ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 24 Οχτώβρη 2002
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ 2-3
«Πικρό» φινάλε

Η είσοδος του Λάμπρου Χούτου, άλλαξε την επίθεση του Ολυμπιακού

Sportidea

Η είσοδος του Λάμπρου Χούτου, άλλαξε την επίθεση του Ολυμπιακού
Ακόμα ένα... επίπεδο δυσκολίας προκειμένου να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, ανέβηκε χτες ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι», στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της διοργάνωσης, ηττήθηκαν με 3-2 στη Ριζούπολη από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία παρατάχτηκε με σημαντικές απουσίες. Ετσι, σε συνδυασμό με τη νίκη της Λεβερκούζεν επί της Μακάμπι Χάιφα με 2-1, ο αγώνας της επόμενης εβδομάδας στη Γερμανία είναι οριακός για τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Η ομάδα του Γιάννη Κόλλια, στην αρχή του αγώνα παρουσιάστηκε απρόσωπη, ασύνδετη και αγχωμένη, πράγμα που εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο οι «μπέμπηδες», ανοίγοντας το σκορ με τον Μπλαν (20'). Προς το τέλος του ημιχρόνου, οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν διατεθειμένοι να αλλάξουν τακτική, κάτι που κατάφεραν τελικά στην επανάληψη. Παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν τα τέρματά τους με υπέροχο γκολ του Βερόν (59'), ο Ολυμπιακός δεν το έβαλε κάτω και προσωρινά ανέτρεψε την σε βάρος του κατάσταση. Συγκεκριμένα, ο Λάμπρος Χούτος που μπήκε στην επανάληψη ως αλλαγή (ύστερα και από συνεχή απαίτηση της εξέδρας) έδωσε «πνοή» στην ομάδα του, αλλά και το έναυσμα για ανατροπή των έως τότε δεδομένων. Με το γκολ που πέτυχε στο 70`, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν «φόρα» και για μερικά λεπτά είχαν... στριμώξει τη Μάντσεστερ στα καρέ της. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η ελληνική ομάδα να ισοφαρίσει με υπέροχο γκολ του Τζόρτζεβιτς, φέρνοντας τα... πάνω - κάτω. Ομως η ομάδα του Αλεξ Φέργκιουσον, κατάφερε να πάρει τους πολύτιμους βαθμούς με το 3-2 που διαμόρφωσε ο Σκόουλς στο 84ο λεπτό. Μάλιστα, οι «κόκκινοι διάβολοι» νωρίτερα είχαν και δοκάρι με τον ίδιο παίκτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την κερκίδα, όταν ο Ολυμπιακός βρισκόταν πίσω στο σκορ, ακούστηκαν συνθήματα υπέρ του Τάκη Λεμονή.

Τις κίτρινες κάρτες του Ιταλού διαιτητή Κολίνα, αντίκρισαν οι Ανατολάκης, Βενετίδης και Νέβιλ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Βενετίδης, Γιαννακόπουλος, Καρεμπέ, Τζιοβάνι (46' Χούτος), Τζόρτζεβιτς, Ντρασένα, Αντζας, Ζέτερμπεργκ (69' Οφορίκουε), Ανατολάκης.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Μπαρτέζ, Γκάρι Νέβιλ, Φιλ Νέβιλ, Βερόν (87' Ρίτσαρντσον), Μπλαν, Μπέκαμ (63' Τσάντγουϊκ), Γκιγκς (63' Φόρτσουν), Σκόουλς, Φορλάν, Οσι, Σιλβέστρ.

  • Τα άλλα αποτελέσματα της χθεσινής αγωνιστικής ήταν: Ντιναμό Κιέβου - Φέγενορντ 2-0, Νιούκαστλ - Γιουβέντους 1-0, Λανς - Λα Κορούνια 3-1, Μίλαν - Μπάγερν Μονάχου 2-1, Μπαρτσελόνα - Λοκομοτίβ Μόσχας 1-0, Κλαμπ Μπριζ - Γαλατάσεραϊ 3-1.

