ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 2 Σεπτέμβρη 2003
Σελ. /32
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΝΤΙΚΑΣ
Ολα γίνονται αν ο λαός βγει στο προσκήνιο

Αποσπάσματα από την ομιλία του μέλους του ΠΓ της ΚΕ στην Αρτα, που αναφέρθηκε στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές

Στο πλαίσιο της πολιτικής επικοινωνίας της ΚΝΕ με τη νεολαία, μέσω του 29ου Φεστιβάλ, στις κεντρικές εκδηλώσεις στην Αρτα, ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μίλησε για τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας, που μένουν όμως ανεκπλήρωτες σ' αυτό το σύστημα. Εξήγησε το ρόλο που παίζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σ' αυτή την κατάσταση, υπηρετώντας πιστά την πλουτοκρατία και κάλεσε τους εργατοϋπαλλήλους, τη νεολαία, τους ΕΒΕ, τους αγρότες, τις γυναίκες να τολμήσουν μαζί με το ΚΚΕ, να περάσουν στην αντεπίθεση, να πάρουν τη θέση τους στο αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο, με στόχο τη λαϊκή εξουσία.

Ιδιαίτερα, με αφορμή τις επικείμενες εκλογές, υπογράμμισε ότι «ο λαός πρέπει να δείξει παγερή αδιαφορία ποιος από τους δυο θα γίνει κυβέρνηση. Είτε είναι το ΠΑΣΟΚ, είτε η ΝΔ, θα συνεχιστεί η ίδια αντιλαϊκή πολιτική και χειρότερη ακόμα».

Στο ερώτημα που άλλοι καλοπροαίρετα κι άλλοι κακοπροαίρετα θέτουν «γιατί να ψηφίσουμε ΚΚΕ, εφόσον δεν είναι πιθανό να γίνει κυβέρνηση», αναφέρθηκε στη συνέχεια ο Δ. Γόντικας, απαντώντας σ' όσους το θέτουν εκ του πονηρού, ότι το ΚΚΕ που δεν μπαίνει στο τσεπάκι της άρχουσας τάξης είναι ο μόνιμος φόβος τους και το χτυπούν για να ευνουχίσουν το λαό.

Ομως, απευθυνόμενος σ' εκείνους που καλοπροαίρετα ταλαντεύονται και αναρωτιούνται, γιατί να ψηφίσουν σήμερα το ΚΚΕ, αφού δε θα γίνει κυβέρνηση, σημείωσε ότι οι εκλογικές αναμετρήσεις από μόνες τους δεν αλλάζουν την κατάσταση, αλλά είναι ένα στοιχείο, που ο λαός πρέπει να αξιοποιεί σε όφελός του, για να δυναμώσει τη δική του παρουσία παντού, στο δρόμο για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, μέσα από σκληρούς, μεγάλους ταξικούς αγώνες, του μετώπου των αντιιμπεριαλιστικών, αντιμονοπωλιακών δυνάμεων.

«Λέμε στο λαό ότι πρέπει να πάει στην κάλπη βάζοντας τούτο το ερώτημα: Πού θα ακουμπήσεις την αύριο των εκλογών, ώστε ν' αντιμετωπίσεις τη νέα λαίλαπα που έρχεται; Αφού δε νιώθεις έτοιμος τώρα, να φέρεις τα πάνω κάτω, κάνε ένα αποφασιστικό βήμα για να μπορέσεις να τα πραγματοποιήσεις αύριο.

Κάνε ένα βήμα, για να φέρεις πιο κοντά το δικό σου αύριο. Γιατί, αν αναβάλλεις συνεχώς αυτό το βήμα, το αύριο δε θα έρχεται. Κι όσο πιο γρήγορα θα κάνεις το βήμα που πρέπει, τόσο λιγότερες θα γίνονται και οι δυσκολίες για την πραγματοποίηση του μεγάλου άλματος.

ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, πλουτοκρατία θωρακίζουν ακόμη περισσότερο την επίθεσή τους κατά του λαού. Ας θωρακίσει και ο λαός τη δική του αντεπίθεση τώρα. Να χτυπηθεί ανελέητα η λογική "δε γίνεται τίποτα"! Ολα γίνονται, αν ο λαός βγει στο προσκήνιο. Αυτό απέδειξε όλη η πορεία της ανθρωπότητας.

Αντίθετα, πραγματικά δε γίνεται τίποτα, αν ο λαός επιτρέπει να τον τσαλαπατάνε, και μετά τους δίνει και την ψήφο του, για να τον τσαλαπατήσουν ακόμη περισσότερο».

Απευθυνόμενος στους αριστερούς, ενταγμένους ή ανένταχτους, που θέλουν να υψώσει ο λαός το ανάστημά του, που σέβονται τις αγωνιστικές, αντιιμπεριαλιστικές παραδόσεις της μαχόμενης αριστεράς, τους κάλεσε να στηρίξουν το ΚΚΕ. «Οι όποιες διαφωνίες σας με το ΚΚΕ δεν πρέπει να γίνουν εμπόδιο ή λόγος να δώσετε την ψήφο σας στην αριστερά της διαχείρισης, στον ΣΥΝ», τόνισε εξηγώντας ότι οι διαφορές με το ΚΚΕ θα κριθούν στους αγώνες που έρχονται, όμως την κεντροαριστερά την έχει κρίνει η ζωή εδώ και χρόνια, στην Ελλάδα και διεθνώς. «Ο ΣΥΝ παίζει μέσα στα κεντροαριστερά σενάρια», είπε, «γιατί η πολιτική του γραμμή κινείται στον αστερισμό της στρατηγικής του ΠΑΣΟΚ. Χαρακτηρίζει τους λαϊκούς αγώνες επαναστατική γυμναστική, θεωρεί θετικές εξελίξεις την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ, τον ευρωστρατό, υπερψήφισε το Μάαστριχτ, έβαλε πλάτη να περάσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και η μερική απασχόληση, ενώ συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ στο συνδικαλιστικό κίνημα, στην Αυτοδιοίκηση. Στρέφεται στα λόγια κατά της κεντροαριστεράς όμως προς τα εκεί λοξοκοιτάει».

Και συμπλήρωσε ο Δ.Γόντικας: «Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Και μπροστά βρίσκεται η λαϊκή συσπείρωση, ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, που η επιτυχία τους συνδέεται με την ιδεολογική ήττα του συμβιβασμού και όχι η λεγόμενη ενότητα της αριστεράς που σημαίνει να συναπαντηθούν η μαχητική στάση με το συμβιβασμό, για να γίνει η μαχητικότητα συμβιβασμός».

Συνεχίζοντας υπογράμμισε: «Απευθυνόμαστε στους εργάτες και στους αγρότες, στους ΕΒΕ και στη νεολαία, σε όλους που συναντηθήκαμε στις κινητοποιήσεις για τα λαϊκά δικαιώματα, για το λαϊκό μόχθο που τον ληστεύουν. Σε όλους που πήραμε μαζί μέρος στους αγώνες κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ:

Η κατάσταση στην Ελλάδα θα ήταν πολύ χειρότερη για τους εργαζόμενους, αν δεν υπήρχε το ΚΚΕ. Θα ήταν πολύ χειρότερη, αν το ΚΚΕ δεν είχε αυτή την πολιτική, που ο πρωθυπουργός, για λόγους καθαρά ταξικούς, τη χαρακτήρισε έξω από την πραγματικότητα».

