ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 23 Ιούλη 2002
Σελ. /32
Το «χρώμα» της «τρομοκρατίας»...

«Η Ελλάδα έχει απαντήσει θετικότατα σε κάθε αίτημα, που υποβάλαμε μετά την 11η Σεπτεμβρίου» (Τ. Μίλερ). Και ο νοών νοείτω...

Του Γιάννη Καλαϊτζή από την «Ελευθεροτυπία»
Του Γιάννη Καλαϊτζή από την «Ελευθεροτυπία»
Δύο πράγματα φαίνονται ολοένα και πιο καθαρά όσο προχωρά η εξάρθρωση της «17 Ν». Πρώτον, ότι πρόκειται για επιχείρηση, η οποία είναι «οργανικά» ενταγμένη στην αντιτρομοκρατική εκστρατεία των ΗΠΑ. Ο Τ. Μίλερ, στην ομιλία του στο συνέδριο της ΑΧΕΠΑ, ήταν αφοπλιστικά ειλικρινής...

«Η συνεργασία μας με την Ελλάδα για την αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας είναι εξαιρετική. Η Ελλάδα έχει απαντήσει θετικότατα σε κάθε αίτημα που υποβάλαμε μετά την 11η Σεπτεμβρίου». Οπως θυμούνται οι πάντες, οι ΗΠΑ το μόνο που μονότονα ζητούσαν, όσον αφορά στην «εγχώρια τρομοκρατία», ήταν «συλλήψεις, συλλήψεις και πάλι συλλήψεις υπόπτων»! Και - ω του θαύματος- γέμισε ο τόπος συλλήψεις και «είμαστε ακόμα στην αρχή»(!)...

Δεύτερον, ότι εκ των βασικών στόχων είναι το αντιιμπεριαλιστικό φρόνημα του ελληνικού λαού, η εκφρασμένη αντίθεσή του στις στρατιωτικές επεμβάσεις της «νέας τάξης», η έντονη επιθυμία του για ειρήνη και φιλία με όλους τους λαούς. Τα υπερατλαντικά αφεντικά δε συγχώρεσαν ποτέ, για παράδειγμα, την ομόθυμη καταδίκη των ΝΑΤΟικών δολοφονικών βομβαρδισμών ενάντια στο γιουγκοσλαβικό λαό.

Το «πρόβλημα» είναι ότι δεν ήταν - και είναι - μόνον οι «κόκκινοι» που εξεγείρονται με τα εγκλήματα των ηγεμόνων της «νέας τάξης», αλλά η πλειοψηφία του λαού, ανεξάρτητα από κομματική τοποθέτηση. Η επιχείρηση εξάρθρωσης της «17 Ν» χρησιμοποιείται, γίνεται ολοένα και πιο φανερό, για το ξερίζωμα του «αντιαμερικανισμού».

«Είναι μια μακρόχρονη διαδικασία (σ.σ. η εξάρθρωση της τρομοκρατίας). Δεν είναι απλά μόνο θέμα προσαγωγών και συλλήψεων», είπε, στην ίδια ομιλία του, ο Τ. Μίλερ και ο νοών νοείτω... Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι η ιδεολογική τρομοκρατία έχει ξεκινήσει με βάση το δόγμα ότι «17 Ν» είναι ...«κόκκινη» τρομοκρατική οργάνωση...


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Παναγιώτης ΚΑΚΑΛΗΣ


«ΚΟΚΚΙΝΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ»(!)...

ΣΦΑΛΜΑ Η «ΑΠΟΪΔΕΟΛΟΓΙΚΟΠΟΙΗΣΗ»... «Οι ελληνικές αρχές και η πλειονότητα των ΜΜΕ προσπαθούν να αποπολιτικοποιήσουν την 17Ν, παρουσιάζοντας τα μέλη της ως απλούς εγκληματίες του ποινικού δικαίου που ξέφυγαν από τους ιδεολογικούς τους στόχους. Πρόκειται για σφάλμα. Τα μέλη της 17Ν διέπραξαν φρικιαστικά εγκλήματα, όχι επειδή είναι άτομα του "κακού" με τη μεταφυσική έννοια του όρου, αλλά επειδή έκαναν πράξη το φονικό συνδυασμό του μαρξιστικού αντιιμπεριαλισμού και του εθνικισμού που συνιστά την ιδεολογία τους» («ΓΟΥΟΛ ΣΤΡΙΤ ΤΖΟΥΡΝΑΛ» - «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ»).

ΚΑΤΑΔΟΤΗΣ ΤΗΣ «ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ»: «Αυτό που απαιτείται είναι η διάλυση της ιδεολογικής υπερδομής που τρέφει την τρομοκρατία. Οταν η πλειοψηφία υμνεί πρόσωπα όπως Οτσαλάν, Κάρατζιτς, Μιλόσεβιτς και Μπιν Λάντεν, τότε η σύσταση νέας τρομοκρατικής οργάνωσης, όπως η 17Ν πάντα θα συνιστά σαφή και παρόντα κίνδυνο» (Μανώλης Βασιλάκης - Στο ίδιο).

«ΦΥΤΩΡΙΟ» Ο ΥΠΑΡΚΤΟΣ!: «Φυσικά προς την αναστροφή του εύκρατου για τους τρομοκράτες κλίματος συνετέλεσε καταλυτικά και η κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού, ο οποίος φιλοξενούσε και εκπαίδευε πλήθος τρομοκρατών και εν συνεχεία συνεργαζόταν μαζί τους για την προώθηση της παγκόσμιας επανάστασης... Αλλωστε δεν είναι διόλου άσχετη η φημολογούμενη εκπαίδευση ομάδας διανοουμένων κομμουνιστών σε στρατόπεδα για αντάρτες στην προσφιλή Κούβα του πάντα θαυμαζόμενου στην Ελλάδα δικτάτορα Φιντέλ Κάστρο»(!) (Γ. Μαρίνος - «ΒΗΜΑ της Κυριακής»).

ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ... «Αν μάλιστα αποδειχθεί ότι ο φερόμενος ως αρχηγός της 17 Νοέμβρη Μιχ. Οικονόμου είναι ένας εκ των εν λόγω πανεπιστημιακών της "Αριστεράς και της Προόδου" (λενινιστικής, σταλινικής, τροτσκιστικής ή μαοϊκής ιδεολογικής αποχρώσεως), τότε υπάρχει ελπίδα να μεταστραφεί οριστικά και η κοινή γνώμη... Πάντως για την ώρα περιορίστηκε δραστικά η ιδεολογική πλύση εγκεφάλου στην οποία είχε παραδοθεί η ελληνική κοινωνία, ακόμα και στους χώρους του Κέντρου και της Δεξιάς» (Ο ίδιος).

ΤΑ ...ΕΞΑΣΤΗΛΑ

ΤΑ ΝΕΑ: Απολογία - σοκ - ΣΚΟΤΩΝΑΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΒΕΣ...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΑΙ ΓΕΝΕΑΙ ΠΑΣΑΙ ΤΗΣ 17Ν.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΓΙΑΤΙ Η ΕΛ.ΑΣ. ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ (Ρίζου): ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ.

ΧΩΡΑ: Ο ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕ ΤΟΝ ΤΖΩΡΤΖΗ.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΣΚΟΤΛΑΝΤ ΓΙΑΡΝΤ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: ΚΡΙΣΙΜΟ 48ΩΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ.

ΑΥΡΙΑΝΗ: Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ «20 ΟΚΤΩΒΡΗ» «ΕΔΩΣΕ» ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ «17 ΝΟΕΜΒΡΗ».

ΕΣΤΙΑ: ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΥΠΟΠΤΟΙ - Η ομπρέλλα προστασίας της «17 Νοέμβρη».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ (Μήτση): Θα συγκλονίσουν οι διασυνδέσεις των συναρχηγών - Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ.

ΕΘΝΟΣ: ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΦΘΗΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ.

ΒΡΑΔΥΝΗ: ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ - ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ.

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Επανάσταση... και «17Ν»(!). «Οι πολιτικές δολοφονίες, οι βομβιστικές ενέργειες, οι ληστείες τραπεζών της οργάνωσης 17Ν επιβεβαιώνουν τον κανόνα της διεθνούς επαναστατικής δράσης. Οι επαναστάσεις είναι σχεδόν στο σύνολό τους άδικες, γίνονται με άδικα μέσα και από άδικους ανθρώπους... Ο ιστορικός θρίαμβος του διεθνούς καπιταλισμού οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, στον άδικο χαρακτήρα των αντικαπιταλιστικών επαναστάσεων»(!) (Γ. Κύρτσος - «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»).

«Παρακλάδι» της Αριστεράς...«Η "17 Νοέμβρη" αποδείχτηκε ένα διεστραμμένο παρακλάδι του αριστερού φυτού της "επαναστατικής βίας". Το κόψιμό του και το τέλος του μύθου που είχε δημιουργήσει είναι μια άριστη ευκαιρία να θυμηθεί και πάλι ο ευρύτερος χώρος της δεξιάς και της κεντροδεξιάς, την πραγματική φύση του κορμού από τον οποίο προήλθε το συγκεκριμένο παρακλάδι» (Θοδ. Σκυλακάκης - υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Ντ. Μπακογιάννη - «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

Αυτόκλητοι προστάτες: «Η θεσμική (!) Αριστερά δεν έχει κανέναν λόγο να νιώθει αμήχανη, επειδή κάποιοι αριστεριστές (!) αποφάσισαν κάποτε να αλλάξουν - υποτίθεται - τον κόσμο με τα όπλα... Σήμερα, υπάρχει μια νέα πραγματικότητα. Η χώρα γυρίζει σελίδα. Η κατάρρευση του μύθου της 17Ν δημιουργεί καλύτερους όρους συνεργασίας των πολιτικών δυνάμεων, με δεδομένο ότι υποχωρεί η καχυποψία(!)» (Χρήστος Παναγιωτόπουλος - «ΕΘΝΟΣ»).

Μηνύματα...«"Συμπέρασμα (που θυμίζει λίγο ΗΠΑ μετά τις 11/9/2001): Ολοι είναι εν δυνάμει ύποπτοι, όλοι πρέπει να παρακολουθούνται και να καταδίδονται, οι αριστεροί είναι πλέον ύποπτοι των υπολοίπων λόγω παρελθόντος, μόνον η Αστυνομία είναι υπεράνω υποψίας (η "ανύποπτη"), μόνο τα δύο μεγάλα κόμματα (Κεντροαριστεράς και Κεντροδεξιάς) είναι Politically correct (σ.σ. πολιτικώς ορθά) και παρέχουν ασυλία στα μέλη τους". Παρά την υπεράσπιση του κοινωνικού χώρου της Αριστεράς από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, το μήνυμα αυτό άρχισε να περνάει» (Γιάννης Πανούσης, καθηγητής Εγκληματολογίας - «ΝΕΑ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