ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 2 Μάρτη 2004
Σελ. /48
ΑΝΕΡΓΕΣ - ΑΠΟΛΥΜΕΝΕΣ «ΣΙΣΣΕΡ - ΠΑΛΚΟ»
ΚΚΕ, γιατί βγάλαμε συμπεράσματα

Ιδιαίτερης αξίας το κάλεσμα που απευθύνουν άνεργες - απολυμένες της ΣΙΣΣΕΡ - ΠΑΛΚΟ στις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους τους, αλλά και σ' όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και της χώρας μας, με το οποίο τους ζητούν να μετατρέψουν την οργή και αγανάκτησή τους σε μαζική στήριξη και ενίσχυση του ΚΚΕ.

Οπως τονίζουν: «Μετά από πολύμηνους, σκληρούς αγώνες για το δικαίωμά μας στη δουλιά αντιμετωπίζοντας την τρομοκρατία στο χώρο δουλιάς, τον εμπαιγμό και την κοροϊδία από την εργοδοσία, την κυβέρνηση και τις συμβιβασμένες δυνάμεις του σωματείου μας και της ηγεσίας του συνδικαλιστικού κινήματος, βγάλαμε τα αναγκαία και απαραίτητα συμπεράσματα. Γιατί: Το δίκιο μας δε χαρίζεται αλλά καταχτιέται μέσα από σκληρούς και ταξικούς αγώνες, στο δρόμο της αντίστασης και της αντιπαράθεσης με το μεγάλο κεφάλαιο. Γιατί: Τα όνειρά μας για δουλιά με δικαιώματα δε χωράνε στους μονόδρομους της καπιταλιστικής ενοποίησης. Στις αυταπάτες της εργασιακής ειρήνης, στον εγκλωβισμό της λογικής να μοιράσουμε τη φτώχεια μας, μέσω των "προγραμμάτων" για μισή δουλιά - μισή ζωή. Γιατί: Το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας δε θέλουμε να το χαρίσουμε στην κυρίαρχη πολιτική. ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ!!!! ΓΙ' ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ, ΛΕΜΕ: ΚΚΕ ΙΣΧΥΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΚΕ: - Στάθηκε δίπλα μας από την πρώτη στιγμή, δίνοντας όλες τις δυνάμεις του στο δίκαιο αγώνα μας.

- Μας είπε την αλήθεια, όταν οι άλλοι την έκρυβαν, αν και τη γνώριζαν, οδηγώντας τους εργαζόμενους στην εξαπάτηση και τη μοιρολατρία.

Γι' αυτό, λοιπόν, καλούμε τους συναδέλφους μας να φωνάξουμε δυναμικά ότι τα συμφέροντά μας είναι σε ευθεία αντίθεση με το μεγάλο κεφάλαιο και τους υπηρέτες του.

Γι' ΑΥΤΟ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΚΕ»!

Το κάλεσμα υπογράφουν οι παρακάτω:

