ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 28 Μάη 2003
Σελ. /48
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΥΝΟΔΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αγωνιστική αντιμετώπιση κάθε προσπάθειας τρομοκράτησης και αυταρχισμού

Ανακοίνωση της Κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» για τις μεθόδους που χρησιμοποιούν, προκειμένου να ανακόψουν τη μαζική προσέλευση του ανυπότακτου λαού στις κινητοποιήσεις στις 20-21-22 Ιούνη στη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Με εκθέσεις του «Στέιτ Ντιπάρτμεντ» των ΗΠΑ (!), πυραύλους «Πάτριοτ» και κάμερες κλειστού κυκλώματος προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους λαούς ενόψει της λαϊκής αγωνιστικής Αντισυνόδου της Θεσσαλονίκης που θα γίνει τον Ιούνη ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ. Λίγες εβδομάδες απομείνανε για την κορύφωση των εκδηλώσεων της λαϊκής Αντισυνόδου ενάντια στην ΕΕ και το πολιτικό κατεστημένο σε Ευρώπη και ΗΠΑ φαίνεται να ενοχλείται από τα ενθαρρυντικά μηνύματα κινητοποίησης και συμμετοχής του ανυπότακτου κινήματος στις τριήμερες εκδηλώσεις του Ιούνη κάτω από τις σημαίες της κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003».

Μετά την προσπάθεια του υπουργείου Δημόσιας Τάξης να εγκαταστήσει στη Θεσσαλονίκη κλειστό κύκλωμα με κάμερες για την παρακολούθηση και το φακέλωμα διαδηλωτών και ανυποψίαστων πολιτών της Θεσσαλονίκης και όλης της Ελλάδας. Μετά τη δημιουργία ενός στρατιωτικού φρουρίου στη Χαλκιδική για τη φιέστα των Ευρωιμπεριαλιστών, τώρα σκέφτονται ακόμη και τη μεταφορά πυραύλων «Πάτριοτ» για να αντιμετωπιστεί ο «εχθρός λαός» που θα διαδηλώσει την Παρασκευή 20 Ιούνη κοντά στην περιοχή όπου θα συνέλθουν εν κρυπτώ οι πολιτικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου. Πάνω στην ώρα ήρθε να προστεθεί και η έκθεση του «Στέιτ Ντιπάρτμεντ» των ΗΠΑ(!), με την οποία «εκφράζεται η ανησυχία για την ασφάλεια των επιχειρήσεων αμερικανικών συμφερόντων» με αφορμή τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην ΕΕ.

Μάλιστα το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, «τεκμηριώνει» τη μελέτη του με εμπειρία από προηγούμενες διασκέψεις κορυφής σε άλλες χώρες. Οπως ενδεικτικά αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα που φιλοξενούν τα χτεσινά «Νέα», στην έκθεση σημειώνεται: «Ομάδες αναρχικών, κομμουνιστών ή κατά της παγκοσμιοποίησης έχουν επιδοθεί σε βιαιότητες κατά τη διάρκεια προηγούμενων συνόδων κορυφής και οι αμερικανικές επιχειρήσεις, κυρίως φαστ φουντ και τράπεζες που βρίσκονται στην Ελλάδα, είναι ιδιαίτερα ευάλωτες σε πράξεις βανδαλισμού από αυτές τις ομάδες». Επίσης «εκτιμά» τη στάση της Ελληνικής Αστυνομίας, σημειώνοντας πως «δεν έχει πάντα μια επαρκή παρουσία για να εμποδίσει τέτοιες πράξεις».

Είναι σαφές πως μέσα από τα στοιχεία που εμφανίζονται, τα μεγάλα υπερατλαντικά αφεντικά δίνουν ξεκάθαρη γραμμή, περιγράφοντας τις απαιτήσεις τους για ακόμη περισσότερη αστυνομοκρατία και αυταρχισμό ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό.

