ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 31 Δεκέμβρη 2002
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Να τους περιμένουμε στο Ναύπλιο!

Προκήρυξη - κάλεσμα για τη διαδήλωση στις 24 Γενάρη, έξω από το χώρο, όπου θα συνεδριάζουν οι υπουργοί Εργασίας

Από τη συμμετοχή του ΠΑΜΕ στις διαδηλώσεις της Φλωρεντίας
Από τη συμμετοχή του ΠΑΜΕ στις διαδηλώσεις της Φλωρεντίας
Σε πανεξόρμηση για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των εργαζομένων στη μεγάλη διαδήλωση, που θα γίνει στο Ναύπλιο στις 24 Γενάρη, βρίσκονται οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Χτες, κυκλοφόρησε και η σχετική προκήρυξη - κάλεσμα. Παραθέτουμε ολόκληρο το κείμενο:

«Την Παρασκευή 24 Γενάρη, οι υπουργοί Εργασίας των χωρών - μελών της ΕΕ πραγματοποιούν στο Ναύπλιο Σύνοδο Κορυφής, για να αποφασίσουν την προώθηση και νέων αντεργατικών μέτρων για τις Εργασιακές Σχέσεις και την Κοινωνική Ασφάλιση.

Το ΠΑΜΕ σάς καλεί να πάμε όλοι στο Ναύπλιο!

Για να αντιταχτούμε σ' αυτούς που μας καταδικάζουν στην ανεργία, στη μερική απασχόληση, στη λιτότητα και τη φτώχεια.

Για να αντισταθούμε στον πόλεμο που ετοιμάζουν οι ιμπεριαλιστές κατά του Ιράκ, για να καταγγείλουμε τον Ευρωστρατό, την Ευρωαστυνομία, τους τρομονόμους, όλα τα μέτρα καταστολής που παίρνει η Ευρωπαϊκή Ενωση και η Ελληνική Κυβέρνηση σε βάρος του λαού μας. Σε βάρος όλων των λαών της Ευρώπης.

Για να μην περάσει η κυβερνητική δημαγωγία, να μην ξεγελαστεί κανένας εργαζόμενος από τα παχιά παραπλανητικά λόγια που θέλουν να κρύψουν την αλήθεια.

Γι' αυτό στην ημερήσια διάταξη των Συνόδων των Υπουργών, αλλά και της Συνόδου Κορυφής στη Θεσσαλονίκη, τον Ιούνη του 2003, έχουν προγραμματίσει να πάρουν σκληρές αντεργατικές αποφάσεις.

Η πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Κομισιόν) μιλάει απροκάλυπτα για νέα «δρακόντεια» αντιασφαλιστικά μέτρα.

Για την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, την αύξηση των ορίων ηλικίας, τη μείωση των συντάξεων, χρησιμοποιώντας το άλλοθι του δημογραφικού προβλήματος και των ελλειμμάτων των Ταμείων που δημιουργεί η πολιτική τους.

Τα επιτελεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η Κυβέρνηση και οι βιομήχανοι μιλούν στο όνομα της "ανταγωνιστικότητας" και των κερδών της πλουτοκρατίας και ετοιμάζονται για την επέκταση της μερικής απασχόλησης, το μοίρασμα της ανεργίας.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έθεσε πρόσφατα το ζήτημα απαγόρευσης των διαδηλώσεων προαναγγέλλοντας την ένταση της κρατικής και εργοδοτικής τρομοκρατίας.

Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ενωση και Βιομήχανοι δουλεύουν μέτρα για την παραπέρα εμπορευματοποίηση και υποβάθμιση της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας, την περικοπή των κοινωνικών δαπανών.

Για ακόμα πιο αντεργατικά μέτρα σε βάρος των μεταναστών.

Ελάτε με το ΠΑΜΕ

Να μπούμε εμπόδιο στα σχέδιά τους, να παλέψουμε για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, για νέες κατακτήσεις, δυναμώνοντας το ταξικό κίνημα, απομονώνοντας τις συμβιβασμένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος, τις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική και προσπαθούν να αφοπλίσουν τους εργαζόμενους με την ταξική συναίνεση, και με τους κοινωνικούς διαλόγους της υποταγής.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Τα παραμύθια περί ΟΝΕ και ισχυρής Ελλάδας για σύγκλιση και ευημερία έχουν ξεφτίσει. Αυτοί που ωφελούνται από αυτήν την πολιτική είναι οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες, οι μεγαλέμποροι.