1. ΜΑΣΟΥΡΑ Βιβή

2. ΜΑΡΙΝΑΚΗ Νίκη

3. ΚΑΚΙΡΗ Θάλεια

4. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ Γιώτα

5. ΜΑΣΟΥΡΑ Γεωργία

6. ΚΑΠΙΤΟΥΡΗ Ντίνα

7. ΠΑΝΤΟΥΛΙΑ Μαίρη

8. ΡΑΒΑΝΗ Ολγα

9. ΠΑΠΠΑ Τασία

10. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Μαρία

11. ΝΙΚΟΛΗ Μαρία

12. ΡΟΥΣΟΥ Μαρία

13. ΛΕΥΚΙΜΙΑΤΗ Αγγελική

14. ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ Βάσω

15. ΤΣΙΚΛΙΑ Ρούλα

16. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ Χρυσούλα

17. ΛΑΥΡΑΝΟΥ Ζωή

18. ΓΕΡΜΑΝΟΥΔΗ Κική

19. ΝΙΝΟΥ Τασία

20. ΚΟΚΚΙΝΟΥ Μάγδα

21. ΦΩΤΕΙΝΟΠΟΥΛΟΥ Ασπασία

22. ΣΤΑΜΠΟΥΡΛΟΥ Βούλα

23. ΑΧΜΑΚΗ Μαρία

24. ΤΣΙΩΡΑ Μαρία

25. ΠΑΝΤΙΟΡΑ Αφροδίτη

Γιατί ψηφίζω ΚΚΕ

Μέσα από τη δίνη της υπερσυσσώρευσης του κίβδηλου νομίσματος, που δεν ανταποκρίνεται σε αγαθά και προϊόντα, οδεύουμε σ' ένα σκληρό πνευματικό μεσαίωνα, πολύ χειρότερο από εκείνο που ζήσαμε στο παρελθόν. Ο βάρβαρος ιμπεριαλισμός, που συνεχώς αυξάνει η οργάνωση και η βαρβαρότητά του, από τη στείρα παγκοσμιοποίηση και το χυδαίο «εκσυγχρονισμό», ωθεί στην εξαθλίωση ολόκληρη την ανθρωπότητα που έχει αλλοτριωθεί από την κουλτούρα του φετιχισμού του εμπορεύματος.

Ετσι, σαν κουρδισμένα μηχανάκια, τρέχουμε καθημερινά, μήπως και αποκτήσουμε τα επάρατα λεπτά, που είτε το θέμε είτε όχι, έχουν διαλύσει στη Δύση την «πολιτισμένη» ακόμη και αυτή την «αγία οικογένεια», που όπως έλεγε ο Μαρξ «στις τρεις οικογένειες η μία αποτελείται από ζευγάρι». Τρέχουμε σαν μηχανάκια όχι μόνο για τις βιοτικές μας ανάγκες, αλλά και για την κατανάλωση, άβουλοι και απαθείς, γιατί υιοθετήσαμε τις πλάνες αντιλήψεις της ατομικής ιδιοτέλειας, που λειτουργούν σαν αντίθεση σ' αυτό που λέγαμε παλιά κοινωνική συνείδηση. Οσο και να αναπτύσσεται οικονομικά και τεχνολογικά μια κοινωνία, δεν είναι δυνατό να αποφύγει τον όλεθρο και την καταστροφή, όταν δε θα αναπτυχθεί παράλληλα και η κοινωνική συνείδηση, που θα λειτουργήσει ως ένας απαραίτητος μηχανισμός κοινωνικής ισορροπίας. Γι' αυτό ασυνείδητα με όλες μας τις δυνάμεις οικοδομούμε έναν κόσμο άγριο και απάνθρωπο, που έχει απορρίψει ακόμα κι εκείνους τους απαραίτητους μηχανισμούς (στοιχειώδεις συντάξεις, μισθούς, παιδεία, υγεία κ.ά.), που έδιναν την ελαστικότητα στο μέχρι τώρα καπιταλισμό και του επέτρεπαν να επιβιώσει, να αναπτύσσεται και να κινείται δημιουργικά. Ετσι, χωρίς συνείδηση κοινωνική και ανθρώπινη, η μόνη που δημιουργεί τα λαϊκά κινήματα (τροφοδοτούνται κύρια από το ΚΚΕ), οικοδομούμε άθελά μας το μέλλον του «εκσυγχρονισμού», αβέβαιο και σκοτεινό, μάλλον θανατηφόρο για τις γενιές που έρχονται και καλούνται να επιβιώσουν ανάμεσα από τις ωμές και δολοφονικές στρατιωτικές επεμβάσεις, το δουλεμπόριο της εργασίας και των εξαθλιωμένων γυναικών της νεοφιλελεύθερης οικονομίας, τη δίνη της κυκλοφορίας των επικίνδυνων ναρκωτικών, που δε γνωρίζει όρια, νόμους και απαγορεύσεις, εξαιτίας του αχαλίνωτου κέρδους, την ολική καταστροφή του φυσικού μας περιβάλλοντος, που συνεχώς λεηλατείται από το κέρδος των επιχειρήσεων, οι οποίες προστατεύονται σιωπηλά από τις αστικές κυβερνήσεις και από τον ξεπεσμό των αξιών που βοηθούσαν τους ανθρώπους να ζουν πιο φιλάνθρωπα, ελεύθερα και ειρηνικά (κάποτε κυνηγούσαν τους κομμουνιστές για τις πορείες ειρήνης που σήμερα σταμάτησαν λόγω... πολιτισμού) δίχως το άγχος και τη μοναξιά που φτιάχνει η κυρίαρχη σύγχρονη ιδεολογία που λέγεται ανταγωνισμός.