Δεν τρομοκρατείται το κίνημα

Με ανακοίνωσή της η κίνηση «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» δηλώνει πως κάθε προσπάθεια συκοφάντησης, τρομοκράτησης και αυταρχισμού ενάντια στο λαϊκό κίνημα θα αντιμετωπιστεί μαζικά - ταξικά - αγωνιστικά.

Μεταξύ άλλων σημειώνει: «Προξενεί εντύπωση το γεγονός πως λίγες μόνο μέρες μετά τις δηλώσεις του Προεδρεύοντος του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ κ. Γ. Παπανδρέου για δημιουργία κοινής κοινοβουλευτικής επιτροπής ΗΠΑ - ΕΕ, με στόχο το ξεπέρασμα του χάσματος μεταξύ των δύο πλευρών, οι ΗΠΑ "διαρρέουν" την πρώτη μελέτη τους ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ! Ποια καλύτερη απόδειξη μπορούν να προσφέρουν για την εναρμόνιση των στρατηγικών τους στόχων; Το επόμενο βήμα θα είναι να καταθέσει, όπως άλλωστε ο κ. Παπανδρέου πρότεινε, το αμερικανικό Κογκρέσο σχέδιο Συντάγματος στην επερχόμενη διακυβερνητική διάσκεψη!

Η "Δράση: Θεσσαλονίκη 2003" γνωρίζει καλά πού το πάνε η προεδρεύουσα στην ΕΕ, ελληνική κυβέρνηση, που φέρει και την πρώτη ευθύνη, αλλά και οι Αμερικάνοι "προστάτες" της παγκόσμιας τάξης και ασφάλειας. Το προβοκατόρικο τσουβάλιασμα μάλιστα "αναρχικών" με "πολέμιους της παγκοσμιοποίησης" και πόσο μάλλον με τους κομμουνιστές, απηχεί πολύ βαθύτερα σχέδια για συκοφάντηση των λαϊκών αγώνων και συγκεκριμένων πρωτοπόρων τμημάτων τους, που μόνο καινούρια δεν είναι στην Ελλάδα.

Οσο για αυτούς που καταστρέφουν βιτρίνες και καταστήματα πολυεθνικών εταιριών, η "Δράση: Θεσσαλονίκη 2003" και το λαϊκό κίνημα στην Ελλάδα έχουν επίγνωση του πραγματικού αντιπάλου, αλλά και των ποικίλων μηχανισμών πρόκλησης, αποπροσανατολισμού και τρομοκράτησης του λαού μας. Τους δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να περάσουν τα σχέδιά τους για τρομοκράτηση των λαών. Θα τους αντιμετωπίσουμε με πείσμα και με την οργανωμένη, μαζική, ταξική λαϊκή καταδίκη στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική στις 20, 21 και 22 Ιούνη».

12η ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ
Στη Θεσσαλονίκη για όλα όσα μας ανήκουν

Από την περσινή ΑντιιμπεριαλιστικήΚατασκήνωση της ΚΝΕ στο Στόμιο της Λάρισας
Από την περσινή ΑντιιμπεριαλιστικήΚατασκήνωση της ΚΝΕ στο Στόμιο της Λάρισας
«Διαδηλώνουμε ενάντια σε ΝΑΤΟ και ΕΕ. Διαδηλώνουμε για όλα όσα μας ανήκουν». Αυτό είναι το σύνθημα της 12ης Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης της ΚΝΕ που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 19-22 Ιούνη και θα ενωθεί με τις παλλαϊκές διαδηλώσεις που οργανώνει η Κίνηση «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», ενάντια στο ΝΑΤΟ και τον πόλεμο, «ενάντια στην εγκληματική τους Ενωση και στην ελληνική κυβέρνηση που αποτελεί κομμάτι της».

Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ θα κατασκηνώσουν στο δάσος του Σέιχ Σου, όπου θα διοργανώσουν παράλληλες εκδηλώσεις. Εκεί θα φιλοξενήσουν και πολλές αντιπροσωπείες ξένων οργανώσεων νεολαίας που έχουν εκφράσει τη θέληση να συμμετάσχουν. Μάλιστα, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικής Νεολαίας (ΠΟΔΝ) καλεί τις οργανώσεις - μέλη της να συμμετάσχουν και διοργανώνει εκδήλωση στο πλαίσιο της τριήμερης κατασκήνωσης της ΚΝΕ, με θέμα τον ευρωστρατό και τις συνέπειές του.

Στη σχετική προκήρυξη - κάλεσμα προς της νέα γενιά, που έχει εκδώσει, η ΚΝΕ τονίζει ότι δεν υπάρχει «παλιά» και «νέα», ούτε «καλή» και «κακή» ΕΕ: υπάρχει η «Ευρώπη τους», «που βομβαρδίζει και επεμβαίνει, που τρέφεται από την εκμετάλλευση, που φτιάχνει κάθε μέρα και περισσότερους άστεγους, άνεργους και αμόρφωτους» κι από την άλλη, υπάρχει η Ευρώπη «της Οχτωβριανής Επανάστασης, της Αντιφασιστικής Αντίστασης και Νίκης, των επιτευγμάτων του Σοσιαλισμού, των αντιπολεμικών - αντιιμπεριαλιστικών αγώνων, του λαϊκού πολιτισμού».

Η ΚΝΕ επισημαίνει πως οι ηγέτες της ΕΕ θα συζητήσουν στη Θεσσαλονίκη για το «πώς θα αυξήσουν τα κέρδη των μονοπωλίων, πώς θα διασφαλίσουν την εξουσία τους», επιταχύνοντας τη μείωση μισθών και συντάξεων, την εμπορευματοποίηση παιδείας, υγείας, πρόνοιας, τη δημιουργία νέων μηχανισμών καταστολής και πολέμου. «Σε αυτή τη μάζωξη "πρακτικογράφος" και "σερβιτόρος" θα είναι η Ελληνική Κυβέρνηση, που έξι μήνες τώρα περηφανεύεται επειδή της έλαχε να προεδρεύει στη σφαγή του λαού του Ιράκ και στο θάψιμο των δικαιωμάτων μας», υπογραμμίζει η ΚΝΕ και αναφέρεται στις «συμμαχίες», τα «παζάρια» και τους δήθεν τσακωμούς που μπορεί να στήσουν οι ηγέτες, με τη βεβαιότητα ότι θα συμμαχήσουν όλοι τους ενάντια στους λαούς και τη νεολαία της Ευρώπης και του κόσμου. «Αυτή τη φορά βρίσκονται εδώ στη χώρα μας. Είναι ευκαιρία και καθήκον μας να μην τους αφήσουμε ανενόχλητους να συζητούν, να γευματίζουν και να φωτογραφίζονται. Γιατί, για άλλη μια φορά, στο τέλος, εμείς "θα πληρώσουμε το λογαριασμό"», τονίζει γλαφυρά στην προκήρυξή της η ΚΝΕ.

Στον αντίποδα όλων αυτών η ΚΝΕ καλεί τους νέους να διαδηλώσουν για όλα όσα τους ανήκουν και τους τα στερούν, για παιδεία, υγεία, τέχνη, αθλητισμό, δουλιά με δικαιώματα, ειρήνη, «για όλα αυτά που μόνο ένας πραγματικά "άλλος κόσμος" μπορεί να μας τα προσφέρει» κι αυτός είναι ο σοσιαλισμός, που είναι επίκαιρος και ρεαλιστικός, αφού είναι ξεκάθαρο: «Δε χρειαζόμαστε τους εκμεταλλευτές για να παράγουμε τον πλούτο, αυτοί μας χρειάζονται. Δε χρειαζόμαστε τους πολιτικούς τους υπαλλήλους για να μας φτιάχνουν πολιτική, η εργατική τάξη με το Κόμμα της μπορούν να χαράξουν τη δική τους πολιτική και μαζί με τους συμμάχους της να την εφαρμόσουν, κατακτώντας την εξουσία». Τονίζοντας ότι «μπορούμε τώρα να ανοίξουμε το δρόμο γι' αυτή την προοπτική» με ΚΚΕ ισχυρό και Μέτωπο Λαϊκό, η ΚΝΕ καλεί τους νέους στην ομορφιά του αγώνα, τους καλεί να ενταχθούν στις γραμμές της.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Διαδηλώνουμε με το ΠΑΜΕ

