ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 20 Ιούλη 2004
Σελ. /32
Το 'να χέρι νίβει τ' άλλο...

Του Γιάννη Δερμεντζόγλου, από τον «Ελεύθερο Τύπο»
Του Γιάννη Δερμεντζόγλου, από τον «Ελεύθερο Τύπο»
Δεκάδες χιλιάδες αστυνομικοί, «μυστικοί» και στρατιώτες. Τα πλέον εξελιγμένα ηλεκτρονικά μέσα παρακολούθησης. Κι από πάνω, ένα αερόπλοιο, που θα πετά ολημερίς στον ουρανό της πρωτεύουσας, καταγράφοντας τα πάντα με τις κάμερες υψηλής ευκρίνειας και τους υπερευαίσθητους αισθητήρες του. Κι όλ' αυτά, υπό την υψηλή εποπτεία και καθοδήγηση των Αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και την απλόχερη βοήθεια του ΝΑΤΟ.

Η Αθήνα μετατρέπεται σε σύγχρονο στρατόπεδο συγκέντρωσης και οι κάτοικοί της σε δεσμώτες. Είτε το θέλουν, είτε όχι. Κανείς δεν τους ρώτησε. Προέχει η... ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Την ίδια στιγμή, όσοι μέχρι τις 7 Μάρτη στήριζαν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, παίρνουν αποστάσεις και ασκούν -στον έναν ή άλλο βαθμό- κριτική στη συνέχεια, που δίνει η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ. «Ξεχνώντας», ότι όλ' αυτά είχαν δρομολογηθεί από τους προηγούμενους κυβερνώντες, Κι ακόμη περισσότερο, ότι τότε δεν έβρισκαν τίποτε το μεμπτό. Ούτε, για τα μέτρα της «Ολυμπιακής ασφάλειας», ούτε για τη «συνεργασία» με το ΝΑΤΟ, ούτε καν για την πολιτική τιμών στα φάρμακα και τους σχετικούς νόμους.

Κι όσοι, μέχρι τις 7 Μάρτη, βρίσκονταν στην όχθη της δικομματικής αντιπολίτευσης, τώρα τα βρίσκουν όλα καλά και ωραία. Και, βέβαια, καλλιεργούν αυταπάτες, για «κέρδη όλων των Ελλήνων» και «κράτος, που θα λειτουργεί προς όφελος όλων», αναπαράγοντας ουσιαστικά τα όσα έλεγαν οι αντίπαλοί τους, μέχρι τις πρόσφατες εκλογές.

Με άλλα λόγια, ο δικομματισμός και τα στηρίγματά του είναι πάντα εδώ και συνεχίζουν τη δουλιά, που κάνουν τόσα χρόνια τώρα...


ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ «ΚΑΥΓΑΔΕΣ»

«ΩΣ ΟΦΕΙΛΕ...»:«Οι τιμές των φαρμάκων αυτών αναπροσαρμόστηκαν το Δεκέμβριο του 2002 και το Μάρτιο του 2003, όπως προβλέπεται από τις ισχύουσες αγορανομικές διατάξεις.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση η οποία συνόδευε το νέο Δελτίο Τιμών ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Παπαθανασίου, ασκεί δριμεία κριτική στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά, ότι "η αναπροσαρμογή των αντιγράφων ιδιοσκευασμάτων απορρέει από την κείμενη νομοθεσία και αποτελεί υποχρέωση του υπουργείου και του αρμόδιου υφυπουργού, ο οποίος, ενώ είχε λάβει τις σχετικές εισηγήσεις από το 2002 και το 2003, δεν τις υπέγραψε ως όφειλε"» (Το ρεπορτάζ από την ΑΠΟΦΑΣΗ).

Η... ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ: «Την ώρα που ένα νέο κύμα ακρίβειας χτυπά τα χαμηλά εισοδήματα κάνοντας και πάλι τους φτωχούς φτωχότερους. Η κυβέρνηση δεν αρκείται πια στο ρόλο του απλού παρατηρητή, όπως μέχρι τώρα. Αλλά πλέον πρωταγωνιστεί στις ανατιμήσεις. Με την ακατανόητη απόφασή της να εγκρίνει υπέρογκες αυξήσεις τιμών, ως και 40%, σε εκατοντάδες φάρμακα.

Ενώ οι καταναλωτές περίμεναν αυστηρούς ελέγχους για περιορισμό της αισχροκέρδειας και πάταξη της κερδοσκοπίας...

...Ερχεται η ίδια η κυβέρνηση να δημιουργήσει ψυχολογία ανατιμήσεων - την οποία βέβαια οι κερδοσκόποι δεν πρόκειται να αφήσουν ανεκμετάλλευτη» (Οι «Ριπές» στα ΝΕΑ).

