Τα ματς Ολυμπιακού - ΑΕΚ, ΠΑΟΚ - Ηρακλή και Πανιωνίου - ΠΑΟ κλέβουν την παράσταση
Sportidea |
Μεγάλο ντέρμπι στη Ριζούπολη ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ |
Ωστόσο, το γήπεδο της Ριζούπολης αναμένεται να γίνει σήμερα μαγνήτης για τα περισσότερα βλέμματα, καθώς φιλοξενεί το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ (19.00, ΑΛΦΑ). Στις αγωνιστικές στιγμές που θα ζήσει σήμερα η ομάδα του Ολεγκ Προτάσοφ, κρέμονται πολλές από τις προσδοκίες της φετινής χρονιάς, καθώς αν οι «ερυθρόλευκοι» ηττηθούν και ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός πάρει τους τρεις βαθμούς, τότε η κατάκτηση του τίτλου θα γίνει ένας επίπονος αγώνας. Ομως, ο Ολυμπιακός θα αναζητήσει τη νίκη και για λόγους γοήτρου, αφού η ανάγκη που έχει δημιουργηθεί στους κόλπους του για ψυχολογική ανάταση και σταθερότητα είναι μεγάλη. Στον αγωνιστικό τομέα, ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» είναι σχεδόν σίγουρο πως θα χρησιμοποιήσει τους Κατεργιαννάκη, Πατσατζόγλου, Βενετίδη, Ανατολάκη, Ζέτεμπεργκ, Αντζα, Γιαννακόπουλο και Τζόρτζεβιτς, ενώ για τις υπόλοιπες θέσεις θα αποφασίσει τελευταία στιγμή. Απόντες από το παιχνίδι θα είναι ο τιμωρημένος Καρεμπέ και ο Ζιοβάνι, ενώ η συμμετοχή του Ζε Ελίας είναι αμφίβολη. Στην αντίπερα όχθη, τη νίκη που θα «απαλύνει» τις πληγές της και θα σκορπίσει στιγμιαία χαμόγελα στο στρατόπεδό της, θα αναζητήσει η «Ενωση». Μετά τα όσα καταστροφικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο διαδραματίστηκαν στους κόλπους της, η ΑΕΚ, προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της και ένας σημαντικός παράγοντας που θα της δώσει ώθηση για να ξεφύγει λίγο από το «σκοτάδι» που την έχει περικυκλώσει, είναι να δείξει ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Σίγουρα κάτι τέτοιο μοιάζει ως παρηγοριά στον άρρωστο, όμως οι «κιτρινόμαυροι» νιώθουν πως στην κατάσταση που βρίσκονται μία νίκη επί του Ολυμπιακού θα τους χαρίσει λίγο «φως». Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αναμένεται να χρησιμοποιήσει όλα του τα «όπλα».
Sportidea |
Δύσκολο έργο έχει ο ΠΑΟ στη Νέα Σμύρνη |
Οσον αφορά στον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, το έργο του σήμερα αναμένεται να είναι εξαιρετικά δύσκολο αφού δοκιμάζεται στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο (16.45, ΑΛΦΑ). Ο Σέρχιο Μαρκαριάν, γνωρίζοντας πως η... έξοδος της ομάδας του δε θα είναι εύκολη, προνόησε και κράτησε μακριά από τις υποχρεώσεις του Κυπέλλου τους βασικούς του παίχτες και έτσι εκτός εξαιρετικού απροόπτου το «τριφύλλι» θα παραταχθεί χωρίς ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα. Στην αντίπερα όχθη, το «μάτι» των παιχτών και του προπονητή των «κυανέρυθρών», έχει... γυαλίσει, καθώς το ευρωπαϊκό όνειρο είναι πιο κοντά όσο ποτέ, πράγμα που σημαίνει ότι και σήμερα θα παλέψουν με «νύχια και δόντια» για την κατάκτηση των τριών βαθμών.