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη διαδήλωση το Σάββατο 21 Ιούνη, στη Θεσσαλονίκη, με τα πανό του ΠΑΜΕ, στην κατεύθυνση της έντασης των προσπαθειών για την κλιμάκωση των αγώνων ενάντια στις αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές και τους φορείς της, απευθύνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας στους εργαζόμενους του κλάδου.

Σε ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο επισημαίνει ότι, στα πλαίσια της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ, οι εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού κεφαλαίου «δούλεψαν σκληρά» για τον περιορισμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων, με στόχο την αύξηση των καπιταλιστικών υπερκερδών. Οι οικοδόμοι έχουν βιώσει και βιώνουν αυτήν την πολιτική καθημερινά στο πετσί τους. Δουλεύοντας 10ωρα και 12ωρα με πολύ χαμηλά μεροκάματα, με καθημερινά θύματα - θυσία στο Μινώταυρο της ανταγωνιστικότητας. Σε τόπους δουλιάς, που στραπατσάρουν κάθε έννοια δημοκρατίας και ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Ενώ η απειλή της απόλυσης προσπαθεί να πνίξει «στη γέννα της κάθε προσπάθεια, ατομικής ή συλλογικής αντίστασης και υπεράσπισης των πιο αυτονόητων ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας». Την ίδια στιγμή, οι εργάτες της ΣΙΣΣΕΡ, της ΥΒΟΝΝΗ, του ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ, «όλη η εργατική τάξη βαδίζει το δικό της Γολγοθά, της φτώχειας, της ανεργίας, της εξαθλίωσης».

Γι' αυτό το Συνδικάτο, απευθυνόμενο στους εργαζόμενους του κλάδου, υπογραμμίζει ότι τη στιγμή που υπάλληλοι του ευρωπαϊκού κεφαλαίου θα σχεδιάζουν στη Χαλκιδική τη νέα επίθεση στην εργατική τάξη, «έχουμε τους δικούς μας λόγους να βρεθούμε στη Θεσσαλονίκη. Να πυκνώσουμε τα ταξικά μπλοκ, να σχεδιάσουμε τη δική μας αντεπίθεση στα αντεργατικά σχέδια τους» και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για πολιτικές προς όφελος της εργατικής τάξης. «Θα διαδηλώσουμε, σημειώνει, ενάντια σε όλους εκείνους που είναι υπεύθυνοι για την τραγική κατάσταση που ζούμε, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ. Καλούμε τους συναδέλφους να καταδικάσουμε την κυβέρνηση που υλοποιεί κατά γράμμα τις αποφάσεις των ιμπεριαλιστών. Να καταδικάσουμε τη ΝΔ ...που θέλει να πάρει τη σκυτάλη για να εφαρμόσει την ίδια πολιτική. Να καταδικάσουμε τις πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, που είναι οι στυλοβάτες των κυβερνητικών επιλογών και διαδηλώνουν μαζί με το Κοινωνικό Φόρουμ και το ΣΥΝ, μαζί με τους κάθε είδους διαχειριστές του συστήματος».

Θα διαδηλώσουμε, καταλήγει το Συνδικάτο, με τα πανό του ΠΑΜΕ, με όλα τα ταξικά συνδικάτα: Για καλύτερα μεροκάματα, δημόσια δωρεάν Υγεία και Παιδεία, ενάντια στην επερχόμενη ανεργία, ενάντια στις προσπάθειες κατεδάφισης του ασφαλιστικού συστήματος.

Δηλώσεις συμμετοχής για τη διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη μπορούν να γίνονται στα κατά τόπους παραρτήματα του Συνδικάτου και στα κεντρικά γραφεία του στην Αθήνα (Βερανζέρου 1, 210 3827122 και 210 3827181).