Η κατάσταση της εργατικής τάξης χειροτερεύει, και θα χειροτερεύει συνεχώς αν δεν κινητοποιηθούμε, αν δε συγκρουστούμε ακόμα πιο αποφασιστικά, πιο μαζικά με την αντιλαϊκή πολιτική και τους φορείς της.

Το ΠΑΜΕ δίνει τη μάχη και θα τη δώσει με όλες του τις δυνάμεις, στηρίζοντας το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Κίνησης "ΔΡΑΣΗ -ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2003" και συντονίζοντας τη δράση του με τις αγωνιστικές δυνάμεις του μαζικού κινήματος.

Ταυτόχρονα, με τη διαδήλωση στο Ναύπλιο διοργανώνουμε στην Αθήνα την παραμονή (23 Γενάρη) Αντισύνοδο με θέμα: "Η απάντηση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στις ανατροπές που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ενωση σε βάρος των Εργασιακών και Κοινωνικών Δικαιωμάτων των Εργαζομένων».

Στην Αντισύνοδο του ΠΑΜΕ θα συμμετέχουν και δεκάδες αγωνιστικά συνδικάτα από χώρες της Ευρώπης.

ΟΛΟΙ στον αγώνα απαιτώντας:
  • Πλήρη - σταθερή απασχόληση για όλους με 7ωρο - 5νθήμερο - 35ωρο
  • Κατώτατο μισθό 350.000 δρχ. Κατώτατο μεροκάματο 14.000 δρχ. Κατώτερη σύνταξη 280.000 δρχ. και ουσιαστικές αυξήσεις σε όλα τα επίπεδα των μισθών.
  • Αποκλειστικά Δημόσια - Δωρεάν Υγεία και Παιδεία
  • Σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες και τα 60 για τους άνδρες, στα 50 και 55 χρόνια αντίστοιχα για τα βαρέα - ανθυγιεινά.
  • Ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της ζωής και της ασφάλειας των εργαζομένων στους τόπους δουλιάς
  • Ισα δικαιώματα για τους μετανάστες και τις οικογένειές τους.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

στο ΝΑΥΠΛΙΟ 24 ΓΕΝΑΡΗ 2003».

Μαζικά στη διαδήλωση

Με το σύνθημα «Μπορούμε να τους σταματήσουμε» η Κίνηση «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» απευθύνει ευρύ κάλεσμα συμμετοχής στους εργαζόμενους και στα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα για να διαδηλώσουν μαζικά στις 24 Γενάρη στο Ναύπλιο, ενάντια στα σχέδια μείωσης της τιμής της εργατικής δύναμης, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στο Ιράκ. Αλλά και να διατρανώσουν την απαίτησή τους για διεύρυνση των δικαιωμάτων τους στην εργασία, την ασφάλιση, την παιδεία.

Η διαδήλωση στο Ναύπλιο γίνεται με αφορμή την ταυτόχρονη Σύνοδο Υπουργών Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων που θα εξελιχθεί εκεί και θα είναι η πρώτη από τις Συνόδους Υπουργών που θα γίνουν στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ στο α΄ εξάμηνο του 2003, με κατάληξη τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ το καλοκαίρι του 2003 στη Θεσσαλονίκη. Στη Σύνοδο αυτή, όπως επισημαίνει και η Κίνηση, θα ληφθούν μέτρα με στόχο την παραπέρα μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης.

Στο κείμενο της σχετικής προκήρυξης της Κίνησης ανάμεσα σε άλλα σημειώνεται ότι η Σύνοδος των Υπουργών Εργασίας πραγματοποιείται μέσα σε ένα κλίμα γενικής προετοιμασίας του πολέμου των ιμπεριαλιστών σε βάρος του Ιράκ, απειλών από το ΣΕΒ για την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και προσπάθεια της κυβέρνησης για απαγόρευση των διαδηλώσεων.

Από τις κινητοποιήσεις στην Κοπεγχάγη
Από τις κινητοποιήσεις στην Κοπεγχάγη
«Στη Σύνοδο αυτή, τονίζεται, θα ληφθούν μέτρα που στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της ευελιξίας στην "αγορά εργασίας" θέλουν να κάνουν ακόμη πιο φτηνή την τιμή της εργατικής δύναμης.

