβλιοπωλείο και ταβέρνα.

Απ' άκρη σ' άκρη στην Ελλάδα

Στην Καλαμάτα, στη Χαλκίδα, στη Λαμία ξεκινούν σήμερα οι εκδηλώσεις

Συναυλίες, συζητήσεις, βιντεοπροβολές κι αθλητικά δρώμενα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του 30ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Καλαμάτα, που ξεκινάει σήμερα στο πάρκο του Λιμενικού. Αναλυτικά, το πρόγραμμά του έχει ως εξής:

Αύριο Παρασκευή:

- 8 μ.μ. Προβολή για τα 30 χρόνια του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»

- 8:30 μ.μ. Συζήτηση με θέμα Αθλητισμός - Ποδόσφαιρο. Επιχείρηση ή προς όφελος των λαϊκών αναγκών της νεολαίας

- 10 μ.μ. Αφιέρωμα στο εργατικό - λαϊκό τραγούδι μετά την Κατοχή από μέλη της ΚΝΕ

- 10:30 μ.μ. Συναυλία με πιάνο - φωνή από τον Τάκη Σταθέα

- 11:45 μ.μ. Προβολή για την Ολυμπιάδα της Μόσχας (Σοβιετική παραγωγή)

Αύριο Σάββατο:

- 8 μ.μ. Συναυλία με έντεχνα - ροκ τραγούδια από το συγκρότημα «Ασκοί του Αιόλου»

- 9:30 μ.μ. Ομιλία του Κώστα Μπάτσικα, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ

- 10 μ.μ. Απονομή μεταλλίων για το τουρνουά σκάκι και ποδοσφαίρου

- 10:15 μ.μ. Πολιτικά και ρεμπέτικα τραγούδια - λαϊκό γλέντι από το συγκρότημα του Κώστα Γιαννακόπουλου.

Στην υπόλοιπη Πελοπόννησο

Αύριο Σάββατο, το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» πραγματοποιεί ακόμα εκδηλώσεις στη Σπάρτη, στις 9 μ.μ. στο Πάρκο του ΟΤΕ, αλλά και στο Αργος, στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Αγίου Πέτρου, όπου θα μιλήσει ο Χρήστος Τσαντής, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Την Κυριακή 12/9 θα ταξιδέψει στο Αίγιο, στις 8.30 μ.μ. στο Μπούφαλος, όπου επίσης θα μιλήσει ο Χρήστος Τσαντής μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Σε άλλες περιοχές

Στη Χαλκίδα, σήμερα στο «Στρογγυλό» της παραλίας θα γίνει συζήτηση με θέμα «Το δικαίωμα στη μόρφωση» και το πρόγραμμα θα συμπληρωθεί με συναυλίες. Η αυριανή μέρα είναι αφιερωμένη στο «Δικαίωμα στην εργασία» και στις 9 μ.μ., θα μιλήσει ο Γιώργος Σκιαδιώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ επίσης θα παρουσιαστούν μουσικά συγκροτήματα.

Στη Στερεά

Στη Λαμία, στην πλατεία του Παλιού Δημαρχείου απόψε θα γίνει συζήτηση με θέμα «Ολυμπιάδα - ερασιτεχνικός αθλητισμός» και θα μιλήσει ο Χρήστος Αναγνώστου, Γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας της ΚΝΕ. Αύριο θα μιλήσει ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αύριο Σάββατο, το Φεστιβάλ θα επισκεφτεί επίσης τη Λιβαδειά. Η εκδήλωση εκεί θα γίνει στις 8.30 το βράδυ, στην περιοχή της «Κρύας».

Στη Ρόδο

Αύριο Σάββατο, εκδηλώσεις του Φεστιβάλ πραγματοποιούνται και στη Ρόδο, στο Πανεπιστήμιο, από τις 8 μ.μ. και μετά, που περιλαμβάνουν αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι, συζήτηση για τον αθλητισμό με τον Αντρέα Φραγκέα, μέλος του Αθλητικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ, συναυλίες και λαϊκό γλέντι.

Στη Φλώρινα

Την Κυριακή 12/9 θα πραγματοποιηθεί η φεστιβαλική εκδήλωση, που αναβλήθηκε λόγω βροχής, στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας.

Και τα Γιάννενα στους ρυθμούς του Φεστιβάλ

Αύριο η ομιλία του Θ. Τζιαντζή, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Σήμερα και αύριο πραγματοποιούνται οι διήμερες κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στα Γιάννενα, στα «Λιθαρίτσια». Εκεί θα μιλήσει, αύριο Σάββατο, ο Θόδωρος Τζιαντζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και σήμερα ο Γιώργος Καλύβας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Παράλληλα το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις. Αναλυτικά, έχει ως εξής:

Σήμερα

Κεντρική Εξέδρα: Συναυλία με τους «Α.Ε.», ομιλία του Γιώργου Καλύβα, μέλους του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι, ρεμπέτικο γλέντι.

Νεανική Εξέδρα: «Τραγούδια της Φωτιάς», εκδήλωση με θέμα: «ΚΝΕ - 35 χρόνια ανυπότακτη στάση ζωής», συναυλίες με τους: «Χαμένοι Αγγελοι...», «Λευκές Αμαρτίες», «Midiama».

Αύριο Σάββατο

Κεντρική Εξέδρα: Αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο, μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από το δημοτικό συγκρότημα «Φοιτητική Ζυγιά», ομιλία του Θόδωρου Τζιαντζή, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ρεμπέτικο γλέντι με την ΜΑΡΙΩ.

Νεανική εξέδρα: Συναυλία με το «Ρήγμα», εκδήλωση με θέμα «Μπλόκο στα ντοπαρισμένα Ολυμπιακά Ιδεώδη», συναυλίες με τους «Predator», «Braindead», «Απρόβλεπτοι».

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Από σήμερα στον Προμαχώνα του «Παντοκράτορα»

Την Κυριακή θα μιλήσει ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Ειρήνη, Παιδεία, δικαιώματα των εργαζομένων, δημοκρατικά δικαιώματα, αθλητισμός, πάλη ενάντια στα ναρκωτικά, με μια λέξη: Πολιτισμός. Για όλα αυτά τα θέματα θα ακούσουν και θα συζητήσουν οι νέοι στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου το 30ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» ξεκινάει σήμερα στον Προμαχώνα του «Παντοκράτορα» και θα διαρκέσει τρεις μέρες. Την Κυριακή 12/9, θα μιλήσει ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

- Σήμερα Παρασκευή: Νεανικό συγκρότημα Hip Hop, έντεχνο τραγούδι, μουσικό αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη, συναυλία με τον Μιχάλη Κακέπη.

- Αύριο Σάββατο: Τουρνουά μπάσκετ, νεανικό κρητικό συγκρότημα, «Πορφυρά Ξωτικά», «Ρίμες της Σκόνης», ομιλία από την Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, συναυλία με τους Ν. Ζιώγαλα, Δ. Κοργιαλά και Γ. Αλουπογιάννη.

- Κυριακή 12 Σεπτέμβρη: Τουρνουά ποδοσφαίρου, το έργο «Εκλειψη» από θεατρική ομάδα θεραπευτικής κοινότητας, ομιλία του Δημήτρη Γόντικα, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κρητική μουσική με τον Γ. Βρέντζο, λαϊκό γλέντι.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί τουρνουά σκάκι με τον Σκακιστικό Ομιλο Ηρακλείου και θα προβληθούν ταινίες στο χώρο του κινηματογράφου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