  • Επίσης, καλέσματα συμμετοχής απευθύνουν η Ομοσπονδία Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία, Χαλκοκονδύλη 37, 5ος όροφος και στα τηλέφωνα 210 5227532, 210 5220306, 210 5227469, 210 8221661 και 210 8232201), η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο (δηλώσεις καθημερινά στα γραφεία της Ομοσπονδίας, Βερανζέρου 1, από 10 π.μ. έως 6 μ.μ. και στα τηλέφωνα 210 3825437, 210 3825472), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών.
ΕΕΔΥΕ
Παρούσες στο συλλαλητήριο οι φιλειρηνικές δυνάμεις

Πρόσκληση προς τα μέλη και τους φίλους του φιλειρηνικού κινήματος και τις Επιτροπές Ειρήνης, να πάρουν μαζικά μέρος στη διαδήλωση - διαμαρτυρία, που οργανώνουν μαζικοί φορείς και συνδικάτα ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη 20-22 Ιούνη, όπου και θα αποφασιστούν νέα σκληρά μέτρα κατά των κατακτήσεων των λαών και υπέρ των πολυεθνικών, απευθύνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

Αυτή η διαδήλωση - διαμαρτυρία, τονίζει η ΕΕΔΥΕ, πρέπει να πάρει και αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό χαρακτήρα ενάντια στην κατοχή των ΗΠΑ, Μεγ. Βρετανίας και των συμμάχων τους στο Ιράκ, καθώς και έκφραση αλληλεγγύης στους δοκιμαζόμενους λαούς και στους λαούς που απειλούνται από τους ιμπεριαλιστές (Κούβα, Β. Κορέα, Συρία, Ιράν, Παλαιστίνη κλπ.).

Γι' αυτό το σκοπό, η ΕΕΔΥΕ δρομολογεί πούλμαν για τη μεταφορά των μελών της στη Θεσσαλονίκη, 21 Ιούνη και ημέρα Σάββατο, στις 6 π.μ.

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 210-3844.853/210-3844.854 ή απευθείας στα γραφεία της ΕΕΔΥΕ, Θεμιστοκλέους 48, Αθήνα.

Τιμή συμμετοχής: 15 ευρώ

Αναχώρηση: 21 Ιούνη στις 6 το πρωί.

Επιστροφή: Μετά το πέρας της διαδήλωσης.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Αγωνιστική υποδοχή των εκπροσώπων του μεγάλου κεφαλαίου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα, 2 Ιούνη, στις 7 το απόγευμα, μπροστά στο Δημαρχείο

Σκηνικό αποδοχής της παρουσίας των εκπροσώπων του μεγάλου κεφαλαίου και της ΕΕ, που θα συνεδριάσουν στις 1 και 2 Ιούνη στην Αλεξανδρούπολη, προσπαθεί να στήσει με κάθε τρόπο ο δήμαρχος της πόλης Γ. Αλεξανδρής, την ίδια ώρα που ο λαός ετοιμάζεται να τους «υποδεχτεί» αγωνιστικά. Ετσι χτες το μεσημέρι, με εντολή του δημάρχου, συνεργεία του Δήμου κατέβασαν το πανό της κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», που διακήρυττε «Φονιάδες ληστές υποκριτές Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές είστε ανεπιθύμητοι» και καλούσε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 2 Ιούνη, στις 7 το απόγευμα, μπροστά στο Δημαρχείο.

Η απαράδεκτη αυτή πράξη του δημάρχου φανερώνει την προσπάθειά του να παρεμβάλει εμπόδια στις λαϊκές κινητοποιήσεις που αναπτύσσονται, ενάντια στους Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές και τα σχέδιά τους για ποδηγέτηση των λαών για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πολυεθνικών. Παρά τις «φιλότιμες» προσπάθειές τους πάντως, η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» δηλώνει ότι το συλλαλητήριο της Δευτέρας θα είναι μια πρώτη δυναμική απάντηση στους θιασώτες και τις θεραπαινίδες του μεγάλου κεφαλαίου της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Η Ατυπη Υπουργική Συνάντηση Αναπτυξιακής Συνεργασίας θα πραγματοποιηθεί σε ξενοδοχείο της πόλης, στα πλαίσια της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ.

