ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 4 Ιούλη 2004
Σελ. /24
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μαγική βραδιά στους Βράχους

Τρεις πρωτοπόροι της ελληνικής ροκ σκηνής, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Πάνος Κατσιμίχας και ο Διονύσης Τσακνής, ανηφορίζουν, την Τετάρτη (9.30μ.μ.), στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» στο Βύρωνα, για μια μοναδική συναυλία. Θα ενώσουν τραγούδια, ψυχή, παλμό σε μια άκρως ενδιαφέρουσα μουσική σύμπραξη με ροκ διάθεση.

Στη Σκιά των Βράχων, στο πλαίσιο του 17ου Φεστιβάλ Βύρωνα, οι τρεις καταξιωμένοι καλλιτέχνες θα προσφέρουν μια μαγική βραδιά - περιπλάνηση σε τραγούδια γνωστά κι αγαπημένα, αλλά και καινούρια. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μουσικές δημιουργίες από την προσωπική τους δισκογραφία, αλλά και κομμάτια από τις επιτυχημένες συνεργασίες τους, που θα μοιραστούν με το κοινό τους. Ο Διονύσης Τσακνής θα φέρει στη σκηνή τα τραγούδια από την τελευταία του δουλιά «Μια ζωή αλλού», ο Πάνος Κατσιμίχας τις δώδεκα διαφορετικές μουσικές ιστορίες του από τις «Μπαλάντες των πολυκατοικιών» και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου τα τραγούδια από τον καινούριο δίσκο του «Φρέσκο Χιόνι», που μόλις κυκλοφόρησε. Περιλαμβάνει τραγούδια που έγραψαν οι Γιώργος Ανδρέου, Νίκος Ζούδιαρης, Νίκος Ζιώγαλας, Οδυσσέας Ιωάννου, Γιώργος Κλεφτογιώργος, Μαριανίνα Κριεζή, Σταμάτης Κραουνάκης, Κώστας Λειβαδάς, Μανώλης Φάμελλος και ο ίδιος ο Β. Παπακωνσταντίνου.

Την ευθύνη της συναυλίας έχει η εταιρία «Τέχνη Εντός» σε συνεργασία με την εταιρία «Πολιτιστική Παρέμβαση». Εναρξη: 9.30 μ.μ. Προπώληση εισιτηρίων στα «Μετρόπολις» (Πανεπιστημίου 64, τηλ. 210 3830404, Σύνταγμα, Καπνικαρέας και Μητροπόλεως).


