ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 30 Νοέμβρη 2002
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αρχίζει η δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Το Γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, σε ανακοίνωσή του, σημειώνει τα παρακάτω:

«Η δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση, Δεκέμβρη 2002 - Γενάρη 2003, που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ, αρχίζει την Κυριακή 1 Δεκέμβρη.

Η χρονιάτικη οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, σε συνδυασμό με άλλα μέτρα, θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της πολύπλευρης δραστηριότητάς του σε όλα τα επίπεδα, στις διεθνείς σχέσεις των κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων, στη διάδοση των θέσεών μας μέσα από το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, την ΚΟΜΕΠ, τον τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό "902", καθώς τα παραπάνω είναι συνάρτηση και των οικονομικών μέσων που μπορεί να εξασφαλίσει το Κόμμα μας.

Η καθημερινή πάλη των μελών και στελεχών του Κόμματος και η καθολική οικονομική στήριξη της δράσης του, από τη συνδρομή του εργάτη, του υπαλλήλου, του επαγγελματία, του αγρότη, του πνευματικού ανθρώπου, κάθε εργαζόμενου που εκτιμά την αξία της οικονομικής στήριξης του ΚΚΕ, θα εξασφαλίσει στο Κόμμα μας τα στοιχειώδη μέσα για την προώθηση των λαϊκών συμφερόντων».

Ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες

Στις κομματικές οργανώσεις επικρατεί οργασμός προετοιμασιών ενόψει της έναρξης, αύριο Κυριακή 1 Δεκέμβρη, της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης, Δεκέμβρη 2002 - Γενάρη 2003, του ΚΚΕ. Από τις οργανώσεις βάσης μέχρι τις παραπάνω οργανώσεις πόλεων, περιοχών κλπ του Κόμματος τα ξεχωριστά πλάνα που μπήκαν στις συνεδριάσεις και συνελεύσεις είναι αυξημένα, με βάση την προηγούμενη πείρα, αλλά και τις νέες δυνατότητες που διαμορφώνονται μετά τη μάχη των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, οπότε ανανεώθηκαν και διευρύνθηκαν οι δεσμοί και οι αγωνιστικές σχέσεις των κομμουνιστών με έναν πλατύτερο κόσμο. Ακριβώς, από όλους τους κομμουνιστές, τους φίλους και οπαδούς του Κόμματος, και τις οργανώσεις του ΚΚΕ βεβαίως, παίρνονται μέτρα πώς θα ξανασυναντηθούν με όλο αυτό τον κόσμο που δραστηριοποιήθηκε στις τελευταίες νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές. Με όλους τους εργαζόμενους, στη γειτονιά, στο εργοστάσιο, στο σχολείο, στο γιαπί και τα μαγαζιά, ώστε να ενημερωθούν για την αναγκαιότητα και της οικονομικής ενίσχυσης του ΚΚΕ, προκειμένου να ανταποκριθεί στις νέες αυξημένες ανάγκες του αγώνα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, όχι μόνον τα πλάνα είναι αυξημένα, αλλά και περισσότεροι σύντροφοι απ' ό,τι πριν δεσμεύονται για την υπερκάλυψή τους βάζοντας συγκεκριμένους στόχους κάλυψης για την πρώτη μέρα, την πρώτη βδομάδα, το μήνα και μέχρι το τέλος της εξόρμησης. Το κλίμα που, ήδη, διαμορφώνεται είναι πολύ αισιόδοξο - παρά τις οικονομικές δυσκολίες των εργαζομένων - και δεν είναι λίγοι οι κομμουνιστές και ολόκληρες οργανώσεις που «προκαλούν» σε άμιλλα για την κάλυψη μεγαλύτερων ποσοστών της Οικονομικής Εξόρμησης.

ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»
Τη Δευτέρα, στην Αίθουσα Συνεδρίων στον Περισσό η παρουσίασή του

Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα

Οι εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή» και ο «Ριζοσπάστης» θα παρουσιάσουν το Λεύκωμα «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ - ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1941 - 1945 -- ΚΑΤΟΧΗ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ», τη Δευτέρα 2 Δεκέμβρη 2002 και ώρα 6.30 μ.μ., στην Αίθουσα Συνεδρίων της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό (Λεωφόρος Ηρακλείου 145).

Στην εκδήλωση θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, και θα χαιρετίσουν συναγωνιστές, σύντροφοι και φίλοι. Θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας, θα γίνει προβολή βίντεο και απαγγελίες.

Το Λεύκωμα περιέχει φύλλα του «Ριζοσπάστη» της περιόδου της Κατοχής, της απελευθέρωσης, του Δεκέμβρη 1944 και του μεσοδιαστήματος από το Δεκέμβρη μέχρι τη Συμφωνία της Βάρκιζας. Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει τις ενότητες «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ» και «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ - ΕΚΔΟΣΗ ΑΘΗΝΑΣ». Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει τις ενότητες «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΤΩΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΩΝ» ΚΑΙ «ΣΚΟΡΠΙΑ ΦΥΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΒΑΡΚΙΖΑ».

Το Λεύκωμα δίνει τη δυνατότητα στο μελετητή, στον ιστορικό του μέλλοντος, να έχει μια σημαντική πηγή καταγραφής γεγονότων, πολιτικών αποφάσεων, εκτιμήσεων, αναλύσεων, όπως αυτές καταγράφηκαν στις σελίδες του «Ριζοσπάστη». Ταυτόχρονα, με την έκδοση αυτή, φτάνει στα χέρια των σημερινών λαϊκών αγωνιστών, που παλεύουν ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο, το σημαντικό αυτό υλικό των φύλλων του «Ριζοσπάστη», πολύτιμο βοήθημα γνώσης, πείρας, αγωνιστικής ανάτασης και απόφασης για θυσίες σε δύσκολους και χαλεπούς καιρούς.

ΚΝΕ
Αντιπολεμικές κινηματογραφικές βραδιές

Σκηνή από την ταινία του Τέρενς Μάλικ «Λεπτή κόκκινη γραμμή»
Σκηνή από την ταινία του Τέρενς Μάλικ «Λεπτή κόκκινη γραμμή»
Σειρά προβολών με τίτλο «Σύγχρονος αντιπολεμικός κινηματογράφος» διοργανώνει η ΚΝΕ. Ετσι, αύριο, Κυριακή 1/12, προβάλλεται η ταινία «Η ζωή είναι ωραία» του Ρομπέρτο Μπενίνι, στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδρίων της ΚΕ του ΚΚΕ και οι προβολές θα συνεχιστούν την ίδια ώρα στις 8/12, με την ταινία «Λεπτή κόκκινη γραμμή» του Τέρενς Μάλικ και στις 15/12, με την ταινία «Europa» του Λαρς Φον Τρίερς. Στο χώρο θα φιλοξενείται επίσης έκθεση φωτογραφίας από τον πόλεμο του Αφγανιστάν και αντιπολεμικού υλικού. Η είσοδος είναι δωρεάν, αλλά είναι απαραίτητες οι προσκλήσεις, τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν από τις Οργανώσεις της ΚΝΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