Αυτή η ιδεολογία που στο όνομα του «δίκαιου» της κάθε καταπίεσης, κυρίως της πλουτοκρατίας, έφτιαξε μια τιμοκρατία («την πολιτεία εκ τιμημάτων» που έλεγε ο Αριστοτέλης), που έχει διαλύσει ακόμα και την αστική δημοκρατία των αστών, που με την επίδραση του λαϊκού κινήματος αναγκαζόταν να βοηθήσει αγρότες, εργάτες και μικρομεσαίους, να ζούνε πιο ανθρώπινα, απλά και ειρηνικά.

Γι' αυτό πρέπει να ενισχύσουμε με όλες μας τις δυνάμεις το ΚΚΕ, μήπως και ανακτήσουμε ένα ακηδεμόνευτο λαϊκό κίνημα, κόντρα στον αγνωστικισμό και στην αποχαύνωση της πλουτοκρατίας, που έχει θάψει στην αφάνεια τον ζωογόνο και ανθρώπινο ιστορικό και διαλεκτικό υλισμό. Αυτή την ιδεολογία (τον τρόπο σκέψης) που ανάγκασε και τους αστούς ανάμεσα από τον ορθολογισμό να κάνουν κάτι και αυτοί, όπως τα κομμουνιστικά κόμματα για τη βελτίωση της κοινωνίας μας, που δυστυχώς οδεύει δίχως καμιά παιδεία (αυτό που μας πασάρουν σήμερα οι αστικές κυβερνήσεις σαν... παιδεία είναι μόνο εκπαίδευση ανθρώπων παπαγάλων) στην άγνοια και τη διαφθορά της σύγχρονης κουλτούρας, που ανάμεσα στα show, την κόλαση του παραλόγου και την αρρωστημένη ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής επικαιρότητας μας οδηγούν στο χάος.

Για όλα αυτά και σ' αυτές τις συγκυρίες μόνο ένα ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να μας απαλλάξει από τη λαίλαπα αυτή του νεοφιλελευθερισμού.


Των
Βαγγέλη ΒΑΡΔΑΚΗ και Γιάννη ΣΑΒΒΑΚΗ
Οι Βαγγέλης Βαρδάκης και Γιάννης Σαββάκης είναι γεωπόνοι στο Νομό Ηρακλείου Κρήτης

Οι αντιστασιακοί στηρίζουν ΚΚΕ

Χιλιάδες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης εκφράζουν με κάθε τρόπο τη στήριξή τους στο ΚΚΕ ενόψει και της εκλογικής αναμέτρησης της 7ης Μάρτη και καλούν να πράξουν το ίδιο όλοι οι αγωνιστές, κάθε ηλικίας, κάθε άνθρωπος που δε βολεύεται, που ασφυκτιά στη σημερινή κατάσταση, αποδυναμώνοντας συγχρόνως το δικομματισμό.

Ο «Ριζοσπάστης» έχει κατακλυστεί από δηλώσεις αντιστασιακών από κάθε γωνιά της χώρας, που είτε μεμονωμένα είτε από κοινού υπογράφοντας διακηρύξεις, εκφράζουν τη συστράτευσή τους για την επιτυχία των εκλογικών στόχων του ΚΚΕ. Η περήφανη γενιά της Αντίστασης δηλώνει και με αυτό τον τρόπο πως τα χρόνια που πέρασαν και οι εξελίξεις που έφεραν, καθόλου δεν πτόησαν το αγωνιστικό φρόνημά της. Συνεχίζει και σήμερα να δίνει μαθήματα αγωνιστικής, ανυπότακτης στάσης ζωής.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