Ναι, παραδέχτηκε, το ΚΚΕ αρνείται αυτή την πραγματικότητα που φέρνει φτώχεια, πολέμους, ανεργία ανασφάλεια, αρνείται ότι ο καπιταλισμός μπορεί να γίνει ανθρώπινος. Γι' αυτό και κάλεσε τους ανθρώπους του μόχθου να το ενισχύσουν και να μην παραμερίσουν τη μέρα των εκλογών, την αγανάκτηση που εκφράζουν καθημερινά επί 4 χρόνια.

Εντυπωσιακή η συμμετοχή της νεολαίας

Μεγάλο πολιτικό - πολιτιστικό γεγονός το Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Αρτα

Eurokinissi

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του 29ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» στην Αρτα. Η Νομαρχιακή Οργάνωση Αρτας της ΚΝΕ κορύφωσε τη δράση της χρονιάς που πέρασε οργανώνοντας το σημαντικότερο νεολαιίστικο πολιτιστικό και πολιτικό γεγονός της πόλης. Νέοι και νέες κάθε ηλικίας, από τους χώρους των μαθητών, των νέων εργαζομένων και των σπουδαστών, αλλά και ενήλικες εργαζόμενοι και εργαζόμενες με τις οικογένειές τους κατέκλυσαν κυριολεκτικά το χώρο που στήθηκε το διήμερο Φεστιβάλ.

Η συμμετοχή των νέων ήταν μεγαλύτερη από άλλες χρονιές, ενώ πλούσιος ήταν ο προβληματισμός και η συζήτηση που «άναψε» στα πηγαδάκια. Πολλοί από τους νέους που επισκέφτηκαν φέτος το Φεστιβάλ, ήθελαν, όπως μας είπαν, να γνωρίσουν από κοντά την ΚΝΕ, που συνάντησαν στους δρόμους των μεγάλων αντιιμπεριαλιστικών κινητοποιήσεων τη χρονιά που πέρασε. Ηταν πραγματικά εντυπωσιακή η προσοχή με την οποία αυτά τα νέα παιδιά άκουγαν τις πολιτικές ομιλίες, από το ΚΣ της ΚΝΕ και το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, καθώς και τη συζήτηση που έγινε για την Κούβα. Αισιόδοξα, ακόμα, είναι και τα πρώτα συμπεράσματα που βγαίνουν από τα ερωτηματολόγια της ΚΝΕ με θέμα τα ναρκωτικά, που δόθηκαν σε νέους εργαζόμενους και σε μαθητές. Δείχνουν πως η πλειοψηφία των νέων που τα συμπλήρωσαν συμφωνούν με τις θέσεις ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και εκτιμούν ότι η αιτία βρίσκεται σε προβλήματα οικογενειακά, κοινωνικά αδιέξοδα, αλλά και στο μοντέλο του νέου που πασάρεται, που λέει πως για να είσαι in, πρέπει να κάνεις χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών... Εκτιμούν, εκφράζοντας μία ανησυχία γι' αυτό, πως το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι ιδιαίτερα οξυμένο. Γενικά, φαίνεται πως οι νέοι άνθρωποι, σύμφωνα με όσα μας είπαν, έχουν ανάγκη από δημιουργικές δραστηριότητες και ζητούν να βοηθήσουν σε αυτό οι καθηγητές και οι γονείς τους.

Eurokinissi

Ιδιαίτερης προσοχής από τους νέους έτυχε η συζήτηση για την Κούβα με τους Δημ. Καλτσώνη από την ΕΕΔΥΕ, Β. Ζιώβα νομαρχιακό σύμβουλο της ΝΑΣ στην Αρτα και τον Χρ. Αράπογλου, γραμματέα του ΝΣ της ΚΝΕ, όπου αναλύθηκε το γιατί η Κούβα αποτελεί στόχο των ιμπεριαλιστών και το ποιοι και γιατί θα πρέπει να υπερασπιστούμε τη σοσιαλιστική Κούβα. Αργότερα ακολούθησε η ομιλία από το μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ Χρ. Τσαντή.