Με ανακοίνωσή της, η κίνηση «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» καταγγέλλει πως η πρωτοφανής αυτή πράξη, για δημοτική αρχή της πόλης από το 1974 και μετά, αποδεικνύει περίτρανα το «πώς κατανοούν ορισμένοι και ανάμεσά τους και οι υπεύθυνοι της δημοτικής αρχής τη δημοκρατία και την ελεύθερη έκφραση ιδεών.

Εκείνο που προφανώς τους ενόχλησε, τονίζει η ανακοίνωση, ήταν το περιεχόμενο του αεροπανό. Το σύνθημα "Φονιάδες, ληστές, υποκριτές Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές είστε ανεπιθύμητοι", που αποτελεί το σύνθημα πολλών χιλιάδων διαδηλωτών σε όλη την Ελλάδα. Τα αφεντικά τους δυσαρεστήθηκαν και απαίτησαν εδώ και τώρα να κατέβει το αεροπανό.

Εμείς το δηλώνουμε καθαρά ότι το σύνθημα αυτό και το περιεχόμενό του θα το βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους», καταλήγει η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003».

ΒΟΛΟΣ
Την Παρασκευή η συναυλία - απάντηση στην υποκουλτούρα

Μεθαύριο, Παρασκευή, 30 Μάη, στις 8.30 μ.μ., στην παραλία του Βόλου (μπροστά από το Πανεπιστήμιο), θα πραγματοποιηθεί η συναυλία που διοργανώνουν η κίνηση «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» και η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου, με αφορμή τη Σύνοδο των Υπουργών Πολιτισμού της ΕΕ κι ως πολιτιστική απάντηση στην υποκουλτούρα των πολυεθνικών. Η συναυλία με το τοπικό μουσικό συγκρότημα «Νοέμβρης» ήταν να γίνει το περασμένο Σάββατο, αλλά αναβλήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών.

«ΔΡΑΣΗ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2003»
Προετοιμάζεται πανστρατιά από την Αθήνα

Πληροφορίες για τη συμμετοχή στις διαδηλώσεις

Κάλεσμα πλατιάς συμμετοχής στις παλλαϊκές διαδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη κατά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, απευθύνει στο λαό της Αττικής η Επιτροπή Αθήνας της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003».

Στη Θεσσαλονίκη οι διαδηλωτές θα συμμετάσχουν την Παρασκευή 20 Ιούνη σε κινητοποίηση, στις 7μ.μ., στο Ν. Μαρμαρά Χαλκιδικής, το Σάββατο 21 Ιούνη στο μεγάλο συλλαλητήριο στις 5μ.μ. στη Θεσσαλονίκη και την Κυριακή 22 Ιούνη στη συναυλία αλληλεγγύης στους λαούς της Κούβας, της Παλαιστίνης, της Συρίας, του Ιράκ, της ΛΔ της Κορέας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 210.5282.586, 210.3810.081 και 210.5238.744. Τα πούλμαν θα αναχωρήσουν την Πέμπτη 19 Ιούνη στις 11 το βράδυ, την Παρασκευή 20 Ιούνη στις 11 το βράδυ και το Σάββατο 21/6 στις 6 το πρωί, από το κέντρο της Αθήνας καθώς και από συνοικίες. Η επιστροφή προβλέπεται να γίνει το βράδυ του Σαββάτου και της Κυριακής. Η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» έχει μεριμνήσει για διανυκτέρευση σε κάμπινγκ και όποιος το επιθυμεί θα πρέπει να το δηλώσει εγκαίρως. Η τιμή του εισιτηρίου με επιστροφή είναι 15 ευρώ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