Κυριακή 4/7
  • Χ. Αλεξίου
    Χ. Αλεξίου
    Χρώματα, ήχοι και φωνές της Ιαπωνίας, στο Ηρώδειο, στη μουσικοχορευτική παράσταση «The Space». «Πρωταγωνιστές» τρία μουσικά όργανα: το σαμισέν (παραδοσιακό τρίχορδο), το βαντάικο (ιαπωνικά κρουστά) και το σακουχάτσι (πνευστό από μπαμπού), που ερμηνεύονται από το «Hibiki Ensemble», το μουσικό σύνολο που δημιουργήθηκε για να διαδώσει την ιαπωνική παράδοση σε ολόκληρο τον κόσμο.
Δευτέρα 5/7
  • Η ορχήστρα «Oxford Philomusica» εμφανίζεται στο Ηρώδειο, υπό τη διεύθυνση του ιδρυτή της Μάριου Παπαδόπουλου και με σολίστ τον πιανίστα Αρη Γαρουφαλή, σ' ένα πρόγραμμα με έργα Γιάννη Ιωαννίδη, Μανόλη Καλομοίρη και Γκούσταβ Μάλερ.
  • Η μουσική φλαμένκο και τα τραγούδια, πρωταγωνιστούν στην παράσταση του Χοακίν Κορτές, με τίτλο «Live», που παρουσιάζεται τη Δευτέρα στο Θέατρο του Λυκαβηττού.
  • Η Χάρις Αλεξίου τραγουδά στη «Σκιά των Βράχων», στο Βύρωνα, συντροφιά με τον Μανόλη Φάμελλο και τη Ζωή Παπαδοπούλου.
  • Χιπ χοπ με άποψη στο «Θέατρο Πέτρας», στην Πετρούπολη (9.30μ.μ.), από το συγκρότημα «Cypress Hill».
  • Μεγάλα ονόματα της ροκ θα παρελάσουν σήμερα και αύριο από το «Κατράκειο» της Νίκαιας, στο πλαίσιο του «Athens Open Air Fest». Επίσημη καλεσμένη και τις δύο μέρες η εκρηκτική Doro.
  • Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών διοργανώνει στις 9μ.μ., την παράσταση της οπερέτας «La Serva Padrona» του Giovanni Battista Pergolesi, στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» (Λόφος Φιλοπάππου). Είσοδος ελεύθερη.
Τρίτη 6/7
  • Ν. Παπάζογλου
    Ν. Παπάζογλου
    Ο διάσημος «τροπικαλίστας» συνθέτης και υπουργός Πολιτισμού της Βραζιλίας, Gilberto Gil εμφανίζεται στο Ηρώδειο, με την κιθάρα του και τη μουσική του συντροφιά.
  • Ο θρυλικός Ιγκι Ποπ και οι «Stooges», εμφανίζεται σε μια δυναμική συναυλία, στο «Θέατρο Πέτρας». Τη συναυλία θ' ανοίξουν οι Madrugada και οι Stellastarr. Οι πόρτες ανοίγουν στις 7μ.μ.
Τετάρτη 7/7
  • Το πρώτο φεστιβάλ τζαζ στην Αθήνα πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Λυκαβηττό, με τη συμμετοχή σπουδαίων μουσικών: του δεξιοτέχνη κιθαρίστα Al Di Meola, του βιρτουόζου σαξοφωνίστα Charles Lloyd, του εκφραστικού ακορντεονίστα Richard Galliano κ.ά.
  • Ο Νίκος Παπάζογλου δίνει συναυλία στο «Κατράκειο» της Νίκαιας, στις 10μ.μ. Οι πόρτες ανοίγουν στις 8.30μ.μ.
  • Την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη παρουσιάζει η Νέα Ποντιακή Σκηνή του Λάζου Τερζά, σε συνεργασία με το Σύλλογο Ποντίων Πετρούπολης.
Πέμπτη 8/7
  • Η «Ελληνική Τριλογία» του Ηλία Ανδριόπουλου, παρουσιάζεται στο Ηρώδειο. Σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση θ' ακουστεί το τελευταίο έργο του πάνω στις «Ωδές» του Ανδρ. Κάλβου (για συμφωνική ορχήστρα, χορωδία και ερμηνευτή τον Τάση Χριστογιαννόπουλο), οι «Αργοναύτες» σε ποίηση Γ. Σεφέρη, με ερμηνευτή τον Μανόλη Μητσιά, και οι «Προσανατολισμοί» σε ποίηση Οδ. Ελύτη, με ερμηνεύτρια την Ιωάννα Φόρτη. Συμμετέχουν: Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και Χορωδία της ΕΡΤ, Χορωδία του ΟΤΕ και το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο Δήμου Κορινθίων.
  • Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης «αφηγείται» τις μελωδικές ιστορίες του, στο «Θέατρο Βράχων», στο πλαίσιο του «17ου Φεστιβάλ Βύρωνα».
Παρασκευή 9/7
  • Το Σύγχρονο Θεατρικό Εργαστήρι Πετρούπολης «Εμμετρον» ανεβάζει σήμερα και αύριο (9.30μ.μ.), στο Θέατρο Πέτρας, το έργο «Ανω Τελεία» του Γ. Μαρδά.
Σάββατο 10/7
  • Χοακίν Κορτές
    Χοακίν Κορτές
    Ο Νίκος Γκαραβέλας παρουσιάζει στις 7μ.μ., στο «Θέατρο Βράχων», στο Βύρωνα, το «2nd Country Music Festival».

Ζιλμπέρτο Ζιλ
Ζιλμπέρτο Ζιλ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