Οι πρώτες μουσικές νότες ξεκίνησαν την Παρασκευή το βράδυ και η νεολαία άρχισε να τραγουδά, να συζητά και να στριφογυρνάει παντού μέχρι αργά το βράδυ. Το νεανικό ερασιτεχνικό συγκρότημα, η ορχήστρα του Δ. Τσακνή και το λαϊκό συγκρότημα κράτησαν συντροφιά δίνοντας τον τόνο.

Η δεύτερη μέρα ξεκίνησε με ταινία μικρού μήκους για τον Τσε Γκεβάρα και τη σοσιαλιστική επανάσταση στην Κούβα και συνεχίστηκε με ομιλία από τον Δημ. Γόντικα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με συναυλία από την Ελ. Τσαλιγοπούλου και το Μ. Λιδάκη.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

Συνεχίζεται η Πολιτική Εξόρμηση του ΚΚΕ με όλο και διευρυνόμενο πρόγραμμα περιοδειών, συσκέψεων και συγκεντρώσεων.

Στην Αθήνα

Η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ διοργανώνει τις παρακάτω περιοδείες και συγκεντρώσεις:

- Σήμερα Τρίτη, στις 7 π.μ., θα περιοδεύσει στη Φιλοξενία Δημοσιογράφων στο Δημοσιογραφικό Χωριό και θα μιλήσει στους εργαζόμενους της «Θεμελιοδομής» ο Τέλης Γόντικας, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

- Σήμερα Τρίτη, στις 4 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί περιοδεία στο αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στο Ελληνικό από τον Λευτέρη Παπακωνσταντόπουλο, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

- Αύριο Τετάρτη, 3/9, στις 7 π.μ., ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, θα μιλήσει σε συγκέντρωση των εργαζομένων της «Τεχνικής Εταιρίας ΑΘΗΝΑ», στο Δημοσιογραφικό Χωριό.

- Αύριο Τετάρτη, στις 11 π.μ., θα περιοδεύσει στο εργοτάξιο της Βιβλιοθήκης της Ρώσικης Πρεσβείας στο Χαλάνδρι και θα μιλήσει στους εργαζόμενους ο Μήτσος Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΚΟΑ.

- Αύριο Τετάρτη, στις 9.30 π.μ., θα περιοδεύσει στο Κέντρο Βρεφών Μητέρα ο Παναγιώτης Κοσιώνης, βουλευτής του ΚΚΕ.

- Την Πέμπτη, 4/9, στις 4 π.μ., ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ, θα περιοδεύσει στο αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στο Βοτανικό.

- Την Πέμπτη, στις 10 π.μ., θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο ΠΙΚΠΑ ο Παναγιώτης Κοσιώνης, βουλευτής του ΚΚΕ.

- Την Πέμπτη, στις 7 π.μ., ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Εμπορικό Κέντρο του Δημοσιογραφικού Χωριού των εργαζομένων της τεχνικής εταιρίας «Μοχλός».

- Την Πέμπτη, στις 10 π.μ., θα περιοδεύσει στο Εθνικό Κέντρο Αμεσης Κοινωνικής Βοήθειας ο Παν. Κοσιώνης.

- Την Πέμπτη, στις 7 π.μ., στη ΔΕΗ Περιστερίου θα περιοδεύσει ο Μήτσος Κυπραίος, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

- Την Παρασκευή, 5/9, στις 7 π.μ., στο Μαρούσι στο Ολυμπιακό έργο του Τένις στο ΟΑΚΑ, σε συγκέντρωση των εργαζομένων, θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στον Πειραιά

Σήμερα Τρίτη:

- Ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης θα περιοδεύσει στην Υδρα, όπου θα έχει συνάντηση με μαζικούς φορείς και τον δήμαρχο του νησιού.

- Ο Νίκος Σοφιανός, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΚΟΠ, θα επισκεφτεί τους εργαζόμενους στο Δήμο Νίκαιας και τα δημοτικά σχολεία της πόλης.

