Η χτεσινή συνεδρίαση μονοπωλήθηκε, σχεδόν, από τις αγορεύσεις των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας του εκλιπόντος - θύματος της «17Ν» Παύλου Μπακογιάννη. Πρώτη πήρε το λόγο η συνήγορος της οικογενείας Ολγα Τσόλκα, η οποία μεταξύ άλλων μίλησε επί μακρόν για το ρόλο των κατηγορουμένων που φέρονται να εμπλέκονται στη συγκεκριμένα υπόθεση. Στο πλαίσιο αυτό υποστήριξε ότι από τα στοιχεία της δικογραφίας αποδεικνύεται ο ηγετικός ρόλος του Αλ. Γιωτόπουλου στην οργάνωση, όπως και ο ξεχωριστός ρόλος σ' αυτή του Δ. Κουφοντίνα. Αναφερόμενη δε, στη δολοφονία του Π. Μπακογιάννη αρνήθηκε ότι πρόκειται για πολιτική πράξη, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για πολιτικό τεντιμποϊσμό. «Ο πολιτικός τεντιμποϊσμός - είπε - όταν αυτός εκδηλώνεται με την τέλεση ανθρωποκτονιών και επιβιώνει από ληστείες, δεν είναι πολιτική πράξη, ούτε επαναστατική πράξη».
Μετά την Ολγα Τσόλκα για την ίδια υπόθεση αγόρευσε ο Τάκης Βασιλακόπουλος, ο οποίος αναφερόμενος στη «17Ν» είπε πως πρόκειται «περί μιας αγέλης, δεν έχει κανένα ελαφρυντικό, πρόκειται για εκ πεποιθήσεως εγκληματίες και στο μέτρο που δεν έδωσαν το αντάλλαγμα που τους ζητάει ο νομός για να ξεπατωθεί η τρομοκρατία, πρέπει να επιβληθεί η ποινή του τετελεσμένου». Σε άλλο σημείο τόνισε ότι η «17Ν» μας κληροδότησε την αντιτρομοκρατική υστερία. Πρόσθεσε δε, ότι αυτή η υστερία δεν πλήττει τους τρομοκράτες αλλά τους απλούς πολίτες αφού για να πιαστούν οι τρομοκράτες παραβιάζονται τα δικαιώματά τους.
Για την υπόθεση Μπακογιάννη μίλησε επίσης και ο συνήγορος Νίκος Βλάχος, ενώ η συνεδρίαση έκλεισε με την αγόρευση του Αρη Τζανετή, συνηγόρου Πολιτικής αγωγής για τις υποθέσεις των δολοφονιών των Τούρκων διπλωματών Ομέρ Σιπαχίογλου και Ντενίζ Μπουλούκμπασι καθώς και του πρώην διοικητή της Εθνικής Τράπεζας Μιχάλη Βρανόπουλου.
Πανελλαδικό χαρακτήρα παίρνει η κινητοποίηση των αυτοκινητιστών ταξί, καθώς οι εκπρόσωποι του κλάδου σε πολλές πόλεις της περιφέρειας, αποφάσισαν την ακινητοποίηση των οχημάτων από μεθαύριο Δευτέρα.
Ετσι, από μεθαύριο Δευτέρα και για τέσσερις μέρες, θα ακινητοποιηθούν τα ταξί σε Αθήνα, Πειραιά, Πάτρα, Λάρισα, Τρίκαλα, Γιάννενα και άλλες πόλεις.
Οι αυτοκινητιστές ταξί αντιδρούν σε μια σειρά αντιεπαγγελματικά μέτρα - όπως καταγγέλλουν - που αποφάσισε η κυβέρνηση για τον κλάδο τους, ενώ κάνουν λόγο και για μεθοδεύσεις παράδοσης των υπηρεσιών ταξί «στα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα».
Την απόρριψη της αίτησης αναίρεσης της Κ. Γιαννακοπούλου πρότεινε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χ. Μαγκλάρας κατά τη χτεσινή συζήτηση της υπόθεσης στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου. Η Κ. Γιαννακοπούλου έχει καταδικαστεί από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του αρχιμανδρίτη Α. Ελευθεριάδη το 1997.
Στην αίτηση αναίρεσης η Κ. Γιαννακοπούλου υποστήριξε ότι η εφετειακή απόφαση δεν έχει εμπεριστατωμένη αιτιολογία, γιατί αρνήθηκε τα ελαφρυντικά του πρότερου εντίμου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας.
Επίσης, η Κ. Γιαννακοπούλου στρέφονταν και κατά το σκέλος της απόφασης που είχε δεχτεί ότι η εγκληματική πράξη έγινε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, δε δέχτηκε το μειωμένο καταλογισμό και ότι το θύμα την είχε παρασύρει σε ερωτικό δεσμό.
Ο αντεισαγγελέας Χ. Μαγκλάρας υποστήριξε ότι η καταδικαστική απόφαση έχει ειδική και τεκμεριωμένη αιτιολογία και πρότεινε την απόρριψή της. Το δικαστήριο επιφυλάχτηκε.