  • Θέλουν να ισοπεδώσουν το σύνολο των εργατικών δικαιωμάτων μας και να προωθήσουν πιο πολύ τη μερική απασχόληση και το ωρομίσθιο, τη μείωση των μισθών και των συντάξεων και το παραπέρα χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
  • Θέλουν να επιταχύνουν την απελευθέρωση των απολύσεων, την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της υγείας και της πρόνοιας.
  • Θέλουν να καθυποτάξουν εξ ολοκλήρου την παιδεία στις ανάγκες της καπιταλιστικής "αγοράς" και στην "ευελιξία" της εργασίας.

Αυτές οι επιλογές είναι στρατηγικού χαρακτήρα για τα μονοπώλια και θα προσπαθήσουν να τις προωθήσουν σε εθνικό επίπεδο η κυβέρνηση με τη στήριξη της ΝΔ και των δυνάμεων της ευρω-υποταγής.

Αυτές τις πολιτικές επιλογές στηρίζουν η ΣΕΣ (Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων) και οι υποταγμένες ηγεσίες στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Καλούμε το λαό σε αγωνιστική κινητοποίηση. Να δυναμώσει το παλλαϊκό μέτωπο των εργαζομένων, των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων αγροτών, των ΕΒΕ και άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Στις 20, 21 και 22 Ιούνη θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής των Ευρω-ιμπεριαλιστών στη Θεσσαλονίκη.

Φτάνει πια.

Δε δεχόμαστε οι "15" να αποφασίζουν στη Θεσσαλονίκη τη συνέχιση των πολέμων της Νέας Τάξης. Δε συναινούμε στο ολέθριο έργο τους.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε.

Η δύναμή μας βρίσκεται στην αγωνιστική ενότητα και την αλληλεγγύη διαφορετικών κοινωνικών λαϊκών δυνάμεων, ταξικών συνδικάτων και ριζοσπαστικών συσπειρώσεων που συναντιόμαστε στη "Δράση: Θεσσαλονίκη 2003". Μας οδηγούν στον αγώνα μας τα ιδανικά και οι αξίες για μια Ελλάδα χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς πολέμους, φτώχεια, καταπίεση και αντιδημοκρατικούς νόμους.

Παλεύουμε οι λαοί να παίζουν τον ιστορικό τους ρόλο. Να βγούνε στο προσκήνιο. Να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους.

Σας καλούμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά.

Οχι στα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα της ΕΕ. Στοπ στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Παλεύουμε για:

  • Πλήρη και σταθερή απασχόληση.
  • 7ωρο-35ωρο-πενθήμερο, αύξηση των μισθών και των συντάξεων.
  • Κατάργηση όλων των νόμων που έχουν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τις εργασιακές σχέσεις, την κοινωνική ασφάλιση, τις συντάξεις.
  • Δημόσια κοινωνική ασφάλιση - δωρεάν υγεία - πρόνοια.
  • Μόρφωση, δουλιά για όλους. Οχι στο σχολείο της αγοράς. Η γνώση δεν είναι εμπόρευμα και οι γονείς πελάτες. Δημόσια, δωρεάν παιδεία σε όλες τις βαθμίδες της.
  • Οχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στο Ιράκ, καμιά συμμετοχή και εμπλοκή της χώρας μας».
Δηλώσεις συμμετοχής

Για όσους θέλουν να συμμετέχουν στη διαδήλωση στο Ναύπλιο η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» ανακοινώνει ότι δηλώσεις συμμετοχής και κρατήσεις θέσεων γίνονται: στα τηλέφωνα 210-5238744 και 0977-201579. Τα γραφεία της Επιτροπής Αθήνας της Κίνησης βρίσκονται στην οδό Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ
Φιλοδοξία για νέες εργασιακές ανατροπές

Η ελληνική κυβέρνηση θέτει στόχο στο α΄ εξάμηνο του 2003 - που θα ασκεί την προεδρία της ΕΕ - να προωθήσει δέσμη μέτρων που θα οδηγούν σε νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις στα ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά κλπ. τόσο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο όσο και στην Ελλάδα