ΠΕΡΙ ΚΡΑΤΟΥΣ. «Στην ουσία, με το δόγμα Καραμανλή αρχίζει η αποκομματικοποίηση του κράτους και η επιστροφή στην αξιοκρατία. Αξιοκρατία σημαίνει ότι θα λειτουργήσει το κράτος για λογαριασμό όλων και με τη στήριξη όλων. Ετσι, θα πετύχουμε τα "συλλογικά επιτεύγματα" για τα οποία έκανε λόγο ο πρωθυπουργός. Ομως, είναι σαφές ότι, για να επιτευχθούν αυτά, πρέπει όλοι να ξεχάσουν το κόμμα τους και να αρχίσουν να σκέφτονται την πατρίδα τους» (Το κύριο άρθρο στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

ΤΑ ...ΕΞΑΣΤΗΛΑ

ΤΑ ΝΕΑ: 16ωρη παρακολούθηση εξ ουρανού από το Ζέπελιν - Πετάει, πετάει ο Μεγάλος Αδελφός

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΣΕΝΑΡΙΑ με... Τσαμουριά και παράνομους ακροαριστερούς - ΤΡΟΜΟ-ΥΣΤΕΡΙΑ με... Ρεπούμπλικα

ΕΘΝΟΣ: «ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΝ» 12 ΑΛΛΑΓΕΣ στη φορολογία

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ σε κόμμα και κράτος

Η ΧΩΡΑ: ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ «ΖΕΠΕΛΙΝ» ΟΛΗ Η ΑΘΗΝΑ

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου): ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ για 30.000 υπαλλήλους

ΑΥΡΙΑΝΗ: ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΣΤΟ ΚΑΡΤΕΛ της κοκαΐνης

Η ΑΠΟΦΑΣΗ: ΔΗΜΟΣΙΟ - 25.000 ΝΕΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΕΦΟΡΙΑ - Ρύθμιση χρεών για 850.000 οφειλέτες

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Πέτυχε η απεργία των Δημοσιογράφων και των Τεχνικών Τύπου - Οι πένες νικούν το χρήμα

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ολυμπιακή...

«Σε "Ολυμπιακό κλοιό παρακολούθησης" μπαίνουν οι Αθηναίοι: στον ουρανό της Αττικής είναι προγραμματισμένο να πετάξει το πρωί ένα, μήκους 59 μέτρων, αερόπλοιο "Ζέπελιν", που έχει τη δυνατότητα να μεταδίδει εικόνες για περισσότερες από 16 ώρες καθημερινά στα Κέντρα Ασφάλειας. Το αερόπλοιο φέρει κάμερες υψηλής ευκρίνειας τριών ειδών - νύχτας, ημέρας και υπέρυθρες - όπως και υπερσύγχρονους αισθητήρες» (Το ρεπορτάζ από ΤΑ ΝΕΑ).

...τρομοϋστερία

«... Μεταφράζεται η τρομοϋστερία για τους Ολυμπιακούς σε απρόβλεπτου ύψους δαπάνες για την ασφάλειά τους, που θα πληρώσει ο ελληνικός λαός. Ηδη η Αθήνα μετατρέπεται σε φρούριο και η ζωή των κατοίκων της πρωτεύουσας τίθεται υπό ασφυκτική αστυνομική παρακολούθηση με τα πιο σύγχρονα μέσα...» (Κύριο άρθρο - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Ολα καλά και...

«Στην τελική φάση πριν ανοίξει η αυλαία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, οι Ελληνες στη συντριπτική τους πλειοψηφία πιστεύουν ότι θα είναι μια πολύ πετυχημένη διοργάνωση και όχι μόνο αυτό. Πιστεύουν ότι τελικά θα υπάρξει κέρδος από την όλη διοργάνωση» (Κύριο άρθρο - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ).

...οφέλη για... όλους

«Είναι πράγματι εθνική υπόθεση οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες και οφείλουμε όλοι οι Ελληνες να συμβάλουμε στην επιτυχή διεξαγωγή τους. Οπως τόνισε ο Καραμανλής στην ομιλία του στο Προσυνέδριο της ΝΔ στην Πάτρα, "τώρα είναι η ώρα για την Ελλάδα της συλλογικότητας, της αποφασιστικότητας, της ευθύνης". Το κόστος των Αγώνων επιβαρύνει όλους τους πολίτες, τα οφέλη θα είναι για όλους τους Ελληνες και η υπεραξία τους είναι εφόδιο για το επόμενο διάστημα» (Ο Γ. Τράγκας στη ΧΩΡΑ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