Π. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

ΠΑΟ
Θητεία Μαρκαριάν

Αφού ανέλαβε και επίσημα τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού, μετά την προχτεσινή υπογραφή του 8μηνου συμβολαίου του, ύψους 120.000 εκατομμυρίων δρχ., ο Σέρτζιο Μαρκαριάν, ρίχτηκε αναπόσπαστος στη δουλιά. Ο Ουρουγουανός τεχνικός ωστόσο, βρήκε αρκετά αλλαγμένη την ομάδα του, ενώ νωρίς νωρίς αντιμετωπίζει το πρόβλημα των απουσιών από το προπονητικό πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, απών από τη χτεσινή προπόνηση ήταν ο Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση, ενώ οι υπόλοιποι παίχτες του «τριφυλλιού» έδειξαν να είναι αρκετά κουρασμένοι. Ο Σέρτζιο Μαρκαριάν, σε συζήτηση που είχε με τον Γιώργο Βαμβακά, προσπάθησε να βγάλει μια... άκρη για τους λόγους που οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στις πολύ άσχημες εμφανίσεις και τα αρνητικά αποτελέσματα. Οι «πράσινοι» ποδοσφαιριστές από την πλευρά τους, έχουν ήδη ξεκαθαρίσει ότι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συντέλεσαν ώστε η ομάδα να μείνει αρκετά μακριά από τους πρωταρχικούς της στόχους, ήταν η υπερβολική κούραση. Ο νέος τεχνικός της ομάδας πάντως, έχει επισημάνει πως οι ρυθμοί των προπονήσεων θα πέσουν, ούτως ώστε οι παίχτες να χαλαρώσουν. Οσον αφορά στο σύστημα, ο Ουρουγουανός αναμένεται να πραγματοποιήσει αρκετές αλλαγές στο παιχνίδι του πρωταθλήματος με τον Αρη, καθώς προτίθεται να χρησιμοποιήσει στην επιθετική γραμμή τους Μιχάλη Κωνσταντίνου και Εμανουέλ Ολισαντέμπε που θα έχουν υποστήριξη από τον Νίκο Λυμπερόπουλο, ενώ αμυντικά το σχήμα με τον Ρενέ Χένρικσεν ως τελευταία αμυντικό θα κάνει και αυτό την επανεμφάνισή του.

ΕΠΑΕ
Τεταμένη ατμόσφαιρα

Για συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βασίλη Γκαγκάτση το πήγαιναν οι πρόεδροι των ΠΑΕ, εντούτοις λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια μεταξύ τους. Αιτία το νέο επεισόδιο που δημιουργήθηκε από το αίτημα των ισχυρών αντρών της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού Μάκη Ψωμιάδη και Αγγελου Φιλιππίδη αντίστοιχα, οι οποίοι ζήτησαν την απομάκρυνση από την επιτροπή του προέδρου της ΕΠΑΕ Θανάση Κανελλόπουλου. Η ηρεμία που φάνηκε να υπάρχει κατά τη διάρκεια της σύντομης Γενικής Συνέλευσης χτες αποδείχτηκε πλασματική. Και αυτό γιατί λίγο ο αργότερα αντιπροσωπεία της επιτροπής σωτηρίας, αποτελούμενη από τους Π. Κόκκαλη, Μ. Ψωμιάδη, Α. Φιλιππίδη, Α. Μπέο, Τ. Παπανικόλα, Τ. Μπατάκη και τον πρόεδρο της ΕΠΑΕ, Θ. Κανελλόπουλο, επισκέφτηκε τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Β. Γκαγκάτση, προκειμένου να τον ενημερώσει για το σχέδιο «βιώσιμης ανάπτυξης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου», το οποίο κατάρτισε τις τελευταίες ημέρες. Οι κ.κ. Ψωμιάδης και Φιλιππίδης ωστόσο έθεσαν θέμα απομάκρυνσης τού κ. Κανελλόπουλου από την επιτροπή, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να αντιδράσει και να αρνηθεί. Ακολούθησαν έντονοι διάλογοι, με αποτέλεσμα οι Π. Κόκκαλης, Θ. Κανελλόπουλος και Α. Μπέος να αποχωρήσουν. Από την πλευρά της η Ομοσπονδία, με δελτίο Τύπου που εξέδωσε, εκφράζει τη στήριξή της στον κ. Κανελλόπουλο και επισημαίνει ότι θα είναι ανοιχτή σε οποιαδήποτε νέα συνάντηση».

ΒΟΛΕΪ
Αλχημείες...

Εναν παραπάνω ξένο θα μπορούν να έχουν στη διάθεσή τους τα ΤΑΠ της Α1 ανδρών, σύμφωνα με απόφαση που πήρε η ΕΟΠΕ. Με αφορμή την καθυστέρηση της έκδοσης ελληνικού διαβατηρίου του παίχτη του Ηρακλή Αντρέϊ Κράβαρικ και τον κίνδυνο να μην μπορέσει τελικά να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης αποφάσισε τη χρησιμοποίηση τεσσάρων ξένων παικτών αντί τριών από κάθε σύλλογο της Α1 ανδρών, με την προϋπόθεση ότι σε κάθε αγώνα θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο οι τρεις. Σημειώνεται ότι όλα τα ΤΑΠ μπορούν να αποκτήσουν και τέταρτο ξένο ως τις 31 του Δεκέμβρη του 2002.

  • Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον από αρκετές ελληνικές πόλεις για τη διοργάνωση των δύο «Οπεν» (ένα ανδρών και ένα γυναικών) που ανέθεσε η Παγκόσμια Συνομοσπονδία του αθλήματος στη χώρα μας, στο πλαίσιο του παγκόσμιου σιρκουί 2003. Τονίζεται, ότι το καλεντάρι της διεθνούς ομοσπονδίας για το 2003, θα πρέπει να ανακοινωθεί μέχρι τα τέλη του Νοέμβρη.
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Διπλή απογοήτευση

Διπλή αποτυχία για τη χώρα μας είχαμε χτες στην 3η αγωνιστική της Ευρωλίγκα, αφού τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Ολυμπιακός, κόντρα σε Σκίπερ Μπολόνια και ΤΣΣΚΑ Μόσχας αντίστοιχα, δεν μπόρεσαν να γευτούν τη χαρά της νίκης.

ΣΚΙΠΕΡ ΜΠΟΛΟΝΙΑ - ΑΕΚ 82-76

Μέχρι τέλους πάλεψε η ΑΕΚ στο κατάμεστο «Παλαντόζα» της Μπολόνια κόντρα στην ιδιαίτερα φορμαρισμένη Σκίπερ, όμως τελικά δεν τα κατάφερε. Οι Ιταλοί που είχαν το πάνω χέρι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, φάνηκαν ψύχραιμοι στα τελευταία λεπτά όταν το παιχνίδι έγινε ντέρμπι και πήραν τη νίκη. Η Ενωση, που βρέθηκε να χάνει και 17 πόντους στο 29`, με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να μειώσει στους τρεις πόντους 78-75 30`` πριν το τέλος. Ομως οι Ιταλοί βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσουν και να πάρουν τελικά τη νίκη.

ΣΚΙΠΕΡ: Βαν Ντερ Σπίεγκελ 4, Μαντσινέλι, Ποτζέκο 11, Γκαλάντα 17, Σκέλιν 4, Μπάρτον 16, Φουλτζ 8, Ντελφίνο 12, Κόβασιτς 10. ΑΕΚ: Κακιούζης 19, Αντιτς 7, Ζήσης 14, Κικίλιας 2, Μπετς 2, Ταπούτος 11, Τσιάρας 4, Χατζής 13, Μπλάκνεϊ 2, Πασχάλης, Μπουρούσης 2

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ενας πρώην «ερυθρόλευκος» που ξαφνικά το καλοκαίρι εκδιώχθηκε από την ομάδα, ήταν αυτός που... εκτέλεσε τελικά τον Ολυμπιακό στη Μόσχα. Ο Θοδωρής Παπαλουκάς πήρε τη... ρεβάνς από τους Πειραιώτες, αφού ήταν αυτός που με επτά προσωπικούς πόντους έδωσε τη νίκη στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Μέχρι εκείνη τη στιγμή ο Ολυμπιακός είχε πραγματοποιήσει μια αντεπίθεση διαρκείας και με κορυφαίους τους Χαρίση και Τζόνσον κατάφερε να ανατρέψει την σε βάρος του διαφορά των 11 πόντων και να μειώσει στους τρεις. Ομως στα τελευταία λεπτά σήμανε η ώρα του Παπαλουκά να πει την τελευταία του λέξη...

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: Χατζηβρέττας 9, Σονγκάιλα 17, Παπαλουκάς 12, Μόνια 10 (1), Γκάτλινγκ 6 (1), Χόλντεν 7 (1), Πανόφ 2, Ζ. Πασούτιν 2, Κριάπα 5 (1), Μπατσμίνοφ 4. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιαννουζάκος 8 (2), Ζεβροσένκο 2, Μπουντούρης, Χαρίσης 12 (3), Ντε Μιγκέλ 7, Μπράντκε 2, Νικαγκμπάτζε 9, Τζόνσον 17 (3), Τόμιτς, Μάρκοβιτς 10.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Ο Γιώργος Δούρος του Συνδέσμου Κορίνθου κληρώθηκε να διευθύνει το ντέρμπι της Τούμπας το Σάββατο ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό για την 5η αγωνιστική της Α' Εθνικής κατηγορίας που επαναρχίζει αυτό το Σαββατοκύριακο. Στα υπόλοιπα παιχνίδια, τις σφυρίχτρες θα κρατήσουν οι: Ηρακλής - Ακράτητος (Τεροβίτσας), Αιγάλεω - Πανιώνιος (Σπυρόπουλος), ΠΑΣ Γιάννενα - Παναχαϊκή (Ζωγράφος), Προοδευτική - ΟΦΗ (Τρικάλης), Παναθηναϊκός - Αρης (Μποροβήλος), ΑΕΚ - Καλλιθέα (Αγγελάκης) και Ιωνικός - Ξάνθη (Ευθυμιάδης).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