Την ίδια ώρα, μια μεγάλη μάχη προκειμένου να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες του για αποφυγή της επικίνδυνης ζώνης του υποβιβασμού, θα δώσει ο ΠΑΣ Γιάννενα, ο οποίος δοκιμάζεται στο γήπεδο του Αιγάλεω (16.45, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) κόντρα στην ομώνυμη ομάδα. Δύσκολη αποστολή, όμως, στον αγώνα που δίνει για να διατηρηθεί στην κατηγορία, έχει και ο Ακράτητος, ο οποίος φιλοξενεί την Προοδευτική (15.00). Η ομάδα των Ανω Λιοσίων αν και γνωρίζει πως οι «βυσσινί» αποτελούν έναν δύσκολο και απρόβλεπτο αντίπαλο, ωστόσο ευελπιστούν πως με τη βοήθεια του κόσμου τους θα καταφέρουν να κάνουν την υπέρβαση και να πάρουν τους τρεις πολύτιμους βαθμούς. Σε άλλο παιχνίδι της αγωνιστικής, η 13η στη βαθμολογία Καλλιθέα φιλοξενεί στο «Ελ Πάσο» τον 6ο Αρη (19.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ), με στόχο να κάνει μια καλή εμφάνιση που θα προσθέσει βαθμούς στο δρόμο της σωτηρίας της.
Sportidea |
Τη νίκη θέλουν οι παίκτες του Φωστήρα για να μπορέσουν να βρεθούν στη δεύτερη θέση |
Πιο συγκεκριμένα, οι Αθηναίοι δείχνουν ιδιαίτερα δυνατοί στην έδρα τους και αυτό αναμένεται να το εκμεταλλευτούν προκειμένου να είναι οι νικητές στο σημερινό παιχνίδι εδραιώνοντας μία θέση ψηλότερα στη βαθμολογία και από την 4η που βρίσκονται τώρα, να βρεθούν ακόμα και στη 2η. Στην αντίπερα όχθη, οι Θεσσαλονικείς θέλουν όσο τίποτα άλλο την επικράτηση, έτσι ώστε να διατηρηθούν πίσω από τη Χαλκηδόνα και, παράλληλα, να ανεβάσουν την ψυχολογία τους ενόψει της κορύφωσης της σεζόν.
Από την άλλη, οι έτεροι πρωτοπόροι έχουν σαφώς πιο εύκολο έργο από τους παραπάνω. Αναλυτικότερα, η Χαλκηδόνα, που προηγείται στην κούρσα του πρωταθλήματος με 44 βαθμούς, υποδέχεται στη Νίκαια τον Ολυμπιακό Βόλου. Οι γηπεδούχοι έχουν ως μόνο στόχο την κατάκτηση των τριών βαθμών για να παραμείνουν μόνοι πρώτοι και να έχουν τον πρώτο λόγο στην ανάδειξή τους ως πρωταθλητών. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός Βόλου κινείται μεταξύ «φθοράς και αφθαρσίας» και για το λόγο αυτό βρίσκεται στη 13η θέση του πίνακα και προσπαθεί να αποφύγει έστω και την τελευταία στιγμή τις δυσάρεστες εκπλήξεις.
Σε ό,τι αφορά στον Πανηλειακό, που εξακολουθεί να απειλεί τους υπόλοιπους διώκτες της Χαλκηδόνας για την κατάκτηση μίας προνομιούχου θέσης η οποία δίνει το εισιτήριο για την Α΄ Εθνική, φιλοξενεί τον Παναιγιάλειο, στο πελοποννησιακό ντέρμπι. Οι Πυργιώτες θα προσπαθήσουν να περάσουν ένα ήσυχο απόγευμα, ενώ κύριος στόχος είναι να «καθαρίσουν» γρήγορα το παιχνίδι έτσι ώστε να φύγει το άγχος. Από εκεί και πέρα, αναμένεται να έχουν το μυαλό τους στις άλλες αναμετρήσεις των πρωτοπόρων για να δουν αν μπορούν να πανηγυρίζουν που θα ξαναβρεθούν στη 2η θέση καθώς η διαφορά τους με τους Θεσσαλονικείς είναι μόλις τρεις βαθμοί. Στο στρατόπεδο των Αιγιωτών το κλίμα δεν είναι και το καλύτερο καθώς προσπαθούν να ξεκολλήσουν από τη 15η θέση αλλά οι 21 βαθμοί που έχουν συλλέξει μέχρι στιγμής δεν είναι αρκετοί για να τους δώσουν μία σιγουριά για τη συνέχεια.
