ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 24 Φλεβάρη 2002
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα νέα κουπόνια του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

Το ευρώ μπήκε στην ζωή μας. Διαφημίστηκε, και, σύμφωνα με τους κυβερνώντες, άνοιξε τις πύλες για την οικονομική ευμάρεια του Ελληνα πολίτη... Δυστυχώς, η πραγματικότητα δεν είναι αυτή, για όλους τους Ελληνες εργαζόμενους. Το ευρώ δε νίκησε τη φτώχεια.

Οι προαναφερόμενες αλλαγές δε θα μπορούσαν να αφήσουν «ανεπηρέαστα» και τα κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Πλέον, οι εισφορές που θα δίνουν στο Κόμμα και την ΚΝΕ οι φίλοι τους και οι οπαδοί τους, θα είναι στο νέο νόμισμα, το ευρώ. Ετσι, το ΚΚΕ κυκλοφορεί κουπόνια των 2, 5, 15 και 30 ευρώ, ενώ η ΚΝΕ των 2, 5 και 10 ευρώ.

Οι οικονομικοί πόροι του Κόμματος προέρχονται απο τις συνδρομές και εισφορές των μελών των οπαδών και των φίλων του, των απλων ανθρώπων του μόχθου, που προσδοκούν απο το ΚΚΕ γι'αυτό και ενδιαφέρονται για την αποφασιστική ενίσχυσή του. Κατανοούν οτι έτσι ενισχύεται και η δική τους πάλη για τα δικά τους συμφέροντα. Τα χρήματα που προσφέρουν στο ΚΚΕ οι άνθρωποι του μόχθου, αποτελούν για το κόμμα της εργατικής τάξης, τεράστια οικονομική στήριξη.

Σε μια περίοδο που η επίθεση στα λαϊκά συμφέροντα εντείνεται σε καθημερινή βάση από την πλευρά της κυβέρνησης και των μεγαλοεπιχειρηματιών, αλλά και όλων εκείνων των πολιτικών δυνάμεων, που, σε μεγάλο ή μικρότερο βαθμό, στηρίζουν και υπεραμύνονται των συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών, το ΚΚΕ αντιστέκεται. Είναι η διαφορετική φωνή, με τις ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις, που υπερασπίζεται και προωθεί τα συμφέροντα των εργαζομένων.


Ενισχύοντας οικονομικά το ΚΚΕ, οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ότι δυναμώνουν οικονομικά το μόνο κόμμα που παλεύει και αγωνίζεται για να προασπίσει τα συμφέροντα, τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα του λαού. Τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ απευθύνονται με τα κουπόνια στους συναδέλφους, στους φίλους, σε κάθε εργαζόμενο, ζητούν την οικονομική ενίσχυση. Συγχρόνως, όμως, συζητούν για τα προβλήματα, ενδιαφέρονται να μάθουν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς του λαού. Προβάλλουν τις θέσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος και καλούν κάθε άνθρωπο, όχι μόνο να στηρίξει οικονομικά το ΚΚΕ, αλλά και να βρεθεί μαζί με τους κομμουνιστές στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Η αντιλαϊκή πολιτική θα συνεχιστεί, θα ενταθεί και τα αποτελέσματά της θα πλήξουν όλα τα λαϊκά στρώματα της χώρας. Ο λαός χρειάζεται να καταδικάσει αυτήν την πολιτική και στην πράξη, στους δρόμους του αγώνα, με την ενίσχυση - και οικονομική - του ΚΚΕ, ενισχύοντας έτσι τον άλλο δρόμο, αυτόν του λαϊκού κοινωνικοπολιτικού μετώπου πάλης για τη λαϊκή εξουσία, τη μόνη διέξοδο για τα δικά τους συμφέροντα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