Τη δική της σφραγίδα φιλοδοξεί να βάλει η κυβέρνηση Σημίτη στην κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης που συντονίζουν από κοινού ευρωπαϊκό κεφάλαιο, Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εθνικές κυβερνήσεις. Η επίθεση αυτή, που σχεδιάστηκε να κλιμακωθεί σε διάρκεια δεκαετίας, συμφωνήθηκε από τους κυβερνήτες των χωρών - μελών της ΕΕ με τη μορφή της δεκαετούς «διαδικασίας της Λισαβόνας», αποτελεί τη βασική προτεραιότητα της ελληνικής προεδρίας το α΄ εξάμηνο του 2003, όπως τις παρουσίασε κατά τη διάρκεια χτεσινής συνέντευξης Τύπου ο αρμόδιος υπουργός Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκης. Νέες αντεργατικές ρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, αλλά και το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό θα βρεθούν και πάλι στο προσκήνιο, καθώς το μεγαλεπήβολο σχέδιο του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού, η ΕΕ να εξελιχθεί στην πρώτη οικονομική δύναμη του πλανήτη - απόφαση κορυφής της Λισαβόνας το 2000 - απαιτεί τη σύνθλιψη των εργασιακών και κοινωνικών κατακτήσεων. Η αντεργατική αυτή επέλαση, την οποία καλείται να συντονίσει η ελληνική κυβέρνηση, θα πρέπει να προωθηθεί μέσα σε ένα περιβάλλον όξυνσης της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας - προεξοφλείται η νέα επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ - ενώ η ευρωπαϊκή οικονομία συνεχίζει να βασανίζεται από τους χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και τη συνεχιζόμενη ύφεση.

Οι προτεραιότητες που θα επιδιώξει να προωθήσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών στην περίοδο της ελληνικής προεδρίας και παρουσιάστηκαν από το Ν. Χριστοδουλάκη είναι οι ακόλουθες:

  • Θέματα ΕΚΟΦΙΝ (διατήρηση και διασφάλιση των μηχανισμών λιτότητας, εμβάθυνση των ιδιωτικοποιήσεων, προετοιμασία εισόδου των 10 νέων χωρών κλπ.).
  • «Διαρθρωτικές αλλαγές και πραγματική σύγκλιση - Ατζέντα Λισαβόνας».
  • Περιφερειακή Πολιτική.
  • Εσωτερική Αγορά.
  • Εξωτερικό Εμπόριο.

Μέσα στις πέντε αυτές ενότητες υπάρχουν δεκάδες θέματα μικρής ή μεγάλης σημασίας. Οι ανατροπές όμως στις εργασιακές σχέσεις, αλλά και κατακτήσεις των εργαζομένων στα συνταξιοδοτικά - ασφαλιστικά συστήματα διαπερνούν σαν κόκκινη κλωστή όλο το κείμενο με τις προτεραιότητες.

Ετσι στο κεφάλαιο για θέματα του ΕΚΟΦΙΝ αναφέρεται ότι «στον χρηματοοικονομικό τομέα, η προσπάθεια θα επικεντρωθεί στο να υπάρξει οριστική έγκριση και από το Κοινοβούλιο της οδηγίας για τα επαγγελματικά συνταξιοδοτικά ταμεία». Επιδιώκεται επομένως συνολική ρύθμιση για την προώθηση της ιδιωτικής ασφάλισης. Νέες ανατροπές των εργασιακών σχέσεων τίθενται επί τάπητος, οι οποίες πρόκειται να συζητηθούν στο εαρινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Στο σχετικό κείμενο αναφέρεται ότι στα πλαίσια προώθησης της «διαδικασίας της Λισαβόνας» «ο εκσυγχρονισμός του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου είναι εξίσου σημαντικός με τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις». Το... εκσυγχρονισμένο αυτό κοινωνικό μοντέλο στηρίζεται φυσικά σε «ευέλικτες» εργασιακές σχέσεις. Αναφέρεται συγκεκριμένα ότι η ελληνική προεδρία θα προωθήσει την «αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής Απασχόλησης βάσει των αποφάσεων της Βαρκελώνης, με στόχο τη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας, εξασφαλίζοντας ισορροπία μεταξύ ευελιξίας και ασφάλειας».

Είναι σαφές ότι οι νέες «ευέλικτες» θέσεις εργασίας θα προέλθουν από το μοίρασμα - κομμάτιασμα των θέσεων εργασίας που χαρακτηρίζονται από... μη ελαστικότητα. Για την προώθηση των αντεργατικών αυτών ρυθμίσεων απαιτείται «κοινωνική συναίνεση» και στα πλαίσια αυτά προωθείται «η καλύτερη συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων στον εκσυγχρονισμό του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου με τη διοργάνωση της Κοινωνικής Συνόδου Κορυφής πριν από το εαρινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο».

Με δριμύτητα έρχονται και πάλι στην επικαιρότητα οι σχεδιαζόμενες νέες ανατροπές στα συνταξιοδοτικά - ασφαλιστικά συστήματα, για να αποδειχθεί ότι είχαν δίκιο όσο ισχυρίζονταν ότι το ασφαλιστικό έκτρωμα που προώθησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, απλώς άνοιξε το δρόμο για αντιδραστικότερες αλλαγές. Με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Αλληλεγγύη και Ενδυνάμωση Κοινωνικής Συνοχής» στο κείμενο που ακολουθεί αναφέρεται ότι «η ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής επιτυγχάνεται με τον εκσυγχρονισμό των πολιτικών για κοινωνική προστασία, αλλά και με την ορθολογικότερη και δίκαιη αντιμετώπιση των δημογραφικών αλλαγών».

Από τη δική μας εμπειρία γνωρίζουμε πλέον ότι η επίκληση των δημογραφικών αλλαγών αποτελεί τον πολιορκητικό κριό για την προώθηση των ασφαλιστικών ανατροπών. Επί ελληνικής προεδρίας θα εξεταστεί «η έκθεση για τις συντάξεις για την εξαγωγή των κατάλληλων συμπερασμάτων για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις», θα επιδιωχθεί «ο εκσυγχρονισμός του Κανονισμού για το συντονισμό των συνταξιοδοτικών συστημάτων», «η μελέτη των επιπτώσεων της γήρανσης στα συστήματα υγείας και μέριμνας για τους ηλικιωμένους». Σαν κορωνίδα όλων αυτών των εκθέσεων και μελετών για τα συνταξιοδοτικά συστήματα, που η εμπειρία διδάσκει ότι τίποτα καλό δεν προμηνύουν για τους εργαζόμενους, η ελληνική προεδρία φιλοδοξεί επί των ημερών της «να δοθούν οι κατευθύνσεις για μελλοντική μεταρρύθμιση των συνταξιοδοτικών συστημάτων».

Motion Team

Χελιδόνι... βομβαρδιστικό

Το χελιδόνι - σύμβολο - της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, σε μορφή βομβαρδιστικού αεροσκάφους, αποτυπώνεται στο πανό που αναρτήθηκε στην πρόσοψη των κεντρικών γραφείων της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. Συμβολίζει το νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο εναντίον του Ιράκ που έχει προαναγγελθεί και όπως όλα δείχνουν θα ξεκινήσει στη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ.

Αποτελεί δείγμα της πολύμορφης παρέμβασης που θα γίνει μέσα στις επόμενες μέρες στο πλαίσιο της απόφασης της κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», η Θεσσαλονίκη να ντυθεί πολύμορφα στα χρώματα της αντίστασης, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ τον Ιούνη του 2003.

Στις 13 Γενάρη η πρώτη εκδήλωση στην Αθήνα

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει η γραμματεία της Επιτροπής Αθήνας «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» στην εκδήλωση - συζήτηση που θα γίνει στις 13 Γενάρη με θέμα: «Η αντισύνοδος του λαού το 2003. Ανακοίνωση του εξάμηνου αγωνιστικού προγράμματος και των εκδηλώσεων της "Δράση: Θεσσαλονίκη 2003"». Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα του Συλλόγου Υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδας (Σίνα 16), και ώρα 6.30 μ.μ.

Η πρόσκληση της γραμματείας έχει ως εξής:

«Η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ σε συνθήκες προετοιμασίας του πολέμου κατά του Ιράκ.

Με την ελληνική προεδρία τόσο στις συνόδους των υπουργών, αλλά και στο τριήμερο τον Ιούνη στη Θεσσαλονίκη θα δρομολογηθούν νέα αντιλαϊκά μέτρα σε βάρος των λαών, των εργαζομένων, της αγροτιάς και των λαϊκών στρωμάτων. Ο ελληνικός λαός, η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να περιμένουν τίποτα καλό από την ελληνική προεδρία, σε αντίθεση με το κεφάλαιο που θα βγει ωφελημένο.

Γι' αυτό είναι ανάγκη να υπάρξουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις με δυνάμωμα του παλλαϊκού μετώπου, των εργαζομένων, των φτωχών και μεσαίων αγροτών, των ΕΒΕ και των άλλων λαϊκών στρωμάτων».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