Στα άλλα παιχνίδια, η Κέρκυρα, που είναι στην 5η θέση, υποδέχεται την ουραγό Καβάλα, η οποία πλέον κάνει τα πλάνα της για τη Γ΄ Εθνική, ενώ ο Ατρόμητος, που εξακολουθεί να παλεύει για κάτι καλύτερο στην κατηγορία, αντιμετωπίζει τον Πανσερραϊκό. Τέλος, στην Καλαμάτα, η ομώνυμη ομάδα «κοντράρεται» με τον Απόλλωνα Αθηνών (16.45, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ). Ολοι οι αγώνες αρχίζουν στις 15.00.
Sportidea |
Τους τρεις βαθμούς αναμένεται να πάρει σήμερα ο Ποσειδώνας Νέων Πόρων |
Πιο συγκεκριμένα, οι κάτοικοι του... ρετιρέ, φιλοξενούνται από τους Λύκους στο Καλοχώρι. Οι γηπεδούχοι, αν και είχαν μπει στο κυνήγι της 2ης θέσης, έχασαν έδαφος και τώρα προσπαθούν να κάνουν την επαναφορά. Παράλληλα, θα προσπαθήσουν να μην κάνουν τη δεύτερη εντός έδρας ήττα τους, κάτι που όμως φαντάζει ιδιαίτερα δύσκολο. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι θέλουν να συνεχίσουν την καλή τους πορεία και να πάρουν τους τρεις βαθμούς που θα κρατήσουν τη διαφορά ανέπαφη.
Ακόμα πιο εύκολη αναμένεται να είναι η αποστολή του Λεβαδειακού στη Ναύπακτο. Οι φιλοξενούμενοι θέλουν να μη χάσουν βαθμούς από τους ουραγούς και να παραμείνουν στο σίριαλ της 2ης θέσης που ήδη κατέχουν. Αντίθετα, οι παίκτες του τοπικού Αστέρα, βλέπουν πολύ δύσκολο να μπορέσουν να ανατρέψουν την υπάρχουσα κατάσταση και να αποφύγουν τον υποβιβασμό.
Στο στάδιο Αχαρνών ο Εργοτέλης, που φιγουράρει στην 3η θέση, αντιμετωπίζει την τοπική ομάδα και ευελπιστεί να είναι νικητής έτσι ώστε να παραμείνει στη θέση του. Αντίθετα, ο Αχαρναϊκός από την 12η θέση και σύμφωνα με τις τελευταίες εμφανίσεις του, δεν αναμένεται να κάνει την έκπληξη και μέχρι το τέλος της περιόδου θα προσπαθήσει απλώς να πάρει τους απαραίτητους βαθμούς προκειμένου να αποφύγει τις δυσάρεστες εκπλήξεις.
Οι υπόλοιποι της πρώτης οκτάδας δεν αναμένεται να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα. Η Νίκη Βόλου, που δείχνει να συνέρχεται, αντιμετωπίζει τα Χανιά, ο Θρασύβουλος υποδέχεται τον Βύζα Μεγάρων, ενώ ο Αγιος Δημήτριος φιλοξενείται από το Λεωνίδιο και ο Κιλκισιακός θα διεκδικήσει τη νίκη απέναντι στη Μαρκό. Τα υπόλοιπα παιχνίδια είναι: Λάρισα - Εθνικός, Αγροτικός Αστέρας - Καστοριά και Αγ. Νικόλαος - Τρίκαλα. Τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 15:00.