- Τα τσαγκαράδικα στο Δήμο του Ρέντη και τα γυμνάσια και λύκεια της Νίκαιας θα επισκεφτεί η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος του Γραφείου της ΚΟΠ του ΚΚΕ, θα επισκεφτεί τους εργαζόμενους του Δήμου Κορυδαλλού.

- Ο Παναγιώτης Γιαννακόπουλος, μέλος του Γραφείου της ΚΟΠ, θα επισκεφτεί και θα μιλήσει με τους εργαζόμενους στο Δήμο Ρέντη.

Αύριο Τετάρτη, 3/9:

- Σε συγκέντρωση στην Αίγινα, στις 8 μ.μ., στο Λιμάνι, θα μιλήσει ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στα μηχανουργεία της Ζώνης θα περιοδεύσει ο Νίκος Σοφιανός.

- Στις ιδιωτικές κλινικές Νίκαιας και Κορυδαλλού θα περιοδεύσει η Ελπίδα Παντελάκη.

- Τους εργαζόμενους του Δήμου Πειραιά θα επισκεφτεί ο Γιώργος Τούσσας.

- Στο εργοστάσιο της ΕΛΣΑ θα περιοδεύσει ο Μιχάλης Νουφαρίτσης, μέλος της ΕΠ της ΚΟΠ του ΚΚΕ.

- Τους εργαζόμενους της Νομαρχίας Πειραιά θα επισκεφτεί η Ελένη Παπαδοπούλου, μέλος της ΕΠ της ΚΟΠ.

- Το νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ θα επισκεφτεί ο Μιχάλης Φιορεντής, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΠ του ΚΚΕ.

Στα Γιάννενα

Πολιτική συγκέντρωση και ομιλία οργανώνει σήμερα, 2/9/2003, στις 8.30 μ.μ., σε κεντρικό καφενείο στον Παρακάλαμο η ΝΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ. Θέμα της πολιτικής συγκέντρωσης είναι: «Πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Θ. Γουλής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην Κρήτη

- Περιοδεία στα χωριά του Δήμου Αρκαλοχωρίου πραγματοποιεί, σήμερα Τρίτη 2/9, κλιμάκιο του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της Πολιτικής Εξόρμησης του Κόμματος, με επικεφαλής τον Δημήτρη Βρύσαλη, Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΚΚΕ.

- Συγκέντρωση - ομιλία στα Δραπάνια Χανίων θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη 2/9, στις 8 το βράδυ, στα πλαίσια της Πολιτικής Εξόρμησης του ΚΚΕ, με ομιλητή τον Γιάννη Μαζοκοπάκη, μέλος του Γραφείου της ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ.

- Αύριο Τετάρτη 3/9, περιοδεία στο Δήμο Καστελίου, θα πραγματοποιήσει κλιμάκιο του Κόμματος, με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος του ΓΠ Κρήτης του ΚΚΕ.

- Πολιτική Εξόρμηση και ομιλία στη συνοικία της Σπλάντζιας, θα γίνει, αύριο Τετάρτη 3/9, στις 8 το βράδυ. Ομιλητής στη συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία, θα είναι ο Νίκος Παπαντωνάκης, μέλος της ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ.

- Την Παρασκευή 5/9, περιοδεία στα χωριά Καράνου Λάκκοι, θα πραγματοποιήσει κλιμάκιο της ΝΕ, με επικεφαλής τον Μανώλη Νταγκουνάκη, μέλος του Γραφείου της ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ.

- Την ίδια μέρα, θα γίνει συγκέντρωση και ομιλία στις Βουκολιές, στο καφενείο Χαλακατεβάκη, από τον Νίκο Μαζοκοπάκη, μέλος του Γραφείου της ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Οι εκδηλώσεις του 29ου Φεστιβάλ σε όλη τη χώρα συνεχίζονται κι αυτό το Σαββατοκύριακο θα πάρουν το δρόμο της κορύφωσης στους Νομούς Ιωαννίνων και Αιτωλοακαρνανίας. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αυτές τις μέρες έχει ως εξής:

  • Σήμερα, Τρίτη:

- Στη Δραπετσώνα, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στις 8 μ.μ., με θέμα: «Τα όνειρά μας δε χωράνε στις μικρές αγγελίες. Η νεολαία με το ΚΚΕ στη μάχη των εκλογών», θα μιλήσει η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στη Θεσσαλονίκη, στην πλατεία Ευόσμου, στις 8 μ.μ., με θέμα: «Πρωταγωνιστές στη ζωή, όχι εθελοντές στην υποταγή».

- Στην Θεσσαλονίκη, μπροστά από το κατάστημα «Φωκάς», στις 8 μ.μ., με θέμα: «Το ωράριο εργασίας σήμερα και η πρόταση του ΚΚΕ».

- Στη Μαλακωπή Θεσσαλονίκης, στο πάρκο Τσιαπάνου, στις 8 μ.μ., με θέμα: «Στους εμπόρους του πολιτισμού των σκουπιδιών, απαντάμε με αγώνες για τον πολιτισμό των λαϊκών και νεανικών αναγκών».

- Στο Κιλκίς, στην πλατεία Ειρήνης, στις 8.30 μ.μ., θα μιλήσει ο Κ. Χαλίτσιος, μέλος Νομαρχιακού Γραφείου Κιλκίς του ΚΚΕ.

  • Αύριο, Τετάρτη:

- Στη Λάρισα, στην πλατεία Ταχυδρομείου, στις 9 μ.μ, με θέμα: «Δεν έχουμε δουλιά έξω από τα σύνορα, στις λεγεώνες των ιμπεριαλιστών», θα μιλήσει ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

- Στο Ναβαρίνο Θεσσαλονίκης, στις 8 μ.μ., με θέμα: «Αγωνιζόμαστε για την Παιδεία των αναγκών μας, για Δημόσια -Δωρεάν και αναβαθμισμένη επαγγελματική εκπαίδευση».

- Στη Ν. Παραλία Θεσσαλονίκης, στη στροφή για Ανθέων, στις 8 μ.μ., με θέμα: «Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, διέξοδος για τα προβλήματα της νεολαίας».

- Στα Γιαννιτσά, στις 8.30 μ.μ., στον Πεζόδρομο.

  • Την Πέμπτη 4/9:

- Στην πλατεία Αγ. Ιωάννη Ρέντη, στις 8.30 μ.μ., με θέμα: «Δεν τους κάνουμε τη χάρη, αγωνιζόμαστε για Ενιαίο Δωδεκάχρονο Βασικό Υποχρεωτικό Σχολείο», θα μιλήσει ο Λάζαρος Σορόπουλος, μέλος του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στα εμπορικά καταστήματα του Πειραιά (Τσαμαδού), στις 8.30 μ.μ., με θέμα: «Η απελευθέρωση του ωραρίου μικραίνει τη ζωή μας».

- Στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος (τέρμα πράσινων λεωφορείων), στις 3 μ.μ., με θέμα: «Στοπ στην ανασφάλεια και την ανεργία. Η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ», θα μιλήσει ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, μέλος του Γραφείου του Εργατικού Τομέα Πειραιά της ΚΝΕ.

- Στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στο πάρκο Φωκά, στις 8 μ.μ., με θέμα: «Η νεολαία στον αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά».

- Στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς (Θεσ/νίκη), στις 8 μ.μ., με θέμα: «Πρωταγωνιστές στη ζωή, όχι εθελοντές στην υποταγή».

- Στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης, στις 8 μ.μ., με θέμα: «Η νεολαία στον αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά».

- Στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης, στις 8 μ.μ., με θέμα: «Μαθητές και αντιπολεμικό κίνημα».



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